Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért közösítik ki a gyerekek a visszahúzódóbb társaikat? fórum

Miért közösítik ki a gyerekek a visszahúzódóbb társaikat? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
máj. 27. 21:56

[link]

Fertőtlenítőt keverhettek osztálytársai egy kislány italába Tiszalúcon

138. miazhogy!! (válaszként erre: 137. - Papája)
máj. 18. 15:50
Az jutott eszembe, hogy az én anyukám is eléggé...hm...olyan volt, hogy tekintélyelvű,majd ő megtudja,megmondja,és én kis bátortalan lettem ezért, és ha mondtam, hogy bántanak,akkor azt mondta,hogy sajnos,ez van,el kell fogadni,de te nem vagy olyan, hogy visszavágj,aztán később taliztam egy fiúval,aki azt mondta, hogy az erőszakos anyukád előkészitette a terepet, hogy bántsanak téged...ezen elgondolkodtam....
137. papája (válaszként erre: 136. - Miazhogy!!)
máj. 18. 14:13
Ez nagyon jó cikk ! Köszönjük !
máj. 17. 20:27

Mi történt?

[link]

135. miazhogy!! (válaszként erre: 127. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 16. 18:02
Nem lesz könnyű, én mondjuk már kb túl vagyok rajta,de még néha visszaütnek a régi emlékek.
134. ariana (válaszként erre: 127. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 15. 20:47
A gyerekek kegyetlenek. És ez a világ is, erősnek kell lenni.Meg kell erősíteni a lányodat, legyen önbizalma.Neked kell megtanítani az életre, bízz rá dolgokat, tanítsd meg mindenre, hogy érezze, mi mindenre képes,és akkor lesz önbizalma, keseregni ne hagyj időt neki.
133. miazhogy!! (válaszként erre: 132. - Miazhogy!!)
máj. 15. 20:02
132. miazhogy!! (válaszként erre: 131. - Papája)
máj. 15. 19:49
Mindenesetre ma már többet beszélünk róla,mint az én tinikoromban és ez is jó már. akkoriban ez full tabu volt.
131. papája (válaszként erre: 126. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 15. 19:21

Bármelyik kicsi falu kicsi iskolájában is megtarthatja az iskolavédőnő, osztályfőnök, etika vagy hittan tanár az érzékenyítő, felvilágosító órát.


Ne meneküljetek állandóan újabb iskolába, majd újabb és újabb munkahelyre.

Szembe kell nézni a nehézségekkel és megoldani.

Légy bátor , állj az igazgató elé és mondd el mit szeretnél.

Talán erre a pár hétre már nem megoldható, de szeptembertől beiktathatnák néhány órába az órarendbe.

130. miazhogy!! (válaszként erre: 127. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 15. 17:37
mondjuk ott 20 korhatárt,de biztos van tiniknek való is
129. miazhogy!! (válaszként erre: 128. - Miazhogy!!)
máj. 15. 17:36
Egy kisvárosban laktam,ami elég kicsi volt, hogy trerjedjenek a pletykák, de ahhoz túl nagy,hogy pontosan lekövessek mindenkit.Apám anyámmal akart kitolni,amikor azt terjesztette róla,hogy borzalmas anya,nem vezet háztartást és olyan környezetben élek,ami veszélyeztető.
128. miazhogy!! (válaszként erre: 127. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 15. 16:52
igen,erre utaltam
127. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 125. - Miazhogy!!)
máj. 15. 16:42

A gyerekek sajnos azt is azonnal megtudják, megérzik ha valami nincs rendben otthon. Kegyetlenek. Amit linkeltél cikket, abban is jól leír 1-2 dolgot.

Nálunk a családi háttér renbden van. Tényleg arra tudok gondolni, hogy túl visszahúzódó.

máj. 15. 16:40

Köszönjük szépen a javaslatokat és az ötleteket!

6 osztályos gimnázium ugyancsak nincs közel hozzánk. Minimum 1 óra buszozás reggel és délután is, mi nem tudjuk fuvarozni a gyereket. Így ezt még jegeltük. Egy iskola van még a közelben, de erre a 2 évre szerintetek sem lenne érdemes váltani.

Majd utánakérdezek, hogy létznek-e a közelünkben ilyen csoportok. Egy kis faluban élünk, a legközelebbi város is maximum 8-9 ezer lakossal bír. Nincs sok lehetőség errefelé. Régebben pszichológushoz is Zalaegerszegre jártunk.

125. miazhogy!! (válaszként erre: 123. - Papája)
máj. 15. 16:36
Ja,nekem még annyi plusz volt, hogy a szüleim rosszban voltak,apám is állandóan haudozott rólam ,meg anyámról mindent,ami persze az osztálytársak fülébe is jutott.
124. miazhogy!! (válaszként erre: 123. - Papája)
máj. 15. 16:11

Igen,javasoltam a pszichodráma csoportot is.


Csak egy példa (nincs közöm hozzájuk)

[link]

123. papája (válaszként erre: 121. - Miazhogy!!)
máj. 15. 15:52

Igen, lépni kell/lene !


Az ember legnagyobb kincse a gyereke, akkor miért éppen ezt nem tudja megoldani ?

Nyilván a félelem miatt, amiről a FI is beszámol. Leírja, hogy vele is ez történt gyerekkoráben. Őt sem védte meg senki, nincs előtte példa/példakép. Nem tudja mit kell tenni, nem tudja honnan kaphat segítséget. A gyereke is fél, mert még az édesanyja sem tud segíteni, mert nem tudja hogy kell és most már együtt félnek. És így tovább generációkon át !


Ezért kell szakemberhez fordulni, - akiket írtam, - hogy csoportosan foglalkozzon az egész osztállyal. Ez esetben nem tudnák a gyerekek "honnan fúj a szél" ki, vagy mi miatt történik a tréning.

Beszélni lehetne az osztályfőnökkel is, hogy oszt.fő órán, hittan, vagy etika órán beszéljenek erről, mert erre van szükség !

122. miazhogy!! (válaszként erre: 120. - Papája)
máj. 15. 13:58
Sokáig a bántalmazott nőkre is legyintettek,hogy anyámat is verte apám,ott valami változott,sőt sokáig arra is legyintettek, hogy a főnök azt mondta,lefekszem vele,ha kirug,ott is válozott valami,ezen a téren viszont még kevés az előrelépés.
121. miazhogy!! (válaszként erre: 120. - Papája)
máj. 15. 13:57
igen,de sajnos,ez nem két vév alatt fog megoldódni és addig lépni kell valahogyan
120. papája (válaszként erre: 119. - Miazhogy!!)
máj. 15. 13:49

Épp ezért kellene a közvélemény előtt többet foglalkozni a témával és ezért kellenének az iskolai előadások, segítők is.


A bántalmazott nőkre is azért figyeltek fel, mert fel merték egyre többen vállalni a bántalmazást.


Az iskolákba eljutott már a kábítószer, dohányzás, alkohol problémájának oktatása, a bántalmazás vajon hol tart. Biztosan foglalkoznak ezzel is, DE NEM ELEGET. Lehet, hogy még most is legyintenek, hogy áhh,az én koromban is volt és mégis felnőttem...


Sokszor a bántalmazók küzdenek mentális problémákkal, de a szülő nem veszi tudomásul, mondván az "én gyerekem nem problémás"


Konkrét eset. Egy óvodás kisfiú nagycsoportos korára egyre többet verekedett, kirekesztett.

Iskolába kerülve ez mindennapos problémává vált, az amúgy rendkívül értelmes, szeretetre vágyó és szeretni tudó kisfiúnál.

Jó szemű tanító nénije megkérte a szülőt vigye el a gyereket a Vadaskertbe kivizsgálásra. Kiderült, a gyerek súlyosan ADHD-s . A gyerek megkap azóta minden fejlesztést, kitűnő tanuló. A magviselete rendben, társait tiszteli, segíti.

119. miazhogy!! (válaszként erre: 117. - Papája)
máj. 15. 13:08
Sajnos,ez még mindig gyerekcipő.Oda már eljutottunk,hogy a társadalom nem fogadja el,ha egy nőt megüt a férje,ott még nem tartunk, hogy ne legyen elfogadott az,hogy nem rúgja vesén egyik gyerek a másikat.
118. miazhogy!! (válaszként erre: 117. - Papája)
máj. 15. 13:07
Sajnos,sokszor ponta szülők hergelik a gyerekekt egymás ellen.
117. papája
máj. 15. 10:53

Sajnos az a baj, hogy sokszor fordítva ülünk a lovon.

El kellene fogadni, hogy vannak zárkózottabb, csendesebb gyerekek, akik semmivel sem rosszabbak, mint a társaik, csak másabbak. Békén kellene végre hagyni őket és nem kikezdeni, marni, csípni mindenért.

Miért kell őket megbélyegezni. Miért nekik kell pszichológushoz járni. Miért az ő életüket, családjukat kell tönkretenni ?


Sajnos a pedagógusok egy része sem partner abba, hogy mellé álljon ezeknek a megbántott gyerekeknek. Egyszerűbb nem észrevenni, vagy védd meg magad nézőpontot vállalni.


Régen, de talán még ma is létezett olyan, mint egészségnevelés. Az ÁNTSZ konkrétan ezzel kinevezett munkatársa végezte. Esetleg manapság az iskolavédőnő, iskolapszichológus.

Ezeket a szakembereket kellene felkérni, hogy tartsanak érzékenyítő előadásokat - ne csak egyet - az iskolákban. Jelöljenek ki kortárs segítőket is az érintettek mellé. Ilyen is van !

Nem szabad, hogy a kirekesztés és erőszak győzzön, mert az egyszerűbb.

Ne az áldozat kényszerüljön kezelésre, hanem az, aki gerjeszti az erőszakot, mert vele van a baj !


Próbálj segítséget kérni ez irányban a leírt hatóságtól, illetve személyektől, mert erre van lehetőséged, ezzel foglalkozni KELL !

116. miazhogy!! (válaszként erre: 110. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 15. 00:36
Néha,majd irj, hogy mi van Veletek.Hidd el,sokan járnak hasonló cipőben!
115. miazhogy!! (válaszként erre: 106. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 14. 17:50
OK, már vége, de miért nem mentetek el 6 osztályos gimibe?
114. tumbo2 (válaszként erre: 68. - Charlize)
máj. 14. 09:23
én elsős koromban kirohantam az osztályból.még jó.hogy közel laktunk.pedig a legjobb tanuló voltam.aztán később mindenkit hóval dobáltak a fiúk,kivéve engem,mert sovány voltam.mikor mentem egy szép ruhában,mondták,hogy jó nő lesz belőle,kár,hogy 16 éves voltam.
113. kannanana (válaszként erre: 112. - Ariana)
máj. 14. 09:06
Ugyanerre gondolok. Szerintem ez felnőttek között is érezhető, persze sokkal visszafogottabban, de a legtöbb helyen nem díjazzák a gátlásokkal teli embereket. Én is az vagyok, így tudnék miről mesélni. Tudatosan lehet ezt legküzdeni, de nagyon nehéz. Én is jártam pszichológushoz egy időben, és rengeteg önfejlesztési dologgal foglalkoztam, toltam ki magam minden percben a konfort zónámból. Néha túl is lőttem a célon, de a sok tapasztalat és önmagunk megismerése bátrabbá, határozotabbá tesz, és az ilyen jellemeket elismeri a társadalom. + A gyerekek is azt a mintát követik, amit látnak a világban, vagyis tőlünk. De ez még az állatvilágban is így van. Na azért nem kell egy törtetőt nevelni a kislányból, de tudja magát megvédeni. Mi lesz, ha 16-18 évesen elmennek bulizni vagy valami? Ott is érhetik atrocitások vadidegenektől. Meg kell tanulni kezelni a helyzetet. Esetleg egy küzdősport elkezdésén is gondolkodnék a helyetekben. Persze ez csak 1 ötlet...
112. ariana (válaszként erre: 108. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 14. 08:51
Szerintem gátlásosság van benne, és ezt a többiek észreveszik, aztán kialakul az ördögi kör. Ha felelni kellet az iskolában,olyankor volt szorongása?
111. miazhogy!! (válaszként erre: 106. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 13. 23:45
Mindenképpen gimi, nem mondom, hogy gimiben nem lehet gáz, de ott azért valamiképp értékelik a tudást
110. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 109. - Szőkelédi)
máj. 13. 23:01

Sajnos én is.

Köszönöm amiket írtál!

Igen, értem. Én is ezt próbálom minden egyes nap elmondani neki, csak ő nem alkalmazza.

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook