Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Axa biztosító reál hozam kiszámítása fórum

Axa biztosító reál hozam kiszámítása (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8
2012. febr. 17. 12:15

Tegnap kaptam 3703 Ft-ot az AXA -tól. Semmi levél, a szelvényen annyi van, hogy reálhozam korrekció.

Ez lenne az ajándékpénz??

Kapott valaki?

219. ceci
2011. dec. 5. 23:11
2011. nov. 4. 12:22

akit érdekel fcebook : --- AXA MAGÁNNY. PT KÁROSULTAK" NULLA HOZAM " IDE itt alakult meg a pertársaságunk , a héten márügyvédnél a dolog.

maryszanti@gmail.com

2011. okt. 4. 17:13
többünknél nullás havi befizetéseket mutattak ki, és egy összegű nagyobb beérkezést egyes hónapokban. a kutatésaink alapján úhy néz ki az APEH is sáros az ügyben, nem hagyhatjuk hogy megint lehúzzanak!!
2011. okt. 4. 17:12
akit érdekel fcebook : --- AXA MAGÁNNY.PT KÁROSULTAK" NULLA HOZAM " IDE itt alakul a pertársaságunk
215. linda49
2011. szept. 22. 17:08
Sziasztok.Több munkatársammal együtt vagyunk az AXA átvágott ügyfelei.Erre most hívogatnak minket,hogy részt kell vennünk egy hitel-védelmi programban,mert a forint alapú hitelünknek is nőhet a havi díja.Mi a fene ez?Úgy hangzik,mint a "tanú védelmi-program".Nincs ilyen jellegű tapasztalatotok?
214. Beatrixie (válaszként erre: 205. - SZANTIMARCSI)
2011. szept. 15. 08:38
Nem találom a fb-on az oldalt. Segíts lécci, hová csatlakozzak?
2011. szept. 14. 09:24

Este volt erről szó a háznkívülben ,egyéni per szóba sem jöhet,amúgy pár 100 tagot átvizsgálha ha lesz valam eredménye akkor talán átszámoltatják mndenkinek,de amúgy nemlehet semmit tenni.

Csalódtam,de már lexarom az egészet:S

212. kishal (válaszként erre: 211. - 7720da54ac)
2011. szept. 14. 07:48
Igen. Én is ezt tapasztaltam, hogy össze vissza írták jóvá a tagdíjakat az egyéni számlákon. Ebből persze az is következik, hogy a hozamok, amiket negyedévente - a PSZÁF honlapján is megtalálható és visszakereshető szorzók alapján - kellett a számlákon jóváírni, sem kerülhettek korrekt módon az egyéni számlára. Így az egész elszámolás, tehát az egyéni számla végösszege sem jó. Nekem konkrétan 105.000 Ft tagdíj, és ennek hozama hiányzik az elszámolásból. Így persze nem jó a hozamgarantált tőke megállapítása sem. Az ÁB AEGON elszámolásban, amit láttam, minden egyes Ft megvan. Tehát az csak kamu, hogy a 2008-as időszak miatt nincs meg a pénzünk. A mnyp. egy függő számlán parkoltatta a pénzünket, ami persze nem nekünk, hanem nekik hozott hozamot.
211. 7720da54ac (válaszként erre: 126. - 7720da54ac)
2011. szept. 9. 19:22

Megkaptam Én is az részletes értesítőt, amit kértem mivel nem értek egyet a kifizetett összeggel. Össze vissza érkeztek be a pénzek. van, hogy hónapokig semmi, akkor addig ki használta azt a pénzt és mire?

Már csatlakoztam Én is a pertársasághoz.


Korábbi véleményem, ha valaki nem olvasta volna.


Sziasztok! Azért gondoltam, hogy írok, mivel nekem is 4670 Ft lett a reálhozam és ez nincs így rendben. Eléggé bosszantott a dolog, mivel jóval többre számítottam. Személyes tapasztalataim a Magánnyugdíjpéntárakkal kapcsolatban eléggé negatívak:


Kezdjük az elején: 1998-tól a Horn-kormány vezette be. Minden 18 és 35 év közötti munkavállalónak Magánnyugdíjpénztárat kellett választania, a 45 év feletti munkavállalóknak ugyanez szabadon választható volt. A Magánnyugdíjpénztárak fő funkciója az állami nyugdíj részbeni kiegészítése lett volna. A tagdíj aránya mindenki számára egységes, a bruttó bérünk 8%-a, de az elért hozam pénztáranként és befektetési portfóliónként eltérő. A megfelelő pénztár kiválasztása fontos kérdés volt, tekintettel arra, hogy jövőbeni állami nyugdíjunk egy negyedéről van szó.


Ekkor indult meg a harc az ügyfelek megszerzésére. Minden eszközt bevetettek a pénztárak ügynökei és az ügyintézők a bankokban, hogy hozzájuk lépjünk be. Például, ha hozzájuk lépünk be vásárlási utalványt kapunk stb.


Azok számára, akik már Magánnyugdíjpénztár tagok, de nincsenek megelégedve a pénztáruk által elért eredményekkel, a törvény lehetőséget biztosított más pénztárba való átlépésre. Nem telt el sok idő és már azt vettük észre, hogy megpróbáltak rábeszélni minket, hogy lépjünk át másik pénztárba, mert amiben vagyunk éppen annál sokkal jobbat ajánlanak.


Nagyon sok visszaélés történt, az ügynökök részéről, valamint számos, magát pénzügyi tanácsadónak nevező egyén „játszott előszeretettel az Ügyfelek jövőjével” a magas jutalék reményében, ezért a PSZÁF szigorította az átlépés követelményeit és kötelezővé tette a közvetítők számára az átlépéssel kapcsolatos kockázatok ismertetését. Átlépésnél egyáltalán nem volt mindegy, hogy az elhagyni kívánt Magánnyugdíjpénztár esetében a pénzünk milyen portfólió szerint milyen várható időtávra volt befektetve, illetve ennek a függvényében kellett megválasztani az új portfóliót is. A válság idején ugyanis a legtöbb pénztár rengeteget veszített a hozamából.


Véleményem szerint az teljes információnyújtás nem valósult meg, mert csak a magasabb hozamok ígéretével érveltek. Az ügyfél számára hasznos információkat elfelejtették, vagy tudatosan nem közölték, vagy egyszerűen nem értettek hozzá, csak a belépés, átlépés utáni jutalékig volt fontos az ügyfél.


Gyakorlatban olyat is tapasztaltam, hogy a munkahelyen azzal indítottak, hogy van-e Magánnyugdíjpénztára ha nincs abba kötelezték a dolgozót belépni, amivel a munkahely kapcsolatban állt, mert a cégvezető, vagy hr-es kolléga is kapott jutalékot, ha az adott pénztárhoz lépteti be a dolgozókat. Nagy cég nagy haszon. Erre senkit sem kötelezhettek volna, mivel szabadon választható volt. Ha már tagja volt valamelyiknek átléptették hasonló szövegekkel. Azt viszont nem közölték, hogy az átlépésnek kockázatai és költségei is vannak.

2009. január 1. -től minden pénztárnál egységesen lehetővé vált a belépő számára az ún. befektetési portfólió kiválasztása, azaz mindenki maga dönti el, hogy a pénztár hogyan fektesse be a pénzét. Az egyén a kockázatvállalási hajlandósága és a nyugdíjig hátralévő éveinek száma szerint az alábbi portfóliók közül választhatott:


Portfólió Kockázat Részvény Arány


Klasszikus Alacsony 0%

Kiegyensúlyozott Közepes 15 - 20%

Növekedési Magas 35 - 50%A nyugdíjig hátralévő idő


Klassz: 5 évnél kevesebb

Kiegy: 5 - 15 év

Növekedési: több mint 15 évA különböző átléptetésnek, és a szakmai hozzá nem értésnek most meg van a gyümölcse. A pénzügyi vezetők pénze tovább gyarapodott az ügyfelek kárára, Nem kellett volna ennyire szabad kezet adni, hogy a nyugdíjunkat hogyan fektessék be. Az ügyintéző ajánlott valamit, mi bíztunk benne, mivel gondoltuk Ő a pénzügyi szakember, csak ért hozzá. Most meg sokan nem tudják hová lett az a sok pénz, amit a szakemberek eltőzsdéztek. Arra hivatkozik néhány pénztár, hogy 2008-ban a tőzsde nagyot zuhant ezért elbukták a pénzt, de ha folyamatosan érkeztek be a havi befizetések és a tőzsde 2009-től folyamatosan emelkedett, akkor oké, hogy 2008-ban nem volt nyereség, de később viszont az emelkedések miatt a hozamnak is nőnie kellett volna. És maximum csak az 50 %-át rakhatták részvénybe a többit alacsonyabb kockázatúba, akkor nem kellene az ellenkezőjét állítani. Valami hihetőbb történetet nem tudnának ki találni.

Sokan kérdezik, hogy ki a felelős a pénztárban összegyűlt pénz nem megfelelő befektetéseiért. Ügyintéző, ügynök, munkahely, ahol kötelezték az adott pénztárba való belépést ill. átlépést, vagy maga a pénztár, ahol nem megfelelő szakemberek kezelték a pénzünket.

Szerintem ebből mindenki tanult, hogy csak azt szabad elhinni, amiről saját magunk meg vagyunk győződve. Ha most megkérdeznénk azt az ügyintézőt, vagy ügynököt, hogy miért ajánlotta az átlépést a jutalékért, vagy csak jót akart az ügyfélnek vajon mit mondana?

210. kishal
2011. szept. 7. 13:34
Az AXA telefonos ügyfélszolgálata olyat is mondott, hogy az APEH (akinek 2007-től a levont tagdíjat utalni kellett a munkáltatóknak)nem továbbította időben a tagdíjakat a magánnyugdíjpénztár felé.
209. kishal (válaszként erre: 200. - LG1972)
2011. szept. 7. 13:23
A tagdíjakat, ellentétben az éves összesítőben közöltekkel, a reálhozam számításánál valóban össze vissza írták jóvá az egyéni számlákon. Ugyanezt láttam az OTP-nél, az ÁB-AEGON-nál és az AXÁ-nál is. Én konkrétan, levélben megkérdeztem az AXÁ-t, hogy ez miért van így, de egy általánosságokat tartalmazó, nesze semmi fogd meg jól levelet kaptam. Az a legjobb az egészben, hogy a reálhozam kiszámításánál (a képletnél)fontos a rendszeresség. Én ennek mindenképpen utána akarok járni, mert szerintem emiatt sokat bukunk.
208. R75 (válaszként erre: 207. - P.mickey)
2011. szept. 3. 22:11
az abszolút mázlista :-))))
2011. szept. 3. 20:51
A páromnak kiküldték az egyenléget 0 Ft. Vissza se írt annó nekik. Erre augusztus elején a postás 70e Ft vitt ki neki. Hogy is van ez?
2011. szept. 2. 22:13
MÁR 31- EN VAGYUNK
2011. szept. 2. 22:05

sziasztok. gyertek a facebook -on a következő csoportba itt pertársaság alakul, a zitt bemásolt egyik link ,ahol pertársaságról írnak semmire nem jó, sem kommunikálni semmit nem lehet.én nmár ott összevesztem az oldal tulajdonosával,és más panaszkodott az oldalukra hoyg semmire nem használható.

--- AXA MAGÁNNY.PT KÁROSULTAK" NULLA HOZAM " IDE ide gyertek ha tényleg nem akarjátok annyiban hagyni. Első lépés amit meg kell tenni: lekérni az összs kimutatást hnapokre bontva ahogy beérkeztek a pénzek,és ha máshonnan léptél át akkor azt is mennyit küldtek át onnan az AXÁ-ba és hogy akkor volt -e valamennyi nyereséged.

de az oldalon mindent leírtam, már 18 an vagyunk ott. Szántimarcsi

2011. szept. 2. 21:24
Csatlakozzatok, zárt csoport, kézbeveszik az ügyet.
2011. szept. 2. 21:22

Sziasztok! Aki szeretne valamit el is érni a panaszkodás helyett:


--- AXA MAGÁNNY.PT KÁROSULTAK" NULLA HOZAM " IDE

[link]

202. R75 (válaszként erre: 200. - LG1972)
2011. szept. 2. 09:45
Ezt én is így látom az enyémen... nekem is van olyan, hogy majd fél évig 0át ír, aztán meg a köv. hónapban több száz ezret... én is érdekesnek találtam...
2011. szept. 2. 09:43

Sziaszotk!


Nekem az internetes és kiküldött adatok megegyeznek, a papíron az állt, hogy azt a kevéske kis pénzt 8.29.-én folyósítják de még a számlámra nem érkezett semmi. Az tűnt fel, hogy a bankszámlaszámomnak csak az utolsó 16 számjegyét tűntették fel a kiküldött papíron, pedig az nekem 3x8 jegyű az első 8-at lehagyták. Szerintettek megkapom a reálhozamot?

200. LG1972
2011. aug. 30. 22:37

Axa másképp, mint mások. A szlogenjükhöz híven eltüntették a sok-sok milliárdot.

Sajnos én is az Axa 0-ás reálhozamos táborához tartozom.

Azt vettem észre, hogy az interneten lekérdezhető adatok nem egyeznek a levélben kiküldött elszámolásban szereplő számokkal. Kettő könyvelést vezetnek? Szerintem ez nem normális!!


Tegnap megkaptam az analitikát amiben feltűnt, hogy a havi átutalásokat össze-vissza könyvelték. Van olyan év amikor 5-6 hónapig szerintük 0 Ft tagdíj befizetés történt, pedig meg vannak az átutalások a befizetésekről. És a 0-kat követően hasra ütés szerűen beírtak egy összeget. Így, kinél kamatozott a befizetett pénzem? Járt még így valaki? Ha ilyen hanyag a könyvelésük, akkor ezért az AXA vezetőknek a büntető jogi következményeket is vállalniuk kell.

199. B.Ani73 (válaszként erre: 195. - Gagababi)
2011. aug. 30. 11:32
Igazad van az egyik legrohadékabb pénztár.Én is kezdetektől tag voltam és ma közölték telefonon hogy 0ft kapok.Hát gratulálok nekik,költsék gyógyszere!!!rabló banda!!!
2011. aug. 29. 13:48

Akinek önkéntes pénztárja van, szerintem az is vegye ki!!

Én visszaigényeltem, írtam nekik emailt, amiben csatoltak egy nyomtatványt, töltsem ki és 8 nap az átufatási idő..........

Na kitöltöttem, kártyáimat lemásoltam, 2 tanúval kellett aláiratni egy nyomtatványt, ahol igazoltál, hogy én vagyok én.........


Pétneken letelt a 8 nap, ma felhivom és mondja a hölgyike, hogy nem 8 nap, hanem 18 :-))))

ja és közjegyzővel igazoltassam, hogy én vagyok én!!

Hát az agyam egyből felrobbant. Mikor beléptem és használták a pénzemet akkor nem kellett igazolni, hogy én vagyok én, elég volt, hogy adtam a pénzem, most hogy vissza akarom kapni, még feltételeket állítanak !

Rettenetes ami itt működik. Valakinek már nagyon helyre kellene tenni őket

197. Orsy27 (válaszként erre: 196. - R75)
2011. aug. 28. 08:04
Hát ahogyan elnézem, szerintem is az vagyok. :)
196. R75 (válaszként erre: 194. - Orsy27)
2011. aug. 28. 07:52
Orsy, akkor te egy mázlista vagy :S
2011. aug. 27. 23:41
Rohadt axa...kezdetektől voltam tagja, és nem kaptam egy petákot sem!
194. Orsy27
2011. aug. 27. 22:51
Csütörtökön hozta a postás a reálhozamomat. 1,5 éve vagyok Axás, előtte Ing-es voltam, 10 éve dolgozom, és 380 000 hozamra kaptam 109 000 reálhozamot. A papíron 115 000 szerepelt anno.
193. elgonzo
2011. aug. 27. 21:01

sziasztok! ugyanitt, a hoxa portálon másik téma:

"reálhozam kifizetés"


Ott is vannak érdekes dolgok, nem csak az axáról, a többiről is!


[link][link]

192. Orsy27 (válaszként erre: 191. - Orsy27)
2011. aug. 24. 13:58
Hát, nem lehet őket elérni telefonon...:((
191. Orsy27 (válaszként erre: 188. - Micimacko72)
2011. aug. 24. 13:42
Többször megpróbáltam, de sajnos nem sikerült belépni! :(( Pedig mindent jól írtam be szerintem, átnéztem többször is. Azt hiszem, felhívom az ügyfélszolgálatot...
1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook