Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Lányok én már megint nyüglődöm! Műtét előtt is volt olyan, hogy nyomta a vastagbél a hólyagomat, ha televolt, és pisilési ingerem volt folyamatosan. A műtét után is előjött ez a gond még a kórházban, de székelés után megszűnt.
Ma ismét ez a helyzet. Hiába voltam már nagy wczni, most is pisilni kell. Remélem nem hugyuti fertőzés ismét. Sosem lesz ennek vége???
Azt hittem a műtét után ez is rendeződik! Eddig pihiztem, feküdtem, hátha a hugyhólyag "lejjebb csúszott" és vissza találna a helyére :)
Akkor kezet foghatunk, csak nekem van mellé jópár egyéb bajom. Én 125 Letroxot szedek.
Igen, csak házi tejjel érdemes próbálkozni, a bolti semmit sem ér, csak a neve tej.
Egyelőre az én kis kuktám is nagyon lelkes. Remélem, legalább addig eljutunk, hogy felnőttként feltalálja magát a konyhában... akkor már azt mondom, megérte. :)
Annyit tudok, hogy szteroid, nekem kemó előtti este, és aznap reggel kell szedni. De mivel most váratlan volt az egész, nem vettem be.
Jutica
Csak annyit tudok róla,hogy szteroid és lassan fokozatosan szabad elkezdeni és abbahagyni is.
Ettől javulni szoktak a betgek pl.: a rheumásoknak az izületi panaszai.
Kis kuktám nagyon házias, remélem 20 év múlva is ilyen marad.Hi-Hi-Hi !!!!
A legutóbbi kemóm ugyebár hétfőn volt... de előtte pénteken azt mondták, nem jó az eredményem, így elmarad. Természetesen a Medrolt nem vettem be előtte este, sőt a hétfő reggelit sem, mivel már nem volt rá alkalmam.
Nem azért vagyok vajon még mindig rosszul??
Találtam egy Medrolos fórumot, de inkább itt kérdezném meg, hogy milyen tapasztalatotok van ezzel a gyógyszerrel kapcsolatban?
Köszi előre is!
Puszi drága Lányok, békés álmokat kívánok Nektek!
<3 <3
Örülök, hogy jól sikerült a halacskád! Én is imádom, de most inkább rá sem gondolok....:)
Szuper kis kuktád van ... :D
Jutica
Képzeld a sütés előtti este bepácoltuk egész halat a férjemmel rá 2 órára letöröltem a pácot és felszeleteltettem vele, így nem tepszibe hanem serpenyőbe lett sült hal belőe paprikás lisztbe forgatva.Nagyon fincsi lett, mindenkinek nagyon ízlett, tiszta színhús hal, egyáltalán nem zsíros állítólag csökkenti a koleszterinszintt is.
Evészetet értem már , mielőbbi gyors jobbulást kívánok !!!
Fóka
Autoimmun Thyreoiditisem, Hasimotom és Hypothyreosisom is van a női dolgok mellé. 50 ug L-Thyroxint szedek. (ugyanaz, mint a Letrox).
Igen az 1 vas tabletta előtt minden rendben volt a székletemmel. Danone gyümijoghurt gabonával szinte minden nap megy. Igen a házi dolgoknál nincs is jobb. Én próbáltam egyszer BOLTI tejet altatni (vidéken láttam a nagymamám , hogy csinálta) és én kis naív azt hittem nekem is menni fog. Egyedül a savó csapódott ki és valami azonosíthatatlan szörnyű lötty lett.
Nagyon ügyi vagy , hogy már porszívózol én 6 hét után bírtam csak, nem is volt olyan sétám, hogy a férjem majdnem ölben vitt haza 2 sarokra a házunktól.
Lívia
El sem tudom képzelni 2 pici melletta lábadozást, nálunk anyukámnál vidéken volt a kisfiam. Ami hatalmas segítség volt. Apa pedig óránként jött haza a munkahelyéről,hogy megnézze, hogy vagyok ?
Nem lehet egyszerű neked !
Nevelőapa segítsége pedig nagyon durva !!!!!
Zalagyöngye
Ha a petevezetéket eltávolították akkor a nagy kerek méhszalagot nekem is odavarhatták valahova, vagy csak a petefészekhez varták a másik végét ??
Anatómiában nem nagyon vagyok otthon nőgyógyilag !!!
Erika
Mizu ????
Mindenkinek szép vasárnapot kívánok !!
Én holnapra is megfőztem (rántott csirke sült csirkével káposzta salival, így néz ki nálunk a fehérjediéta) így pihi lesz holnap, ugyanis a kiskuktám (kisfiam) mosogat, teljes kímélet !!!
Nyugati kiszolgálás !!!
Ami a zárón van az csak egy sablon. A szobatársamé is ugyanez szóról szóra, pedig neki nem konkrétan ezt csinálták.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Bár én tudtam, mit csináltak velem, a körzeti doktornőm mindent lefordított, ami latinul volt. Keress valakit, aki el tudja olvasni a zárójelentést, mert ebből mi tényleg a töredékét ha értjük....
Jobbulást Livia!
Hát szerintem 2 hét múlva megyek. Amikor Hazajöttem, akkor azt mondta, hogy egy hónap múlva kontroll.
Hasi műtét volt.
Jah mondjuk én nem is gondolkodtam azon, hogy két műtét volt, de most, hogy mondod tényleg.
Igen minden rendben van vele. Éjszaka sincs gond.
Az viszont nagyon zavar, hogy nem tudom mit csináltak velem.
Livi!A pisilés rendben?Nem fáj, tudod tartani, éjszaka milyen?
A nevelőpapa púp a hátadon, igazad van, ez nem segítség, még egy emberre dolgozhatsz!Viszont az emelés tilos, ez nagyon komoly süllyedés volt!!Én is ezzel küzdök már nagyon régóta!Nem biztos, hogy beültettek szalagokat, ha a doki nem mondta.Majd a kontrollon megkérdezed, mit is csinált.
Nem kell fájdalomcsillapító, mert már annyira nem vészes, vagyis megszoktam az állandó zsibbadást.
Amikor előjön az a kegyetlen égés, akkor jégakku.
Fogalmam sincs, mi az a tvt szalagbeültetés, de utánaolvasok
Őszinte leszek. Fogalmam sincs, hogy mi történt a műtét alatt. Nekem olyan méhsüllyedésem volt, hogy a méhszáj a hüvelyen kívül volt. Ha mosakodtam, akkor szó szerint a méhszájat is megmostam. Annyit mondott a doki, hogy a méhsüllyedés olyan mértékű volt, hogy a hüvelyem is megsüllyedt és a szalagokat fel kellett varrni. A derekam is nagyon fájt az első 3 napban és akkor mondta a doki, hogy valamelyik szalag a derékhoz valamelyik az oldalamhoz lett varrva. Volt hüvelyplasztika is.
Segítség csak a férjem munkaidő után. Itt volt a nevelőapám segíteni, de hazaküldtem, mert nem csinált semmit. Én takarítottam, mostam, főztem, teregettem stb, ő pedig csak nézte. Amikor a játékokat a lábammal vettem fel, akkor megjegyezte, hogy milyen ügyes vagyok, de semmi több. Amikor szóltam, hogy ebéd, akkor leült az asztalhoz és várta, hogy kiszolgáljam. Egyszer elvitte a gyerekeket 1 órára sétálni, és a kicsit kétszer tisztába rakta. Láttam rajta, hogy unatkozik. Szóval ilyen segítség nem kell.
A zárójelentésből semmi nem derül ki, mert sablon szöveg és szóról szóra ugyanaz, mint a szobatársamé.
Ez nagyon komoly fizikai igénybevétellel jár!! Nekem is 4 éves a kisfiam, de még mindig igényli az ölbe vételt, nemhogy egy másfél éves.
Még ötletem sincs, milyen tanácsot adhatnék, nekem sincsen segítségem, ha van is, nem állandó.
Nagyon sajnálom, hogy egyedül vagy a bajban...:(
Sziasztok!
Már a kórházban mo dráma a dokinak és azt mondta, hogy valószínű a szalagon és addig fogom érezni amíg a szervezet el nem fogadja. Kérdeztem mennyi idő. Azt mondta lehet pár nap vagy pár hét.
Ügyes vagy :-)
Puffad a pocakod?
Szia!
Szerintem ez nagyon nem normális!! Engem aug 6-án műtöttek, de semmi ilyet nem érzek. A sebem ég, csipked, ha rosszul fordulok, de normál helyzetben szerencsére semmi. Feltétlenül szólj a dokinak!!
Te is Hashimotós vagy? Nekem azt mondták, amíg teljesen el nem sorvad a pm, addig nagyon nehéz a fogyás. 2 év alatt 10 ment le a fél év alatt felszedett 50-ből. Talán most egy kicsit rendeződnek a hormonjaim, és nekem is sikerül beindulnom jobban. Te mennyi hormont szedsz? Én 125 Letroxot.
A székrekedésre a kórházban Duphalac szirupot kaptam. Most néztem utána, olyan mint a levolac. Át fogok arra térni, mert olcsóbb a literes kiszerelés. Egyébként a műtét óta napi 2 kefirt, v. aktíviát eszem, az is nagyon sokat segít.Itt hon is szoktunk csinálni / 2 liter házi tejbe belekutyulunk 1 kaukázusi kefirt. Ha megalszik, finomabb mint a bolti.
A cékla is besegített a napokban. A vas és a Hashimotó együtt elég brutál szorulást csinálna különben.
Normál esetben nekem a nyers körte is segített, de azt még nem merek enni 2 hetesen.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?