Miért olyan nehéz a társkeresés manapság? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért olyan nehéz a társkeresés manapság?
Az emberek szexelnek, a szexnek pedig lehet a következménye terhesség, ami nem mindig vállalható. Azé a döntés akié a felelősség, ilyen egyszerű.
Az abortuszok száma nem azokban az országokban a legalacsonyabb, ahol szigorúak a törvények.
Téged beavatnak ilyen intim részletekbe? Vagy másokról mesélnek iyeneket?
"A 20. század elejéig többnyire a család választott, persze kivétel mindig akadt."
Úgy fogalmaznám inkább, hogy a család beleegyezése/jóváhagyása kellett, de volt minimális választási lehetőség. Tehát nem az volt, mint Indiában, ahol 3 éves gyerekeket eljegyeztek egymásnak.
Nem tudom, hány évesnek gondolsz, de én úgy értettem, régebbi korokról volt szó.
A probléma a felvilágosítás hiánya, a fogamzásgátlás támogatásának hiánya. A csökkenést arra írtam, hogy a te szavaidból úgy tűnt, mostanában több az abortusz.
Miért? Esetleg édesanyád is erőszakkal ment férjhez?
Nem kértelek rá, hogy a világom része légy emlékezetem szerint. :-)
Lehet, hogy csökken de attól még létező probléma.
Mit értesz erkölcsi értéken? Meghatároznád?
Nekem is fontos. Nekem azt jelenti, legyen becsületes, őszinte, megbízható.
Minden társadalmi kategóriánál a pénz volt a mozgatóerő, egyedül a legszegényebbeknél volt választási lehetőség, mert ott nem nagyon lehetett fennebb lépni.
A nemesség több tényezős: örökölte-e a vagyont, lány vagy fiú, meg korszaktól is függött.
A 20. század elejéig többnyire a család választott, persze kivétel mindig akadt.
Választás? Talán akihez hozzáadták a lányt, nem sok beleszólása volt. Nem az volt a szempont, hogy jó ember-e, hanem az, hogy a családnak "megérje" a házasság.
Azok alapján amiket írsz nem szeretnék a te világodban élni.
Abortusz: évről évre csökken az abortuszok száma, de ez ne zavarjon.
További ajánlott fórumok:
- Miért regisztrálnak és leveleznek más nőkkel társkereső portálokon a normális párkapcsolatban élő férfiak?
- Manapság sok a társkereső nő és kevés a férfi?
- Miért vannak társkeresési gondjai sokaknak?
- Miért jár fel a barátom társkeresőre, ha már megtalált ott engem?
- Miért nehéz manapság jó párkapcsolatot fenttartani?
- Mi van az emberekkel, miért nehéz manapság barátságokat kialakítani?