Mi a véleményed arról, aki a Fókuszban kér segitséget? (beszélgetés)
Én is jobban szeretek adni, mint kapni. Minap a bolt előtt egy cigány kisfiú állt.Látszott, hogy fázott, majd odajött hozzám, hogy néni nincs egy kis pénze? (mi mást mondott volna :DD) Megsajnáltam adtam neki egy százast. Bement a zöldségesbe és vett valamit. Utána gondolkoztam, hogy bemehettem volna vele és megvehettem volna neki amit szeretne. Hiszen mennyi pénzembe került volna?! 300 Ft? 400? Belefért volna. Utána folyamatosan ezen gondolkoztam.
De én láttam már egy falunapon gyerekeket a kukából popcornt enni. Tesóm kidobta a maradékot ők meg rávetették magukat. Basszus vettünk nekik!
Egyszóval vannak szituációk amik megindítják az embert. Lehet az az utcán, a tévében vagy bárhol. Mindegy. Ha tudsz és akarsz segítesz.
Szerintem az embernek felemelő érzés adni, vagy segíteni. Boldogsággal tölti el a másik ember boldogsága.
Mi a párommal 2 hét alatt 2x vettünk fel stoppost. Nagyon jóérzés volt segíteni!!
szerintem is
nem pedig jókedvében
Egyébként ha már itt tartunk. Én most szedtem össze a kisfiam kinőtt cuccait amit én már nem adok rá a következőre sem, valamint sok egyáltalán nem használt dolgot. Felvittem a védőnőhöz és mondtam neki adja oda a rászorulóknak. Bimbóvédőtől elkezdve pelenkáig minden volt a csomagban. Origi kiszokni, kissapi minden. El is adhattam volna, nem tettem. Jó néha adni! :) A tévé a legjobb fórum a segítségkérésre. Talán ezért fordulnak oda utolsó elkeseredésükben emberek. Sok segítő szándékú ember van aki ha tud segít.
Nem szabad ítélkezni!
szeretem ha valaki mer segítséget kérni mert így látni is lehet hogy tényleg szüksége van a segítségre,látni lehet a körülményeit és nem valami gyüjtögető "szellem"alak aki csak azért kér segítséget hogy mások jószivüségéből kipótolja azt a keresetét amiből meg tud élni,vagy csak azért hazudozik hogy így szüksége van a segítségbe ugy nyomorba él miközben minden héten Mekibe kajál vagy más gyorsétterembe,elszív napi két csomag cigit,legurít pár sört és közben meg a nagycsaládjára hivatkozva kéreget...
Becsülöm aki a szegénységét meg meri mutatni a világnak akár a fókuszban!!!Mindenkinek sikert kívánok aki a média által próbál egy kis életbemaradásért segítséget kérni!!!
Kinek miért fáj ez?
Hadd kérjen, te meg kedves kérdező, neked mi a véleményed azokról, akik ráérő idejükben nem tudnak mit csinálni, csak ezen rágódni, és kiírni ezt a kérdést a hoxára???
Ha megtehetném én is segítenék neki. Csak jobb ember lesz belőlem, ha adok a sokból!!! Ő nem kevesebb ember a szememben mint a gazdag purdé.
?
ez lemaradt :)
További ajánlott fórumok:
- Megismerkedtem egy férfival segítséget kérnék!!
- Szükségem van mások segítségére, meglátására, véleményére, mert egyedül vagyok a megválaszolatlan kérdésekkel
- Használ valaki elliptikus trénert? Mi a véleményetek, tapasztalatotok? Lehet a segítségével fogyni?
- Mi a véleményetek azokról a hoxás társainkról, akik önként segítséget ígérnek, de amikor tényleg szükségünk van rájuk, eltűnnek?
- Pedagógus anyukák véleményét és segítségét várom
- Rottweiler barátok/tartók segítsége/véleménye kellene :))