Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mennyi ideig akarja valaki annyira a babát, hogy álterhes lesz? fórum

Mennyi ideig akarja valaki annyira a babát, hogy álterhes lesz? (tudásbázis kérdés)


17. katie_rose (válaszként erre: 1. - Angelly)
2012. szept. 22. 17:27

Én is folyton tesztet vettem,mert annyira akartam a picit,hogy a mindig pontos mensim elkezdett napokat, sőt majdnem heteket csúszni. Még hányingerem is volt meg hasonlók. :D

De ez nem valódi álterhesség!

Egyébként meg a mindenféle tünetek általában nem jönnek rögtön ahogyan megfogan a baba. Legtöbbször csak a 6-8. héttől jön a rosszullét és társai.

Arról nem is beszélve,hogy valakinek az égvilágon semmi tünete nincs, esetleg még nagy vígan menstruál is az első 1-2 hónapban.


Szóval nyugi! 2 hónap még semmi! :) Jön majd az a baba! :)

2012. szept. 22. 17:05

meg, hogy most mit nevezünk ilyen tüneteknek? hányás?

ilyen sosem volt

de olyan, hogy úgy éreztem, hogy feszül a cici meg ilyenek az volt

de ez még a próbálkozás előtt is volt csak sosem figyeltem fel rá

2012. szept. 22. 17:04
Semmi köze az időhöz. Mi évekig próbálkoztunk de álterhes tüneteket sosem produláltam.
2012. szept. 22. 17:04
Simán lehetnek "tüneteid" akkor is, ha nem vagy terhes, de ez azért nem álterhesség, az egy komolyabb pszichés zavar. Egyszerűen jobban figyelsz a testedre, és jelnek veszel dolgokat. Meg én pl rájöttem, hogy hányingerem nem terhesen az elevittől volt, amit a próbálkozós időszakban kezdtem el szedni, és persze azt gondoltam, baba.
13. Sirga (válaszként erre: 1. - Angelly)
2012. szept. 22. 17:02
Nem hiszem, hogy ez idő függvénye. Lehet, valaki évekig akarja a babát hiába, mégse lesz álterhes, más meg már 1-2 hónap után észleli a - hamis - tüneteket.
12. babyyy
2012. szept. 22. 16:57
Ez szerintem olyasmi jelenség lehet, mint amikor az ember betegségekről olvas vagy tanul és érzi is a tüneteket magán...
11. timycat (válaszként erre: 1. - Angelly)
2012. szept. 22. 16:54

Az álterhesség nagyon ritka... én embernél még nem is hallottam róla, állatkám viszont már volt álvemhes -rendesen nőtt a hasa, sőt tejelválasztás is volt.


Ne nagyon paráz rá a dologra, mert annyira nem poén; a pszichés "zavar" hormonális változásokat is okozhat, ami a tényleges terhesség létrejöttét megakadályozza

10. Ágio8405 (válaszként erre: 7. - Elliana)
2012. szept. 22. 16:53
szerintme a kérdezö sem a pszichikai betegségre gondol, hanem hogy van tünet, aztán majd holnap dől el a ha tesztel hogy tényleg azért van vagy csak beképzeli.
2012. szept. 22. 16:51
Nekem is mindig voltak tuneteim kivetel abban a honapba amikor tenyleg terhes lettem. Ne izgulj sok nonek vannak tunetei amikor akarja a babat.
2012. szept. 22. 16:50
Hoppá kicsit kuszán sikerült belinkelnem, na mindegy a lényeget kitudjátok bogozni így is :D
2012. szept. 22. 16:49
Ne keverjük össze a vágyódást a tényleges pszichikai betegséggel..
2012. szept. 22. 16:49
Én nem hiszem, hogy ez idő függvénye...ez pszichés dolog.
2012. szept. 22. 16:48
a legtöbb nönek vannak tünetei amikor nagyon akarja és ez még az elején van a probálkozásnak, amikor már sok hónap telt el ugy hogy mindig volt tünet de baba nem, akkor már nincs annyi tünet, mivel nem magyarázod bele mert midnig bebizonyosodik hogy csak az elméd játszik veled, mivel amikor nagyon akarja az ember sok mindent be tud magának magyarázni. Nekem is volt hányinger, fémes íz a számban stb stb.
4. Elliana (válaszként erre: 1. - Angelly)
2012. szept. 22. 16:48

Az álterhesség ritka jelenség , mely 22 000 terhességből 1-6 –ot érint. Bár a tudósok számára továbbra is jórészt érthetetlen, hogy mi okozza a jelenséget, a legutóbbi esettanulmányok és vizsgálatok egyre nagyobb betekintést engednek a betegség és a hormonok, valamint a pszichológia kapcsolatába.


Azok, akik a betegségben szenvednek, olyan tüneteket produkálnak, melyek még a tapasztalt szakembereket is megtévesztik. Nem csak meg vannak győződve arról, hogy gyermeket várnak, de az olyan terhességi tüneteket is jóhiszeműen másolják és produkálják, mint a menstruáció megszűnése, hasi növekedés, hányinger és hányás, a mell megnagyobbodása és az egyes élelmiszerek utáni sóvárgás.

Az álterhesség leggyakoribb tünetei a következők:Menstruáció megszűnése

Reggeli rosszullét

Bizonyos ételek utáni sóvárgás

A has megnövekedése

A mellek megnagyobbodása


Néhány álterhes beteg még arra is képes, hogy pozitív terhességi tesztet produkáljon, állítja Dr. Paul Paulman, a University of Nebraska Medical Center családorvosa.Az álterhesség tünetei és okai

Szerző: WEBBeteg - Cs. K. fordító


Az álterhesség, vagyis Pseudocyesis olyan állapot, amelyben egy nem várandós nő úgy véli, hogy terhes, még akkor is, ha nincs fizikai bizonyítéka a terhességnek.


Az álterhesség ritka jelenség , mely 22 000 terhességből 1-6 –ot érint. Bár a tudósok számára továbbra is jórészt érthetetlen, hogy mi okozza a jelenséget, a legutóbbi esettanulmányok és vizsgálatok egyre nagyobb betekintést engednek a betegség és a hormonok, valamint a pszichológia kapcsolatába.

Álterhesség és a tünetek


Azok, akik a betegségben szenvednek, olyan tüneteket produkálnak, melyek még a tapasztalt szakembereket is megtévesztik. Nem csak meg vannak győződve arról, hogy gyermeket várnak, de az olyan terhességi tüneteket is jóhiszeműen másolják és produkálják, mint a menstruáció megszűnése, hasi növekedés, hányinger és hányás, a mell megnagyobbodása és az egyes élelmiszerek utáni sóvárgás.

Az álterhesség leggyakoribb tünetei a következők:

Az Ultrahang vizsgálat

Az ultrahang a 70-es évek elején terjedt el az orvosi gyakorlatban. Napjainkban igen gyakran használt vizsgálati módszer, hiszen semmilyen kellemetlenséget, vagy kockázatot nem jelent a páciens számára...

Tudjon meg többet a Diagnosztikai módszerekről a WEBBetegen!

Menstruáció megszűnése

Reggeli rosszullét

Bizonyos ételek utáni sóvárgás

A has megnövekedése

A mellek megnagyobbodása


Néhány álterhes beteg még arra is képes, hogy pozitív terhességi tesztet produkáljon, állítja Dr. Paul Paulman, a University of Nebraska Medical Center családorvosa.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik"A terhesség minden jele és tünete tapasztalható ezeknél a betegeknél, három kivételével: nem hallható magzati szívhang, a magzat ultrahang vizsgálattal nem látható, és nincs szülés” - mondja Dr. Paulman.

Az álterhesség gyakran a beteg valamely barátjának vagy ismerősnek valós terhességével egyidőben jelentkezik.

Noha a legtöbb elmélet az álterhességet a tudatalattiból eredezteti, biológiai vizsgálatok arra utalnak, hogy lehet részben hormonális eredete is. Mivel a betegség csak kevés embert érint, nincs széleskörű vizsgálat az álterhesek tipikus hormonális profiljáról. A University of Michigan esettanulmányai azonban azt mutatják, hogy sok álterhes betegnél emelkedett az ösztrogén és a prolaktin szint- mely vegyületek okozhatnak olyan testi tüneteket, mint a haspuffadás, tejelválasztását, valamint olyan pszichológiai tüneteket, mint a babával való kapcsolat kialakításának erős vágya.

Ez felveti annak lehetőségét, hogy pseudocyesis egy finom elme-test visszacsatolás eredménye: a kezdeti érzelmi állapot indukálja a kóros hormonszintet, ami viszont testi és lelki tüneteket eredményez. Dr. Mary Erskine, a Bostoni Egyetem biológusa szerint, aki a szaporító szervek neurológiáját tanulmányozza, a szorongás lehet az egyik érzelmi állapot, amely segít ezt a visszacsatolást mozgásban tartani. "A stressz nagymértékben befolyásolhatja a petefészek-ciklus szabályosságát" - mondja Dr. Erskine.

Mely nők a leginkább veszélyeztetettek?

Az álterhességtől a leginkább veszélyeztetettek nők a következők:


Azok, akik a harmincas éveik végén, negyvenes elején járnak

Akik már évek óta próbálnak teherbe esni, és termékenységi problémával küzdenek

Akik érzelmileg általában nem labilisak, ám a terhességgel kapcsolatban túlérzékenyek

Akik elvetéltek, vagy elvesztették gyermeküket


Az álterhességben szenvedő nők esetében a pszichológiai tanácsadás ajánlott annak érdekében, hogy kezelni tudják a pseudocyesis mögött meghúzódó érzelmi és pszichológiai okokat,beleértve a stresszt, a szorongást és a depressziót is.

3. 2b2a4a10d2 (válaszként erre: 1. - Angelly)
2012. szept. 22. 16:46
De van valami tüneted??? Hányinger, feszülő mellek...stb. Lehet, hogy csak bemagyarázod magadnak, nem?
2. EsztyMorgan (válaszként erre: 1. - Angelly)
2012. szept. 22. 16:44
Hogy érted, hogy álterhes? Vannak tünetek?
2012. szept. 22. 16:41
Mi kb 2 hónapja próbálkozunk és természetesen nagyon szeretnénk, ha összejönne, de nem tudom, hogy annyira szeretném-e, hogy most álterhes vagyok? Bár holnap reggel csinálok 1 tesztet, mégis érdekel a véleményetek. Köszönöm szépen!!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook