Mi a véleményetek a vadászatról/vadászokról? (beszélgetés)
Lehet hogy igazad van, de én mostanába ebből csak a "rakat pénzt" látom.
Régen nem így volt, voltak vadászok, és nem voltam rossz véleménnyel róluk, de ma már csak azt látni, hogy a vállalkozók, cégvezetők, újgazdagok hobbijává vált.
Csak azért mennek vadászni, mert ez a menő, jelezve, hogy nekik mennyi pénzük van, és a nagy buli után jól leisszák magukat. Ezért vannak a balesetek is.
Felénk ez most nagy divat, és már minden pénzeszsák odajár.
:D
Amúgy nem értem, hogy a vadászatot ellenzők logikája szerint a horgászat miért jobb? Az pl kevésbé van szabályozva.
Mondjuk én egyiket se bírnám, engem untat a sokáig csendben ülés:)
Szia!
Nekem a párom vadászik. Amit írtál a tökéletesen megállja a helyét!Ő pont ilyen.
Sajnos a vadászok nagy többségét is néhány felelőtlen, orrvadász,húsvadász alapján ítélik meg...
Attól függ.
Ha hobbiból vadászik akkor elég negatív a véleményem
Bátyám vadászik. Havonta egyszer-kétszer elmegy vadászni, szóval nem a hivatása. Tudni kell, hogy nagyon szigorúan szabályozott, hogy mikor, mit és mennyit lőhetnek. Tévhit, hogy "állatkínzás" lenne, hiszen komoly munka, míg a vadászok kiszámolják, hogy adott helyen adott állatfajból mennyit KELL kilőni ahhoz, hogy a számuk optimális legyen (ha túl sok van nem jut se nekik se más állatoknak elég élelem pl).
Másrészt a vadászoknál (többségüknél biztosan) nem is az a motiváló, hogy kimennek és ott vérengzenek, hanem a természet szeretete, közelsége. Sokszor csak ülnek a lesen és nem is lőnek, mégis élvezik. Úgy, mint a horgászok.