Mi a véleményetek a Tánczos Gábor ügyről? (beszélgetés)
Nem tudom, mi az igazság, de a halálbüntetés-ellenzők egyik érvük, hogy ne végezzenek ki ártatlan embereket, ugyanis volt már rá példa.
Nem kell messze menni: Szoboszlai Barna bácsi ügye tiszta és világos volt. Meghalt egy répatolvaj, mert áram volt egy drótban jóval a kertet elkerítő kerítésen belül. Meghurcolták az öreget, sokáig volt börtönben. Aztán FELMENTETTÉK! Hát könyörgöm! Szakemberek nincsenek tisztában a törvényekkel, hogy egy öregembert egy évig (nem tudom pontosan) börtönben tartsanak???
Tudom, hogy a két ügy teljesen más. Ami közös mindkettőben az az igazságszolgáltatás lelkiismeretlensége/embertelensége.
Én figyelemmel kísértem jó pár hónapig dolgoztam is egy anyagon,az exem diplomamunkája volt.
Azért azt nem hiszem, hogy egy egész államaparátus összeszövetkezett volna és a nagyközönség szeme láttára halálra szivatott volna egy embert. Nem életszerű ugye?
A Tánczos ügy kényes téma mert az igazságszolgáltatás korrektségét, hatékonyságát kérdőjelezi meg. De szerintem ez nem csak a Tánczos üggyel kapcsolatban merül fel. Lehet, hogy emiatt törlődött a link, persze ugyanezzel az erővel az egész topikot lehetne törölni. (Nem ötletnek szánom!)
Engem mindenesetre érdekelne a link. Javaslom a privát üzenetküldést! Ha megküldöd, megköszönöm.
Most azon gondolkodom, hogy kinek ártott egy online kérdőív linkje?
Melyik moderálási alapelvet sértettem vajon, mivel az pont a Tánczos ügyről szólt?
A FSZ szerint "Tilos...szándékosan félrevezetni a többi Felhasználót vagy azokat, akik segítséget vagy kérdésükre választ várnak bármely témakörben"
No, hát én pont segítséget vártam egy témakörben!
Jó éjszakát!
Nagyon szép az idézet, csak az a baj, hogy még csak nagyon élesszeműnek sem kell lenni, csak símán kicsit jobban figyelni a híreket, nem csak a hivatalos csatornákból, hanem máshonnan is, és rá lehet jönni, hogy sajnos az idézet egyszerűen nem igaz. Valóban úgy kellene lennie a dolgoknak, ahogyan az idézet szól, de sajnos nem úgy van!
Az, hogy a látszat csal(hat) viszont igaz.
„Hiszek a törvény erejében. Hiszek abban, hogy a bírósági tárgyalótermek szent helyek és hiszek az igazságszolgáltatás fenséges voltában. De abban is hiszek, hogy a dolgok nem mindig olyanok, amilyeneknek látszanak...” Martin Vail a Legbelsőbb félelem című filmben mondja ezt.
Párom a Tánczos ügy médiavisszhangjából írja a diplomamunkáját, segítettem neki anyagokat keresni.
A keresgélés közben megnéztem a fent idézett filmet és elgondolkodtam...
Bár szívesen tudnám biztosan, hogy tényleg ráfogták-kibabráltak vele-lecsukták-ártatlan-zsidók-vérvád-politika, meg hasonlók állnak a háttérben, de nem tudom kiverni a fejemből az említett krimi ártatlan arcú pszichopata gyilkosát Aaron Stampler sem.
"mert minek"? - erre nekem is lennének ötleteim. Pl. ki tudja ki volt az, akit a rendőrök betettek mellé a cellába és mi történt ott 4szem között.
Egyébként volt már itt a topikban szó a különböző verziókról. Az egyik legérdekesebbet itt tudod elolvasni, ha érdekel:
Szia! :)
Sajnos nem tudok. Sok sikert kívánok a felfogadott magánnyomozónak, de - bevallom - nem vagyok optimista.
Hello 80ASIQ!
Tudsz valami új fejleményt a Tánczos ügyben? Állítólag a család magánnyomozóval tovább nyomoztat az ügyben.
Szia,
Nem fog kiderülni az igazság... Biztosan nem Ő tette, de kell egy bűnbak. Szerintem vannak ilyen összesküvés-elméletek a nagyvilágban... Ez csak egy a sok közül.
Én ismertem egy embert, aki eltűnt... A suliból. Senki sem kereste... :)
Szerintem nem Ő volt. Ha olvastátok volna a 2 könyvet, ami az ügyről megjelent, Ti is másként látnátok ezt az egész furcsa és máig felderítetlen ügyet. Jó lenne, ha egyszer kiderülne az igazság!
Engem személy szerint nagyon bosszant, hogy a rendőrség tehetetlensége és más ismeretlen okok miatt ártatlan állampolgároknak kell bűnhődniük.
Ne próbáljam bemagyarázni? De próbálom! Ha nem megy, hát nem megy!
Szóval ilyen esetekben lehet igazat adni a halálbüntetést ellenzőknek. Mert ha tényleg nem ő volt, akkor végül is kiszabadult. Órási pechje volt, de mégis életben van és szabad.
Bárcsak mindent tudó és látó ember lehetnék!
További ajánlott fórumok:
- Dr. Nyitray Gáborról mik a vélemények?
- Székesfehérváron Dr. Orosz Gábor nőgyógyászról érdekelnének vélemények. Milyen orvos, ajánlanátok?
- Ismeri valaki Dr Joó Gábort (szülész-nőgyógyász, genetikus)? Mi a véleményetek róla?
- Dr. Grigalek Gábor vélemények
- Miskolcon MÁV rendelőbe Dr Pataky Gábor fogorvos vélemények?
- Mi a véleményetek Dr. Füredi Gábor sebész, onkológusról Székesfehérváron?