Mennyi borravalót adsz a manikürösnek, fodrásznak, kozmetikusnak? (beszélgetés)
Általában annak függvénye, hogy mennyire vagyok megelégedve.
Viszont ha az árban érezhetően be van kalkulálva, akkor természetesen semennyit.
:)
Nekem nincs ilyen gondom!
Nővérem fodrász,keresztanyám manikűrös!:)
Nem, igazad van! Én sosem vártam borravalót olyan helyen, ami a sajátom volt, sőt már leírtam lejebb, hogy nagyon meg voltam lepődve, amikor a saját büfémben nekem adtak borravalót, annak ellenére hogy tudták, az enyém, és nyilván úgy szabom meg az árakat, hogy ne kelljen borravalóra számítanom, hisz így is jól keresek vele. Teljesen egyet értek veled, aki a sajátot csinálja, ne várjon borravalót, inkább legyen heppi, ha esetleg kap, mert annyira meg voltak vele elégedve!
De ha olyan helyen járok, ahol tudom, hogy alkalmazott van, pl a benzinkút, ott úgy érzem, hogy ő megérdemli és adok is!
Nézd én fodrászként egyet biztosan tudok:ha valaki minőségi termékekeket használ,mindehhez mondjuk egy közép kategóriájú árakat alkalmaz,plusz még színvonalasan dolgozik,az jól meg tud élni.De hozzáteszem,valószínűleg nem napi 8 órát dolgozik!
De kérdem én:gazdagnak számít az aki évente össze tud spórolni 1 hetes nyaralást(na nem a Karib tengernél)és sokéves részletre vesz egy kocsit(nem volvót)??Szerintem nem,de én csak a magam nevében beszélhetek!(mondjuk nem szoktam nyavalyogni,mert egyrészt nem tartozik másra,másrészt engem sem érdekel mások anyagi helyzete)Meg nyilván megéri,ha csinálom x éve,de ezért nagy áldozatokat is hoztam.
na, pont ezert en sem :))))
hahaha
de azt elarulom: igen sokat koltok csipkebugyogokra :DDDD
nekem ez a fórum megint olyan túrkáljunk a másik zsebében...
soha nem irigykedek arra kinek milye van. és azt is úgy úúúúúútálom mikor valaki arra kíváncsi,hogy mire mennyit költök.....
ezért nem is írom ide :)