Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mennyi pénz megy el nektek havonta? Min tudtok spórolni? fórum

Mennyi pénz megy el nektek havonta? Min tudtok spórolni? (beszélgetés)

1 2 3 4
58. Guruljka (válaszként erre: 39. - 4c1a787e8f)
2017. máj. 29. 12:35

No tényleg:fodrászra nem költök, magam vágom a hajamat. (Jó is, hogy szóba került, a 800 Ft-os kis fodrász ollóm cserére szorul, 3 évet kiszolgált.)

Nem festem és nem festetem, mert nagyon tetszik, ahogy őszülök! :D Olyan melírozottan!

Körmösnél még sosem voltam, már ezután is megleszek nélküle. Ha éppen van türelmem reszelgetni, akkor sem lakkozom a körmöm, de ez a sok kis olcsó lakkot látva még változhat.

A kenyér mostanában néha ránk penészedik, jobban oda kell figyelni, mennyit veszünk.

Az én szemceruzám is vén, de fogok újat venni, mert hamarosan lesz értelme, plasztikázták a szemhéjamat (TB-re).

57. forrest2010 (válaszként erre: 54. - 4c1a787e8f)
2017. máj. 29. 12:31
ezt képletesen értettem , h 2 szál , nem állt meg benne a kanál ! ahogy a férjem szerette , míg ehette ! ma már , mivel cukros lett a kis 130 kilójával :( meggondolja 1000x , h mit ? és mennyit ?! nyilván a te dolgodat te tudod ! én + az enyémet :D
56. 4c1a787e8f (válaszként erre: 28. - Sziszi0528)
2017. máj. 29. 12:30

Érdekes, abban a gyed-es időszakban én sem panaszkodtam. Arra jól rááll az ember, viszonylag fix a bevétel és a kiadás..

Amikor később viszont annak vége, és már a gyes sem jön, és dolgozni kell menni, az gáz. Akkor jönnek elő azok a költségek a gyerekkel, ami előtte nem volt gyes alatt..

munkába járás költsége (már nincs kisgyerekes bérlet), vagy két autó fenntartása

ruhatár frissítés

saját kajád megoldása, férj kajánjának megoldása

kevesebb időd van utánamenni az olcsóbb cuccoknak

óvoda ebéd

óvoda gyümölcsnap/gyömölcshét

antibiotikumok, gyógyszerek

immunerősítők, vitaminok, oltások

táppénzen vagy, kevesebb a fizu

később sulikirándulások, versenydíjak

csoportpénz/osztálypénz

jelmez

szappan, szalvéta, wc papír

ajándékok a pedagógusoknak, manapság már mindenre szokás

iskolába ruhák, sportszerek, számítógép, tablet (iskolai feladatokhoz náluk kellenek)

nyári táborok költsége (náluk konkrétan több volt, mint a fizetésem)

Ebben a kisgyerekes, de már dolgozós időszakban egy lelkes nagymama több százezer forintot ér... (már elnézést, de ez van..)

55. forrest2010 (válaszként erre: 50. - 4c1a787e8f)
2017. máj. 29. 12:27
a 2 szál cérnametélt nem azért volt annyi , mert nem tellett nekik többre ! v azon akart volna spórolni , nem akart fogyókúrázni ! megelőzte azzal , h eleve vigyázott a vonalaira ! azt a pénzt + rengeteg más helyre is elkölthette , míg mi soha nem voltunk nyaralni , ők évente 2x 3x is elmehettek és nem csak azért , mert ott eleve magasabbak voltak a keresetek ! h kimarad az ember életéből sok dolog , hát előfordul ! de valahol azért látni kell , h ennyiből , amennyiből mi is gazdálkodhattunk mire futhatja ? nyilván mindenre nem ! mindketten vidéken nőttünk fel , a férjem nem akart Pesten lakni , ez azért nem kevés lemondással járt :( valamit valamiért :)
54. 4c1a787e8f (válaszként erre: 43. - Forrest2010)
2017. máj. 29. 12:23

Hát azért én így nem szeretnék élni. Ez már némileg mániázás.

Legyen ésszerű megtakarítás, ne legyen minden elbaxva, de a tésztaszálakat nem számolom.

53. 4c1a787e8f (válaszként erre: 46. - L.luiselotte)
2017. máj. 29. 12:21

Ismerős..

Volt olyan anno még az építészcégnél, ahol dolgoztam, hogy a fickónak a kocsiját el kellett adni, hogy enni tudjunk.. Hiába jött utána akárhány millió. Csak mire az állam utalta..

A saját cégben fix fizetésünk van, annyit meg mindig hagyunk bent, hogy erre legyen, de ha mondjuk hónapokig nem lenne bevétel, hát akkor bizony gáz van, akkor, ahogy nevetve mondani szoktuk "el kéne menni dolgozni".

Van azért a fix fizetésnek is egy jó oldala, még ha kevés is sokszor...

52. 4c1a787e8f (válaszként erre: 47. - 9c485f67e8)
2017. máj. 29. 12:19
Hiába, ha csak én enném meg a májat..
51. forrest2010 (válaszként erre: 48. - 10cc61fb5a)
2017. máj. 29. 12:18
mikor kicsik voltak a gyerekeink és felmentünk Anyóskámékhoz a gyerekek mindig ropogós zsömlét kaptak igazi vajjal / nem szerette a margarint / 1 teával v valami üdítővel , ha nem volt éppen valami finom sütije , a férjem nemrég fedezte fel , h még az 1 hetes zsömle is isteni finom így megropiztatva , mi nem veszünk naponta frisset , reggel elnézem egyik másik szomszédot , h reggel rohannak le a pékhez friss sütiért :)
50. 4c1a787e8f (válaszként erre: 40. - 9c485f67e8)
2017. máj. 29. 12:18

Valahogy mi is így.

Mindemellett fenntartom, hogy a spórolás, a beosztás, az odafigyelés sok energia, és 5-6 fős családoknál, munka mellett ez nem olyan egyszerű, még jó szándék mellett is könnyebb felesleget "termelni".

Két embernek, már megismert, megszokott igényekkel, kiszámíthatóan, amikor azt is tudod, hány szelet kenyér fogy, az más...

Azok a németek, akiket itt valaki említett nyilván rá is értek ezzel foglalkozni. Mindemellett nem azért kepesztünk, hogy két szál cérnametélt legyen a levesben... A spórolásmánia sem jó, mert elmegy az élet, és kimarad belőle, ami benne lehetett volna.

2017. máj. 29. 12:11
1 régi kolléganőm apuja mindig azt mondogatta , akkor kell spórolni , amikor van miből :) annakidején ez el se jutott az agyamig , eltartott jó ideig , mire felfogtam az értelmét :) sok dologra nem sajnálom a pénzt , ha van :) mert sok kütyü megkönnyíti az ember munkáját akár a ház körül , akár a háztartásban , valamikor sok könyvet + tudtam venni nagyon jó áron , a helyünkbe hozta az Alexandra könyvkiadó munkatársa , aztán megszűnt ez is , mint már annyi minden :( valaha a gyerekeknek nem múlt el karácsony , szülinap , névnap anélkül , h ne kaptak volna 1-1 könyvet , mindig szép ajándék volt :)
48. 10cc61fb5a (válaszként erre: 45. - Forrest2010)
2017. máj. 29. 12:11

Igen, ezt én saját tapasztalatból is megéltem. Férjemnek sokáig csakis friss kenyér kellett. Zsömle nem. Így hát megvettem a félkilósat, szeletelve, és amit nem tudtunk megenni aznap (ill. másnap csomagolva) akkor ment a kukába. Én Bp-en élek, nincsenek állatok, max. a szúnyogszigeti kecskefarmon tudtuk elsózni a szárazkenyeret. :))

Nos, mióta nem eszünk így kenyeret, csak toast-ot, pirítva, azóta nem megy pocsékba semmi, és rengeteg pénzt is megspórolok.

2017. máj. 29. 12:05

Ha az üzletben lehet kapni pl. sertésmájat, velôt, vagy ami eppen le van árazva, a napi terv már módosult is. Ugyanez vonatkozik a gyümölcsre, zöldsegfélére egyaránt. És mindegy, hogy mi fog belôle készülni.

A háztartásvezetést tanulni, gyakorolni kell; ez kérem mûvészet!

Ha sok apróság összejön, már lehet is pizzát sütni.

2017. máj. 29. 11:43

Mint vállalkozónak, áltlában nincs nagyobb okom panaszra, de egyre gyakrabban előfordul, hogy az ügyfelek a munkadijamat részben, nagy késéssel vagy egyáltalán nem fizetik ki. Ezért a rosszabb napokra szinte minden vásárlásnál fel vagyok készülve. Elsősorban a kaján, a vegy- és illatszereken tudok spórolni. Mosóport dezodort öblitőt habfürdőt hajsampont a GM-ben 50 % áron meg lehet vásárolni. A kajánál akciós árukat veszek, ha abból is van viszonylag elfogadható - ez egy válogatás gyerek mellett nagyon nagy kihívás.

Kenyeres veszek zsemle helyett, mert száraz másnapos péksüteménnyel nem tudok mit kezdeni.

Szerencsére nem vagyunk édesszájúak, igy csokira, kekszekre és hasomlókra nem kell költeni.

Van 2 macskám, nekik is beosztom a napi fejadagot.

Nem spórolunk a normális ruhákon, gyümölcsön, főleg a banánon, (sz)gép alkatrészeken és gyakran veszünk könyvet, és a fiamnak minden nap veszek 4-5 friss péksüteményt. ( pl virslis táska, pizzás3szög, mangalicás párna, ez kb napi 700 Ft nem kiflire vagy zsömlére gondoltam )

Ez a korábbi évek életszinvonalához képest elég durva megszoritás, de még így is élhető.

2017. máj. 29. 11:41
tudom , h nem mindenkinél számít , h megmarad egy egész felszeletelt kenyér ..... 2 szomszédunk is szokott a csirkéinknek ... iszonyat h mi minden megy egyik másik emberkénél pocsékba ezért is próbálok mindenen , ami még ésszerű , spórolni :)
44. forrest2010 (válaszként erre: 42. - 9c485f67e8)
2017. máj. 29. 11:38
nálunk kenyér sincsen kidobva 1 falatnyi se , mert én állandóan pirítóst eszem , arra + jó a régi kenyér is , jó más se igazán megy ki , mert mindenki szereti a mindenféle kis maradékot , de ha 1-1 merőkanálnyi leves marad azt a kutyusok szeretik a saját kajájukon , ha olcsóbban kapok zsömlét , szoktam belőle szárazon morzsát pirítani mert nudlihoz , ilyen olyan krumplis valamihez is ....finom olyankor teszek bele pici kanálnyi őrölt fahéjat
43. forrest2010 (válaszként erre: 39. - 4c1a787e8f)
2017. máj. 29. 11:31
valamikor régen , mikor már jöhettek a német rokonok hozták magukkal a megszokott neskávét , dobozos üdítőt , mert nagyba olcsóbban beszerezték , fodrászoláshoz a hajszárítót :) mert arra se költöttek , rendszeresen levágatta a haját az egyik rokon , aztán magad uram...... tudtak beosztani ! nem úgy , mint én ! megnézték mire adnak ki pénzt , h jusson jobbra is a másik oldalon :) nálunk + tényleg elment a hétvégi kajára az a pénz , amiből ők 1 hétre is megoldották ! 2 szál cérnametélt elég volt 1 husilevesbe , míg nálunk megállt benne a kanál , ma már sajnálom , h akkor nem láttam az orromnál kicsit tovább :(
42. 9c485f67e8 (válaszként erre: 41. - Forrest2010)
2017. máj. 29. 11:21

Ami az állatoknak megy, az szerintem nem kidobott.

De amikor az egész, fél szeletelt kenyér kidobva a kukába, a fél sült csirke, stb. az szomorú.

A maradék kenyérbôl lehet melegszendvicset, morzsát, bundás kenyert, tölteleket készíteni, vagy lefagyasztani.

41. forrest2010 (válaszként erre: 40. - 9c485f67e8)
2017. máj. 29. 11:18
így is van , nem véletlen , h nem vagyunk sovány népség :) sajnos ! ha belegondolok , h 2 heti kaját ehetnénk 3 hétig v 1 hónapig , akkor nem lenne rajtunk úszógumi :( nálunk egyedül a lányunknak van normális súlya , mi a többiek + fogyhatnánk :) mondjuk ezzel együtt is nálunk nem igazán megy pocsékba kaja , mert egyrészt ma már sokkal kisebb adagot főzök , ha mégis marad van kutya , csirkék ......
40. 9c485f67e8 (válaszként erre: 39. - 4c1a787e8f)
2017. máj. 29. 10:59

Àllítólag a magyarok rengeteget és mértéktelenül esznek, sok ételt viszont kidobnak - tehát pazarolnak is.

Megveszem a marhalábszárat, a szûzpecsenyét, a franciasajtot és a kakastököt; viszont van paradicsom- és tojásleves, bundáskenyér fôzelékkel.

39. 4c1a787e8f (válaszként erre: 38. - 9c485f67e8)
2017. máj. 29. 10:51

Ez bölcs mondás, tényleg így van..

Meg persze az is számít, mihez szoktatod magad hozzá..

Nálam sokkal alacsonyabb jövedelműeknek is evidens, hogy fodrász, hajfestés, köröm, kozmetika, kozmetikai szerek, stb.. Nekem hosszú hajam van, meg egy 3 éves szemceruzám... Igen keveset költök a fent felsoroltakra, és még mindig többletem van pasikból.. De persze nyilván mindenki úgy osztja be, ahogy szeretné, csak ha egyszer már elkezdtél ilyenekre járni, abbahagyni már nehéz lehet..

2017. máj. 29. 10:37

Akkor könnyebb takarékoskodni, amikor van mibôl.

Ha meg valami miatt csappan a családi büdzsé, no akkor lehet húzni a nadrágszíjat és sakkozni kényszerrel, hogy mirôl kell fogcsikorgatva lemondani.

2017. máj. 29. 10:34

Sziasztok!

Az biztos, hogy a "shoppingolás", amikor csak úgy szatyor nélkül lazán indulunk az Auch..ba, az a veszélyes.

Kinek-kinek pénztárcája szerint, de a megtervezett CÉDULA nagyon fontos, meg persze az önfegyelem, hogy mást márpedig nem. Még akkor sem, ha nagyon akciósnak tűnik, stb.. stb..

A kajánál nem mindegy, hogy valaki a város közepén él, vagy tanyán.. Egész mások az arányok, számokkal kifejezhetetlen..

Az is igaz, ha valakinek kevesebb pénze van, de van módja, ideje odafigyelni, az nagyon sokat számít. Amikor munka mellett 6 emberre azt sem tudom hol áll a fejem, az drága tud lenni. Néha dolgozni járni igen drága dolog :-))

Az is érdekes, hogyha az ember előrébb akar lépni, az is nagyon sokba kerül. Ahhoz, hogy a gyerekek mellett normálisan tudjak dolgozni járni, és ne a bkv-n töltsék napi 4 órát, ahhoz bele kellett vágni abba, hogy 2 autónk legyen.. Hát azért ezt is szokni kell..

Ebben a hónapban extra gáz volt. Be kellett fizetni a kötelezőt, három nyári tábor előlegét, a lányomnak az osztálykirándulást. A férjemtől kapott anyáknapi ajándékot is én fizettem :-)) mint mindig, az is egy 10.000-es volt (az erkélyre vettem palántákat). A férjemnek kellett venni melegítőnadrágot, mert szó szerint kettőt kergetünk, magamnak munkásruhát vettem, meg munkáskeztyűt. Elkezdtem egy tanfolyamot - igaz az cégpénz, de az első részletet kézpénzesen én fizettem - és majd még most fognak jönni a 4 gyereknek az év végi tanárajándékok... Az már a slussz poén, hogy az egyik gyerekem fizetős suliba jár - muszáj, mert fogyatékos - és a nyári hónapokra ugyanúgy fizetni kell a 40.000-et..

Néha azt érzem, hogy amilyen utcába bemegyünk egyszer - anyagilag - abból nehéz kijönni..

2017. máj. 29. 10:08
Szerintem a legjobban a kaján lehet spórolni. Jobban mondva nekünk biztosan. Nem élünk rosszul, de kajára rengeteget költünk. Egyik nap azon agyaltam, hogy sokan hogyan jönnek ki ennél kevesebb pénzből (bár jól élünk, de azért nálunk is figyelni kell a kiadásra). Nyilván a kényszer nagy úr és ha tudom, hogy nem köthetek többet, akkor nem is fogok. Amúgy mi tényleg kajára költünk sokat, másra most nem, mert másfél évig r*hadt sok hitelt fizetünk és be kell nagyon osztani mindent, de utána már kevésbé. De akkor is valahogyan spórolnunk kéne.
35. 2d052648f4 (válaszként erre: 15. - Csgybzs)
2017. máj. 29. 10:04
Én is próbáltam vezetni, de a férjem nem rakta el a blokkokat vagy nem mondta, hogy vett ezt-azt és így abbahagytam. :D
2017. máj. 29. 09:50

Szia! Én nem spórolok olyan nagyon, viszont élelmiszeren szoktam. Nekem van lehetőségem több hiperbe vagy nagy abc-ba bemenni, akár egy napon is. Így a legoptimálisabb áron próbálom a dolgainkat beszerezni.

A másik, hogy nem vásárolok összevissza, ha valamire nincs szükség, nem veszem meg.

Illetve a teli hűtő sosem jó, ezt az évek alatt már kitapasztaltuk. :)

Ja, meg sokat turizok. Ez már amolyan bevett szokásom, megpróbálom a legjobbakat a legolcsóbban megszerezni. Így márkás holmijaim vannak, de fillérekből.

2017. máj. 29. 09:46

Nálam minden teljesen más, mert habár rendszeresen dolgozom, a munkabérem teljesen összevissza érkezik. A fordítási munkadíj több megrendelőtől is érkezhet, és változó összeg a munka terjedelme szerint.

Elvileg idővel kialakul majd, hogy legyen egy alap összeg, ami készenléti kasszának számít, és lehetőleg nem nyúlunk hozzá, de ott van tartaléknak.

Én nem tudok egyelőre tervezetten vásárolni, és internetről is gyakran rendelek, például kutya-macska kaja esetében nagy megnyugvás, hogy a leszállított mennyiség itt van, cipelni sem kell. És még a szállítást beleszámolva is olcsóbb így.

Sajnos nincs kamrám, ahol a tartalékok lehetnének, de amúgy sincs autónk, amivel az akciósan vett holmit hazahozhatnám...

32. 50aa831df8 (válaszként erre: 31. - Syria)
2017. máj. 29. 08:47
Ennél jobbakat én se tudtam volna mondani! :-)
31. syria (válaszként erre: 1. - RockRcsacsi)
2017. máj. 29. 08:42

Kockás füzet (de inkább ECXEL :D), havonta 2+N oszlop: fix bevételek, fix kiadások (rezsi, utazási bérlet, stb.). Az N számú oszlopba lehet külön írni: élelem, háztartáshoz szükséges fogyóeszközök, ruha, szórakozás, autó költségei, stb.

Legtöbbet a ruhákon, kozmetikumokon lehet spórolni. Az egészséges ételeken nem érdemes, meg kell venni a jó minőségű alapanyagokat, olajat, kenyeret, lisztet, húsárut, stb. és otthon kell elkészíteni az ennivalót. Ha nincs időtök főzni, megbízható és nem drága helyről rendeljetek készételt, havonta párszor megengedhető; heti több napra a spórolás rovására fog menni.

Heti menü tervezése fárasztó, s a gyakorlat könnyen áthúzhatja a legjobb tervet is. Érdemes egyszerre többet főzni, két nap alatt nem lehet megunni, s a maradék mehet a fagyasztóba, vagy ételvariációba.

Nekem a bevásárló lista válik be a legjobban, mert 3 legyet ütök vele egy csapásra:

1: véletlenül sem felejtem el megvenni azt, ami kell

2: mászkálás közben nem veszek meg csábító marhaságokat

3: nem csámborgok össze-vissza, ezzel sok időt takarítok meg.

(Igaz, legtöbbször ugyanott vásárolok átlag hetente 1-2 alkalommal, fejből tudom, mi hol van - hacsak orvul át nem rendezik a polcokat -, s a fellelés sorrendjében írom fel a szükséges dolgokat.)

Még egy ötlet: praktikus tárolóhely. Akár egy négyzetmétert is be lehet rendezni úgy, hogy áttekinthető legyen a tartós élelmiszer, vegyi áru, stb. Csak bedugod a fejed, s látod: fogytán a rizs, az olaj, a liszt, a só, az édesítő, az ecet (a legjobb tisztítószer) a cipőkrém, a szappan, a fogkrém, a mosópor, a fültisztító pálcika, sebbenzin, mosogatószivacs, stb, stb.

A főzéshez szükséges fűszereket ABC rendben tárolom jól záródó, felcímkézett dobozokban. Ha elfogy pl. a kakukkfű, vagy a majoranna, felkerül a bevásárló listára, hiszen ezek nem mindennap kellenek, de bármikor szükség lehet rájuk.

Sok sikert! Hidd el: a takarékoskodás meghálálja a fáradtságot.

2017. máj. 29. 07:10

Jaj igen, még egy nagyon fontos dolog: mi beleestünk abba a hibába, hogy villanyból átalánydíjat fizettünk. Fűtésből nem, mert nem arra volt állítva. Szóval előttünk albérletnek volt kiadva a lakás, de csak az év egy részében, a másik részében üresen állt, így ennek átlaga alapján levitték a kwh-fogyasztást. Nekem nem tűnt fel, megmondom őszintén én ezt nem néztem, mert eddig nem foglalkoztam ilyen dolgokkal (sem anyáéknál, sem anyósnál, mert ugye nem én fizettem). És a nagy elszámolásnál kijött 40 000 Ft plusz. Persze, mert nem 4500 Ft-ot kellett volna havonta fizetni (én ezt nagyjából reálisnak tartottam 2 emberre, 37 nm-re), hanem 6000-7000 Ft-ot. Ez csak kicsivel több havi számla de mégsem üt szíven az elszámolás. És ugye ha kezdetektől átállítom havi fogyasztásra, akkor nincs ez a gond. Ugyanígy a fűtésnél (utána kell kérdezni, hogy működik az adott szolgáltatónál) nálunk nem elég a fűtésdíjat fizetni, kell vízfelmelegítési díjat is (ezt a havi melegvízfogyasztásból számolják). Ez egy becsült érték, én visszakerestem a vízszámlákat és kb 2 köbmétert használunk havonta, így ráírattam a számlára 3 köbméter becsült értéket. Így nagy valószínűséggel visszakapok, de ha túlfogyasztottunk akkor sem fizetek rá nagyon sokat. Mert ez sem volt rávezetve a számlára és kijött nekem 45 000 Ft plusz az első évben. Szóval mindent meg kell kérdezni, hogy hogyan megy a számlázás én ezt a módját szeretem, hogy annyit fizetek mindenből, amennyit ténylegesen fogyasztottam, mert az átalánnyal az a baj, hogy bár kiszámítható, mert havonta mindig ugyanazt az összeget fizeted, de a végén izgulhatsz, mert pl ha hidegebb volt a tél, keményebben fűtöttek vagy tovább ment a fűtés, tuti, hogy az előző évhez képest ráfizetsz. A tényleges fogyasztás-fizetésnél nem érhet meglepetés, mert fűtésből, villanyból, vízből megkapod majd a 0-ás számlát a végelszámolásnál.

Csekkek 5 évre visszamenőleg, számlarészletezők 1 évre visszamenőleg (amikor kijön a végelszámolás) lefűzve, minden szolgáltató külön "bugyiban" időrendben felcímkézve így ha kell valami, azonnal megtalálod.

29. PöttyösPanka (válaszként erre: 15. - Csgybzs)
2017. máj. 29. 06:49

Én is excelben vezetem a költségvetést, és nálam is van tervezett oszlop :) Sőt, amikor nagyon spóroltunk, a telefonomon volt egy költségvetéses app, amivel egyből jegyeztem, ha költöttem akár csak egy kávéra. Az app kategóriánként összeadta a kiadásokat, és az excelbe már csak a végösszeget kellett beírni.

Nálunk fizetés után egyből szét van osztva a havi keret. Minden részre (étel, benzin, rezsi, stb.) van egy átlag érték, ami megy abba a zsebbe. Van külön "zsebpénz", ami egy kis költőpénz, amiből bűntudat nélkül vásárolhat az ember magának. Van egy meghatározott célérték, hogy mennyi megy a megtakarításba. Ha egy adott területen több marad, pl nem költjük el az összes bevásárlásra szánt pénzt, az csúszik a következő hónapra, így ha valamelyik hónapban többet költünk, abból lehet fedezni. Ha meg hónap végére üres a konyhapénzes doboz, tudjuk, hogy valamit rosszul csináltunk. Ha valamiből rendszeresen marad, a többlet év végén megy a megtakarításba. Ezen kívül a nagyobb kiadások előre be vannak ütemezve. Megvan, hogy melyik hónapban mire költünk. Bevásárlás heti egyszer, közben csak pékáru. Rendszeresen szükséges, drágább dolgokat (mosogatógép tabletta, tisztítószerek, stb.) csak akkor vesszük meg, amikor akciós. Természetesen főzünk magunkra.

Szerintem így, hogy előre ki van porciózva, sokkal átláthatóbb, hogy mire mennyi megy el, mintha hónap közben költenénk, és csak utólag lenne elszámolás, hogy vajon mennyi maradt, amit el lehet tenni.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook