Miért nem visszaváltható a pezsgősüveg - avagy újra(NEM)hasznosítás magyar módra (beszélgetés)
ez most hogy jön ide? ettöl még az üvegek nem visszaválthatók.
zöldpont rendszer: sárga szemét (gelbe abfall). Müanyagok, csomagolások
valóban szigorú a környezetvédelem, 40 euro egy csikk, ha elkapnak, hogy az utcán dobod el. Nagyon helyes
Söt, a nagyvárosokban az autókat is szelektíven engedik be...
Tavasszal találtam a padláson, még olyan 1970 környékéről származó palackokat is de a pezsgősüveg csak egy példa volt.
Van más is amit nem kéne szemétbe hajítani azonnal...
Köszönjük "Emese" de pont Németország rendelkezik Európa egyik legszigorúbb környeuzetvédelmi törvényével (Das Umweltgesetzbuch)
A német hulladékgazdálkodási törvény - Das Kreislaufwirtschafts- und Abfallgesetz - 1996-ban született meg - a törvény életbelépése után, Németországban bevezették a Zöldpont rendszert, melynek lényege, hogy a cégek által fizetett díjak nagyságát a csomagolás anyaga és tömege után határozzák meg.
forrás: Die Welt
2008/98/EK
Ez még hagyján,miért teszi a szelektív hulladékgyűjtő mellé a szaros pelenka kupacot?:(
Egyébként még az is érdekes,hogy a boros üvegen,ha nem olyan a címke,ami a boltban van,akkor azt sem veszik vissza.Pl.Van egy zöld üvegem amibe az összes bort palackozzák...
Ja...a Martinis sem visszaváltható.
Csak azon gondolkodtam tavasszal, mikor lepucoltam a padláson porosodó üveghegyet, hogy nem pazarlás ez vajon?
A szelektív konténernél meg azon, hogy miért tömi vele néhány parasztarcú a műanyagosba a porszívócsövet, a papírosba a dvd tokot, az üvegesbe az összegereblyézett fenyőtűleveleket műanyagzsákba...
Tipp?
További ajánlott fórumok:
- A Sakk és az élet párhuzama. Avagy hogyan hasznosítsuk sakktudásunkat az életben.
- Kinek mi a tapasztalata a a visszaválthatós műanyag palackokkal?
- Mit érdemes tanulni egyetemen, ha külfödön szeretném hasznosítani, ha úgy adódna?
- Bébiételes üvegek hasznosítása költséges kreatívkodás nélkül
- Van valami ötletetek a megmaradt leveshús hasznosítására?
- Hogyan hasznosítod a zöldség és gyümölcspürét a centrifugából?