Mennyi az ideális korkülönbség a testvérek között? (tudásbázis)
2-3év.Az én gyermekeim közt,16 hónap van.
Mi akartuk így,és nem bántam meg.
Én és a bátyjám között 12 év korkülönbség van, de nem ezen múlik, hogy rossz a kapcsolatunk.
Lehet hogy van ideális korkülünbség, de szerintem ennek nincs jelentősége. Nem ettől függ a testvérek viszonya. Tudok ugyanis mondani arra példét, hogy lehet ilyen sok éves határral is jó kapcsolat két különböző nemű fél között...
Nálunk az első két fiam között két hét híján 3 év, a harmadik fiam pedig napra pontosan 10 évre született az elsővel. :)
Ez teljesen a véletlen műve.
Nagyon jó,hogy a két felnőtt gyerek mellett van még egy kicsi.Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nagyon szép a családotok! Aranyos a fiad!:-)
Remélem hamarosan összejön a kistesó!!! :-)
Köszönöm szépen!!!:))
Ti sem panaszkodhattok, igazán szép kisfiú Petike és milyen hatalmas baba!!!:))
Gondolom, szopiztatok jó sokáig, vagy tévedek?
Sziasztok!
Én mindig is kevés korkülönbséget akartam, a kisfiam május közepén töltötte az 1évet.Márciusban elvetéltem 6hetesen most 3hó szünet, aztán majd meglátjuk!
konkrétan: ha pl. 2 év korkülönbséget szeretnétek akkor (az 24hó) a terhesség 40hét, ami inkább 10 hónap. Tehát ha a kicsi 1 éves 2 hónapos, akkor kell ahoz próbálkozni, hogy meglegyen a kb. 2 év a gyerkőcök között.
Ekkor még a gyedet is kapja az ember, és talán így jó is (kap majd mindent a 2. gyerkőc után is)!? Majd utána járok. Majd meglátjuk még mi lesz, mert ha kicsit nagyobb az első, akkor talán tényleg könnyebb a 2 gyerkőccel.
Sziasztok!
Nagyon szépek a lányok!
Sziasztok!
Az én kislányom,Jázminka másfél éves lesz lassan és most látjuk elérkezettnek az időt,hogy gondoskodjunk a kistestvéréről:-)
Már kezd picit önállóbb lenni,és nem is szeretnénk nagy korkülömbséget, hogy tudjanak játszani együtt.Másrészt már túltettem magam az első idők nehézségein..szóval bármikor jöhet a testvérke:-)
Sziasztok!
Mi is szeretnénk majd Nikinek tesót. Persze ez sok dologtól függ. Leginkább az anyagiaktól. Szerintem úgy ha jó, ha legalább 1,5-2 év van köztük.
Bár az okosak azt mondják, hogy az a jó, ha nagyobb a korkülönbség köztük /neked könnyebb/, de van aki azt mondja, hogy ne legyen köztük nagy idő.
Végül is akkor jön, amikor majd Ő akar.
Szia!
Először is gyönyörű a kislányod! Úgyhogy iparkodni a többi hasonlóan szép gyerkőcön!!! :-))
Végül is, ha már ovis a nagyobb, akkor talnán könnyebb a picivel. (nem két pici van otthon)
A párom már most nagyon szeretne másikat-ha sikerülne egy kislányt, de persze, ha kisfiú, legalább lesz kivel fociznia Petikénknek.
Nem tudom, mikor vállaljuk majd a másodikat. Gondolkodunk rajta. Függ attól is, hogy lenne-e munkám-ezt persze előre nem tudni. De utána akarok járni a Tb-ben, hogy ha gyed-gyes alatt foganna-születne, mi lenne a helyzet? Mi járna a 2. után. (anyagilag se mindegy szerintem, hogy maradok itthon és mikor). Még most 7-en lakunk egy nagy házban (szülők, tesómék) de épp házvásárlás finisében vagyunk. Hugi babát vár..:-) Az biztos, hogy addig mindenféle képpen várunk, amíg meg lesz a saját otthon.
Most hírtelen ennyi.
szia!
Szia Szilvi!
Ha minden jól megy, akkor 3 év múlva lenne ideális. Addigra Virágunk is már ovis lenne meg én is teljes egészében regenerálódnék!!!:))
De majd meglátjuk, hiszen ember tervez, Isten végez!!!:)
És Ti?
Sziasztok!
Ki mikorra tervezi a kistestvért? Mitől függ?
További ajánlott fórumok:
- Kis korkülönbség testvérek között
- Szerintetek mennyi az ideális korkülönbség testvérek között? Ti meddig vártatok?
- Pici es Mini a családban, avagy nagyon kicsi korkülönbség a testvérek között...
- Kinek mekkora a legnagyobb korkülönbség testvérek között?
- Testvérek közötti nagy (10-12 év) korkülönbség, kinél milyen hatással van a kapcsolatukra?
- Nagy korkülönbség testvérek között