Mérték már az IQ értékedet? (beszélgetés)
Attól függ, hogy minek: takarítónak pl....
Egyébként az átlagos magyaroknak állítólag 90-110 közötti....
"Egy IQ-felmérés mindazokat a személyeket, akik csak 70 vagy annál kevesebb pontot értek el, értelmi fogyatékosoknak tartja.[forrás?] Az átlagos értelmi képességű személy maximum 130 pontot érhet el.[forrás?] E fölötti pontszám elérése már kiemelkedő intelligenciát feltételez. A zseni akár 175 pontot is elérhet."
Tehát a bűvös határok 100-as átlagú, 15-ös szórás esetén:
<70 értelmi fogyatékos
70-130 ide tartozik az átlag
<130 Mensa-tagok
Elolvastam pár hsz-t és sokan kavarják a ponthatárokat. Ugyanis nem mindegy, milyen szórással mérünk. 24-esnél 140 és afölötti eredmények is kijöhetnek, amik azon a szóráson teljesen átlagosnak tekinthetők.
Viszont ha valaki 15-ös szóráson éri el, na az már zseni.A Mensa HungarIQa nemrégóta mér ez utóbbival. Én is már 15-öset írtam és 135< lett az eredményem. 130 fölött (2%) lehet valaki mensa-tag és 135 fölötti már zseninek tekinthető (1%).
Netes tesztekre én nem alapoznék. Én is sokat megcsináltam. Attól,h ott 1x-2x valaki jó eredményt ér el (hozzáteszem, szinte soha nem közlik milyen szórásra érvényes), nem feltétlen rendelkezik magas IQ-val. A lényege az egésznek az, h ezt bárkinél meg lehessen mérni, így az afrikában rohangáló bennszülött is képes legyen megoldani. Ez okból kifolyólag nem szerepelhet benne szöveg, számolós feladat, stb. A Mensa tesztjei egyértelműek, kikövetkeztethetőek és bárki képes megoldani (ugyanazt a füzetet nyomják egy kínai és egy spanyol elé is).
80 - már erősen visszamaradott, nem?
70-75 már retardált, ha jól tudom!?
Az intelligencia eloszlása Gauss-görbét mutat. Az átlag 100-110.
Van többféle IQ-teszt, született intelligencia, logikus gondolkozás, numerikus intelligencia, térlátás, nyelvi adottságokat felmérő, stb... Többfélét kipróbáltam, nem egyforma értékek jöttek ki. 126-tól 144-ig. Mensa-tag is vagyok, de nem igazán származott még belőle előnyöm.
Ez igaz :)
Az IQ tesztek alapvetően a matematikai képességeket mérik-
nekem mindig kicsit magasabb eredmény jön ki, mint a férjemnek, aki ugyanúgy meg tudja csinálni a feladatokat, de kicsit hosszabb idő alatt. egyedüli előnyöm, hogy ha időre játszunk sakkot valamivel több esélyem van a győzelemre, mint óra nélkül :)
A műveltségi teszten viszont ő nyert - nekem hiába lett volna több időm akkor sem tudtam volna többet.
Így nyilván nem én vagyok az okosabb, pedig a tesztek szerint az IQ-m magasabb :D
még a suli alatt 142 de amióta itthon vagyok ( 3éve és még néhány évet maradok is ) az is csoda, hogy be birom kötni egyedül a cipőmet:D
Nagyon tunyulok és lassulok:(
Szakember még nem mérte, de amit az interneten találtam, ott kitöltöttem valamit. A feltett kérdésekből nekem az jött le, hogy annak magas az IQ-ja, aki otthon van a matematikában, jó a kombinációs képessége. És még nem is biztos, hogy logikai összefüggéseket kell figyelembe venni, mert másképp áll hozzá egy humán beállítottásgú ezekhez a kérdésekhezhez, mint egy reálos.
Véleményem szerint egy humán beállítottságú ember ilyen teszteken siralmas eredményt ér el.
Ok, fel vagy mentve! :-)
Én is fáradok. Ilyenkor írok ilyen hülyeségeket... :-))
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak ezzel a nagy mértékű hajhullással? Szinte teljesen kopasz a fejem teteje
- A gyerekem tanulja a mértékeket. Hosszúság: mm, cm, dm, m, km. A dm az deci méter?
- Felnőttként (kb. 30 évesen) milyen mértékben és meddig tűröd el, hogy a szüleid, a nagynénikéd, stb. beleavatkozzanak az életedbe?
- Ma mérték a 6, 5 éves kisfiam iskolaérettségét, ahol 90-es IQ-t állapítottak meg! Szerintetek ez jó érték? Csak 1 feladatban hibázott!
- A szépségért mindent is, vagy mértékkel
- Hízás mértéke terhesség alatt