Mi az, ami van Magyarországon, de nincs az USA-ban? (tudásbázis)
Én három hétig rendesen éheztem, mire megtaláltunk egy olyan zsömlét,amit pirítva meg tudtam enni!
valami rettenet az ottani kenyér! :( Tiszta szója!
Németet kevésszer ettem.
Viszont egy gyenge minőségű osztrák kenyérért bármikor dobnám ezt a "fantasztikus" magyar kenyerünket.
A kenyér elég felfújt.
Viszont a német kenyereket nem szólnám le.
Talán nem mindenhol, de sztem legtöbb helyen iható a csapvíz. Más kérdés, hogy ajánlott-e.
Keményítőt sztem használnak.
ahhh, pedig miről maradnak le! :)))
Sztem már nagyobb fesztiváljaik sincsenek (ha jól tudom betiltották öket), mint pld. a Sziget nálunk, ezért jönnek ennyien külföldről hozzánk bulizni.
Meg szabadtéri discojaik, mint itt Bp-n .
És van-e ott jóféle kenyér?
Mert pl a németeknél nincs az az igazi fehér kenyér.
pl étkezési keményítő van?
És iható csapvíz?
Nem baj, hogy többféleképp értelmeztétek a kérdést, ettől lesz színes a topic! :)
És nagyon örülök, hogy írtok nekem! :)
Te melyik városban élsz?
És amúgy pl sima búza liszt, meg rétes liszt van az USA-ban?
Nem biztos,lehet en ertettem rosszul.:)
Ezt a kerdezonek szanom:akkor most hogy?Miket irjunk?Ami alapbol nincs,vagy nem is beszerezheto?
En az ilyeneket a magyar hentesnel veszem.Ok csinaljak,es nagyon finom.
Mak,meggy,alapbol nincs,de beszerezheto(szinten magyar hentes:D).
ezt az volt angol tanárom mondta, nme a kint élő ismerősök :) Őket erről nem s kérdeztem, mert gondoltam, csak tudja a tanár.
Viszont Angliában élő ismerős az tényleg azt mondta, h neki magának kellett csinálnia túrót, a piacon vett házitejből, ha túróscsuszát akart enni....
Van turojuk,de sos.Tejfol is van:)
Hol jartak az ismeroseid?
Hogyne lenne!Eleg csak egy dollarosba bemenni,vagy CVS-be.
Bar a kerdes az volt,hogy mi nincs.Gondolkozok rajta:)
egy EU-n beluli felmeres szerint minden orszagban elutasitassal fogadtak azt, hogy enyhen savanykas turot csokival ontenek korbe. Ez az izvilag nem jott be masoknak.
de az a fontos, hogy mi szeretjuk. :-)
Kajaban tudni kell,hogy mit hol keress.Pl vannak lengyel,spanyol boltok.Ott sok minden beszerezheto.Vegeta,vegyesvagott,ruszli...ezer fele dolog.De van magyar hentes is.Ott szokott lenni turorudi,mak,meggy,vagy meggyes sutik-retes.Husveti sonka,igazi savanyitott kaposzta,fejes,es aprolek is.Hurka-kolbasz,szalonna,cekla,gulyaskrem,pirosarany,magyar paprika,igazi eleszto,turo...Ha valami epp nincs,akkor tudnak hozatni neked.Igaz ezek a termekek eleg dragak itt,de beszerezhetoek.
Van magyar konyvesbolt is.
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Szerinted ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen?
- Vállalkozás, ami nyugaton van, de Magyarországon nincs vagy kevés van
- Természetbe járóknak, akik szeretnek kirándulni, túrázni, futni, biciklizni, de nincs kivel, Magyarországon belül vagy külföldön
- Hogy tudok Magyarországon útlevelet csináltatni, ha nincs magyarországi lakcímem?
- Kapja valaki a munkabérét magyarországi munkavégzésért euróban? Mennyire törvényes ez? Nincs köztetek munkajogász?