Mehetek mammográfiára. Megkaptam a behívót. Még sosem... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Az ultrahang egy másik típusú vizsgálat.
Van, amit a mammográfia derít ki.
Honnan tudod, hogy kegyetlen és fájdalmas, ha még soha nem voltál.
Nekem volt többször is, max kicsit kellemetlennek mondanám.
De biztos jobb kellemesen meghalni mellrákban.
Szósincs nyomorgatasról.
Sem brutal összenyomasrol.
Aztán ha nem mégy el es baj van...ott fogsz sirni,miert nem mentél el.
A kismellűeknek is kellemetlen. Minden bajom volt utána, sokáig fájtak a melleim.
Amúgy szerintem - ha jól sejtem - 45 év felettiek kapnak papírt, de nem behívót, csak javasolják, hogy menjen az ember, de nem kötelező. Nem minden évben küldenek papírt, csak talán 3-5 évente - nem tudom pontosan.
Nekem az a papír vette el a kedvemet az egésztől, amit előtte aláírattak velem. Valami olyasmi, hogy az eljárás roncsolja a szöveteket, rossz esetben tumort vagy rákot (vagy mit) is okozhat. Hát köszönöm szépen! És ezt írjam alá, aztán ha tényleg valami van, ők mossák kezeiket, mert aláírtam.
Nagy melleim vannak és érzékenyek. Nem fogom kitenni őket ilyen nyomorgatásnak.
Igen. Mások elmondása alapján elégy fájdalmasmak tűnik. Majd megyek magánba ultrahangra az nem frájdalmas.
Kegyetlen? Tudatlan vagy, de nagyon, és látszik, hogy még sosem voltál ilyenen, és ezek szerint a környezetedben sem sokan, mert egy picit sem fáj.
Nem kötelező menned, de nagy hülyeség ha nem teszed. Én önként dalolva járok évente, igaz nekem a nőgyógyászom is azt mondja, hogy nagyon helyes, mert ha a nők tudnák a valódi adatokat, hogy hány mellrákos van,akkor egy percig sem hezitálnának...
Ha sosem voltál, honnan tudod, hogy milyen?
Nem kötelező. Nálunk valószínűleg nem működik a csoportos behívás, mert még sosem kaptam. Rákérdeztem, szerintük valószínűleg változott a lakcímem.
Majdnem 40 éve itt lakom...
Ne félj tőle, kicsit kellemetlen de nem fáj. Viszont biztonságérzetet kapsz egy kis időre.
Sokan örülnének a világ más tájain he módjuk lenne erre.
További ajánlott fórumok:
- Az elképesztő tévedés - Mammográfia vagy termográfia?
- Azt hiszem megkaptam az égiektől, amiért pár hete...
- Feladtam egy csomagot, már megkaptam az érte járó pénzt, de a postán elkeveredett, mit tehetnék?
- Termográfia! Ti mit gondoltok erről? Az orvosom elküldött mammográfiára
- Visszahívtak mammográfiára
- Szükséges lenne mammográfia is?