Mi a csudát tudunk a világról? (beszélgetés)
Attól még létezik, és jól mutatja a tendenciákat.
Szerintem magasabb szinten kódolt dolgok ezek, mint a DNS.
bizony tudunk befolyásolni dolgokat!
De úgy mint Te, az én környzetem is vagy. Te tudsz befolyásolni engem, még ha nem is tudatosan. Én pedig Te és más környezete vagyok, ha akorom (és persze tudom) akkor befolyásollak Téged, vagy mást legyen az ember, állat vagy tárgy.
Nem tudsz egész életedben tudatosan élni!
de vannak olyan dolgok, amelyeket befolyásolni tudsz!
oks, semmi gond.
Nassszóval, mi is a kérdés? Fókuszáljunk!
Mit is tudok a világról? Hrm...30 évesen nyilván már az én döntésem, hogy mit akarok tudni róla, magam szelektálok. De mi határozza meg azt, hogy merre indulunk el? A szülők érdeklődése? Némiképpen biztos. Az iskola? Az is. Egy jó pedagógus ráviheti a diákot egy adott útra korai időszakban, és el is tántoríthat bizonyos területektől. Van vmi genetikailag kódolva?
Olyan sztem nem létezik! Mondj rá példát!
Nem tudsz egész életedben tudatosan élni!
Ugyebár én és a környezetem reakcióban vagyunk egymással. Esetek többségében a környezetem tudatja velem, hogy hogyan éljek. Az ember szelektálja ezeket az infokat. Jobb esetben a pozitiv választ elfogadom, "megrágom", és saját javamra fordítom, ami által jobb lesz az életem.
Én nem "ugrottam" neki a 20 éves emberkének, aki az elején hozzászólt a fórumodban. Csupán, én mint az ő környezete tudattam vele, hogy nem feltételenül kell 20 évesen (habár ez nem kor függő, mint azt megtudtam) pesszemistán felfogni a létezést. Tény, egyszer mindenki meghal, ezt el kell fogadni. És szerintem csudát sem tudunk a világról! Nem is lehet!
ezt most nekem írod? Nem hiszem, hogy itt az én élethelyzetem a téma.
Bunnydrop panaszkodott az elején a monoton életére, én már leírtam neki a "jótanácsaimat".
Vagy olvass vissza, vagy hagyjuk és lépjünk tovább!
Az én kérdésem az volt, hogy mi az a "Piiti scenner", amit az egyik hsz-odban említettél.
Mi a csudát tudunk a világról?
Ez mindenkinek érdeklődési körétől, és életétől függ!