Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mennyi hálapénzt adjak egy ilyen műtét esetén? fórum

Mennyi hálapénzt adjak egy ilyen műtét esetén? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
52. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 41. - 1c2bf7d42c)
2017. dec. 11. 21:01
Ezt még nemtudhatom.Nem biztos,hogy elfogadja.
51. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 37. - Trapiti)
2017. dec. 11. 21:00
Arról biztosíthatlak,hogy az ország legjobb sebészéhez kerülök!Nem lefizetni akarom,hanem meghálàlni amit értem tesz majd.Mert bízom benne,hogy ő megtudja ezt a műtétet jól csinalni.
50. 124637ff9b (válaszként erre: 30. - Trapiti)
2017. dec. 11. 20:36

Igazán hálás voltam, hidd ezt el nekem kérlek. :)


És mint írtam, nem felfogadtam a sebészt, kirendelték. Mivel azt az összeget, amit adtam, előre is adhattam volna, mintegy megvesztegetésként, abban a hitben, hogy akkor előnyökhöz jutok, vagy akár csak az ígéretet tettem volna, szóval még véletlenül sem nem tettem, az azt jelenti, hogy nem támogatom ezt a dolgot.Csak úgy adtam, mert jól esett.

Következő műtétemkor nem adtam, igaz, az csak egy sima tüdőműtét volt 😀, az a másik az asszisztenssel szedette ki a varratokat 😀 velem szemkontaktust sem keresve.

Van ilyen is, meg olyan is. Mindenesetre egész más ezt megélni betegként.

Amúgy szakápoló vagyok.

49. trapiti (válaszként erre: 44. - Enissa)
2017. dec. 11. 20:25
Enissa, hidd el ki is vetné csak amíg ezek kerülnek vezető pozíciókba addig nem túl reális elvárás ez sem... Én hiába tartom egy patkánynak pl. az ország egyik legnagyobb sztár-urológusát ha ő az osztályvezető meg kb. minden szakmai testületben itt van. max. röhög rajtam a hibrid Lexusból amivel jár és ha úgy tetszik neki simán kicsinál.
48. Enissa (válaszként erre: 46. - Trapiti)
2017. dec. 11. 20:23
Szerencsére tudom, hogy van. Rendes vagy, hogy segíteni próbálsz.
47. trapiti (válaszként erre: 1. - Valakivagyok1984)
2017. dec. 11. 20:20
Ha szeretnél olyatvtalálni aki jó és nem kell külön fizetni akkor igyekszem segíteni találni valakit.
46. trapiti (válaszként erre: 44. - Enissa)
2017. dec. 11. 20:19
Priviben már egyet tudok aki nem fogad el és operál ilyet.
45. Enissa
2017. dec. 11. 20:18

Kedves Valakivagyok1984!


Bocsánat, hogy a fórumtémától eltértem!

44. Enissa (válaszként erre: 43. - Trapiti)
2017. dec. 11. 20:17

Oké, de ez áldozatokkal IS járna.


Ki akar hős lenni, példát statuálni, mondjuk a gyermeke egészségével, életével?


Ennyi erővel az orvosok is lehetnének büszkék, és kivethetnék magukból a gusztustalan hálapénz kikövetelőket.


Tuti nincs olyan csoport, aki kimerné írni, hogy x.y. hálapénz párti, vagy hálapénz elváró, követelő.

2017. dec. 11. 19:53
Feltettem a kérdést az 1001 orvos hálapénz nélkül fb csoportban, hogy tud-e valaki olyan sebészt aki kolektómiát végez hálapénz nélkül. Akárhogy csűrjük-csavarjuk, a helyzeten csak a betegek tudnak változtatni. Az orvosok megosztottak, sokan közülük kiszolgáltatottak azoknak akik korruptak. Az államnak meg nem érdeke egy erős és egységes orvostársadalom.
42. Mezei Virág (válaszként erre: 41. - 1c2bf7d42c)
2017. dec. 11. 19:18

:(

A legkorruptabb országok egyike vagyunk...

Az emberek 60%-a természetesnek veszi ezt! :(

Némely orvosok pedig pénzéhesek, mert elrontottuk őket, és megtehetik büntetlenül.

2017. dec. 11. 19:10
Azt tartom a legszomorubbnak, az egyik legbecstelenebb tettnek, hogy mivel a forumindito sulyos beteg, fiatal, ket kicsi gyermekkel, aki ilyen helyzetben van, elfogadnak tole penzt, amikor igy is nagy bajban van.
40. Enissa (válaszként erre: 37. - Trapiti)
2017. dec. 11. 18:48

Nem érted amiről írok, mindegy. Tovább nem tudom magyarázni.

Rohadtul nem mindegy, hogy levágja egy kevésbé gyakorlott orvos, vagy eret cserél egy orvos.

Lehet ha nem ad hálapénzt a páciens, a jobb amputálóhoz kerül, de hogy ne a lábát vágják le, lehet azt az érsebészt meg kell fizetni, mint írtam ismerősnél előfordult.


Aki érti, az érti miről beszélek, aki meg nem az nem.


Én értem, hogy dobhat az embernek jobb lapot is véletlen a gép, miről beszélsz, de sajnos nagy a rizikó. hogy mi van, ha nem.

Mindenkinek egy élete van.

39. trapiti (válaszként erre: 36. - Enissa)
2017. dec. 11. 18:43
Nem a nagy része csak az a része aki a betegek lehúzásából gazdagszik. Én is voltam lábtörlője évekig ilyen sebésznek, urológusnak, pontosan tudom hogy milyenek. Amíg a betegek nem hagyják abba addig így fog menni tovább. És amint látjuk a betegek nem hagyják abba. Az orvosoknak az a része meg aki ennek haszonélvezője pláne nem. Így az orvos előtt 4 út van: beáll a sorba és gazdagszik, elmegy, ő lesz az örök balek akinek a hátán felkapaszkodva gazdagszik a többi és/vagy belerokkan az egész sz@rba.
38. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 35. - Enissa)
2017. dec. 11. 18:42
igen
37. trapiti (válaszként erre: 34. - Enissa)
2017. dec. 11. 18:36
Tudod mi a gáz? Hogy a fakezű semmirekellőknél tolonganak a legtöbben abban a hitben hogy így a legjobbat kapják. Tizenévig altattam-érzéstelenítettem szülészeten, számtalanszor láttam, hogy aki nem fizetett az mondjuk 80%-ban átlagos vagy jó szülészhez került mert kb. ennyien voltak akik értették is a dolgukat, miközben egy csomóan fizettek a tuti sz@rért abban a hitben hogy így bekik jobb jut mint másnak. Hát nem... Nagyon más az amit az emberek képzelnek arról hogy ki a jó sebész/szülész stb. mint a valóság. Teljesen értelmetlen fizetni, mert nem kapsz mást csak drágábban.
36. Enissa (válaszként erre: 29. - Trapiti)
2017. dec. 11. 18:35

Amikor megakarták szüntetni a hálapénzt, akkor az orvosok nagy része miért ajvékolt ellene?


Hagyjuk már ezt a betegek rontják el dolgot.

Egy csomóan nem tudnak adni, meg is nézhetik magukat. Megint leírom, tisztelet a tisztességes kivételnek, akik bármilyen keveset keresnek itthon maradnak, vagy azok a lelkisek, akik meg inkább külföldre mennek, nem itt alázkodnak meg.

35. Enissa (válaszként erre: 28. - 1c2bf7d42c)
2017. dec. 11. 18:31
Voltál már életveszélyben?
34. Enissa (válaszként erre: 25. - Trapiti)
2017. dec. 11. 18:27

Kedves Trapiti!


Nem hiszem el, hogy nem érted miről van szó.

Igenis vannak carházi orvosok, akik pénzt kérnek. Dolgoztam klinikán, mindenki tudta melyik az az orvos, és melyik nem a bőrnyúzó.

Másik, egyértelmű mindenki szeretné, ha a legjobb kezekbe kerülne gyereke, szülője, rokona, és nem utolsósorban önmaga.

Mint írtad vannak fakezű sebészek, de vannak olyan belgyógyászok is, akire a kutyámat sem bíznám.

Na most dobhatja a gép az ilyet is az embernek, akkor akár mehet is intézni a temetését, ha önerőből nem gyógyul meg a beteg.

Ha nem akarjuk, hogy a fakezűhöz kerüljünk, akkor meg általában behív megbeszélésekre, aminek tarifája van. És bizony elmondja, hogy mennyi a műtét. Ennek ellenére nagyon sok tisztességes orvossal találkoztam, aki előre megmondta a gyerekkórházban, hogy ő nem fogad el semmit.

De vittek be kórházba erős vérzéssel.

A doki bejött a szobámba elmondta mi fog történni, és rákérdezett van-e még kérdésem? Mondtam köszönöm nincs. Erre felállt és fölényesen odavetette , hogy megszokták kérdezni még mennyi a tarifa. Igen, tapló módon odavágta a pofámba.


Tehát akkor, ne szidjuk már a beteget, hogy rákérdez mennyi a tarifa. Mert ez így működik.

Lehet, te mint anesztesz nem érzékelted annyira, mert a sebész mindig többet kap, mert fogalmuk sincs sokuknak, mennyit tesz az altatóorvos, amíg ő alszik.

Van ismerősöm, aki szintén anesztesz és bizony sopánkodott, hogy bezzeg ő nem kap elég hálapénz, a sebész nem igazán osztozik vele.


Ez a nagy magyar valóság, aztán lehet színezgetni, hogy mégsem, de amikor az emberre kerül a sor, éppen olyan gyarlón a legjobbat szeretné magának, nem a fakezűt, mellé diagnosztizálót.


Egy éve hunyt el a testvérem tüdőrák betegségben, az ő orvosa egy vasat nem fogadott el, és kitűnő ellátást kapott a testvérem. Az a doktor, már nincs ott, mert kicsinálták.

33. gizus58 (válaszként erre: 24. - Loch ness)
2017. dec. 11. 18:05

Az az igazság, hogy én nem mennék olyan orvoshoz, aki előre kiköti hogy mennyi a tarifája!Hadd döntsem el már én magam hogy mennyire vagyok megelégedve, és ezt mennyivel tudom honorálni, utána!!Előre soha nem szabad adni!! Ha hálás akarok lenni akkor az az az én döntésem legyen és ne kényszer ,anyagi helyzetemtől, függően.

Sokkal nagyobb szerepe van az ápolószemélyzetnek műtét után, mert ők vannak mellettünk ha baj van de ha nincs, akkor is.Így én szívesebben honorálom nekik a segítséget.A műtét során van akivel nem is találkozunk csak pillanatokra, altatós orvos, anesztes nővér, ők nem kapnak szerintem senkitől,pedig a kezükben az életünk!Mégis teszik a dolgukat. szó nélkül.

32. Metalshock (válaszként erre: 30. - Trapiti)
2017. dec. 11. 16:51

Nézzük a másik oldalát. Nem kételkedem, sokan megveszik így a dokit.


De hány olyan eset van, hogy boríték nélkül szóba se áll az akár súlyos beteggel sem a doktor... Saját szememmel láttam sajnos.

Rengeteg olyan eset van, amikor pénz, protekció nélkül nem kap még ellátást sem a beteg.


Olyan szituációban is volt részem, amikor ketten maradtunk, volt egy 5-10 másodperces kínos csend, várta a pénzt. Majdnem elsüllyedtem, olyan tekintete volt és miután nem kapott semmit, köszönni sem tudott.


Szakorvosi rendelésekről nem is beszélek.

31. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 29. - Trapiti)
2017. dec. 11. 15:30

Nalunk is kezdtek pedzegetni a buncselekmeny fogalmat e temaban, aztan addig mosdattak a szerecsent, mig tovabbra is hallgatolagosan legalis tovabbra is.

Es ha en nem tudok kicsengetni 100-200 ezret, akkor maradjak mondjuk nyomorek?

30. trapiti (válaszként erre: 27. - 124637ff9b)
2017. dec. 11. 15:15
Ha az ember igazan halas es igazan csak ezt szeretne kifejezni, olyan modon ami nem megalazo a masiknak, es aminek nem az elonyhoz jutas a celja, akkor vesz egy kepeslapot, egy tollat es leirja a gondolatait. 17 eve vagyok aneszteziologus, orzok nehany ilyen levelet otthonrol es itthonrol is. Sokkal tobbet jelent barmilyen penzosszegnel, de keveseknek jut eszebe. Itt hala Istennek ismeretlen a hala- vagy inkabb kenopenz, ha valaki megprobalna adni abbol nagy valoszinuseggel abbol rendorsegi vizsgalat lenne es eljaras indulna az illeto ellen korrupcio miatt, ha orvoskent valaki elfogadna, akkor azonnal elveszitene az allasat, a mukodesi engedelyet es valoszinuleg minimum sulyos penzbuntetesre szamithatna. Megvan a hala kifejezesenek a megfelelo modja, csak az a gond hogy Mo-on a halapenzt gyakorlatilag megvesztegetesre hasznaljak.
29. trapiti (válaszként erre: 28. - 1c2bf7d42c)
2017. dec. 11. 15:08
Igen, ezt latom en is. Nemcsak egyes orvosok, a betegek hozzaallasa is Az ami ujra es ujra kitermeli azokat a generaciokat akik elfogadjak, sot igenyt tartanak a megvesztegetesre. Mindig tudtam hogy betegnek, orvosnak, apolonak egyarant sokkal jobb egy olyan rendszer ahol ez buncselekmenynek szamit annak midnen kovetkezmenyevel. Par eve a gyakorlatban is tapaasztalom. A dontesek szakmai alapuak, nem a kenopenz hatarozza meg oket, a beteg nem aszerint kap ellatast hogy mennyit es mikor fizet. Igaz egy ilyen rendszerben a betegeknek ki kell varni a betegseguk, allapotuk sulyossaga, surgosseg stb. szerinti sorukat, itt nem lehet beelozni senkit. Ha valaki rovidebb varakozasi idot szeretne, nagyobb onreszt vallalva hivatalosan, valaszthat magan vagy reszben magan intezmenyt, de akkor sem kenopnenzt fizet.
28. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 25. - Trapiti)
2017. dec. 11. 13:47
Megis a betegek nem akarjak abbahagyni a megvesztegetest.
27. 124637ff9b (válaszként erre: 25. - Trapiti)
2017. dec. 11. 13:31
Én valóban hálából adtam, utólag, megmentették az életemet, ráadásul "körbe is nyaltak" utána, pedig nem ígértem pénzt. Szerettem volna az aneszteziológusnak is adni, hálából, de nem tudtam kideríteni, hogy ki volt, mert a főnővér nem mondta meg. Csak a kedves arcát nem fogom elfelejteni sosem, ahogy fölém hajolt, rám mosolygott, bemutatkozott (!), majd tette a dolgát. Hála neki (is)!
2017. dec. 11. 12:47
Arrol nem is beszelve, hogy a gyogyulasnak csak egy resze mulik a sebeszen... aztan ha vegkepp nagy a baj, legkevesbe a sebesz lesz ott hogy mentse ami meg mentheto.
25. trapiti (válaszként erre: 24. - Loch ness)
2017. dec. 11. 12:46

14 evet huztam le a magyar egeszsegugyben aneszteziologuskent. Teljes biztonsaggal allitom, hogy senki nem kap azart jobb mutetet mert fizet. Aki tud operalni es erti a dolgat Az akkor is jol operal ha nem fizetnek neki. A fakezu sebesznek meg barmennyit adhadsz, attol nem lesz ugyesebb. A korites, az lehet hogy nagyobb, jobban korbenyaljak azt aki fizet, hogy a beteg megnyugodjon, mennyire jo kezekben van. En nem fizetnek egy vasat sem.

Es ez mar messze nem csak az orovosok elvarasairol szol, a betegek ezzel a hozzaallassal eppugy fenntartoi a rendszernek. Egy olyan rendszernek ami gyakorlatilag tonkretette az egeszsegugyet Mo-on, elhetetlenne a becsuletes, tisztesseges munkabol tisztessegesen elni akaro orovosok, noverek szamara. Ha ez igy megy, nem kell csodalkozni ha mar nem marad orvos az orszagban. A halapenz rendszere belulrol mergez mindent.

24. loch ness (válaszként erre: 16. - Gizus58)
2017. dec. 11. 12:38
Ez igaz, viszont amíg elvárják, addig az ember nem fogja a saját vagy a szerettei bőrét kockáztatni. Én is tudok olyanról, aki megkülönböztetés nélkül ellátta azt is, aki nem fizetett, azt is, aki igen, de valljuk be, nem ez az általános. És elég sok olyan történet van, amikor nem figyeltek oda a betegre és maradandó károsodása lett. Nagyobb súlyú beavatkozásnál (meg nagyjából bármikor) jobb, ha utánanéz az ember és úgy választ orvost. Ha már fizet, akkor olyan kapja, akinek tényleg érdemes adni. Van olyan orvos, bár ez tényleg nagyon ritka, akinek nem számít, ad-e valaki vagy nem. Találkoztam olyannal, előre megmondtam, hogy nem tudok fizetni, és ugyanolyan lelkiismeretesen gondoskodott rólam (műtét után naponta lecsekkolt, kikérdezett) stb., mint bárkiről. Egy ismerősnél láttam olyat, hogy befolyásos ismerős kérésére látta el az orvos ingyen (olyan, aki nagy pénzeket kapott betegektől), de minden módon érzékeltette vele, hogy ez neki mennyire nem tetszik. Szóval... Biztos, hogy nem kockáztatnék, bármennyire nem tartom etikusnak a "kötelező" hálapénzt.
2017. dec. 11. 07:53
Koszonom
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook