Miért nem fogyok? (beszélgetés)
No, az már biztos! Én is nagyon szeretem, rezsiról ő jut eszembe, nem a villanyszámla...
A kis 10 percesekből is szépen össze lehet rakni, mikor mi esik jobban. :D
Ahelyett, hogy az divatikonokat próbálod követni, inkább tanuld meg szeretni magadat, a testedet.
Emlékeim szerint 11-16 évesen majd' minden lánynak volt kisebb-nagyobb feleslege - nyilván a hormonális ingadozások miatt - ami aztán szépen elmúlt. Ne akarj senkinek megfelelni, csak élvezd, ami van!
Ha a 15/L azt jelenti, hogy kamaszlány vagy, akkor ehhez a magassághoz tényleg eltúlzott a 48 kg-s álom. És a fogyókúra tényleg nem ajánlott. Inkább az intenzívebb testmozgás, a korlátozások nélküli, egészséges étrend mellett.
Én (vékony) lánykoromban 153 cm-rel voltam 48 kg, soha eszembe nem jutott semmi fogyókúra. De rengeteget mozogtunk, sportoltunk naponta.
Kéne megszabadulnod? Nem hinném. Csak akarsz. De nagyon úgy tűnik, hogy nem kéne, mivel a tested nem akar.
Nem vagy túlsúlyos és bőven fejlődésben vagy, mi a fenéért akarsz fogyni??
Nem muszáj mindent számolni, ha nem akarsz.
A zabpehely is jó, bár egy evőkanál még alig mérhető mennyiség...jó a kalóriabeállítás is.
Van, akinek nem jön be a paleo, van, akinek igen.
Próbálok linkelni egy rosttáblázatot.
Nyugi, befog indulni a fogyás. Mióta csinálod?
Két típus van.
1./ aki rögtön elkezd fogyni, 2 hétig fogy, képes 2 hét alatt 4-5 kg-tól megszabadulni, de utána a fogyás megáll kb. 2 hétig. Ha itt kibírja és ugyanúgy megállja, betartja a diétát és mozog, 2 hét után ismét fogyni fog.
2./ 2-3 hétig áll a súlya hiába az 1400 cal és a mozgás, bármit csinálhat. Ha ezt kibírod és végig csinálod, 2-3 hét után indul meg a fogyás látványosan. Valószínű te ebbe a csoportba tartozol.
Kitartást és sok sikert.
Tudom, a felszívódó és nem felszívódó rostokat kérdezed ezzel, és mivel nem vagyok szakember, sem biológus, a sokféle élelmiszer különféle rostjait elég nehéz lenne nyilvántartani és figyelni.
Ha viszont az összes rosttartalmat növeljük, rosszul nem járhatunk. Természetesen emésztési problémák esetén nem lehet simán követni az általános tanácsot, de ki-ki megtapasztalja, mi az, amit megehet.
A kérdező által leírt étrend mindenképpen rostszegény.
Ja, bocsi, nem írtam adatokat: 15/L, 158 cm, 54 kg, olyan 6 kilótól kéne megszabadulnom.
És igen zabpelyhet is szoktam enni, meg szerintem eszek elég rostot, de lehet hogy nem :/ nem szoktam grammra számolni az a baj, lehet, hogy mindent számon kéne tartanom? Miből mennyit kéne ennem?
30 gramm feletti rostbevitelhez lenne kérdésem:
Honnan tudhatjuk, hogy a zöldség és gyümölcs mennyi rostbevitelt fedez?
Hasonlót kérdezett éppen valaki a Kalóriabázison tegnap.
Azt hitte, elég rostot eszik a sok gyümölcs és zöldség révén.
Sajnos ez nem ennyire könnyű, a napi legalább 30 gramm feletti rostbevitelhez mindenképp rendszeresen kell enni valami rostosabbat: száraz hüvelyest, magokat vagy zabpelyhet, zabkorpát, hasonlót.
Nem tudni, milyen magas vagy és jelenleg hány kiló, még az is lehet, hogy a napi 1400 Kcal is kevés kicsit.