Miért szeretünk fórumozni? (beszélgetés)
A gagyi kóklerség minden szakmában jelen van, ettől még egy szakma sem lenézett.
Na, az nem semmi volt, mikor egyszer az életben elvittem a gyerekeimet egy ilyen vidékibe ...
Soha nem felejtem, én is majdnem sokkot kaprtam a történtektől.
A "bohóc" kihívott kisgyerekeket a porondra, a gyerekek izgatottan várták, hogy mi fog történni velük, valami jóra, érdekesre vágytak, a "bohóc" egyszer csak oda állt az egyik kisfiú elé, és se szó, se beszéd, egy hirtelen mozdulattal lerántotta a gyerekről a pólót. És várta a nevetést. A gyerek az ijedtségtől sírógörcsöt kapott, mentőt kellett hívni hozzá, az "előadás" félbe szakadt.
Ha a gyerek anyja lettem volna, simán megvertem volna a palit.
Amit írtál, tények. Elég jól ismerem a cirkusz világát, kis gyerek korom óta vitt anyám a cirkuszba, még mindig járok. Vannak artista ismeröseim, volt módon látni, a felkészülést, a kinlódásokat. Sajnos, a telt ház ritka, legfeljebb csak a cirkuszfesztiválokon töltődik meg az aréna.
Lenézett műfaj, nem tudok egyetlen Kossuth díjas cirkusz művészről sem. Pedig mennyivel nehezebb betanulni egy trapéz számot, mint egy színházi szerepet, vagy egy slágert elénekelni.
A magas belépők ellenére is erősen ráfizetéses a cirkusz
Szerintem nem a nagy cirkuszok miatt van,mert azok színvonalat produkálnak.Nagyon sokan a világot bejárták hírnevet,dicsőséget szereztek nem csak maguknak,hanem Mo-nak is.A leértékelés ,a kisebb városokban,falvakban megjelenő cirkuszok miatt van.Itt ugynevezett c...ny cirkuszok szerepelnek ,több- kevesebb sikerrel.Gyakorlatilag pár fővel szerepelnek ,ugyan azok adnak elő minden számot más-más öltözékben.
Az igazi nagy cirkuszokat elismerés illeti,és csodálni lehet őket a tehetségért ,a minőségért,a bátorságért és egyáltalán a produkciókért.
Lenézett?
Nem hiszem.
Egy négytagú családnak 14000 forint a belépő egy előadásra.
Biztos nem véletlenül.
És hosszú sorok állnak mindig a jegypénztárnál.
Ha már a Városligetről esett szó, mi a véleményetek a cirkuszról ?
Magam részéről szeretem.
De mérges vagyok, hogy ez a nehéz műfajt úgy lett beállítva, mint gyerekprogram.
Meggyőződésem, hogy a bohócokon és az állatszámokon kivül s kis gyereekek nem tudják értékelni a légtornász számokat, amelyek a cirkuszi műfaj magasiskolája. Miért lenézett műfaj a cirkusz ?
A Póktestű nő létező személy volt, háború előtt a Vidám Parkban, a Csodák Házában lépett fel. Maud nem jósnő volt, hanem inkább " látó asszony" Kitalálta, mi van a néző kezében, zsebében.
A póktest nem egy filigrán nőt rajtett, mert a fején kivül senki sem látta az alakját. Egy pókszerű diszletből a fejét dugta ki a régi Városliget legendává nőtt alakja.
Bocsi!
belé szál = belé száll
két szárnnyal száll, így 2 l-lel írjuk!
Szövök, fonok, pók vagyok
Ha ide most bekopogok
Vajon hó helyen vagyok?
Ajándékot kaphatok?
Bújj sarokba, szekrény mögé
Sződd a hálód azok közé
Majdcsak belé szál a légy
Edd meg gyorsan, rest ne légy!
A pókról jut eszembe.
Volt egyszer M- on egy póktestű nő, Maudnak hivták.
Ki hallott róla ?
Szövök, fonok, pók vagyok,
Ha ide most bekopogok,
Vajon jó helyen vagyok?
Ajándékot kaphatok?
Sok mindent lehet vitatni, de azt nem hogy ez a fórum a legszínvonalasabb.
Köszönhető ez, az okos hozzászólóknak, az ide beköszönő intrikusoknak és természetesen szerénytelenségemnek, aki szövi a szálakat.
Szövő és fonónők felvétele folyamatos.
Minden új belépő ide, értékes ajándékot kap.
Fényezni ugyan tudod magad, de szépen kikerülted a kérdést is.
Mert ezek szerint ha majd megkérdezik a gyermekedtől, hogy mikor szereztél fiam utoljára örömet a szüleidnek, még azt sem válaszolhatja majd rá, hogy: születésem előtt 9 hónappal!
Legalább mi többiek, és a mi gyermekeink ennyit elmondhatunk, akármilyen ember is lett belőlünk. :)))
Zseni vagy:))
Költő vagy pénzköltő inkább?:)))
Pikáns gondolat sem vagy apád fejében
De majd dolgozom rajta idejében
De az is lehet, lombik bébi leszel
Lehet, hogy azzal apádnak jót teszel
Nem kell ahhoz energia semmi
Ennyi !
Attól függ, milyen fajta levelet akarsz írni:
- ha Mikes Kelemen félét, akkor ki kell találnod a nemlétező nagynénikéd nevét
- ha fiadhoz akarod írni, akár létezik, akár még csak a jövőben fog megszületni! Ez nem is rossz:
írj levelet a jövőben megszületendő fiadnak, aki majd megkapja/olvashatja 18 éves korában!!!!
Mondd meg, ki legyen a címzett.
Nem esik nehezemre.
S még egy példa, hogyan kell levelet írni :
Petőfi : István öcsémhez c verse etalon lehet
Igen: Szilágyi Erzsébet levelét megírta,
Szerelmes könnyével azt is telesírta....
De ő el is küldte fiának, Mátyásnak a leveleket, el is jutottak hozzá, tehát ennyiben nem állja meg a helyét az állításod, mert ő nem saját magának, naplószerűen írt, hanem valóban leveleket írt valóban élő, létező személynek!
És jöttek-mentek a kis fehér posta-galambocskák, meg a fekete lovakon száguldozó hírnökök:)))
Mikes Kelemen után volt egy hölgy is, aki akkor még nem a számítógépen, hanem pennájával közölte gondolatait.
Szilágyi Erzsébetről van szó, aki levelét megírta, oszt könnyeivel tele is sírta. Fiának Matyinak írt.
( Nem a Rákosinak...)
Valahogy így van pedig, Inga, szerintem igazad van. M. K. valóban "művelt" egy Hoxa-műfajt, csakhogy az nem a fórumozás, hanem a nyilvános naplóírás. És - asszem :-) - érthető az is, hogy miért a levélformát választotta. Vagy nem volt naplóíráshoz alkalmas füzete (a), vagy így kívánta biztosítani, hogy feljegyzései ne legyenek az enyészeté, ha ő (is) meghal a száműzöttek közül (b). Mert hát, ugye, tán csak lesz a fogvatartók között egy emberségesebb, aki gondoskodik róla (majd), hogy a levelek eljussonak a címzetthez... (Jól ki volt ez találva!)
Csak ugye, választ Nomen nem adott, pedig kérdeztem, hogy is érti... Köszi, hogy legalább Te vetted a fáradságot! :-D
További ajánlott fórumok:
- Szerelem 35 év felett ! Hogyan szeretünk, néhány csalódás után?
- Akit szeretünk azt cserben hagyunk?
- Miért szeretünk olyan embert, akinél tudjuk hogy nem nagyon van esélyünk, és nem is nagyon tudnánk meglenni vele hosszabb távon?
- Csak azt tudjuk gyűlölni akit szeretünk?
- Miért szeretünk olyanokat akik nem viszonozzák érzéseinket?
- Miért baj az ha "túlságosan" szeretünk valakit?