Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mennyi kosszal jár a cserépályhával való fűtés? fórum

Mennyi kosszal jár a cserépályhával való fűtés? (beszélgetés)

1 2
2011. okt. 3. 10:52
a szomszédban van egy cserépkályha, ami egészen egyszerűen(bár nem értem a logikáját) éjszaki áramra van kötve :)))
2011. okt. 3. 10:51
ja,én rakatnék be a helyedben!!Mással is tud koszolni az ember,de ez mindent megér/ne :)))
2011. okt. 3. 10:50

Én is gondolkodtam cserépkályhán,de több okból nem lehet!Az egyik az,hogy ha én napokra elmegyek itthonról,nagyanyám megfagyna,mert nem tudná megrakni!Pedig mennyire imádnám :(

Éljen a gázkonvektor több tízezres számlával :((((

2011. okt. 3. 10:44

Én imádom a cserépkályhát !

Ha kosárba vagy dobozban tárolod a fát és onnan rakod a tűzre nem koszol.

Az viszont tény, hogy nagyobb por van tőle, mert amikor kiszeded a hamut, óhatatlanul száll egy kicsit az a finom "por". De egy jól megrakott cserépkályhába akár csak 4-5 óránként kell fát rakni, vagy még ritkábban és hamuzni is elég 3-4-5 naponta

5. c3f39fd03b (válaszként erre: 1. - Sokcsoki)
2011. okt. 3. 10:44
Szerintem nem vészes,nekünk kettő is van.Össze se lehet hasonlítani a gázos fűtéssel,se árban,se melegben.És ezt a kályha javára mondom.
2011. okt. 3. 10:43

Tény és való, hogy kosszal jár. Mi hetente egyszer szoktuk kihamuzni. Jó, ha van elé egy ún parázsfogó, lehet venni nagyon szépeket, hát.... mi egy gáztepsit használuk egyenlőre. Ez felfogja a hamuzáskor kieső kosz egy részét.

A fa is koszol valamennyit, de igazán nem olyan vészes. Szerintem. Ez ezzel jár.

Szőnyeg minden esetre a közvetlen közelében ne legyen!

2011. okt. 3. 10:42
Ami a másik, hogy reggel jól bedurrantod, és délelőtt már nem kell vele foglalkozni!
2011. okt. 3. 10:41
Nézd! Sokkal olcsóbb megoldás, mint a gáz. Kétnaponta ki kell szedni a hamut, de nem jár nagy kosszal. Ha félsz, hogy megég a padló, rakass köré barna járólapot!
2011. okt. 3. 10:39
Mennyi kosszal jár a cserépályhával való fűtés? És mennyi vesződséggel? Most rakatok cserépkályhát, és egyesek riogatnak, hogy nem tudom, mire vállalkozom: koszolni kell naponta, a parketta meg fog égni, a fából bogarak fognak kifutkosni, a hamu kiszóródik, stb. Én a jó melegre gondolok, mint ellensúlyra. de azért kíváncsi lennék olyan valaki véleményére, aki egyedülálló létére fával fűt.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook