Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a receptje, hogy kell házilag, hagyományosan kenyeret sütni? (Kenyérsütőgép nélkül) fórum

Mi a receptje, hogy kell házilag, hagyományosan kenyeret sütni? (Kenyérsütőgép nélkül) (tudásbázis kérdés)


2009. márc. 30. 12:20
1/2kg liszt, 2és1/2dclviz, 1/3-élesztő ,so ,egy kávéskanál cukor,egy evőkanál sikér,3 evőkanál étolaj.Ezt kell bedagasztani utána pihentettni kb.30percig majd formázni olyanra amilyenre akarod ,be az előmelegitett sütőbe kb 180-fokra kb.40percig sütni.Amikor kész olajjal meg kell kenni attol lesz szép és finom a héja.
2008. nov. 16. 19:22
Mindegyik recept nagyon jó, de egyiktől se várj "bolti kenyér" minőséget. A házi kenyér sokkal, tömörebb kiadósabb, és persze sokkal, de sokkal finomabb:-)
4. rozsazsa (válaszként erre: 3. - Pofi)
2008. nov. 16. 19:10
Szia az előmelegiett jénai edénybe teszem a tésztát? A forró edénybe, hogyan vágom be a tetejét? Nem ragad bele?
3. Pofi
2008. aug. 20. 23:23

Hozzávalók: 3 csésze liszt,1,5 csésze víz, fél tk szárított élesztő, 1,5 tk só


A liszthez keverd hozzá a sót és az élesztőt

Öntsd hozzá a vizet és 3-4 fordulattal keverd át. Ezután keleszd 12 órán át.(célszerű este elkészíteni). Az állaga nokedli tésztához hasonlóan folyós, ne gyúrható tésztára számítsunk!

12 óra múlva öntsd ki a tálból, hajtogasd át és lisztezd be mindkét oldalát. Takard le egy konyharuhával és pihentesd még 30 percig.

A sütőt 250 fokra melegítsd fel, egy fedeles, jénai edényt melegíts elő a sütőben. A 30 perc pihentetés után lefedve 30 percig süsd, majd fedő nélkül 20-25 percig.

2008. aug. 20. 23:16

Nekem ez a recept sütőhöz, és géphez is bevált.

fél kg liszt 3 dl víz(én fele tejet is szoktam)

3dkg élesztő,1 kávés kanál só, 1 teás kanál cukor,2 ek olaj, 1 ek ecet(ettől nem morzsálódik)

jól kidagasztaní, 1 óra kelesztés, ujra átgyurni, sütőformába ujra fél óra kelesztés.Elő melegített sűtőbe sütni.Fotót látsz róla itt.

[link]

2008. aug. 20. 23:08
Mi a receptje, hogy kell házilag, hagyományosan kenyeret sütni? (Kenyérsütőgép nélkül)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook