Miért ilyen furák egyes anyukák? (beszélgetés)
Elhiszem..de ha nyugodtan sétál mellettem pórázon és rövidre fogva,nem kell ilyedezni..ha elengedném akkor ok..de így érthetetlen..engem is harapott meg már 2szer kutya kiskoromban mégis imádom az összeset :)
Ezzel nem értek egyet, és erről nem is vagyok hajlandó vitázni.
Felesleges.
Egyébként meg nem is kell, hogy egyetértsünk. Mások vagyunk, és ez így jó.
Ha lakásban bepisil lehet h büdös..az enyém már jó pár hónapja teljes mértékben szobatiszta..sztem lent a tiszta levegőn a szabadban,a füvön,ahol benyeli a föld az egészet,a szuka kutyáét nem érzed..max a kanok jelölését ;)
Nem is mondtam hogy a kutya a hibás... csak be kellene látni hogy nem való a kutya a város közepére.
nem tudom, hogy hozzá lehet-e szokni. Én éreztem. A kutya, ha tisztán van tartva, rendszeresen takarítva van a helye, nem büdös. Ha bemész egy kutyás családhoz, nem biztos, hogy szagról megtudod állapítani, van-e ott kutya. Én nagyon szerettem minden kutyámat, de nem elfogultan. Igen tényleg érző lények, ahogy írták, bennük az ember nem csalódik, feltétel nélkül szeretnek. Hogy volt-e olyan helyzet,a kutyámat többre becsültem egy-egy embernél? Igen volt, de igyekeztem mindig a helyén kezelni a dolgokat. Szerencsére sosem volt konfliktusom a kutya/kutyák miatt.
Ez így a helyes..amúgy minden kutyát kell nevelni és szocializálni :)
Értelmezel is, vagy csak háborogsz?
A nem megfelelően tartott, gondozott kutya büdös. A többi meg kutyaszagú. Az egyik fajta jobban, másik kevésbé.
Akkor tapsoljuk és éljenezzünk mert oda pisilnek? Egy lakótelepi házba egy kutya is bőven elég nemhogy 3?
Ezt mondtam volna?
Félreértettél.
Azt próbálom kiemelni, hogy nem a kutya a hibás, hanem a gazdája.
Én már csak tudom, mennyire büdös tud lenni az ember. De ettől még a kutya is az.
ahogy az embernek is van szaga, vannak szagosabb emberek és kevésbé szagosabbak, ahogy kutyák is.
Mondjuk az elgondolkodtató, hogy egy állatkertben miért a majomház a messze legbűzösebb hely
Mondjuk tőlem höröghet meg horkolhat, ha a gazdájának ez tetszik, de azért ne mondd már, hogy normális dolog lépcsőházba, liftbe pisiltetni. Ha meg nem lehet megakadályozni, akkor az a kutya alkalmatlan arra hogy a városban, emeletes házban tartsák. Vagy pisiltesse a saját lakásában a szőnyegre...
A kutyaszag nem egyenlő a bűzzel.
Az ember is tud nagyon büdös lenni.
Én is járok-kelek, de egy ebtől sem félek, sőőőt szívem szerint jól megdögönyözném az összeset bármilyen fajtájú, termetű is legyen; csak furán venné ki magát :D embertársaim viszont sosem fejtik ki rám ezt a hatást, sőt némelyiktől sokkal jobban "tartok", mint bármilyen állattól
Basszus, azért "hörögnek", mert rövid az orruk.
Nem tehetnek róla.
Mint ahogy arról sem, ha büdösek, vagy a lépcsőházba vizelnek.
Gondolom egy idő után hozzá lehet szokni a szaghoz és akkor már nem érzi... szerintem nincs olyan kutya amelyiknek nincs kutyaszaga... a vizelet meg különösen büdös.
Igaz de tőle is féltek:/ gyönyörű és okos állatok
Az ember vizeletben is a fehérje bontásból származik a karbamid az, ami ammóniára bomlik. Ez az anyag bizony minden kutya vizeletében jelen van.
Nekem is volt az is. Micsoda szemei voltak...már ha lehetett látni a 'fufijától :)
A kutyák sokszor normálisabbak, mint néhány ember, a helyükön nem szívesen végzik el a dolgukat.
Viszont lehet szoktatni, hogy pl a lefolyóba pisiljenek. A kakit, meg össze kell, kellene szedni utánuk.
Büdös az főképp az állott pisi
A járókelők ránézésre nem tudják megállapítani egy kutyáról hogy veszélyes-e, így minden kutyát potenciális veszélynek tekintenek. Ez érthető.
Úgy gondolom, hogy aki lenézi a kistermetű kutyákat, az nem fogad be a határban csavargó félig éhen halt kistermetű korcsot. Mivel öt éve így került hozzám a kisebbik kutya, nem érzem, hogy lenézném akár ŐT, akár bármilyen kicsi kutyát. Épp csak mindig azt látom, hogy ők hepciásabbak.
Mivel régi kutyatartó vagyok, nekem ezt sosem fogod bemagyarázni, hogy nem büdös a vizelet.
És nálunk is családtag volt a kutya.
Arról nembeszélve hogy úgy hörögnek mint az asztmások
ez kutyafüggő; az én sharpiem csak és kizárólag otthon tudta elvégezni kis- és nagy dolgát, míg a juhászom alig várta hogy szabaduljon az udvarból, valahogy az egész kertet szobának tekintette és igyekezett szobatiszta lenni
Haja néha már nekem felfordul a gyomrom nembeszélve az üres whiskys üvegekröl közben apuka is jól érzi magát :)
További ajánlott fórumok: