Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Mézes bodzaszörp recept

Mézes bodzaszörp recept

A Mézes bodzaszörp hozzávalói:
6 tányér bodzavirág (szakszerűen: bogernyő)
80 dkg méz
7 dl víz
1 citrom
2 citrom leve


A Mézes bodzaszörp elkészítési módja:
A mézet a citromlével elkeverjük, míg teljesen fel nem oldódik benne. Ezután beletesszük a bodzavirágokat és a karikára vágott citromot. Egy órán keresztül a konyhában pihentetjük, néha megkeverjük majd hűtőbe tesszük. Pohárba töltve 1:8-10 arányban, szódával vagy vízzel hígítva kínáljuk. Aki savanykásabban szereti, az csavarhat még a poharába citromlevet.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A mézes bodzaszörp elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook