Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mandulaműtét után mennyi hálapénzt illik adni választott orvosnak? fórum

Mandulaműtét után mennyi hálapénzt illik adni választott orvosnak? (tudásbázis kérdés)


1 2
33. 31bc25d879 (válaszként erre: 28. - BABA1128)
2014. júl. 13. 08:03

Igaz! Terhesgondozás havi 10.000 + a szülés 100.000. Ja és plusz a szülésznő. És ez állítólag középkategória. No...akkor lehet számolni.

Szégyen...és még meg is mondják. Hallottam két olyat, hogy a beteg magnóra felvette mikor a doktor sorolta a tarifákat. Az egyik esetben a nagyerősdoktort kirúgták, a másik esetben csak elmarasztalták.

2014. júl. 13. 07:48
Szerintem lehet adni bármennyit és semmit. Ahogy a pénztárcád megengedi és amennyire megvoltál elégedve. Ha nem voltál megelégedve, nem kaptad meg a kellő törődést semmit. Elköszönsz és kész. A hálapénzt a betegek vezették be és rontották el az orvosokat. Versenyeznek már a kórteremben, hogy ki mennyit ad. Én csak akkor adok, ha tényleg megkapom a megfelelő bánásmódot. És akkor sem több tízezret. A szülészek előre megmondott tarifája egyszerűen vérlázító és felháborító!! Kiküldeném hozzájuk a nav-ot. Az, hogy keveset keresnek...a nővér is, a tanár is, a masiniszta is, az esztergályos is, a titkárnő is. Nem a betegek dolga rendezi és kipótolni a fizetésüket.
2014. júl. 12. 22:20
Bármennyi adható!! Valóban nagyon keveset keresnek az orvosok. Tudok olyan esetről, amikor egy kicsit "komolyabb" műtét, koponyaműtét esetén az illető a műtő- és az altatóorvosnak egyaránt adott 100-100 ezer forintot és amikor a páciens nem "viselkedett jól" 2-3 nap után, kirakták a kórházból. Lehet, hogy még hálásabbnak kellett volna lennie?
2014. máj. 9. 19:42

Sziasztok!


Abba szeretnék tanácsot kérni, hogy mennyi hálapénzt illene adnom az orvosomnak. Hétfőn vette ki a mandulámat helyi érzéstelenítésbe és jövőhét kedden megyek vissza hozzá kontrollra.Szóval szeretnék érdeklődni ki mennyit adott mert a későbbiekben még ehhez az orvoshoz kell majd visszajárnom fülproblémám miatt is.

köszi

2014. máj. 9. 19:41

Sziasztok!


Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy mennyi hálapénzt illene adnom az orvosomnak. Hétfőn vette ki a mandulámat helyi érzéstelenítésbe és jövőhét kedden megyek vissza hozzá kontrollra.Szóval szeretnék érdeklődni ki mennyit adott mert a későbbiekben még ehhez az orvoshoz kell majd visszajárnom fülproblémám miatt is.

köszi

2014. márc. 20. 10:47

Szeretnék én is hozzászólni.

Jövő héten műtenek, mandulaműtétem lesz.

Rettegek, mert 60 felett vagyok.

Én nagyon hamar eltudom dönteni a "hálapénz" sorsát.

Nem adok, mert nincs!

A nyugdíj meg nincs gumiból.


A lányom mikor szült, a 9 hónap alatt a "körzeti" nőgyógyásza, a körzeti rendelőbe 2 hetenként hívta be vizsgálatra és adni "ILLETT".

Egy kalap pénz hordott oda szegénykém, de én nem tudtam róla.

Mikor, közvetlen szülés előtt állt, kérdezte a dokit, hogy mennyibe fog ez kerülni neki?

A doki szemrebbenés nélkül kimondta a 80 ezeret, mert ő van már olyan magas rangban a "szakmában", hogy ennyi JÁR neki.

Építkezünk, -mondta a lányom - és, hogy ez most nagyon megerőltető, már kértek kölcsön is, meg, hogy jön a baba és az is sok kiadás és nincs annyi.

Erre azt mondta a doki, hogy "Biztosan van még a családban olyan, akitől nem kértek még eddig kölcsön, és próbálja meg azoktól"!!!!!!

A lányom sírógörcsöt kapott és otthon, hogy enyhítse fájdalmát, elővett papírt és tollat, és az esetet leírta.

3 napig gondolkozott és végül beküldte az írást a helyi újságba, nem titkolva a saját nevét.

Persze a doki, a rendelő és a kórház megnevezése nélkül.

Mivel, nem olyan sok rendelő és kórház van ebben a körzetben, nem volt nehéz kitalálni, hogy .....

Hirtelen jött a szülés, s végül is az ügyeletes dokinál szült, aki a nővértől küldte be a kórterembe a zárójelentését a hazatávozáskor.

Ez a doki, akkor a kórházban "vendég" doki volt és soha többet nem látta a lányom.

A későbbi kontrolok már a kórházban történtek, mindíg az ügyeletes doki végezte és nem került "hálapénzbe"!

27. Lord05 (válaszként erre: 25. - Mosolyka1111)
2013. okt. 18. 13:27
Ja, szerintem is jól látod! Amúgy én is ez a generáció vagyok. És azzal sem értek egyet, h. elmész magán rendelésre és az asszisztens azzal kezdi, h. elkéri a TB kártyád. Eleinte aszittem biztos a recept fel íráshoz kell, de neeem, se recept, sem pedig v. más vizsgálat (labor v. ilyesmire gondolok). Akkor meg minek a TB kártya?
2013. okt. 17. 07:46
Én sem adnék egy vasat sem, de anyámat ismerve beállítana egy kis borítékkal, és csúsztatna egy tízest a dokinak, plusz valami kávé/tea csomagot a nővéreknek.
2013. okt. 17. 07:33
Én azt látom (de lehet, hogy nagyon benézem), hogy ahogy felnő egy új generáció, azok már nem annyira osztogatnak hálapénzt. pl. a mai fiatal harmincasok (azért őket írom, mert általában ők már dolgoznak, van jövedelmük), nemigen adnka a dokiknak. Környezetemben is több ilyen van, határozottan rendezett anyagi körülmények között, mégsem adnak hálapénzt, mondván, fizetik a tb-t, a dokinak pedig ez a dolga. Lehet, hogy még 1-2 generáció felnő, és kifut a hálapénz?
24. Lord05
2013. okt. 17. 07:14

Gyakorlatilag az itt felszólalók közül mindenkinek igaza van (az a lényeg, h. Te éppen h.állsz anyagilag és kinek a nézőpontjából akarod szemlélni a dolgokat).

Engem egy hete műtöttek (igaz "csak" mandula műtét), de a gyári fizetésemből nem engedhettem meg magamnak, h. oda csókoljak 10, 20 vagy mit tudom én hány ezer forintot.

Én a Vad Virág és hasonlók nézőpontját osztom.

Ha szívműtét v.valami egészen komoly lenne és megfelelő odafigyelés törödést tapasztaltam, akkor megfontolnám a hála pénzt, mondom hála pénz!!! Ez azt jelenti, h. műtét UTÁN!!! Lezajlott sikeresen a műtét, megkaptam a megfelelő oda figyelést! Semmi képp nem előre, mert akkor nem csináltam más egyebet csak pénzért vásároltam mosolyt.

Ennél már csak egy rosszabb van, amikor vki magán rendelés után hála pénzt ad (miközben ott meg van a kiszabott tarifa)! Na az ilyennek szarvat a fejére és le lőni!!!

ORVOS SZEMPONTJÁT OSZTÓKNAK:

A kevés fizetés nem az en dolgom, azt oldja meg a kormány!

Ezt a hivatást ő választotta magának, nem kényszerítette senki. A hála pénz vmi plusszért jár.

Én a kórházba nem nyaralni megyek, én azzal megelégeszem, ha normálisan megcsinálja a dolgát és jó napot!

2012. aug. 24. 14:15
20.000,-
22. aeddc722e0 (válaszként erre: 7. - 6208ad5eaa)
2012. júl. 9. 21:47

Nem ezért nem szűnik meg Vad Virág. Hanem azért, mert alig van ország ahol ilyen pofátlanul kevés egy orvos fizetése mint nálunk. (nem vagyok orvos) Közalkalmazotti bértábla. Kezdő orvos 100 ezer körül nettóban. Ezért legyen illatos, pihent, türelmes, ügyelet nyakra-főre. a munkaidőnek nincs vége, hisz ott a beteg. Ennyiből vegyen szakkönyveket, képezze magát, stb...


Igen, azért mennek orvosnak, mert gyógyítani szeretnének, aztán pár év után rájönnek, hogy nyomorognak, a betegek szemétkednek, beszólnak. Csoda, ha kiégnek, és kezdenek pénzre hajtani???


Nem csoda. A legtöbbet tanulnak, 24 évesen még csak rezidens, még tanulnia kell 4-5 évet, hogy szakorvos legyen. Havi nettó 100 ezerért. Rosszul vagyok az ilyen dumától, hogy "ez a dolga, ezért kapja a fizetést." Én inkább éhbérnek mondanám.


És adok az orvosnak, ha hálás vagyok.


És adtam a nőgyógyászomnak, mert rendelkezésemre állt ha szivleszterkor akart a picim megszületni - akkor is. szóval, az egész egészségügy úgy szar, ahogy van.

21. 5127d84c5d (válaszként erre: 15. - Temperensz)
2012. júl. 6. 12:51

Egyáltalán nem arról van szó, hogy illik. Az nem illik, hogy némelyik orvos pofátlanul elvárja és el is fogadja.


Igen, pontosan ezzel lett elrontva annak idején, hogy dugták(köztük te is) az orvosok zsebébe a pénzt.


Én sem adtam még soha orvosnak pénzt, soha és ezután sem fogok. Ha meg hátrány ér emiatt, elmegyek a megfelelő helyre.


Az ilyen gondolkodású emberek miatt alakult ki a hálapénz mint olyan.


És elképesztőnek a tartom, hogy kismamáktól, szülés után elfogadnak, sőt előre meghatározzák a hálapénzt. Azt a sok 10 ezer forintot én inkább a babámra költeném.


Tudom, hogy sokan attól félnek, hogyha nem adnak nem részesülnek megfelelő ellátásban. Most az új törvény alapján, ha ez tapasztalja bárki, aki nem adott pénzt, az orvos nagyon megüti a bokáját.

2012. júl. 3. 18:57

Sziasztok!

Pajzsmirigy műtét után mennyi hálapénzt szoktak adni? Az orvos fel lett kérve a műtétre.

19. 6208ad5eaa (válaszként erre: 12. - Miramira77)
2011. nov. 17. 09:05
ez tetszik! :D :D
18. Dolores007 (válaszként erre: 17. - Temperensz)
2011. nov. 13. 20:48
Tőlem igen. :DD
17. temperensz (válaszként erre: 16. - Dolores007)
2011. nov. 13. 19:59
Ez nem jelenti azt, hogy ez a megszokott dolog.
16. Dolores007 (válaszként erre: 15. - Temperensz)
2011. nov. 12. 00:56

A fül-orr-gégészemet én választottam. Én kértem meg, hogy ő műtsön, és mondta, hogy örömmel. Azóta is hozzá járok, mindig viccelődünk, mondta, hogy megmutathatnám a babám is.

Soha egy petákot nem kapott tőlem.

2011. nov. 11. 21:00

Én sem szívesen adok dokinak pénzt, de mivel a kérdező választott orvosról kérdezett, tehát nem egy véletlenszerűen beosztott dokiról, ezért illik adni neki pénzt. Nagyon érdekesnek találom egyébként, hogy itt csupa olyan emberke jött össze, aki nem adna, mégis a kórházakban állandóan az a téma, hogy ennyit meg annyit adok.

Én már 29 évvel ezelőtt is adtam pénzt az orvosnak, amikor szültem, mert felkértem, hogy ő nála szülhessek, ez így korrekt, persze azt, hogy mennyit az még nem ő szabta meg akkor, mint mostanában szokták.

2011. nov. 10. 20:02
az a dolga egy dokinak hogy rendelkezésünkre állnak. ezt tanulták stb...
2011. nov. 10. 19:53
Kár ezen vitázni. Ha van vkinek felesleges pénze, amit csak a szemétbe dobna, akkor adja csak a dokinak, ha akarja. :D
2011. nov. 10. 19:05
Annyit amennyit a húspultban dolgozónak, mert szépen csomagolta a parizert....
2011. nov. 10. 18:53

semennyit!!!

vakbélműtétmkor nem adtam,szüléskor nem adtam...

miért is kéne? jól írják lentebb,azért kapja a fizetését,hogy munkaidőben műtsőn, ha az a szakterülete...


szülészeket se értem, hihetetlen pofátlanság hogy manapság már minimum 80nál kezdődik egy szülés...a világ legszebb dolga, és van képük pénzt kérni érte! nem adtam elsőre sem és nem is fogok most sem ha szülünk! bár sztem elvárta a doki...így járt:P


viszont van egy szülész ismerősünk, bocsi hogy havi milliós nagyságrendű a jövedelme a sok maszekmunka miatt, és szegény olyan sokat dolgozik érte! havi 5-6szülést vezet le:S pffffffffffff

úúúúgy sajnálom!


jah de anyósom még a háziorvosnak is pénzt ad, amikor felírja neki a gyógyszert, hogy megköszönje:DDD vicc!


nem lehurrogni akartalak fórumindító:) csak ha nem adsz akkor is megműtik a kicsit, és ugyanúgy bánnak vele majd:) mert azt hiszik a végén kapnak:DDD háháhááááá

2011. nov. 10. 18:47
Ismerek olyan orvost,aki az ötezrest visszadobta,hogy köszöni,már kávézott...
2011. nov. 10. 18:43
Én 10.000 adtam,de csak azért mert nagyon sokszor a rendelkezésemre ált..és a világ legjobb orvosa...ja és tudom mennyit keres..és nincs magánrendelése..DE nagyon zavarba jött amikor odaadtam neki...
8. Filona9 (válaszként erre: 1. - Pottompanka)
2011. nov. 10. 18:38

Semennyit! Nem szabad! Miért kellene adni, hiszen Ő is megkapja a fizetését.

És ezt választotta, erre esküdött fel.

2011. nov. 10. 18:23
Ezért nem szűnik meg a hálapénz Magyarországon mert sokan még mindig így gondolkodnak! Ez a szörnyű!
2011. nov. 10. 18:21

mI VAN??? Normálisak vagytok! Az én lányomnak hétfőn lesz a műtétje, a kórházba tb-re egy dokihoz hordtam mindig, most ő fogja műteni is. Eszembe nem jutott ezért még pénzt adni, mikor ő munka időbe a "fizetéséért" csinálja én fizetem a tb-t és még fizessek neki????????


A szülésért se fizettem pedig kétszer is szültem, nem hogy mandula műtétért!!!


Semmit! Ő is kap fizetést! És még magán rendelése is van ahol megszedi magát rendesen. De meg még adok neki pénzt?!

5. Dolores007 (válaszként erre: 3. - Szilvita)
2011. nov. 10. 18:18
Én meg fizetem a TB-t...
2011. nov. 10. 18:17
semennyit
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook