Miért ilyen a közbiztonság? Nem merünk hazamenni, mert lehet élve haza sem érünk?! (beszélgetés)
Nagy port vert fel ez az eset, de ebből nem kell messzemenő következtetéseket levonni én azt gondolom.
Egyébként ha nem vagy megelégedve a városod közbiztonságával én különböző lakossági fórumokon, illetve az önkormányzatnál jelezném, esetleg közösségi kezdeményezést szerveznék, felkeresném a polgárőröket, önkéntes polgárőröket stb.....elsőre ennyi jutott eszembe, amit az ember megtehet....
nem értem a renőrséget..hol a közbiztonság? biztos sokan hallottátok a pécsi rendőrségi pszichológusnő meggyilkolását a napokban. Pécsett a belvárosban élek, nem tudom kinyitni az ablakot, mert annyi a randalirozó, a hajléktalan, a sötét alak...miközben a rendőrőrs kb 50m-re van...Sehol egy posztos rendőr, senki...ha épp látok egyet, az is azzal van elfoglalva, hogy hol parkolsz, miért telefonálsz a kocsiban, miért állsz tilosban stb. Persze ennek ellenőrzése is fontos nem vitatom, de a közbiztonság megteremtése lenne az első. Hogy az ember ki merjen menni félelem nélkül az utcára, vagy ha tényleg egy késő esti buliból egyedül megy haza valaki, ne egy elmebeteg karmai közé kerüljön és ne érjen többé haza. Legutóbb épp fültanúja voltam, hogy a rendőr kedélyesen elcseverészett a hajléktalannal, ahelyett, hogy kitessékelte volna a belvárosból. Szedjék őket össze és vigyék el máshova...nem lehet leülni a belvárosi padokra, a gyerekeimnek is állandóan mondanom kell, nehogy ráüljön, mert ki tudja mit szed össze. A turisták pedig mit gondolnak? holott Pécs állítólag a kultúra fővárosa....hogyan engedjem el a gyerekeimet egyedül különórára, ha ilyen a közbiztonság? mindenhova kisérgetni kell őket, nem merem őket egyedül elengedni sehova.
Amúgy az ilyen elmebetegeknek(mint aki megölte a pszichológusnőt) simán visszaállítanám a halálbüntetést, mi értelmük a társadolomban?
További ajánlott fórumok:
- Fogyis verseny! Minden pénteken mérünk! Motivációóó! Csatlakozz te is!
- Mi a véleményed a közbiztonságról, és a rendőrökről?
- Mindig azt mondják, hogy mernünk kell valóra váltani az álmainkat. Épp csak nem merünk nekivágni... Veled volt ilyen?
- Milyen a közbiztonság Diósdon?
- A Gergely-naptárban mérünk millió, illetve milliárd éveket?
- Mely balatoni településeken kiváló a közbiztonság?