Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Melyik biztosítót válasszam életbiztosítás szempontjából? fórum

Melyik biztosítót válasszam életbiztosítás szempontjából? (tudásbázis kérdés)


2013. nov. 7. 17:47
Szerintem,már minden biztosítónál többféle megoldású életbiztosítás is van. Megtakarítás jellegű mindegyik, lehet mazsolázni. Ha valakinek kérdése van, szívesen segítek.
25. lylu86
2010. nov. 7. 13:20
Ezeket a neten találtam,Nagyon igaz amiről ír a blog.
24. lylu86
2010. nov. 7. 12:45

Az öngondoskodás egyre fontosabb!!!


Szerintem most még fontosabbá vált, amikor előtérbe kerültek a nyugdíjpénztárakról szóló változások. Azt ugyan még nem lehet tudni pontosan, hogy milyen formában alakul át a nyugdíjrendszer ezen ága, de egy biztos, hogy engem nem kérdeztek meg, hogy mit is szeretnék.


Sőt, szerintem téged sem.


Számomra már 24 évesen is fontos, hogy mindig legyen egy pénz-tartalék, amihez nyúlhatok, amikor autót, vagy házat akarok venni, vagy egész egyszerűen csak megszorultam.


Azt is fontosnak tartom, hogy ha nyugdíjba megyek majd olyan 40-50 év múlva, akkor ne 20.000 Ft-ból kelljen tengődnöm havonta.


Azt nem tudom, hogy majd nyugdíjas koromban egyáltalán lesz-e nyugdíj alap, vagy egyáltalán annyi ledolgozott év után az állam megszán-e pár ezer forinttal öregségemre, de egyet már most tudok: "Csak akkor valósulhatnak meg a fenti céljaim, ha saját magamnak kezdek el félre tenni."


Szeretem, ha biztonságban tudhatom a félretett pénzemet, és azt is szeretem, ha én mondhatom meg, hogy azt mibe fektessék, hogyan használhatják, ki kaphatja meg és mikor kaphatja meg.


Az is fontos számomra, - lévén, hogy vállalkozó vagyok - hogy akkor is elegendő pénzem legyen, amikor nem tudok dolgozni, mert lebetegszem, vagy történik velem valami. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a táppénz nem elegendő még a gyógyszerre se, nem beszélve arról, hogy egy tartósabb megbetegedésem esetén, akár csődbe is mehet a vállalkozásom.


Na, ebből én biztos, hogy nem kérek...


Döntöttem, és elkezdtem félre tenni kis összegeket havonta. Ha emlékszel, akkor korábban már írtam arról, hogy akinek több ideje van, annak kevesebbet kell félre tennie, akinek kevesebb ideje van, annak egyre többet.


Azt javaslom, hogy 2 hét múlva, amikor a nálam bölcsebb és okosabb emberek ott fent eldöntötték, hogy mi legyen az eddigi pénzeddel, akkor te is döntsd el, hogy onnantól kezdve ki fog a nyugdíjad, vagy egyáltalán a pénzed sorsa felől dönteni.


Te, vagy valaki más?!

23. lylu86
2010. nov. 7. 12:44

A legegyszerűbb, ha van egy nagyon jól fizető állásunk... :-)


Most még én is elmosolyodtam, mert azért tapasztalatból tudom, hogy nem ez az általános.


Mind ennek ellenére, nekem erre is van egy ötletem: MEGTAKARÍTÁS!


Most persze joggal mondhatod, hogy ez már neked is eszedbe jutott. Na de miből lehet félretenni, vagy hogyan?!


Elárulom, hogy a megoldás nem csak a pénzben, vagy annak mennyiségében rejlik, hanem az időben is. Minél korábban jut eszedbe, hogy az a tipegő kis emberke egyszer csak iskolába fog menni, annál jobb. Persze arra az esetre is van segítségem, ha már elkezdődött a suli egy pár éve. Nem késtél le semmiről.


Korábban már említettem az "Életbiztosításokról általában" című bejegyzésemnél egy fogalmat, az "egyösszegű pénzkivonást". Ez azt jelenti, hogy amikor pénzre van szükségünk, akkor bemegyünk a biztosítóhoz és kiveszünk az életbiztosításunk megtakarítási részéből anélkül, hogy az megszűnne.


Ez a dolog pontosan lefedi, amire egy szülőnek, akár neked is szükséged lehet....egy kis pénzre az iskola elkezdéséhez. :-)


A biztosító, ahol én is dolgozom ügynökként, egyes életbiztosításoknál lehetőséget ad arra, hogy bármikor (egy bizonyos idő letelte után) hozzáférhess a megtakarításodhoz, azaz egyösszegű pénzkivonást hajts végre. Ráadásul mindezt évente egy alkalommal, például a gyerek beiskolázásánál díjmentesen, külön költség nélkül megteheted.


Lássunk egy példát:


4 éve fizeted az életbiztosításodat, ahol már összegyűlt 400.000Ft-od. A gyerek középiskolába megy, amihez indulásnak szükséged van 60.000Ft-ra. Bemész a biztosítóhoz és kéred, hogy utaljanak a számládra 60.000Ft-ot a megtakarításodból. A pénz megérkezik, és már is lehet menni bevásárolni a tanévkezdésre. A megtakarításod továbbra is gyarapodik, így jövőre megint van mihez nyúlnod.


Azt azért fontos tisztáznom, hogy nem minden életbiztosítás működik ilyen egyszerűen, vagy nem mindegyiknél van lehetőség a tartam közben hozzáférni a megtakarításodhoz. Ahol én dolgozok, ott biztos van ilyen.


Összegezve elmondhatom, hogy nem csak a fizetésed mértéke befolyásolja, hogy tudsz-e félretenni a család egyes kiadásaira, hanem az idő is.


Minél töb időd van, annál kevesebbet kell félretenned. Ellenben, ha a gyerek holnap már egyetemre megy, akkor bizony az aktuális fizetésed lesz az áldozat.... :-(

22. lylu86
2010. nov. 7. 12:43

Ígértem egy részletesebb leírást az életbiztosításokról. Na, ez az a bejegyzés.


Az előzőekben már írtam, hogy az életbiztosításoknak a jellege már megváltozott.


Előtérbe került a megtakarítás a különböző célok megvalosításához, illetve megmaradt a váratlan helyzetekre alkalmas biztosítás is.


És akkor most jöjjön a funkcionalítása ennek a két résznek:


1. Életbiztosítás, mint MEGTAKARÍTÁS


A megtakarítás, arra jó, hogy ha a célod megvalósításához pénzre van szükséged, vagy átmennetileg anyagi gondjaid vannak, akkor hozzá tudsz nyúlni.


Ez a típusú megtakarítás nem pillanatok alatt hozzáférhető, mint a bankszámlád. A bankszámla a hétköznapi kiadásokra való, egy megtakarítás pedig a közepes, vagy nagyobb kiadásokhoz.


Lehet, hogy szeretnéd idő közben megjavíttatni az autódat, vagy felújítani a házad egy részét, esetleg évről évre szeretnél elmenni nyaralni a családdal, de nem tudod, hogy miből oldod meg, mert a számládról csak fogy a pénz, mint sem, hogy gyűlne. Ekkor tudsz az életbiztosításod megtakarítási részéből pénzt kivonni egy összegben. Ez az egyösszegű pénzkivonás.


Az is lehet, hogy a következő hónapokban pénre van szükséged rendszeresen, mert a karácsony miatt nem tudod a havi kiadásaidat fedezni. Előfordul, hogy túlköltekezünk. Ebben az esetben is hozzá tudsz nyúlni az életbiztosításod megtakarításához egy rendszeres pénzkivonás segítségével.


Vagy elveszted a munkádat és nem tudod, hogy a következő hónapokban, hogyan fizeted az életbiztosításod. Ekkor van lehetőséget szüneteltetni a díjfizetést. Ebben az esetben a megtakarításod ugyan nem szaporodik tovább, de megmarad a biztosítási fedezet a váratlan helyzetekre. Ha újra rendeződik a helyzet, akkor folytathatod tovább a megtakarításod gyarapítását.


Ha végül úgy döntesz, hogy nem szeretnéd tovább fizetni az életbiztosításod, mert a felhalmozott megtakarítás elegendő számodra, de nem szeretnéd ha elvesztenéd a biztosítási védelmet, akkor kérhetsz díjmentesítést. Ebben az esetben a biztosításod díjját a megtakarításod fedezi.


Lássuk a másik részt, a biztosítást.


2. Életbiztosítás, mint BIZTOSÍTÁS


Bevallom, hogy duplán tévedtem, amikor azzal érveltem az engem felhívó ügynöknek, hogy "én még fiatal vagyok, minek nekem életbiztosítás?!".


Hogy miért?


Ugye az első dolog, hogy ez nem csak biztosítás, hanem megtakarítás. Már pedig az nekem is kell, mert házat szeretnék venni.


De azért is tévedtem, mert magamra gondoltam elsősorban, holott egy életbiztosításban akár az egész család is biztosítható.


Tovább megyek. Nem csak azt lehet megadni, hogy kik szerepeljenek az életbiztosításban, hanem azt is, hogy külön-külön kire, milyen biztosítás szóljon.


Sőt, azt is meg lehet adni, hogy adott esetekben a biztosításból eredő összegeket kire, kikre kedvezményezem, ki kapja meg a pénzt, ha bármi történik velem, vagy aki a biztosításban szerepel. Ezen felül a kifizetés arányát is meg lehet adni az egyes kedvezményezettek között, ha több is tartozik egy személyhez.


Összességében elmondhatom, hogy ha valakinek célja van, és azok megvalósításáért szeretne valamit tenni, akkor arra az életbiztosítás a válasz!


Annyit azért érdemes tisztázni, hogy nem mindegyik életbiztosítás ilyen összetett és testreszabható, de én tudok egyet, ami megfelel a leírásomnak.

21. lylu86
2010. nov. 7. 12:12

Szia Timcs73!Mindig attől függ hogy milyenek az igényeid!

Én mindig azt nézem meg mit nyújthat nekem a jövőre való felkészülésben.Gondoskodni kell a megtakarítások jövedelmező befektetéséről, illetve fel kell készülni az előre nem látható eseményekre.

Milyen szolgáltatásai vannak?Milyen biztosítási fedezetek vannak benne itt arra gondolok hogy mire térít egy nem várt balesetnél,műtétnél,halálnál...stb!

Milyen hozama van,és mennyi pénzed lesz a biztosítás lejártával?!Mennyi a költsége?!

HA megtakarítással egybekötött élet akkor mennyit egységet fektet be megtakba és mennyi marad a biztosításra?!Fontos!!!!

Az olcsó biztosítás nem mindig jó?!!

Ha kérdése van bárkinek az életbiztosításokkal kapcsolatban írjon nyugodtan és válaszolok rá!

2010. aug. 7. 20:28
Én ING-nél kötöttem. Remélem jól döntöttem.
19. borek.ancsa (válaszként erre: 17. - 1eb84e4bad)
2009. jan. 4. 20:50
....vagy amiért a legtöbb jutalékot kapja.
2008. dec. 27. 21:39
egyébként nekem axxa. igaz, ez megtakarítással egybekötött.
2008. dec. 27. 21:38
:-))) ez is egy okos kérdés:-) szerintem egy független tanácsadóval kellene beszélned, ami személy szerint neked a legmegfelelőbbet fogja ajánlani.
16. kkrisztina76 (válaszként erre: 2. - timcsa73)
2008. dec. 27. 16:05
Sziasztok.Én az ING-nél dolgozom, vezető az életbiztosítások terén. Jó kis ajánlataik vannak.
15. o.andi (válaszként erre: 14. - o.andi)
2008. dec. 26. 23:15
:-(senki sem tud valamin jót ajánlani!!
14. o.andi
2008. dec. 16. 17:21
Tud ajánlani valaki nem tul drága életbiztositást...és ami tényleg jó:-)
13. ipi
2008. nov. 1. 17:15
Mi a grawe-t választottuk. Nem költ reklámra, féléves vagy éves díjat kell bifizetni.
12. borek.ancsa (válaszként erre: 11. - cukilany)
2008. szept. 11. 18:02
Díjtartalék: A befizetett díjakból tartalékolt (és befektetett) összeg, amely a biztosító majdani szolgáltatásainak a fedezete.
2008. aug. 25. 13:31
Valaki meg tudna mondani, hogy egy életbiztosításnál mi az a díjtartalék, de aki tutibizti tudja lécci! szerződésben van egy utalás rá, de fogalmaknál már nincs elmagyarázva!!
10. benvik
2008. máj. 25. 21:48
Én egy külföldi biztosítónál kötöttem. Sokkal biztonságosabbnak tartottam. Ha kéred a nevét, küldjél privit.
9. 6a062297d0 (válaszként erre: 2. - timcsa73)
2008. máj. 25. 20:42
Először meg kéne fogalmaznod, hogy mik az elvárásaid a biztosítással kapcsolatban. Ha ez megvan szerintem 5-6 biztosító ajánlatából ki lehet választani a neked legmegfelelőbbet.
8. borek.ancsa (válaszként erre: 6. - timcsa73)
2008. máj. 25. 14:56
OTP Garancia! Ott is dolgozom.
7. timcsa73 (válaszként erre: 4. - K.Timi)
2008. máj. 25. 14:14

Szia K.Timi

nálam is az aegontól voltak pénteken.Nekem a dinasztiát ajánlotta meg a stratégiát.Rámentem a honlapjukra és ott olvastam én a vénuszról.Hát nem tudom!?

6. timcsa73 (válaszként erre: 3. - borek.ancsa)
2008. máj. 25. 14:07

szia!

Volt már nálam az aegontól egy ügynök és tetszett is amit mondott, csak kiváncsi lennék mások véleményére is.Te melyiknél vagy?

2008. máj. 25. 13:42
Az az igazság, hogy nagyon sok életbiztosítás van a piacon, viszont nem biztos, hogy ami a másiknak bejön, az neked is tetszeni fog. Más igényre mást-mást javasolnak. Attól függ, kinek milyen szempont fontos.
2008. máj. 25. 13:20
szia én az Aegonnál kötöttem,"vénusz-program" a neve,nekem tetszik,és többfunkciós.....
2008. máj. 25. 13:15

Szia!

Én tudok neked segíteni, ha akarod, pont ezzel foglalkozom én is. Megbeszélhetünk valamit.

2008. máj. 25. 13:13
Szeretnék valamilyen megtakarítást a gyerekeimnek.Úgy gondoltam,hogy talán egy életbiztosítást kötök csak nem tudom melyik biztosítónál lenne érdemes.Esetlek tudtok nekem ebben tanácsot adni?
2008. máj. 25. 13:10
Melyik biztosítót válasszam életbiztosítás szempontjából?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook