Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mi történik ha valaki felkerül a bar listára? fórum

Mi történik ha valaki felkerül a bar listára? (tudásbázis kérdés)

1 2
2009. okt. 27. 13:29
jaj,nem nekem csak egy hitelkártyám volt, azt hittem, hogy konnyen tudom kezelni, de elszaladt velem a paci!ennyi! se lakás, se auto, se semmilyen hitelem nincs és nem is lesz, guyjtogetek! ezt szépen kifizetem, és tanultam a hibámbol, tanulopénz volt ennyi!
54. Panka78 (válaszként erre: 53. - 5a5c6c6a02)
2009. okt. 27. 13:20

Édes vagy, de nem kell magyarázkodni. (ez csak amolyan költő kérdés volt)

Én attól vagyok kész, mikor az emberek túlvállalják magukat. Ház, kocsi, ilyen házimozi rendszer, mosógép, mosogatógép stb. stb. -kész öngyilkosság!!!!!!!!

53. 5a5c6c6a02 (válaszként erre: 52. - Panka78)
2009. okt. 27. 13:16
Szia! engem az amex-em juttatott idáig, meg, hgy olyat vállaltam amit nem tudtam kifizetni, mivel vendéglátos vagyok, elég kiszámíthatatlan, hogy mennyi vendég van, és most elég rosszul állunk!én meg azután kapom a pénzem!ezt én rontottam el, tudom és vallalom! 200e a tartozásom, és csak ez az egy!
2009. okt. 27. 13:14

Basszus, hogy mennyi eladósodott emberke van..

..hogy a fenébe tudtok eddig eljutni????? (nem akarok senkit bántani, de ez valami borzalom)

2009. okt. 27. 12:35
sziasztok! engem az érdekel, hogy honnan tudom, hogy meddig vagyok bárlistán?
2009. febr. 20. 00:03
A tartozásom fennáll,és nem is szeretném kifizetni,mivel nem nekem,hanem az ismerősömnek vettem fel a hitelt.az ő háza a fedezet,és nekem tökéletes megoldás lenne,ha vinnék a házát.Nem akarom az ő hitelét fizetni.Azért mentem bele ebbe a hülyeségbe,mert én azt hittem,hogyha van ingatlanfedezet,akkor ahhoz nyúlnak.De most nagyon aggódok,nehogy a fizetésemből vonjanak.
2009. febr. 19. 23:49
Ha fennáll a tartozásod,akkor aktiv Báros vagy.Ha kifizeted,akkor onnantol kezdve 5 évig passziv Bar listás vagy.Azt jelenti,hogy a kifizetéstöl számitva 5 évig nem kapsz sehol hitelt,még számlahitelt sem.Öt év elteltével lekerülsz autamatikusan a Barol.
2009. febr. 19. 19:47

Sziasztok

Azt hiszem elég nagy probléma közepébe csöppentünk.

2007 végén felvettem egy "jó" ismerősnek 8 millió forint szabadfelhasználású jelzáloghitelt.Én lettem az adós,ő az adóstárs,és az ő ingatlana van leterhelve.2008 végén felmondták a szerződést,és most kaptam egy levelet,hogy bar listára kerülök,ha márc 18-ig nem fizetem ki.A kérdésem az lenne,hogy mivel én dolgozok, vonhatnak-e a fizumból bármit is,valamint,ha ingatlanfedezetes a hitel,akkor mikor viszik a házat.

A fizumból ne vonjanak,hisz én abból a pénzből semmit nem láttam,a házat viszont vihetik nyugodtan,az engem nem érint. Mi a teendő?

Nem az zavarna,ha bar-listás lennék,hanem az,ha vonnának egy vagyont a fizumból,mivel mi is lakáshitelt fizetünk.

A válaszokat előre is köszönöm

47. monne
2008. júl. 11. 11:34
Az egy dolog, hogy ciki, de ha nem akarunk 10 évig hitelt felvenni, akkor 10 évig nem fogunk tudni róla, hogy fent vagyunk a listán. 10 évig nem fog hiányozni senkinek sem a pénz? Akkor utána miért hiányzik??
46. 8da8a563b7 (válaszként erre: 45. - Monne)
2008. júl. 11. 10:49
ez is elég gáz. de nem értem, ha egy bank bár listára rak, mért nem küld egy levelet????? akkor tudod, hogy meddig nem vehetsz fel hitelt. Mindig csak ott és akkor derül ki. a bankkban. és olyan kellemetlen.
45. monne
2008. júl. 7. 21:08

Helló mindenki!


Számomra igen fontos problémában szeretnék segítséget kérni. A férjemmel szertnénk hitelt felvenni egy új építésű ingatlanra, de menet közben kiderült, hogy ő BAR listás. Most csak annyit tudunk, hogy 2003.05.04-én rakta fel egy bank, az hogy melyik még nem tudjuk, most várjuk vissza a mostani banktól a lekérdezés eredményét. Szóval hiába gondolkozunk, hogy mi lehet az, vagy melyik banknál, még tippünk sincs. A férjem úgy emlékszik 1x volt kezes, lehet hogy emiatt került a listára, de mi az 5 év alatt egy árva papírt sem kaptunk és elvileg aktív BAR-os. Nem kellett volna már vkinek keresnie a pénzt rajtunk? Mit tehetünk, nincs vmi elévülés?

A választ előre is köszönöm

2008. júl. 2. 20:30
Nekem is nagy ondom van és félő hogy bar listára kerülök.az én esetem a következő.Exférjemmel még annó vettünk egy autót.mivel neki nem volt bejelentett állása az én nevemre vettük.Igen ám csak a házasságunk tönkre ment,enyém maradt a ház ő pedig vitte az autót,amin még van 560ezer ft hitel persze az én nevemen.A válóperen belefoglalták a jegyzőkönyvbe hogy az autó a férjem tulajdona és őt terheli minden törlesztőrészlet az utolsó ft-ig.Igen ám csakhogy a hitel az én nevemen van és a férjem bár ragaszkodik a kocsihoz,nem fizeti a hitelét mivel minden pénzét eljátékgépezi(emiatt is váltunk el)Most jött egy levél ha nem fizetjük ki a részletet öt napon belül akkor megszüntetik a szerződést,vagyis gondolom én megyek a barlistára és viszik a kocsit.Igaz ott van a birósági papir hogy minden teher a férjemet terheli,de kitudja meddig kell pereskednem mig visszakapom a pénzem,ha visszakapom.De azt se akarom hogy ő használja a kocsit én meg fizessem mig ő vigan keress 200ezret egy hónapban én pedig alig birok létezni a lakás hitel miatt,és röhög a markába.mindenképp én járok rosszul,ez nem iagzság!
43. Sandrew (válaszként erre: 41. - 8da8a563b7)
2008. júl. 2. 18:13

Az egyik banknál megszüntettem a folyószámlámat. Annak rendje és módja szerint lenulláztak és többé az egyenleg lekérdezésénél is azt közölte a szgép, hogy ilyen számlaszám nincs.

Ezt követően megállapítottak a nem létező számlámra egy A-hitel keretet, amiért díjat számoltak fel. A postaköltséggel együtt mindjárt lett a nem létező számlámon egy tartozás. Hiába reklamáltam, a végén már 2.500.- Ft-ra duzzadt adósságom igaztalansága ellen, megfenyegettek, hogy bar - listára raknak.

Ekkor a bank szinte minden vezetőjének megírtam, hogy e-mailban, hogy kipakolok a nyilvánosság előtt, hogyan packáznak a volt szla-tulajdonosokkal. Ez hatott, mert ez rossz reklám lett volna a banknak. Fél év után törölték a nem létező számlámról a fiktív adósságomat.

Az igaz, hogy közölték, hogy ha nem fizetek bar - listára tesznek. Tehát ezt kötelesek közölni az áldozattal.

Amúgy valamelyik nap mintha azt hallottam volna a rádióban, hogy megszűnt a bar lista, de nem jegyeztem meg, mi van helyette. Így jobb is, mert amikorra megtudja az ember, hogy büntibe került, már nem tehet semmit.

Ennyi.

2008. júl. 2. 11:42
honnan lehet megtudni, hogy az ember rajta van- e listán? majd, ha 1x lakást szeretnék, akkor koppanhatok? :) vagy van valami módja, hogy erről előbb értesüljek?
2008. júl. 2. 11:04

Volt még valamikor 2004ben, valami hitelkártyám. az volt hozzá írva, 1 éven belül kell törleszteni. nem volt nagy összegű felvételem róla,(60ezer) mert annyira nem kellett, de gondoltam 1 év alatt visszafizetem. 1 hónap múlva hívnak, hogy befizettem-e már a csekket. mondom minek, ott van a levélben, hogy 1 éven belül kell kifizetni.

az nem úgy van, minden hónapban minimum összeget kell fizetni.

Jó. aztán elfelejtettem. az első telefon után 2 héttel jön még egy telefon. ha most azonnal nem fizetem be, akkor így meg úgy. Pont külföldön nyaraltam, így nem tudtam kifizetni. hazajöttem, jött egy levél, miszerint bár listára tesznek, ha 8 napon belül nem fizetem ki a tartozásomat. felhívtam őket, hogy mennyi az az összeg pontosan. azonnal kimentem a postára és kifizettem. 2 hét múlva felhívtam őket, megkapták-e az összeget, van-e még tartozásom feléjük. Nem, nincs tartozás, megkértem szüntesse meg ezt a hitelkártyát. nem akarom többet használni. az ügy lezárva. gondoltam én.


2007 november. Szerettem volna 500ezret felvenni. konyha tatarozás és néhány apró felújítás. Közölték velem, hogy bár listás vagyok. Azt hittem le esek a székről. Felhívtam ezt az előző bankot, ahol volt ez a hitel mizériám. Elmondtam neki mi a helyzet.

-Valóban van felénk tartozása. Pontosan 1 Ft.


Csajok azt hittem agyvérzést kapok.

Közölte velem, küldenek egy nullás csekket és számlát, ne fizessem ezt ki. 1 hét múlva meg is kaptam a nullás papírokat. viszont az a gond, hogy a listáról a mai napig nem vettek le. Pedig nem én követtem el hibát, hanem ők. Sőt, ha én most nem tudom meg, hogy bárlistás vagyok, ki sem derül ez az életben. Legfeljebb 10év múlva jön egy levél egy csekkel, hogy 1Ftra fizessek Xezer Ft kamatot. Nagyon vigyázzatok, bármennyit vesztek fel. És ha visszafizettétek, inkább 6szor kérdezzetek utána, van-e tartozásotok.

40. 8d17011552 (válaszként erre: 10. - Dori79)
2008. júl. 2. 09:58
Csupán utána kell nézned,hogy miért vagy fent és ha megvan akkor akkor fogod magad megkeresed az illetékeseket és,ha van rá pénzed és lehetőséged el kezded a törlesztést ,ha már ezt is teljesítetted felhívod az illetékeseket,hogy nézzenek utána be érkezett-e már az utolsó részlet,ha igen törlést kérsz és egy igazolást arról,hogy a bár listáról lekerültél mindez megvan akkor az igazolással és ami a hitel felvételhez kell mehetsz a bankhoz és intézheted a hiteledet.
39. Zojci (válaszként erre: 29. - Ági28)
2007. nov. 19. 22:23
Az APEH nem piskóta,mivel tőlem nem tudtak mit lefoglalni:) ezért simán levonták a fizum 33%át,elég kemény volt.
38. 8d784868d0 (válaszként erre: 37. - Sasfioka)
2007. szept. 30. 18:29

a pontos részleteket nem tudom, de én pl, pénteken kaptam meg az aktuális csekkemet, ami előző hétfőn lett volna esedékes!

egy telefont megért, meg előtte egy faxot.

azt se mondták elnézést, csak hogy már ketyeg a késedelmi kamat!

ez mondjuk kissé furcsa, mert azért mégsem én vagyok a felelős bizonyos dolgokért!

ma ebben a szemét országban minden bank, pénzintézet, stb, azt csinál amit akar!

a PSZAF. gyakorlatilag úgy fütyül ahogy ezek a szemetek diktálnak! soha egy elmarasztaló dolgot nem olvastam még, amiben az orrára koppintottak volna akármelyik szemétnek!

a hitelszerződések értelmezése pedig sajnos egyirányú dolog, azt takarja hogy a hitelnyujtó úgy értelmez bármit, akármit, ahogy akarja.....

37. sasfioka (válaszként erre: 36. - 8d784868d0)
2007. szept. 28. 11:12

A hitelszerződés értelmében a bank jogosult harmadik felet megbízni a késedelmes tartozás behajtására vonatkozóan, és a követelése érvényesítése érdekében - a szükséges mértékig - a banktitok alól felmenti magát.


Ez általában része minden hitelszerződésnek. El kell olvasni az ismerősödét is. Ha benne van, adatvédelemre nem igazán lehet hivatkozni.


Az persze más kérdés, hogy megfizetett tartozást akar végrehajtani. Kérdés, hogy miért. Lehet, hogy azért, mert az adós nem fizetett időben, aminek következményeként a hitelszerződést a bank felmondta, adós a teljes összeget nem fizette meg a felmondást követően, csak a "havi részleteket", így a bank igénye akár jogos is lehet. Ha adós rendesen fizetett, akkor a bank a szerződés nem hiszem, hogy felmondta, ekkor viszont megáll a bank felelőssége.


SF

2007. szept. 25. 19:43

a téma érdekes!

a személyiségi jogokra való hívatkozásnak hol és mikor van szerepe?

pl: ha tartozik autó lízing díjakkal valaki. felhívja egy külsős behajtó cég embere, hogy jön a trélerrel. vagy most azonnal fizet, vagy viszik az autót! hiába a csekkek lobogtatása, a behajtó cégnek ki lett adva a név, cím, telefonszám.

ez megesett történet, ismerősömmel esett meg.

ezután ismerősöm ügyvédhez ment, aki felszólította a jogsértő magatartás abbahyagyására a bankot / ill a behajtó céget. mivel a bank nem adhatja át harmadik személynek a vele szerződött személyes adatait.

eztután a bank kérte a behajtási díjakat, összeget nem tudok, de biztos nem 20 ft. volt.

a dolog most ott jár hogy ismerősöm harcol velük mert jogtalannak érzi a behajtási díjakat, mivel rendezve volt minden havi esedékességű tartozása.

a behajtó cég embere naponta zaklatja, és szálítással fenyegeti.

mindez az ügyvéd szerint jogsértő, mivel az ismerősöm a bankal áll kapcsolatban, és nem harmadik személlyel.

kíváncsi leszek kinek lesz igaza!

2007. szept. 25. 19:38

Válaszoltam rá, hogy ok :D


SF

34. Ági28
2007. szept. 25. 12:32
Szia SF! Írtam privátban.
33. sasfioka (válaszként erre: 29. - Ági28)
2007. szept. 25. 11:21

Méltányosságnak és részletfizetésnek akkor van helye, ha jóhiszeműen cselekedtél. Rosszhiszemű esetben nem fognak sem részletfizetést, sem méltányosságot adni.

Rosszhiszemű vagy pl. akkor, ha egy ingatlan eladásából származó bevételre vonatkozóan meg kell fizetned az adót. Ebben az esetben a kiszabott adóra vonatkozóan az APEH (persze kivétel akadhat) nem gyakorol méltányosságot. Az értékesítéskor tudatában voltál annak, hogy bevételed származik, amely adóköteles, ha nem ingatlanba forgatod vissza.


Azt is nézik méltányosság gyakorlásakor, hogy mikor volt utoljára fizetési könnyítés kérése. Ha volt az elmúlt két-három évben, akkor jó eséllyel nem fognak adni ilyen lehetőséget. (Mégha meg is indokolod, hogy miért)


De mindenképp meg kell próbálni, azzal nem veszítesz semmit. Semmi sem reménytelen.


SF

32. Ági28 (válaszként erre: 31. - Castellina)
2007. szept. 25. 11:10
Szia! Megírnám privátban mi a gondom. Mehet?
31. Castellina (válaszként erre: 29. - Ági28)
2007. szept. 25. 09:56
Ha megtudod indokolni, akkor igen! Én már rendeztem el ügyfeleimnek ilyen eseteket. Sőt elég súlyos esetekben is, ha alá tudtam támasztani és indokolni, akkor sok az esély rá! Nekem mindig sikerült! De mindenképp előzd meg a végrehajtási határozatot, ugyanis visszacsinálni már nehezebb. Ha már van végrehajtási határozat, akkor már csak fellebbezni tudsz, illeték stb. De nem reménytelen akkor se. Jó lenne egy szakemberrel konzultálni, aki átnézné a papírokat, az egész folyamatot, esetleg megírná a fellebbezést, mondjuk egy ügyvéd. Mindenképp próbáld meg, azzal nem veszítessz semmit! Sok sikert!
30. loosg
2007. szept. 24. 11:01
legközelebb nem kapsz hitelt
29. Ági28
2007. szept. 24. 10:06
Sziasztok! Nekem akadt egy elég komplikált problémám az APEH-al. Az érdekelne, h van-e náluk méltányosság, részletfizetés -ha fizetésre kerülne sor- vagy egyből foglalnak, árvereznek?
2007. szept. 23. 19:04
Manapság semmi jelentősége a bar listának. Eleinte kizárták őket a hitelnyújtásból. Ma már a hitelezők is így hirdetnek: bar lista nem akadály.
2007. szept. 23. 17:11

Amúgy bocsánatotokért esedezem, az APEH valóban nem közvetít referenciaadatot a KHR-be, DE:

Amennyiben az APEH a bankszámlátokat 1.000.000 Ft-ot meghaladó azonnali beszedési megbízással sújtja, és ez a megbízás 30 napig sorban van tartva, mert nem teljesül, akkor a megbízás visszaadásával egyidőben (azaz a harmincadik napot követő napon) a bank a KHR-be közvetíti referenciaadatait a bankszámlatulajdonosnak!!!


SF

26. pufika
2007. szept. 23. 14:14

Kedves Sasfióka! Most aztán jól megijesztgettél minket :S


Ezek szerint talán nem is érdemes hitelt felvenni. Inkább kuporgatni és ami van, abból ügyeskedni.

1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook