Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » "Mérges pulyka" szelet recept

"Mérges pulyka" szelet recept

A "Mérges pulyka" szelet hozzávalói:
25 dkg kelvirág
50 dkg pulykacomb
10 dkg gépsonka
5 dkg liszt
1 dl étolaj
4 db tojás
1 cs. petrezselyemzöld

őrölt bors


A "Mérges pulyka" szelet elkészítési módja:
A húst felszeleteljük, kiveregetjük, bevagdossuk és besózzuk. A kelvirágot rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, és szűrőn lecsepegtetjük. A tojásokat egyenként felütjük, felverjük, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A pulykaszeleteket lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajban megsütjük. Félretesszük, és melegen tartjuk. A sonkát a hús sütőzsírjában átforrósítjuk, kiszedve szintén melegen tartjuk. Az olajban megsütjük a tojáslepényt. Tálaláskor a húsra helyezzük a kelvirágot, a sonkát, majd erre a tojáslepényt. Tetejét megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, őrölt borssal és forrón tálaljuk. Köretként adhatunk hozzá salátát.


Kategória: Húsételek receptjei


A "mérges pulyka" szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook