Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról fórum

Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról (beszélgetés)

1118. 99279bb06f (válaszként erre: 1107. - L.luiselotte)
2013. aug. 29. 17:18

FELHÁBORÍTÓ ez a sok reklám, és volt tegnap olyan (tegnap láttam először), hogy a 2. rész kezdése után 4.percben már ment a reklám!

Nem lehet ezt a filmet megszerezni DVD-n, hogy ne kelljen ezt a kötsög rtl-t nézni?

1117. agika912 (válaszként erre: 1116. - 46f2f563a1)
2013. aug. 29. 17:04
Megírnád lipe légyszíves, hogy Hatidzse mikor fog Hürrem ellen fordulni? És hogy Nigar és Hürrem kapcsolata milyen lesz? :) Köszönöm szépen! :)
1116. 46f2f563a1 (válaszként erre: 1115. - Kicsikáposzta)
2013. aug. 29. 12:35
Kielégitem a kiváncsiságod.Niger a haláláig szereti ibrahimot.
2013. aug. 29. 09:43
Kíváncsi vagyok vajon Nigar szerelme vagy vonzalma meddig tart ki Ibrahim iránt,mert ez az ember egyik végletből esik a másikba.Egyszer csöpögősen romantikus - versek,hegedű,világfájdalommal átitatott hosszú monológok - máskor meg egy brutális állat.Az biztos hogy nagyon ért a megfélemlítéshez és ez a képernyőn is átjön.Még én is behúztam a nyakam,mikor ismét befenyítette Nigart.Ám lehet épp ez a kettőssége tetszik neki.Nehéz eligazodnom Ibrahimon,de mégsem tudom nem kedvelni.Nigar meg egyszerűen csodálatos,ahogy kijátsza egymás ellen a hatalmasságokat,fenyeget,zsarol,ha kell tettlegességig is elmegy,de nem hagyja elnyomni magát és megszerzi,amit akar.Ennek ellenére nem rossz,egyszerűen csak élelmes és próbál életben maradni egy olyan világban,ahol könnyen osztják a halált.
1114. Samandra
2013. aug. 29. 05:54

Végre izgalmassá vált a dolog :)

Hiába tudtam, hogy mi történt és mi fog történni, az első rész első felét szabályosan végig izgultam :) Viszont bekönnyeztem Mahidevran jeleneténél, mikor felborította az ételt és zokogott :S

2013. aug. 28. 15:57

Kértétek hát hoztam,Szadika(Viktória) halála:

A párbeszédett picivel előbb leírtuk már.

[link]

2013. aug. 28. 15:47

Gül aga és Szümbül aga piszkálják egymást:

[link]

1111. Ardilla (válaszként erre: 1109. - Ardilla)
2013. aug. 28. 12:54
A cikk alatt civil képek vannak a szereplőkről.
1110. Ardilla (válaszként erre: 1109. - Ardilla)
2013. aug. 28. 12:51
meryem-ből a szóközt ki kell venni!
1109. Ardilla
2013. aug. 28. 12:51
1108. Ficánka5 (válaszként erre: 1107. - L.luiselotte)
2013. aug. 28. 11:49

Én megnéztem az eredeti török 23.részt, innen más szelek fognak fújni, Ibrahim pasa mentalitása gyökeresen megváltozik, a fojtogatás, ordibálás rendszeres és a szuli is kezdi más szemmel nézni az ő kedvenc pasáját. Mindezek kibontakozása a török 23-26. részig nagyon feltűnő, bár a 26.részben lesz az 1526-os mohácsi vész, annak szövegértelmezését nagyon várom saját, szép magyar nyelvünkön. Ott vannak olyan monológok, ami így, csak sejtésekkel sem keltett számomra rossz benyomást. "Gugli" tökéletlen fordításra meg nem vagyok kíváncsi, így kivárok.

(Mostanában már, ha nem is pontosan, de a török sorozatszám duplája adja a mi sorszámunkat)

2013. aug. 28. 02:44
A Szulejmán eheti reklámja enyhéán szólva ijesztő ... tapasztalta valaki ?
2013. aug. 27. 14:50

2013.agusztus.28. 44-45magyar rész 23.török rész,21:10-23:35-ig rövidebb rész:

Gulsah miùtán megszúrkálta Gülnihalt aki Hürrem helyet feküdt az ágyba Máhidevránhoz siett hogy elùjságolja megölte Hürremet.Máhidevrán nagyon fel lesz háborodva szolgája hütlenségén és tudja hogy mindenki őt fogja vádolni.

Máhidevrán csùnyán öszeveri Gulsahot aki végül a Gülnihal meletti ágyon kött ki.Nyomozás indul Niger kiszedi Gulsahbòl mi történt majd megzsarolja Máhidevránt.Felépülnek mindketten.Szulejmán Grittivel tárgyalgat.Leò ùgy dönt elmegy de arra kéri Hürremet hogy ùtoljára találkozonak.A levél Ibrahim kezébe jutt.Hürrem nem megy el a találkára.Ibrahim Leòt elfogatja és börtönbe vetti.

2013. aug. 27. 14:38
Számomra érthetetlen ez a film....de lehet hogy csak én vagyok túl hülye hozzá :)
1104. 46f2f563a1 (válaszként erre: 1103. - Cippora)
2013. aug. 27. 14:15
ármenetileg,nagyon rövid időre
1103. Cippora (válaszként erre: 1102. - 46f2f563a1)
2013. aug. 27. 06:47
Köszi.Most Daje akkor Hüremmel lesz????Csak hogy megkérdezi,miért nem figyelmeztette?
2013. aug. 26. 22:36

Valhidem kontra Hürrem:

Szulejmán titokban  hallgatja a beszélgetést  Valide Sultán és Hürrem között.Valide megpróbálja csapdába csalni Hürremet. Megkérdi tőle,hogy mindenkitől meg akar szabadulni aki az oka  Leo halálának.Megvádolja azzal , hogy elárulta  Szulejmánt, amikor  szerelmes leveleket váltottak Leoval. Azt is mondja, hogy ezt a  házasság Hürremnek eddig tartott .Hürrem miközben próbálja megérteni,hogy mi történik, meglátja  Szulejmánt a kisasztalon egy díszben. Azt válaszolja Validenek, hogy ezek mind hazugságok, hogy ő az anyja Valide unokáinak  és a fia felesége.Soha nem tenne ilyet,arra kíváncsi lenne miért csalták egy ilyen csapdába. Azt mondja neki  Valide "szégyelld magad!" azzal elmegy. Szulejmán azzal vádolja anyját, hogy megpróbálja  hibáztatni Hürremet.Azt mondja elég volt már a gyűlöletből. Valide erre azt mondja Szulejmánnak,ha neki nem hisz,akkor kérdezze meg Ibrahimot,mert ő tud mindent.Hürrem kifelé menett Daje hatunak azt mondja miért nem figyelmeztette.

1101. Ficánka5 (válaszként erre: 1100. - Ficánka5)
2013. aug. 26. 17:06
Bocsika elírtam, a 24. részben lesz!!
1100. Ficánka5
2013. aug. 26. 16:41

Ez a jelenet a török 44.részben van, ami nálunk a 88 rész lesz. Ennyire előreszaladtok??

Ennek előzménye a török 25.részben van, amit mi is magyarul nem sokára láthatunk(a 22.résznél tartunk).Ez sokkal fontosabb, mert Ibrahim pasa szemétsége vezet az egész cselekedethez. Tanulság:ezért nem szabad némely emberek kezébe hatalmat adni, mert kifordulnak magukból.

1099. Hmv. (válaszként erre: 1098. - Cippora)
2013. aug. 26. 14:31
Ehhez most én is csatlakoznék!:)
1098. Cippora (válaszként erre: 1096. - 46f2f563a1)
2013. aug. 26. 14:25
Leírnád a párbeszédeket is légyszíves? Annyira kár,hogy nem értem...
2013. aug. 26. 14:02
Alig várom,hogy ismét rakj fel uj részt lipe.
2013. aug. 25. 21:53

Valhidem megpróbálja leleplezni Hürrem és Leó viszonyát,figyeljétek a vázát!

[link]

2013. aug. 25. 17:59

Musztafa amikor elkóborol a hadi táborbòl és a rejtőzködő katonák hozzák vissza:

[link]

1094. Ficánka5 (válaszként erre: 1092. - Mazsinka)
2013. aug. 25. 10:24
Legalább 15 éve, hogy a TV készülékekhez adnak olyat, hogy távirányító, aminek van olyan funkciója, hogy csatornaváltó, sőt ki is lehet vele a TV-t kapcsolni!!Ez azért van, hogy ha nem tetszik valami, akkor használjuk!!!
1093. Elhaym (válaszként erre: 1092. - Mazsinka)
2013. aug. 24. 22:21

Melankólikus hangulata van.

Vannak benne kitalált események, de a főbb történelmi események is benne vannak, így félig igaz történetnek tekinthető.

Nem happy endes történet, nincsenek benne rózsaszín szerelmi kapcsolatok, emiatt teljesen más, mint az eddig leadott kosztümös sorozatok. Nem happy endet úgy értem, hogy a sorozatban telnek az évek, szereplők megöregszenek és többen életüket is vesztik majd.

1092. Mazsinka
2013. aug. 24. 13:01

Nekem ez az egész sorozat zavaros, lehet, hogy azért, mert nem tudok azonosulni az értékrendjével, ha egyáltalán van olyan. Persze attól még nézem. Zavar, hogy nincs egy konkrét szerelmi szál, hogy akkor a szultán és Hürrem, és Hürrem meg a szultán forevör, hanem a szultán azért még az egész háremmel hááál, ha épp úgy gondolja. Meg ha azt vesszük, ő nekem egy antikarakter, hisz a történelemből tudom, hogy mi volt, hogy volt, és valószínűleg azért, mert minket, magyarokat is leigáztak, azért érzem nem magaménak, egyfajta ellenségnek az egész népet, Szulejmánt.

Különben meg miről szól az egész sorozat? A palota falain belül egy csapat liba ármánykodik. Török Esmeralda. Az egyiknek kiad valamit az esze, elszalad a másikhoz, aztán egy óra, mire a jelentéktelen pletyó körbeér...közben meg kocsányon lógó szemekkel meredünk a képernyőre Hürrem szájrángását lesve... na, ebben a Barátok köztre hajaz.

Akkor miben rejlik a nagyszerűsége???

2013. aug. 24. 12:48

Miközben Hürrem bent Leóval dönt életről-halálról odakint Szadika tőrt szorít a szultán torkához.

[link]

2013. aug. 24. 12:43

[link]

Musztafa katonának avatása

2013. aug. 24. 12:02

[link]

Ez hamarossan lesz nálatok! Hürrem és Leó

Bocsi hogy keveset vagyok,de itt volt anyám balesete most meg péntek-szombat-vasárnap fesztiválozok.Azért próbálok hozni valamit.

Amit páran emlitettek a párbeszéd.Ez egyszerű valószinű a szerb és a magyar forditòk nem ùgyanúgy forditottàk.Ezt már az elején is észrevettük hogy eltér.Én azt írom amit én láttam,halottam de ez nem azt jelenti hogy a szerb megegyezik a magyarral.Bocsi

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook