Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi történik akkor, ha egy 1 éves hűségnyilatkozatos szerződést szeretnék 3-4 hó eltelte után felbontani? Milyen kár fog érni engem? fórum

Mi történik akkor, ha egy 1 éves hűségnyilatkozatos szerződést szeretnék 3-4 hó eltelte után felbontani? Milyen kár fog érni engem? (tudásbázis kérdés)


17. syria (válaszként erre: 16. - 7934d1ac97)
2009. jún. 4. 10:47
Ez valami horror! Mintha nem is a XXI. században élnénk!
16. 7934d1ac97 (válaszként erre: 14. - Kitti77)
2009. jún. 3. 22:48

Először is szerettük volna visszamondani a vezetékes telefont. Mert T-com-os volt és vagy 3.500 Ft-ot fizettünk a semmiért. Sose használjuk. Az internet T-online-os volt 5.900-ért. A TV 60 csatornás 4.780-ért a Zelkától. Ha összeadod: 14180 Ft/hó! Iszonyat!


Hát ezen szerettünk volna változtatni, nagyon kecsegtetőnek tűnt a T-home, hiszen alapban 6.400 Ft-ért reklámozták a TV-net-telefon-t. Bár én eleinte azzal is kiegyeztem volna, ha már a vezetékes telefont meg lehetett volna szüntetni, de azt mondta az ipse a T-home-nál, hogy ha lemondom a vezetékes telefont, akkor nem lesz netem se. Na mondom, szuper.

Akkor mondta el a pasi, de csak nagy vonalakban, hogy van ez a T-home rendszer és hogy 58 csatornás TV-t tudnak adni (ez már nem az alap, mert az alapban azt hiszem, 25 csatorna van) és hogy ez 8.000-be kerülne, de mivel két tévénk van ezért kell még egy elosztó valami, ami még +800 Ft, így összesen 8.800 lenne. Hát mondom ok, hiszen még mindig jóval alacsonyabb, mint eddig amit fizetünk, és a net is kétszer olyan gyors lesz, és nem kell e-mail címeket cserélgetnem. Hát mondom, ez milyen egyszerű és nagyszerű. Sőt még ki is jönnek ingyen beszerelni.


Na hazamegyek, újságolom a férjemnek, mondja hogy oké. Valahova el kellett mennem, mikor jövök haza, a férjem azzal fogad, hogy fel kell hívni egy csajt időpontot kérni, hogy mikor jöhetnek beszerelni. Felhívtam, mondtam neki, hogy a pasival azon a héten a péntek 10-12 közti időszakban egyeztünk meg. Kiderült, amit a pasi nem mondott, hogy ezt az időpontot csak akkor kapjunk meg, ha fél órán belül felhívom a nőt, mert különben más kapja meg ezt az időpontot, és így is lett, addigra már lefoglalták azt az időpontot, sőt egy héttel későbbre tudtak csak adni. Hát mondom mindegy, annyira nem sürgős, úgy is itthon vagyok. Jöjjenek, amikor ráérnek ők.


Na az is egy pénteki napra esett, mikor jött a srác, én szintén nem voltam itthon, férjem volt még akkor itthon, mert akkor még nem dolgozott, így kimentem piacozni. Kicsit örültem is neki, mikor hazaértem, mert akkor még ott volt a gyerek és szerelt, de valami iszonyat koszt csinált, padlásra felment, mindenféle madzagokat húzogatott és két érdekes kütyü gépet is odarakott a DVD és a videó lejátszó közé, marha hülyén néz ki, iszonyat hangos búgása és fénye van, aludni mellette nem lehet, csak ha kikapcsoljuk teljesen. Még jó, hogy van kikapcsoló gombja és nem kell konnektorozni nap mint nap. Ez volt az első kiakadásom, hogy erről szó sem volt hogy egy ilyen vacakot behoznak nekem ide a lakásba csúfoskodni.


Na elment a gyerek, fél napomat azzal töltöttem hogy takarítottam utána. Próbáltuk apával kitanulni, hogy lehet kezelni a dolgokat.

Következő pofon akkor ért mikor kiderült, hogy ennek a kütyünek van egy saját távirányítója, és hogy amit eddig használtunk azt felejtsük el, mert már nem kell. Nem lehet vele semmit se csinálni. Hát nem tudom, ki hogy van vele, volt vagy 8-10 éve, hogy azt a távirányítót használtuk nap mint nap, és megszerettük, jó volt fogni. Szóval nagyon sajnáltuk, hogy nem tudtuk tovább azt használni. Erről se szóltak előre.


A használat során kiderült, hogy egyik TV-nk a nappaliba a másik a hálóba van, és ha pl. egyik TV-t felhangosítjuk, felhangosodik a másik tévé is. Ha egyik TV-n átkapcsolunk másik csatornára, akkor a másik TV-n is átkapcsolódik a csatorna. Ha mind a két TV-n ugyanaz az adó megy, akkor az egyik TV-ből előbb jön a hang, mint a másikból. Tehát visszhangzik.


Ha beteszek egy DVD-t a DVD lejátszóba, és a kütyü távirányítójával akarom pl. lehalkítani, akkor átvált TV-re a kép, miközben a DVD-ben megy a DVD lemez, peregnek a percek, de a TV adót látom. És ha azt akarom, hogy újra a DVD-t nézzem, akkor ki kell kapcsolni a DVD-t, a TV-t és a T-home-os kütyüt is. Várok egy kicsit, újra kapcsolom a T-home-s kütyüt, a TV-t és újra a DVD-t. És ha még mindig le szeretném halkítani, akkor a tv régi távirányítónkkal kell szabályoznom a hangerőt, ha nem akarom újra kezdeni az egész procedúrát.


Ha nem indul net, vagy van, hogy a TV se, akkor a számítógép mellett lévő modulon lévő ki-be kapcsoló gombot kell lekapcsolnom, várni fél percet. Utána újra bekapcsolni, és ha ez betöltött, akkor kapcsolhatom be a TV-t vagy a számítógépet, akkor indul a net.


Ha azt akarom, hogy éjjel a szobában csend és sötét legyen, akkor a T-homos kütyüt kell hátul lekapcsolnom. Mert hangos és erős fénye van.


Ha reggel szeretném bekapcsolni a TV-t, akkor a T-home-os kütyüt újra be kell kapcsolnom, és vagy fél perc mire betölt, és utána tudom bekapcsolni és nézni az adást.


Ha át akarom rendezni a szobánkat, akkor újra ki kell hívni a T-home-os szerelőket, ugyan már legyenek kedvesek és csináljanak már hosszabb vezetéket, ami kilóg a falból, hogy én át tudjam a saját házamban, a saját szobámat úgy rendezni, ahogy nekem tetszik. Mert a drága szerelő fiúcska anno kb. 60 centis madzagot kötött a T-home-os modemhez, így a számítógép asztalomat nem tudom arrébb tolni, max. 60 cm-re. Feltételezem, hogy ha megkérném őket, drága pénzért szívesen megtennék. De nem fogom pénzért átrendezni a saját házamban a saját szobámat!


Ezen kívül rémisztő volt, mikor megjelentek mindenféle rendszerüzenetek reggelente a TV képernyőjén, amit a T-home küldözget. Akár csekkbefizetés esedékességére figyelmeztet, akár bármi másra.


Ezen felül, már vagy egy hónapja használtuk a rendszert, amikor postán küldték ki a szerződéseket több példányban, és nekem itthon kellett aláírni, és nekem kellett személyesen visszavinnem a szerződés egy-egy példányát a legközelebbi T-home központhoz. Amin szintén fel voltam háborodva. Valahogy ez régen nem volt így szokás.


Összegezve, nagyon nagyot csalódtam, és rettenetesen bánt, hogy 2009-ben ennyit kell szenvedni egy TV-internet-vezetékes telefon üggyel.

15. wywe
2009. jún. 3. 20:09
Ezt én is megkérdezném, december óta ez van nálunk, eleinte kicsit megpróbáltak össze-vissza számlázni, de lassan helyreállt a rend
2009. jún. 1. 20:04

Más téma , de megkérdezhetem miért mondod vissza a

T- home szolgáltatást? Én most akartam megrendelni. Esetleg megirnád?Köszi

2009. jún. 1. 18:24
Kell kárpótlást fizetni. Velünk a Digi akar a mai napig fizettetni 12.000.-Ft-ot, pedig mi megvártuk a 2 év hűségidő lejártát. Csak közben más használta, mert ingatlan el lett adva. De lemondani hűség letelte után mondtam, addig a vevőnek odaadtam a csekket ő meg fizette.
2009. jún. 1. 17:07
Szia! Nekem egy másik telefontársaságnál kellett volna 60.000.- et kifizetni. Inkább megvártam míg lejárt :S
2009. jún. 1. 17:03
kötbér terhel, benne van a szerződésben mennyi az anniy.
10. zebracsikó (válaszként erre: 8. - 7934d1ac97)
2009. jún. 1. 16:26

Én nem tudom, mi alapján számolják ki a "lelépési díjat"

Talán a szerződésben ez is részletezve van!

(én annak idején csak kicsenegttem nekik, a költözés zűrzavarában azt sem tudtam, milyen iratot hol találok.)

2009. jún. 1. 16:22
Nekem a T-mobilnál volt előfizetésem,és ki kellett fizetni a 30 E ft kötbért,mert felbontottam a hűségnyilatkozatot,mert sok volt a számla mindig,sok volt az alap és a percdíj is. De ki kellett fizetnem!
2009. jún. 1. 15:10
T-home rendszert szeretném vissza mondani, esetleg ha valakinek ezzel kapcsolatba van tapasztalata, vagy információja akkor azt megköszönném.
2009. jún. 1. 14:33

én novemberben az invitelnél "mondtam fel" költözés miatt

13,000 ft-ot kellett fizenem

2009. jún. 1. 14:31

nekem az invitel azt mondta, hogy ki fogják számlázni ugyanúgy, mintha használtam volna az egy évig. Én ennek ellenére visszamondtam. Azóta sem jött csekk ( kb. 3 éve )

A vodafone leírta a szerződésben, hogy egy év előtti felmondás x összeg egy év után y.( 2 éves hűségnél) Szerintem kérdezd meg, hogy annál ahol fel akarsz mondani mibe fog kerülni.

2009. jún. 1. 14:22
Minden kedvezményt vissza kell fízetned.
2009. jún. 1. 14:21
Majdnem semmi, egyszerűen fizetned kell (kárpótlás), melyiknél mennyit, változó, általában kb. 30.000 forintot, de tényleg változó. Aztán mehetsz amerre látsz :)
2009. jún. 1. 14:21
anyagi.
2009. jún. 1. 14:20
javítok, szeretnék. :D sorry
2009. jún. 1. 14:20
Mi történik akkor, ha egy 1 éves hűségnyilatkozatos szerződést szeretnkék 3-4 hó eltellte után felbontani? Milyen kár fog érni engem?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook