Miért ilyen furák egyes anyukák? (beszélgetés)
Ugyan már aztán kikerülöm, ott meg jön egy öreg aki szintén fél, akkor őt is kerülöm, aztán jön a következő idióta, aki bár fél, de arra gyalogol amerre én vagyok a kutyával
Nekem jelenleg nincs kutyám, régen míg volt rengeteget sétáltam velük, alap hogy magamhoz húzom ha valaki jön szembe, elmegyünk valaki mellett, a valaki és a kutya közé állok, na de hogy én azt lessem vajon 10-15 méteren belül ki fél és merre takarodjunk, hogy mindenkinek meg legyen a lelki békéje, hát nonszensz
De ha szembe jön velük mit csináljak?Minden második járókelő gyerekkel jön akkor le sem hozom a kutyám ez a legjobb majd ha este lesz, és a gyerekek már alszanak:)
Nem úgy szoktam ha jön gyerekes a másik oldalra teszem a kutyám rövidre fogom a pórázt és ennyi,mit kellene még tennem?
Annyiban nem más, hogy elvárták, hogy a másik azonnal ugorjon, mindezt bunkó stílusban.
A kutya nem a gyerek mellett volt. Nem közeledett, egy helyben feküdt. Ha a gyerek ennyire fél anyuka miért nem fordult sarkon?
Akárhogy nézem, itt az anyuka az idióta. A gyereknek meg kell tanulnia, hogy az utcán mások is vannak, kutyák, kóbor macskák, hajléktalanok. Szocializáció.
A félős gyerek is más és a hinta is más. Nem lehet a kettőt összehasonlítani, köze nincs a kettőnek egymáshoz.
Nem vagyunk egyformák, ti úgy tennétek, többen meg szerencsére kompromisszumot kötnénk.
Egészen más a két eset.
A kutyás sztoriban adott egy gyerek aki fél, de nem tud "menekülni" mert épp bevitték a cukrászdába. És egy felnőtt aki csak azért sem megy odébb, pedig látja hogy fél a gyerek, de neki joga van ott lenni, és nehogy már a más gyerekéért megtegyen egy ekkora nagy szívességet...
A hintás ügyben sok mindentől függ mi a normális megoldás. Pl. mióta hintázott a te lányod? Mert ha régóta akkor bizony elég tapló dolog nem odaengedni a másikat. Nem nagyon járunk játszótérre, de ha észreveszem hogy más kisgyerek is vár a hintára, egy idő után én magam kérem meg a gyerekemet hogy most már adjuk át...
Jajj a kutyásoknak ha ezzel a nővel fognak találkozni.Persze lehet más kutyás már nem ilyen nyugodt stílusban rendezte volna ezt le:DD Ismerek párat.
Nem tudom ha néhány roma srác ült volna ott azoknak is beszólt volna e:DD
Én nem mentem volna odébb. Ha ekkora gond és anyuka aggódik lépjen ő. Nem körülötte és a gyereke körül forog a világ.
Gyerekkel tapasztaltam hasonlót, anyuka le akarta szállítani a lányom a hintáról, mert az övé hintázni akart. Hagynom kellett volna?
Ekkora cirkusz csinálni EGYETLEN, ráadásul nem jellemző estből nem kellett volna.
Megesett, a fórumindítónak nem kellett elinalni a helyszínről.
Messzemenő következtetéseket meg itt nem vonhat le senki, hiszen lehet beteg a gyerek, pl egy autistának magyarázhatod, hogy nem bánt valami.
Akinek van, volt kisgyermeke az tudja egy hároméves a legodaadóbb nevelés mellett is félhet és reagálhat így.
Ha látom, hogy hülye a szülő és ekkora problémát okoz a gyereknek, akkor odébb állok és kész, az okos enged elvén.
További ajánlott fórumok:
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- Olvasok sok forumot, naplot es nem ertem, az anyukak miert tobbes szamban beszelnek a gyerekukrol? Folyt. kov.
- Miért néznek rossz szemmel a fiatal kismamákra, anyukákra?
- Miért beszélnek többes számban az anyukák, ha a babájukról van szó?
- Mosható pelenka - miért kelt ekkorra ellenérzést az anyukákban?
- Bp-i anyukák, hány babahordozó eszközötök (kenguru, babakocsi, stb.) van és miért?