Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Kedves Erika!Örülök a jelentkezésednek!Egy mézeskalács angyalt küldök(küldenék) az angyalnak(neked)!Most csak így virtuálisan!
Puszi!Áldott karácsonyt!
Kedves Zoria!Te Bölcs asszony!Köszönjük az értékes tapasztalatokat és tanácsokat ismételten!Írjál bátran, mindannyiunk okulására!
És kedves Mindenki!Műtéten innen és túl!
Kívánom, hogy az ünnepek hozzanak békét , nyugalmat és reményt a szívünkbe!Hogy az álmainkat megőrizzük és tovább vigyük , tovább adjuk adjuk egymásnak, szeretteinknek.
(((((((((ÖLELÉS MINDENKINEK))))))
Kedves Zoria! Köszönöm a jótanácsaidat.
Áldott karácsonyt Mindnyájatoknak.
Sziasztok Lányok!
Mindenkinek nagyon szép karácsonyt, békességben, egészségben! Türelmet, kitartást kívánok mindenkinek aki már túl van a műtétjén azért, aki még nincs azért! Puszi mindenkinek!
Sziasztok!
Nem tűntem el, csak mostanában nincs időm írni! Jól vagyok, esténként elolvasom az új hozzászólásokat. Örülök, hogy ilyen jó kis csapat van itt továbbra is! :) Mindenkinek nagyon jó egészséget kívánok, gyors felépülést a frissen műtötteknek, az előtte állóknak pedig kitartást, bátorságot.
Kellemes, békés Karácsonyt és EGÉSZSÉGBEN gazdag, Boldog Új Évet kívánok Mindannyiunknak!
Szeretettel: Bea
Szia!
Köszönöm.
Tudod, megfogadtam egy ismerős tanácsát. "Keress dokit magadnak! Mindegy mibe kerül." Ezt tettem. A mai nap mérföldkő volt, előbbre jutottam, de lelkiismeretfurdalásom van. Valóban így kell történnie? (Ez hiányzott, még depressziós is leszek!)
Minden jót!
Szia Ági!
Köszönöm szépen, hogy reagáltál! Valószínű, hogy szűkszavú voltam, így nem volt egészen értelmezhető, amit írtam. A legutóbbi küret szövettana mutatta ki a rosszindulatú daganatot. A CT is alátámasztotta ezt, de az MR többet mutatott a méhem állapotáról, pontosabb képet adott a daganat kiterjedéséről(a CT teljesen fölösleges eljárás volt). Azaz én még ideátról kukucskálom azt a világot, amelybe itt már szinte mindenki beletartozik. Öröm az ürömben: ma kiderült kezdeti stádiumban vagyok. Úgy néz ki január közepén műtenek. Sok kérdésem lesz még, olvaslak buzgón titeket, s közben félek... Félek, hogy viseli meg a családot, a munkahelyemet, magamat az egész tortúra, de közben bizakodom, hogy igen, jobb lesz, jobbnak kell lennie!
Köszönöm, hogy időt szántál rám Ági!
Boldog karácsonyt mindenkinek, s gyógyulásokban gazdag új esztendőt!
Szia !
Sajnálom, hogy ilyen bizonytalanságban kellett hónapokat töltened, és kívánom, hogy az MR eredményed negatív legyen!! Ha jól értelmezem, akkor méheltávolítás szövettana mutatta ki a rosszaságot? Legjobb opció, hogy mindent kivettek, és az eltávolított dolgokban volt csak bibi. Egyébként nem tologatták volna így az időpontokat.
Érthető az aggodalmad, a türelmetlenséged, és hogy válaszokat szeretnél végre.
Nem írtad a CT eredményét, és nem értem, miért volt szükség az MR-re is ezen kívül? MIndkettő elég költséges eljárás, nekem negyedévente írnak ki egy-egy ilyen vizsgálatot, egymás után biztos hogy nem.
Szorítok, hogy ne legyen semmi baj, és a szoros ellenőrzésen kívül ne kelljen orvoshoz fordulnod!
Üdv : Ági
Kedves Zoria!
Nagyon-nagyon jó,hogy Te is ilyen sok hasznos információt, tapasztalatot osztasz meg velünk. Hidd el, szívesen olvassuk , és megfogadjuk. Persze én sem voltam még semmilyen nagyműtéten eddig, a két szülésen kívül kórházba csak látogatni jártam.
Ma voltam a " bemutatáson" szerencsére csak a doktornőm volt bent más nem. A számomra nagy nap január 25. lesz. 24.- én kell bemenni délután négy óráig. Aznap még lesz egy vérvétel vércsoport és ellenanyag meghatározásra . A doktornő mondta, hogy ő lesz bent vasárnap , ő fog felvenni az osztályra és mindent megbeszél velem. Most egy kicsit nyugodtabb vagyok, hogy már van időpontom. Sajnos hamarabbra nem tudott időpontot adni, mert a decemberi nagyműtétek átcsúsztak január elejére.
Zoria! Annyira örülök, hogy szépen gyógyulsz. Megfogadom a tanácsodat , hogy a hat hetet szigorúan bekell tartani a saját érdekemben.
Nejked és a többieknek is akik túlvannak a műtéten kívánok további erősödést , mielőbbi teljes gyógyulást!
Kedves Lányok! Zalagyöngye, Rita, Molnoska... bocsánat, de mégsem sorolom fel :)
Először is: Békés, szép ünnepeket kívánok Nektek és Szeretteiteknek.
Aki előtte van: fel a fejjel, aki utána: mielőbbi teljes gyógyulást!
Még egyszer: a 6 hét az hat hét. Ne akarjátok siettetni az időt. Négy hét után már lehet dolgozgatni, de nem emelni, nem hajlongani... Széklet legyen minden nap! pisilni akkor is célszerű, ha csak úgy eszedbe jut, ne legyen terhelve a hólyag.Nekem is kiszedtek mindent és négy hét után már voltam bevásárolni, most pedig szép lassan sütögetek, főzögetek... Készülök az ünnepekre. Tudom én, hogy aki előtte van, annak lényegesen nehezebb, mert olyan történik, ami még nem. Biztatásként: átalszod az egészet! Utólag látom, hogy szinte kár volt idegeskedni. Valamit elfelejtettem: szivacsot célszerű vinni a mosakodáshoz, valamint sajtos, sós lapocskákat eszegetni, mert a háztartási keksz nem igazán jó és nem elég. Vizet - persze, nem szénsavasat! Az nagyon-nagyon jó lesz. Amikortól tudtok: sétálgassatok a kórteremben is akár... kell a mozgás! A beleknek különösen.... új helyzet előtt állnak ők is, hiszen eddig volt helyettük "más", azt kivették és most keresik a helyüket... Igen... ez így van, de nem fáj,csak érdekes érzés és sok-sok széllel jár :) Erre nem lehet felkészülni.
Bocsánat, ha szószátyárnak tünetem, de anno nekem is jólesett! Ölellek Titeket!
Nagyon jó helyen kopogtatsz, mert a magyar eü. útvesztőiben sajnos egyedül nehéz boldogulni.Vannak itt ,már gyógyultan, akiket a tiédhez hasonló diagnózissal kezeltek.Remélem jelentkeznek és segítenek neked!
Neked is jobbulást , jó készülődést az ünnepekre!
Üdvözlök minden érintettet!
Azt hiszem valahol megrekedtem az útvesztőben, vagy éppen most találok ki onnan?
Október elejére kiderült a szövettanból: endometrium rosszindulatú daganata.
Vérvétel, CT. Utóbbi eredményére éppen 3 hetet vártam. Mire a CENTRUMBAN fogadtak, ismét majdnem 3 hét telt el. Innen aztán szépen elküldtek, hogy MR kellett volna, nem CT. Újabb előjegyzés, újabb várakozás. Talán holnap most már lesz MR-eredményem is.
Nem tudom. Vagyis tudom. Türelmetlen vagyok. Nálatok is ilyen lassan mennek/mentek a dolgok?
Jobbulást mindenkinek!
Kedves molnoska!
Hálás köszönet a sok -sok infóért. Nagyon hasznosak és remélem nemcsak nekem ,hanem mindenkinek aki még nem esett át a műtéten. Itthonra azért még beszerzek egy kis üveg laevolac szirupot, legyen valami amihez tudok nyúlni ha végképp nem megy a dolog.
Majd itthon próbálkozok mindenfélével és majd csak lesz valami ami be is fog válni.
Az azért megnyugtató, hogy a műtét másnapján már lehet mosakodni. Persze az ember nem akar órákat a zuhany alatt tölteni.
Te, hogy vagy? Sokat pihensz még?
Vigyázz Magadra és erősödj,gyógyulj! Puszi
Szia Rita!
Hashajtót akkor kaptam mikor bementem csütörtökön, de nem segitett semmit (ez előtt délben kérték már csak levest egyek otthon),mütét előtt hajnali 5 körül kaptam beöntést.Éjfélig sima ásványvizet ihattam, de onnan már csak reggel egy korty vizzel a saját gyógyszereimet(de csak a pajzsmirigy és a vérnyomás csökkentőt), meg frontilt adtak azt vehettem be.Másnap ebédre üres levest, meg valami krumplipüre szerüséget kaptam.A leves jól esett azt ettem meg.Addig infúzión voltam.Hashajtót vasárnap adtak este kellett bevenni, reggel tudtam produkálni.Az után nagyon érdeklődnek majd pisi, kaki volt-e rendes úton.Én azóta is ezzel küzdök, itthon is be kellett már vennem,(stadalaxot ezt adtak a kórházban is) de kiröhögte a belem, mert nem hatott semmit. Aszaltszilva, müzli,alma én iszom rostos levet és eszem narancsot és mandarint (már a kórházban is) nem mondták, hogy nem lehet.A körte, banán engem nagyon fúj, azt nem tudnám enni.Tejes dolgokat meg úgy olvastam nem igazán ajánlják, bár a kórházban is azt hoztak minden reggel, kefir,joghurt.Szerintem mindenki saját belátása és tapasztalata szerint, mi az ami segit.A kúp lehet jó ötlet, erre én sem gondoltam.
Zuhanyozni igazán nem lehetett,csak lemosakodni kesztyüvel felülről, meg alulról lehetett tusolni, a lényeg a kötés ne kapjon vizet.Másnap már saját lábon sétáltam át az örzőből, igy este a mosakodást a Lányom őrizete alatt végeztem, de egyedül ment. Nekem az orvos azt mondta mikor szerdán haza engedett, hogy pénteken vegyem le a kötést és gyors zuhanyzás már megengedett.6 hétig nem szabad ülőfürdőt venni.
Remélem választ kaptál minden kérdésedre!Szoritok Neked! Puszi!
Kedves Zoria!
Örülök ,hogy szerencsésen megtörtént a bevásárlás és nem kellett megszakítani. Ezek szerint szépen megerősödtél és gondolom jól érezted Magad újra az emberek között .
Nagyon köszönöm Neked a sok jó tanácsot amivel ellátsz.
Látod, a glicerines kúpra nem is gondoltam pedig van itthon és néha nagy hasznát is veszem. Akkor a rostos üdítő kilőve, iga zàn nem szeretem ezeket a dobozos gyümölcsleveket.
Az almát ,körtét szeretem azzal nem lesz gond.
A karácsonyi menüt akkor már Te készíted?
További teljes gyógyulást kívánok Neked!
Megvolt a bevásárlás. Kicsit komikusra sikerült, de túl vagyunk rajta. Képzeljétek, amikor a nagy'sasszony áll és dirigál az ő párjának, hogy vedd le légy szíves, vedd fel.. mutasd meg :) Abból veszük x mennyiséget. De úgy voltunk vele, hogy kinek mi köze ahhoz, hogy miért van ez így.
Tanácsként Neked Rita: nálunk mindenkinek tiltották a rostos üdítőt, sőt gyümölcsből is csak az almát és körtét javasolták, a narancs, banán tiltott volt. Tehát semmi, ami rostos. Műtét másnap kora reggelén volt az első zuhanyzás... Kicsit szerencsétlenül és gyengén, de volt segítség. Aztán már ment magától. Két nővér van olyankor a frissen műtöttek mellett és valóban mindenben segítenek. Betétet, saját gyógyszert vigyél. Hashajtót, bélmozgatót adnak, de hadd javasoljam a glicerines végbélkúpot, mert azt bár nem adnak, de mindenkinek az jött be. Csak az első az érdekes, utána már jön minden magától.
Molnoska! Van ilyen - sajnos. Nem orvosi hiba. Hidd el, hogy jobb a rosszban, hogyha most túlesel az egészen, mintha pl. egy év múlva kezdenéd újra. Nem jó, megértelek, de... így már minél előbb, annál jobb.
Szorítok Nektek! :)
Kedves MAN-ikó!
Ne keseredj el, meg fog oldódni hamarosan ez a problémád is.
Minden rendben lesz. Szorítunk Neked! Fel a fejjel! Most próbálj meg sokat pihenni! Gyógyulj és erősödj!
Szia molnoska!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Pesten fognak műteni, majd kedden mond időpontot a doktornő. Jó lenne már minél hamarabb túlleni rajta. Rossz ez a várakozás már október óta. Persze nyugtatom magam de az ember tudat alatt is csak ezzel foglalkozik. A betétet mindenképp megveszem az Aldiban, még ezt a fajtát nem próbáltam. A műtét másnapján kaptál hashajtót? Ez a dolog nálam itthon is elég nehézkes. Most próbálkozom mindenféle gyümölccsel, rostos üdítővel,tejeskávéval, sőt zabpelyhet is főztem reggelire, meg kefírt ettem őrölt lenmaggal, de nagyon kevés sikerrel. Sőt, aszaltszilvát is ettem este. Viszont a hashajtóra nem szeretnék rászokni. Zuhanyozni mikor lehetett a műtét után? Segítettek vagy ment egyedül is. Gondolom ez kórház és nővér függő.
Erősödj, pihenj sokat, és köszönöm a bátorító szavaidat.Puszi
Drága MAN-ikó!
Ne ess kétségbe Veled vagyunk!
A cisztát leszivják 3 kis vágás a pocakon laparoszkóppal. Pénteken ezzel mütött hölgyet hétfőn már haza is engedték! Az inkább érdekes, hogy ilyen hamar kialakult, bár én is begyüjtöttem 2 hónap alatt egy 2,5 cm-s miómát a már meglévő mellé.Szoritok Neked, mindenképpen jelentkezz!
Szia Rita!
Nekem csak a petefészkeket hagyták benn, hogy a változókori tünetek ne legyenek elviselhetetlenek.46 éves vagyok. Azt mondta az orvosom, ha minden rendben lesz velük, benn maradnak, mert ez még termeli a szükséges hormonokat.Hála égnek minden rendben volt!Engem a veszprémi kórházban mütöttek,már csütörtökön délután 2-kor mikor bementem a megörzőben helyeztek el, ide minden holmimat bevihettem, csak nem kellett szétpakolnom.Betétre szükséged lesz, én az Aldiban szoktam venni egy kicsit vastagabbat,szárnyas, de mint a vattát úgy is berakhatod, ha nem húzod le a papirját.Ez nagyon jó volt, bár szerencsére erős vérzésem akkor se és utána sem volt.Pénteken 11 körül kezdték a mütétet, nem tudom milyen hosszú volt,mert a következő emlékem, hogy este 5 óra az orvosom és a férjem az ágyam mellet állnak és kérdezik, hogy érzem magam.Sajnos felment a vérnyomásom 190/110-re, ezért az orvosom rögtön hivta az altató orvost, csináltak EKG-t, mert nagyon fájt a hátam is, de szerencsére egy kis vérnyomás csökkentőre (és a férjem maszirozta a hátam)lejjebb ment.Azóta ez is rendeződött.
Sima szénsav mentes ásvány vizet vigyél, mert a mütét után ezt már szabad, sőt kell inni, hogy legyen vizeleted.Kis üvegeseket vittem, azt segitség nélkül is könnyen megemeltem.Minket szombat hajnalban megmosdatott az ápolónő, jó hogy volt mosdókesztyüm de jó egy kicsi törölköző is,és tusfürdőm.Másnap délelőtt kivette a doki a csövet a sebből, az ápolónő a katétert, és délután már át is raktak egy 2 ágyas szobába.Következő héten szerdán hazaengedtek.Ha bármi kérdésed van, tedd fel bátran, nem vagyok szégyenlős, legfeljebb ha Téged zavar privátban is megbeszélhetjük!
Köszönöm jókivánságaidat! Kitartást,pozitiv hozzáállást kivánok Neked, az is sokat segit, hidd el!Minden rendben lesz, mert nem is lehet másképpen!Puszi!
Kedves MAN-ikó!Ne rettenj meg ettől, vagyunk itt egy páran, akiknek már elhangzott ez a mondat az orvosa szájából, hogy ilyet még nem látott, igaz nem pont ebben az összefüggésben.Ettől még nem kell megílyedni, segíteni fognak .Ha szükséges, ne félj az újabb műtéttől, hisz ez elengedhetetlen a további gyógyulás érdekében.
Egy ciszta eltávolítása kisebb beavatkozás, akár laparoszkóppal is lehet.De ezt az orvosok tudják, mi a célszerű.Bízzál bennük, most ez a legfontosabb!Gyógyulást, kitartást neked!
Szia molnoska!
Jó volt olvasni,hogy Neked is szuper jó orvosod van. Bízom benne,hogy a műtétem után én is hasonlóan fogok vélekedni a doktornőről. Szeretném Tőled megkérdezni, hogy a méheden kívül kivettek mást is vagy a petefészkek és a méhnyak bent maradt? Ezen a fórumon visszaolvasva nagyon sok hasznos tanácsot, információt olvastam. Mikor az őrzőben voltál a műtét napján volt- e olyan dolog amit nem vittél magaddal és jó lett volna ha nálad van? Nagyon megköszönöm ha válaszolsz. Mielőbbi teljes gyógyulást, erősödést kívánok!
Szia Zoria!
Kíváncsi vagyok milyen volt a viiszatérés a hétköznapi életbe és újra emberek között lenni. Sikerült mindent elintézni, megvenni amit terveztél? Nagyon elfáradtál? Anyukádhoz mikor fogsz menni? Jó pihenést és további gyógyulást!
Még egy szupi orvos, hurrá!!!
Gyógyulást, erősödést Neked!
De jó ilyen csodálatos orvosról olvasni!Ez szinte példátlan,vette a fáradtságot és rajzolgatott, de jó és megnyugtató lehetett műtét után, hogy ott volt melleted.Ezek a körülmények legalább annyira gyógyítóak, mint a jól megtervezett, megfontolt precíz műtéti beavatkozás.
A " tornácskáimmal" neked is segítek, ha igényled, ehhez azonban találkoznunk kell.Ha szeretnél hozzám jönni, priviben megírom, hol tudsz elérni.
Remélem a bevásárlás jól telt, s kívánok további erősödést, örömteli visszatérést.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?