Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról? (beszélgetés)
Én most fogom szedni a Belarát először, már fel is írattam, és ki is váltottam. Végigolvastam az összes hozzászólást, meg sok más fogamzásgátlóról szóló fórumot, és ezek alapján a Belara volt a legszimpatikusabb. Én Marvelont szedtem régebben, aztán Lindynette 20-at, de erősen csökkentették a libidómat, azon kívül soha semmi más mellékhatás nem jelentkezett. (De ez önmagában is elég.)A Belaránál hozták fel legkevesebben a libidócsökkenést az összes többihez viszonyítva, sőt libidónövekedésről is többen számoltak be, ami semelyik másik gyógyszer esetében nem jellemző.
A hormontartalomról személy szerint azt gondolom, hogy a legalacsonyabbak között van, a fiatal lányoknak sem véletlen ezt írják fel elsőre, meg azt is érdemes átgondolni, hogy a tájékoztató szerint egy hétnek el kell telnie első szedés alkalmával, mire megbízhatóan véd. Az előzőeknél pl. amiket szedtem, nem említettek "várakozási időt", és a mi családunkban soha senki nem is várt, úgy vettük, hogy akkor az rögtön véd, ahogy elkezdjük. Soha egyikünk sem lett terhes. Igaz, azt sem írják, hogy nem kell várni egy hetet, de mivel nem említik meg, úgy értelmezendő. Elég nagy vétek lenne egyszerűen kifelejteni ezt a talán legfontosabb infot szerintem. Tehát azt gondolom, hogy csak a magas hormontartalomból adódhat, hogy nincs szükség minimális "várakozási időre", ami ugye a Belarára nem áll, vagy rosszul gondolom?
Ezt a levelet kaptam Belara-ról egy másik nőgyógyásztól. Gondolom közzé teszem ide:
Az Ön állapota ösztrogén alultáplálásra utal. Ennek kivédésének múdszere az ösztrgoénsznt megemelésre (Linynett20-ról Lindinette30-ra). A Belara nagyon elavult és magas hormontartalma miatt nem tartozik a kedvenceim közé. ezért nem szoktam javasolni - meglehet, ez az én túlzott kockázat-csökkentési javaslatom vadhajtása, 1993-2002-ig foglalkoztam
a fogamzságátlókkal. Elmondhatom tehát, hogy ma magyarországon nincs fiorfalomban rossz, vagy elavult készítmény. DE az orvos felelőssége eldünteni, hogy kinek melyik e legjobb. Sajnos, a Belara megytélését tekintve nekem nincsenek pozitív tapasztalataim. Remélem, ez hamarosan változni fog.
A két különböző levél alapján úgy tűnik, tényleg nem olyan kevés a hormontartalma.
na megoldódott a gondom, megjött:)
viszont nagyon fáj a hasam.
Szedhetek algoflex-M-et a hasgörcsre? nem befolyásolja a belarát?
Szia! Akkor már kellet hatnia a tabinak! Úgy tudom hogy lehet az is hogy az első hónapban nem jön meg rendesen de utána már meg fog!
A gyógyszer mentes időszakban is hatnia kell a bogyónak!
ááh. nem velarát hanem belarát.
látszik hogy izgulok hogy most mi van.
elnézést az elírásokért, csak siettem.
szóval belarát nem velarát.
Sziasztok!
1 levél velarát szedtem eddig bve, és a 16.napon voltam egyutt a párommal illetve a 7 napos szunet 2.napján.
A tájékoztató azt írta hogy a gyógyszermentes 4.napig meg kell jönnie. Nekem ez a 4.nap,hogy nem szedem és nem jött meg.
Mi lehet a baj? nem hatott a tabletta? vagy csak késik? kérlek valaki írjon mert aggódom.
A gyógyszermentes időszakban is hat ugye?
Előre is köszönöm!!!!!
manapság ezek a tabletták alacsony hormontartalmúak,
az elhízást nem a tabletta okozza, hanem az h kicsit növeli az étvágyat így többet eszünk, bár szerencsére én nem híztam így sem, amugy sztem ez az étvágy is visszaáll a régire egy idő után.:))
Én úgy emlékszem azt mondta a doki, h alacsony h tartalmú.elhízás..nálam nehéz téma, én nagyon sokat híztam tőle, 10-15 kilót. persze ebben benne van az is mikor feladtam a fogyókúrát és este lefekvés előtt barátokközt közben csokit ettem, de attól is híztam ha nem ettem semmit és tornáztam..szörnyű volt..viszont a melleim határozott méreteket öltöttek, így már kaptam olyan bókot, h nem érdekli mennyit hízok, ha nagyok a melleim:)
Szex iránti vágy..nekem csökkent..sajnos..de erre számítottam is.persze lehet h más fog.gátlók is csökkentik, de nekem ez igen.vannak akiknek nem.emberfüggő..de legyen szerencsétek!
Szia!
Én 11 nap után voltam együtt a párommal másfajta védekezés nélkül.
A melleim nőttek,és híztam is de cak pár kilót.A szex iránti vágyam meg fokozódott:)Szóval egyelőre csak jót tudok mondani:)
Az első pár napban volt csak hányingerem.
Sziasztok.
Barátnőm ma volt diknál és a Belara nevű fogamzásgátlót írta fel neki. Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi idő után lehet "rendesen" szeretkezni?:)
Ez alacsony vagy magas hormontartalmú tabi?
Meg a bnőm fél az elhízástól, meg attól, hogy a szedés mellett is terhes lesz. Viszont annak örülne, ha a mellei megnőnének. A sex iránti vágy az csökkenhet ettől a tabitól?
Köszi a válaszokat előre is.
A hormonális fogamzásgátlókat a világon a leghosszabb ideje, a legtöbb ember használta eddig. Többen és tovább, mint pl. a vérnyomáscsökkentőket. van vele objektív tapasztalat és nem csak mendemona.
A libidóra nincs közvetelen fizikai hatással, legfeljebb pszichésen. Méghozzá a terhességtől való félelem megszűnése miatt általában pozitív.
Talán van 5000 cikk is erről, akit érdekel.
További ajánlott fórumok:
- Létezik, hogy a belara fogamzásgátló szedésétől szörnyű hányingerem legyen? Már a 2. nap, miután elkezdtem szedni?
- A Belara fogamzásgátló okozhat fejfájást, hangulatingadozást?
- Mi a tapasztalatotok a Gracial nevű fogamzásgátlóról?
- Nem tudja esetleg valaki, hogy a Belara fogamzásgátló most melyik patikában a legolcsóbb Pesten?
- Belara fogamzásgátló után Rezia!
- Belara fogamzásgátló és a laktóz-monohidrat