Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Legyen igazad hogy reggel megjön, most nagyon szar hónapom volt.
az 5000 fokba megadta magát a hűtő..
(persze mért is ne nyáron, télen nem lenne S.O.S. kirakom az ablakba oszt helló :D)
hirtelen kivágtam az ablakon egy adag lóvét az újra és nagyon megérezte a zsebem :S
Hát én Győr-Sopron megyében születtem,nőttem fel és élek most is itt.De én (és a környezetemben,rokonságomban,mindenhol) vásárolok,menstruálok,és motorokat látok.Sehol sem hallottam még amit írtál....
hát nem tudom te hogy kapod meg milyen banknál de nekem volt már párszor hogy a kiírás péntekre esett és cseszték utalni, majd csak kövi hét kedden kaptam meg
Miért tolnák át?? Nem szokták áttolni, mindig időben utalják, jelenleg holnap lesz az ideje a számlára érkezésnek.
Sziasztok!
Dupla családi az már csak álom, jól jönne pedig :D
Hogy érzitek, reggel csipog a telefon hogy megkapjuk a családit, vagy áttolják jövő hétre?
Eltettem még a szelvényeket is, mert akkor még postán kaptam.
Ha jól emlékszem 2005-ben volt utoljára dupla családi!
Igen, végül is tényleg mindegy. Az meg tuti volt, mert kaptam egyszer nagyon-nagyon rég... :D
Spórolt a szavakkal,vagy nem tudom.....:)
Hát, nem ártana érthetően leírni, hogy válaszolni tudjon az ember. :) Amúgy igen, lehet, de miért nem úgy írta, ha úgy gondolta?
Senki ne mondta, hogy sosem volt! mindenki azt mondja, hogy volt, legalább egyszer, de már évek óta nincs.
ok :D mea culpa, megyek aludni :D :D :D totál elnéztem. bocsi :D furcsállottam is :D
Mindegy, mikor szűnt meg, a lénye, hogy volt. Többen hangoztatják, hogy ilyen sosem volt. Pedig de.
Azt mondom pont,hogy Győrben használják ezeket a fura szavakat,nem Békésben.
Szerintem emelt családira gondolt,ha orvost is említett,bár nem nagyon érthető a fogalmazása.
Nekem egyszer rémlik, hogy volt dupla. Aztán lehet, hogy többször, de kb millió éve már nem. Mert ahogy írtad is, akkor lett a duplája, de én meg nem mondom, hogy mikor.
Hát, én csabai voltam 4 évvel ezelőttig, és én soha nem használtam a rajt-ot :D nálunk rajta volt. :D sőt, a motor is motor, meg a vásárolni is vásárolni :D legalábbis csabán. ja, és menstruáltunk :D Bíkísen í-znek, de kb ennyi.
Melyik békés megyei faluban beszélnek így? Mert én a büdös életben nem hallottam semmi tájszólást arra. Sarkadon még csak-csak, de az is ritka volt.
Én a postás által hozott cetliket gyűjtöttem, bár nem régiben szortíroztam ki őket :) Én is 97 óta gyűjtöttem. Úgy emlékszem mikor Márk másodikba ment akkor már nem volt... :D
Mi Békés megyéből jöttünk Győr Mosonba és itt bizony a rajta helyett a rajt szót használják.A motor az motr,a vásárolni pedig vásálni. Itt mindenki így használja ezeket a szavakat,ami nekem elég furcsa. Ja és erre nem menstruálnak a nők hanem megbetegednek.....
A családid hogyhogy lejárt?
Vagy van egy 3 éves gyerkőcöd, meg egy 20 éves gyerkőcöd...de ha van 3 éves akkor nem jár le a családi, csak a nagy utáni
Ha lesz ingeremciám előkotorni sok évre visszamenőleg a banki kivonataimat, halál pontosan meg tudom nézni :D De valahol el van rakva a szekrény tetejére 97 óta.
A családi miért is járt le? Elmúlt a gyerek 20 éves? Mondjuk akkor meg a gyes jár már le régen, szóval nem annyira értem.
2006 óta nincs dupla csp, mert 6500.- ról emelték 13000.- ra valahogy így a pontos összegre már nem emlékszem. És ezért nem fizetnek azóta duplán, és azt is iskolakezdésre adták :)
ha nekem junius végén lejárt a gyesem meg a családim és az orvos julius vége felé külte meg nekem a papirt akkor vissza menőleg kapok pénzt kősszőnőm
Ez nem igaz, több évig volt augusztusban dupla családi pótlék, MEdgyesi vezette be, ha jól emlékszem, és talán Bajnai szüntette meg.
Ez a cikk az ESZCSM egyik jogelőd honlapjáról származik. Lezárva: 2003. november 30-án.
(2002. július 31.)
csak holnap reggel lesz családi ma az utalás volt.
Köszönöm szépen a segítséget!Meg próbálom!Legyen szép napod!
További ajánlott fórumok: