Mennyi szomorú lélek:-( (beszélgetés)
Örülök, hogy csak jobbacskán van Lilu!
Az állatkákkal minden rendben, habár a fiam az egy napi kaját osztotta be két napra, de ennyit még lehet korrigálni, hisz a harmadik napon már hazajöttem.
A kiscicám, Órjáska nem győz ugrabugrálni.
Jó, hogy kicsit kikapcsolódtál.
Állatkák jól vannak?
Nekem Lilu javulgat.
Sokat pihen, nem hagyom ugrabugrálni.
Hogy vagytok?
Mindenki rendben?
No igen.
Különben a komondornak gyári alkatrésze a CSÖKÖNY, csak nem tudni, hol van benne. :D De van!
Ha valamit feleslegesnek tart, akkor az felesleges.
Lehet úgy is mondani, hogy ha a gazda a fejére áll, akkor se csinálja, de nem kell a feszültségeket gerjeszteni.
A legelső komondorom még fiatal volt, amikor az akkor még meglevő szuka keverék kutyám fialt. Amikor eljött az ideje, elajándékozgattam a kölyköket.
A komondor azt látta, hogy nem komplett ez a gazda teljesen, kiadogatja a kerítésen azokat, akik itt vannak. Jó lesz vigyázni!
Hosszú ideig nem akarta engedni, hogy bot vagy hasonló szerszám legyen a kezemben. Alig tudtam tőle fát hasogatni, mert nem akart a tűzifa közelébe sem engedni a baltával a kezemben. Pláne hogy a fa az a komondoré, az övé volt, én meg szétcsapkodom, behozom és sose lája többet.
Van a komondornak egy amolyan oldalazós járása, melletted halad, de elsodor. Nem esel el, de nem tudsz másra figyelni. A botot, ha valamiért az volt a kezemben, finoman elvette.
A baltát nem vette el, de nem tudtam tőle lecsapni a fára.
Valamikor később aztán megbocsátott, elhalványult az emlék, kiskutya sem lett több, és én nagyon igyekeztem, hogy megtanuljam a komondor logikáját.
Ha belejön az ember, akkor remek humorú, angyali pofa.
Eszébe sincs.
Megbillenti a fejét, és azt nézi, végül hova teszem le a tálat.
Ha lerakom, akkor kényelmesen odabattyog és megnézi, mi is van benne. Enni sem eszik mohón, neki időt kell hagyni rá.
Még szünetet is tart a vacsorában, de végül megeszi.
Tudom, sok kutyás van azon a nézeten, hogy 20 perc után el kell venni előle a tálat, de engem ez nem érdekel.
De hát ezek nagyon jó hírek! Alakul!
Akkor hogy ne legyen annyira drasztikus, mi van, ha a kajával megtöltött tányérkáját fogod, és azt mutatva 2-3 méter távolságból, mondod neki, hogy gyere! És mutatod neki a tányért! Akkor már csak elindul, talán???
Majd jön, ha megérett rá. Három hete van itt, és nem azért komondor, hogy pattogjon, mint a nikkelbolha. Azt meghagyjuk az őrző-védő fajtáknak.
Ne legyen éhes. Érezze magát kellemesen, és nőjön nagyra.
Nem egy bélgép, ehhez képest remek, hogy ennyit hízott 3 hét alatt.
Fokozatosan szokja az emberi beszédet, a gesztusokat, a hangsúlyokat. Nyílik a kis szíve-lelke. Már kezd kikísérni a kapuig, ha a szomszédba megyek, és a kerítésnél lesi, hogy jövök-e már. Azért ez is nagy dolog.
Közben aki biciklivel indul el, akkor nemkísári a kapuig. Ami azért remek szokás, mert el tudok indulni úgy a boltba a biciklivel, hogy nem kell félnem attól, hogy kiszalad az utcára vagy hogy hasraesem benne. Ugyanígy, ha a fiam elindul a rollerrel a munkába vivő buszhoz, őt sem kíséri ki, de addig néz utána, míg csak látja.
A szakállmosás előkészületeit is már tudja. Nem rajong érte, de nem is menekül. Utána meg együtt örülünk,hogy szép tiszta lett, és ez is nagy dolog, az örülés.
Gondoskodj róla, hogy éhes legyen!!!
Kaja előtt próbálkozz vele, vagy éppen kaja időben, vagy egy kaját napközben kihagyni, ha éppen délután lesz időd foglalkozni vele... rögtön érdekelni fogja a juti falat! :))
Néztem anno a tv-ben Cezar Milan sorozatát, mintha úgy csinálta volna:
- odament a kutyushoz, mondta neki hogy gyere, és adott neki egy juti-falatot abból, amit a legjobban szeret.
- utána eltávolodott tőle pár lépésére, mutatta neki a tenyerén a falatkát, és mondta, hogy neki, hogy gyere. És addig nem kapta meg a juti-falatot, amíg oda nem ment érte.
- és amíg meg nem tanulta, addig ahányszor újrakezdték a tanulást, mindig ezzel a két lépéssel indított, hogy rögzüljön az agyában: gyere = juti!
Böngér ma töltötte be a 3. hónapot.
Éppen 3 hete van itt, mert aug.11-én, kedden hoztam el.
Ez alatt gyarapodott 5,4 kg-t, azaz naponta közel 26 dekát.
Jelenleg 12,5 kg, azaz a kezdeti hiányát (ahány hetes, annyi kiló) nagyjából behozta.
A testhossza (faroktőtől a tarkóig mérve) 8 cm-t nőtt.
Szóval alakulgat... :D
Igen, de még adom neki az antibiotikumot. Voltak apró, elfertőződött sebei, de már begyógyult az utolsó jókora duzzanat is.
Fizetés után hívom az állatorvost, a kiskutya oltási programját megkezdeni, akkor megmutatom a kiscicát is.