Miért kell rinyálnia azoknak, akiknek gyereke van? (beszélgetés)
Vagy kiadja annyival drágábban, amennyi neki a plusz költsége... de ez sem tetszik az embereknek... pedig azokkal a papírokkal elvileg mindkét fél be lenne biztosítva.
Én megértem a gyerekeseket is, és a bérbeadókat is. De akkor is vallom, hogy illene embernek maradni a nehezebb élethelyzetben is. Nem kikelni magunkból.
Ahogy nekem is... mégsem lát senki tőlem egy olyan írást sem, amiben a mindennapi gondjaimmal legóznék.
Az, hogy kiírtam ezt a cikket azt jelenti (mielőtt belém kötnének), hogy elszakadt az a bizonyos cérna, és iszonyatosan dühös vagyok az emberiségre. A mindennapi gondjaim ettől nagyobbak, mégsem töltöm ki máson, hanem megoldom őket. Azért vannak, ugyebár.
Ahány fórumot, akármit olvasok ezzel az albérlet gyerekkel dologról, szinte mindenki, aki valóban ad ki albérletet, inkább kiadja egy embernek 5 kutyával, mint egy gyerekes családnak. H miért? Mert a mai jogi viszonyok között egy gyerekest egyszerűen nem lehet kirakni a lakásból, még akkor sem, ha hónapok óta nem fizet. Elvileg közjegyzői papírokkal esetleg, de azt meg nem sokan vállalják be, mert elég sokba kerül. Így választhatnak: 1. kiadja gyerekesnek,de ilyen papír nélkül és ha az úgy dönt, h nem fizet, akkor évekig tartó kálvária lesz belőle 2. kiadja gyerekesnek, de papírral, bevállalja azt a plusz költséget, de még így sem biztos, h védve van, kálvária ugyanúgy lehet belőle 3. bevállalja, h szaralaknak tartják és kijelenti, h nem és nem 4. belefut egy ilyen gyerekes szituba, de kezébe veszi a dolgot és erőszakkal kirakja őket, a cuccukat, kicseréli a zárat és vagy lesz belőle valami vagy sem
A kutya sokkal, de sokkal kisebb kockázati tényező az albérleti piacon, mint egy gyerek.
A jónéhány, a jogaival visszaélő ember miatt a többi is szív.
Igen, és a gyereknél is ugyanez... mert ott meg azért nem akarnak gyereket az albiba, mert nehezebb kitenni. Mindenre lenne megoldás, ha a bérlő meg a bérbeadó egy nyelvet beszélnének.
De akkor se értem, hogy miért kell a többi embert szidni, akik épp nem gyerekkel, hanem kisállattal mennének? Nekik is ugyanolyan nehéz. Még ha 1-2x kifakad... de óránként van egy ilyen.
Az emberek sokkal elfogadóbbak ha gyereksírást hallgatnak, mint kutyaugatást.
Na meg persze arra gondolnak első sorban, hogy a kutya össze pisil/kakil mindent. Voltam albis pici kutyával, tudom milyen...
Igazából a sok buta és igénytelen ember miatt van mindez...nem a rendesebbek miatt :S
Jó magyar természet... irigy, rosszindulatú, másokat lenézô, átgazoló...
Jogom van eldönteni, hogy kinek igen, kinek nem...
legyen az kutya, macska, nemdohányzó, báki és bárki... nemzetiség bôrszín, foglalkozás.
Bocsi, direkt akartam figyelemfelkeltő címet.
Itt most azokról a gyerekesekről van szó, akik egy albis csoportban vannak, ott sem mindenkiről. Ma kiborultam...
Szar az albérlet helyzet, nehéz normális áron albit találni. Van egy csoport, ahova kutyával és/vagy gyerekkel is lehet költözni. Ha egy tulaj kirak egy hirdetést, hogy gyerek nem mehet, kutya igen, akkor a gyerekesek egyből elkezdik szapulni a kutyásokat, és a tulajt is, hogy mekkora rohadék. Meg kutyások adják menhelyre, stb...
Én értem, komolyan, hogy nehéz gyerekkel, meg gyámügy és hasonlók... de miért nem lehet megmaradni embernek, és a saját nyomorunk miatti fájdalmat miért egy másik emberen kell levezetni, aki ugyanabban a cipőben jár talán, csak nem gyerekkel, hanem kutyával. Vagy gyerekkel és kutyával...
Ahogy megfigyeltem, akik csak gyerekkel mennének, azok minden más hirdetést sértésnek vesznek, és a srágaföldig szidják azokat, akik miatt nem mehetnek.
Miért nem lehet megtartani magának? Miért nem lehet elfogadni, hogy nekem a kutyám a fontos, mivel gyereket egy ideig nem akarok (amúgy is, ha olyan emberek gyerekei vennék körül, lehet nem is akarok soha)... és miért kell megsérteni azt, ami másnak talán fontos?
További ajánlott fórumok:
- Milyen kedvező lehetőségek lesznek azoknak, akiknek svájci frankos a hitelük?
- Azoknak akiknek azok haverosa, azoknak én se vagyok...
- A ti iskolátokban is használt kiradirozott könyvet kapnak azok a gyerekek akiknek jár az ingyenes tankönyv?
- Anyukákat keresek akiknek oviba járnak a gyereke/gyerekei s közben otthon vannak a kisebb gyerekkel/gyerekekkel
- Azoknak az anyukáknak a jelentkezését és tapasztalatát várom, akiknek szülés után kiújult a pajzsmirigy betegsége.
- Olyan szülőkkel szeretnék " beszélgetni", akiknek a gyereke leérettségizett, és most munkanélkülin van.