Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Borban párolt töltött pulykatekercs karácsonyra recept

Borban párolt töltött pulykatekercs karácsonyra recept

A Borban párolt töltött pulykatekercs karácsonyra hozzávalói:
800 g pulykamell filé,
100 g gépsonka,
100 g alma,
80 g ementáli sajt,
1 db tojás,
30 g liszt,
1 dl étolaj,
2 dl fehérbor (hárslevelû)
1/2 csomó petrezselyemzöld,
só,
ôrölt fekete bors


A Borban párolt töltött pulykatekercs karácsonyra elkészítési módja:
A sonkát apró kockára, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk, az almát meghámozzuk. A megtisztított almát és a sajtot lereszeljük, hozzáadjuk az egész tojást, összekeverjük, sóval, borssal és a petrezselyemzölddel ízesítjük. A pulykamell szeleteket enyhén kiveregetjük, besózzuk és elosztjuk rajtuk a tölteléket. A húsok két szélét kicsit behajtjuk, és szorosan feltekerjük. Vastagabb cérnával, sonkakötözéssel megkötözzük, hogy a tekercs formája megmaradjon. Az így elôkészített tekercseket lisztbe forgatjuk, és forró olajon minden oldalát elôsütjük, majd a bort aláöntve fedô alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a pároló lébôl kivesszük, pihentetjük, a kötözô anyagot eltávolítjuk, felszeleteljük. Az elômelegített tálra szûrjük a párolólevet, ráhelyezzük a felszeletelt tekercseket. Szôlôs vagy mazsolás rizzsel tálaljuk. ,


Kategória: Karácsonyi receptek

A receptet beküldte: , 2009. dec. 9. 11:32
A borban párolt töltött pulykatekercs karácsonyra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook