Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ne offold a kérdést, a családi pótlék fórum csevegője itt található!
gszűnését követő naptól kell megállapítani.
Kinek állapítható meg a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság?
A feltételek fennállása esetén a település jegyzője annak a gyermeknek állapítja meg a jogosultságát,
akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 140 %-át (2010-ben 39.900 Ft) ha
a gyermeket egyedülálló szülő, illetve más törvényes képviselő gondozza, vagy
a gyermek tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos, vagy
a nagykorúvá vált gyermek esetén, ha megfelel az egyéb feltételeknek vagy
a fentiekbe nem tartozó esetekben annak a gyermeknek, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegétnek 130 %-át (2010-ben 37.050 Ft) feltéve,
hogy a vagyoni helyzet vizsgálata során az egy főre jutó vagyon értéke nem haladja meg a törvényben meghatározott értéket.
Tehát hiába tartósan beteg a gyerek a jövedelem átlépi a 39900ft/főt
Szia
Jövedelemben nem történt változás?
Sziasztok!
Azt lehet tudni tartós beteg gyerek miért nem kap gyermekvédelmit?
Ezelőtt 2évvel megadták,most elutasították,pedig a törvény nem változott.
Szép estét mindenkinek!
A gyermekvédelmi Erzsébet utalvánnyal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Évek óta jogosult vagyok rá. Augusztus közepén rákérdeztem az önkormányzati ügyintézőnél hogy kb mikor érkezik. Azt mondta hogy augusztus végén, majd érdeklődjek akkor. Hozzáteszem, nálunk nincs kiértesítés, se postázás, akinek kell, beszéljen össze a többi anyukával hogy ki vette már fel.
Aztán a héten itt olvastam hogy többen írtátok hogy megkaptátok. Gondoltam egy telefont megér és rákérdeztem. Az illetékes aki a kifizetéseket intézi szabadságra ment jövőbeli hét közepéig, az utalványok viszont már ott vannak amiket a nyaraló kolléga bezárt a széfbe. Így majd csak szeptember elején fogják kiadni őket amikor a hölgyemény ráér. A kérdésem az hogy ezt megteheti? Mert szerintem augusztus végéig mindenkinek meg kellene kapni aki jogosult rá.
Én ma borsolevest csinálok és dagadot töltöttem krumpli lesz hozzá.
Ès meggyes pite!!!
A gyerekek kérésére lesz ez a menü
Szia
Köszi a tàjékoztatàst
Szép hétvégét
Sziasztok:)
Jobbnál-jobb kaják😀
Legyen szép hétvégétek😊
Krumplistésztát,savanyúságggal.
Húsleves aprólékból, vagy ma vagy holnap.
Elmondanám, hogy már ez sem jó, :D :D
A decemberit is előbb kapjuk.
:D
Pörkölt lesz nokedlivel,meg sütők kakaós kalácsot.
Levest mèg nem tudom,azt mèg ki kell gondolnom.
Tudtuk,h így utalnak nem?
:)
Ki mit főz?
Én tojáslevest csinálok,combot sütök burgonyapürével :)