Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

27341. Zoria (válaszként erre: 27340. - Zalagyöngye)
2016. jan. 19. 09:04
Nagyon jó és hasznos ötlet! Neked mindig ilyen jók jutnak eszedbe. Kivételesen maradnék az írott formájú torna mellett az utazgatás nehézségei miatt.De éreznetek kell, hogy ott vagyok :) :)
2016. jan. 19. 07:54

Kedves Lányok!

Főként , akik már túl vannak a lábadozás időszakán.Tervezek egy közös, csoportos gyógytornázást, mit szólnátok hozzá?Főként a műtét után biztonságosan végezhető medence és gerincstabilizáció lenne az "anyag", a hasizmok kíméletes erősítésével, ami nem terheli a hasi szerveket(képzeljétek, van ilyen!!)

a másik szuper dolog lenne, hogy találkozhatnánk és beszélgethetnénk közösen, a torna után. Kb. egy óra torna, lazítással, nyújtással, is, nem kell félni, bírni fogjátok!!!kb. egy óra beszélgetés!Bp-en, a 11. kerületben.

Akit érdekel, írjon,előzetesen regisztrálunk majd,mert a létszám korlátozott, sajnos a terem befogadó képessége miatt.

Puszi nektek!

2016. jan. 19. 07:46

Pestike !Öcsike!

Kitartást Nektek és reményteli gyógyulást!!!

Bea, Zoria , köszi a pisiléssel kapcsolatos tapasztalatokat!Képzeljétek!Nálam is pisi gondok jöttek elő!És igazából érthetetlen volt először, mi okzza a az állandó pisilési ingert, főként azért , mert a gátam egyre erősebb, egyre magasabban vannak a szerveim, a hólyagom is.Aztán mindent kizárva a kovaföldre terelődött a gyanum, főként Pistikének adott tanácsaim közben, mi van, ha a hólyagérzékenységet a kovaföld intenzív szedése okozza?Szóval elhagytam a kovaföldet, és most napok óta jobb a helyzet, nem oldotta meg azonnal, de gondolom lassan regenerálódik az irritáció, amit okozott.Egy hónapig szedtem, ennyi volt, igaz a cisztám eltűnt, nem tudom köze van-e hozzá, de mindenesetre hurrá!!Végül is nem kell vennem újabb dobozzal, úgy látszik telítődtem szilicíummal, jobb vagyok mind a számítógép processzora:)))

27338. öcsike23 (válaszként erre: 27336. - Pestike)
2016. jan. 18. 16:40

Drága Tesó!

Tarts ki! Csak rájönnek már, hogy mi a baj, és orvosolni tudják végre!

Szorítok!

2016. jan. 18. 16:28
Pestike!Próbálj finom érdeklődni, hogy van-e katéter vékonyabb, vagy kíméleteebb van- e nekik.Mert létezik több típus is, egy kedvesebb nővérkénél "sírjál" egy kicsit, hogy ez nagyon feszít, stb, tud-e valami mást?
27336. Pestike (válaszként erre: 27332. - Bea11)
2016. jan. 18. 15:52

Koszi!

Sajnos az en problemam mas. Nem csip. Csak nem urul ki a holyag. Nagyon sok vizelet marad vissza. Újra kateteren. A hugycsovem remelem meg birja...

27335. Pestike (válaszként erre: 27333. - Remmalf)
2016. jan. 18. 15:49

Hallgassad meg, érezz együtt, ne vígasztalj és legfőképpen ne adj tanácsot.

Nagyon gazdag élet élhető saját gyerek nélkül is és sajáttal is lehet pokol. Sok kényszerdöntéstől is megszabadul így. De ezekre neki kell rájönnie, ezt nem lehet sulykolni vagy elvárni, hogy egyből tudja. Talán ha kifejezetten kéri a vígaszt, akkor érdemes pár egyszerű gondolattal készen állni.

Nagyszerű barát lehetsz, ha segítséget kérsz a segítéshez és nem nekirontasz a pajtásodnak a sok jó tanáccsal...

Szerencsés!

: ))

27334. Zoria (válaszként erre: 27333. - Remmalf)
2016. jan. 18. 15:13
Szia! Ha tőlem kérded: az én felnőtt lányomnak sem lehet - másért, de nem. Nem vigasztaltam. Megpróbáltam vele elfogadtatni a tényt, mert minden egyéb más csak mázaskodás lett volna. Mellette kell állni, de mást nem tehetsz. A barátságodat add, a segítséged, ha kell. Pszichológus vagyok. Ennyi tellett tőlem. A tényt ő is tudja. Az biztos, hogy ha más komoly bajt ezzel a műtéttel kikerül, akkor jobban járt. Gyereket lehet örökbe fogadni is. Sok-sok karitatív munkát vállalhat. Tudom, hogy a saját gyermeket nem pótolhatja (nekem is van 3), de segíteni kell, hogy elfogadja a tényt. Üdv.
27333. Remmalf
2016. jan. 18. 14:54

Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy adjatok tanácsot, mivel támogathatom a barátnőmet méheltávolítás esetén. Mi az, amit ilyenkor jól esik hallani, vagy épp ellenkezőleg, egyáltalán nem akar egy nő hallani? Nő vagyok én is, de nekem már van gyerekem, neki pedig emiatt nem lehet.

Köszönök minden segítséget!

27332. Bea11 (válaszként erre: 27330. - Pestike)
2016. jan. 18. 13:29

Nem volt olyan súlyos, mint Neked, de az első napokban nagyon csípett és fájt pisilés közben a húgycsövem. Otthon el is kezdtem szorgalmasan inni medveszőlő levél gyógyteát (antibakteriális, fertőtlenítő, vizelethajtó), ami aztán rendbe tett. De emlékszem, milyen kellemetlen érzés volt minden pisilés. Gondolom, nálam is a katéter okozta a bajt. Nekem még egy olyan "élményem" is volt különben, hogy amikor még az őrzőben voltam, egyszercsak éreztem, hogy nagyon kell pisilnem, pedig bennem volt a katéter!!! Na, rögtön szóltam a nővérnek, aki lejjebb tette a zacsit (minthogy fel volt akasztva az ágyam szélére), és ettől rögtön jobb lett. Szóval, nem tudott kifolyni a vizeletem, sőt, valószínűleg vissza is folyt a hólyag irányába. Valószínű, hogy ez okozta a későbbi problémákat is, valami fertőzést kaphattam.

Gyógyulj meg mielőbb!!

A műtétedről mit mondtak a dokik? Végül is, mit vettek ki Neked?

27331. öcsike23 (válaszként erre: 27329. - Pestike)
2016. jan. 18. 12:01

Köszönöm szépen egész jól! Kop. Kop. Kop.

A tűzhely? Olyan, olyan... :-)

Gyógyulj meg!

27330. Pestike (válaszként erre: 27328. - Bea11)
2016. jan. 18. 11:09

Bea, kerlek mondd el pontosan, hogy mi volt a te pisis gondod.

Egybol nagy vagassal kezdtek maguktol, pedig en mar orultem, hogy nem az lesz...

De ez a pisi... Ez nagyon ijeszto!

27329. Pestike (válaszként erre: 27320. - Öcsike23)
2016. jan. 18. 11:07

Ocsikem, te jol vagy? Remelem a tuzhely egyre foltosabb!

: )

27328. Bea11
2016. jan. 18. 10:41

Pestike!

Drukkolok, hogy most már rendben legyél! Eleinte nekem is voltak pisilési gondjaim, de aztán 1-2 hét múlva rendeződött az is. Végül is, maradt a laparoszkópos műtétnél a doki, vagy lett hasi vágásod is?

27327. öcsike23 (válaszként erre: 27324. - Pestike)
2016. jan. 18. 10:22

Ne hagyd magad! Csak panaszmentesen engedjenek haza!

De én bízok benned!

27326. öcsike23 (válaszként erre: 27322. - Zoria)
2016. jan. 18. 10:20

Látod? Most is pihenek! Kifordultam a konyhából...Úgy hagytam. :-)

A háziorvoshoz viszont el kell mennem. Itt van 100 méterre. A vérhígító miatt. Legalább egyszer mutassák meg mit csináljak vele...

Tudom, van akivel ezt már a kórházban megtaníttatták. Ezért (és nem csak ezért persze) összegeztem is az elmúlt hét tapasztalatait. Valószínű, hogy orvost jól választottam, de kórházat már nem biztos.

Köszönöm az intelmeket! Hallgatok rátok!

Legyetek jók ti is ám!

27325. Pestike (válaszként erre: 27321. - Zoria)
2016. jan. 18. 10:06
Koszi a valaszt kedes draga Zoria!
27324. Pestike (válaszként erre: 27320. - Öcsike23)
2016. jan. 18. 10:05

Koszi a kerdest. Most kivettek a katetert, megfigyelnek. De tolnanak haza, hogy menjek Sztk-ba urologushoz.

Megint van min izgulni.

27323. Zoria (válaszként erre: 27315. - Rita963)
2016. jan. 18. 08:26
Rita Kedves! Így kell.. a férjeknek is jót tesz. őket is kell erősíteni. Egy jó férj ugyanúgy kattog, mint pl. Te, csak éppen nem veszed észre rajta, mert nem engedi. Minél többet jó hangulatban és együtt :) Örültem a leírásodnak!
27322. Zoria (válaszként erre: 27319. - Öcsike23)
2016. jan. 18. 08:24
Öcsike! Örültem, hogy hazamentél, de semmi konyházás, semmi gyerekezés... egyelőre gyógyulj! Még ha azt érzed, hogy menne, akkor sem! 4 hét az 4 hét. A hátam akart belyukadni, de akkor is feküdtem. Enni, sétálni kicsit felkeltem, de semmi több. Kérlek, hogy hallgass ránk :)
27321. Zoria (válaszként erre: 27318. - Pestike)
2016. jan. 18. 08:22
Már a műtéten betették. A doki azt mondta, hogy így lényegesen könnyebb lesz a hólyagomnak, mert nagyon zavart, de még ráadásul kicsit ki is dörzsölt, amit még hazajövetelem után is kezelgettem. Viszont igaza volt, mert a 3.nap után érzetem, hogy már azt is tudom tartani - szabályozni -, hogy mikor engedem és mikor nem. Bár minden a "zacsiba" ment, de tényleg megtanulta, hogy nem akkor ürítünk, amikor akarunk. Hidd el, hogy neked is jobb ez így, bár sétálnál nehezebb, de én úgy fogtam fel, hogy "úrinő nem indul el táska nélkül"... ez a kis zacsi mindig jött velem :) Éjjel nehezebb, mert az ágy egyik oldalára lehet akasztani, de egy tündéri ápolónő hozott valami vasat és így mindkét oldalamra fordulhattam, mert tudtam mindkét oldalra akasztani a tasakot. Száz szónak is egy a vége: a húgyhólyag újra normálisan működéséért hagyták ilyen sokáig bent.
27320. öcsike23
2016. jan. 18. 08:20
Tesó! Mi a helyzet? Látott ma már orvos? Mit mond?
27319. öcsike23 (válaszként erre: 27317. - Zoria)
2016. jan. 18. 08:19
De jó! Érezzétek pompásan magatokat! :-)
27318. Pestike (válaszként erre: 27300. - Zoria)
2016. jan. 18. 08:05
Neked miért volt bent a katéter ilyen hosszan?
27317. Zoria (válaszként erre: 27309. - Molnoska)
2016. jan. 18. 07:51

Molnoska! Mi mindig Hajdúszoboszlóra járunk. Most találtam egy olyan lehetőséget, ami 56 %-kal olcsóbb, ha március végéig igénybe vesszük. Kettőnknek a férjemmel, félpanzióval 25.700,- Ft 3 nap. Ennél olcsóbb nincs. Mindig nézem a neten a kínálatot. Volt még tegnap 18 hely! Zalakaros, Hévíz, Mezőkövesd nem jött be. A vérnyomásomat megdobta mindegyik.

Az idézetet köszönöm. Nagyon-nagyon találó :)

27316. anyalánya
2016. jan. 18. 07:42
Kedves Molnoska! Úgy vettem ki az egyik írásodból, hogy Veszprémben műtöttek. Engem is itt fognak, már a a gyávaság nálam is erősen jelen van. Mi a véleményed a kórházról, az osztályról? A műtét utáni helyzetről, ugyanazt mondta az orvosom, ami Te is írtál:1 nap örző szoba a nővérszobával szemben.
27315. Rita963
2016. jan. 17. 21:50

Kedves Zalagyöngye!

Igen az Uzsokiban fognak műteni. Remélem valóban csak valamit félreértett az ismerősöm a műtét utáni megfigyelésről.

25-én már részem lesz benne. :(

Ma viszont nagyon szuper napot töltöttem csak kettesben a férjemmel. A nagyfiú síelni volt és csak este érkezett haza. Most viszont "teltház" van itthon, a nagylány is itt lesz ( ő is este érkezett) egy pár napot, mert a párja külföldön van.

Szuper volt ez a nap. Nem zakatolt az agyam a műtétről.

Nagyon köszönöm Neked is a bátorítást.

Puszi Neked is!

27314. Rita963 (válaszként erre: 27312. - Molnoska)
2016. jan. 17. 21:36

Kedves Molnoska!

Nagyon szép idézetet találtál és mennyire igaz.

Köszönom Neked is a bátorítást, mához egy hétre már megtudom, hogyan működik a műtét utáni megfigyelés. A nővérkét majd kifaggatom.

Puszi

27313. Rita963
2016. jan. 17. 21:30

Kedves Lányok!

Most jutottam csak géphez , és most olvastam végig a mai nap történéseit.

Először is mindenkinek hálás szívvel köszönöm a biztató szavakat . Én is bízom abban,hogy a műtét utáni megfigyelés valóban jól fog működni a kórházban.

Öcsike!

Ez szuper, hogy már hazamehettél . Gyorsabb lesz a gyógyulás is otthon. A ház ura pedig gyorsan fog tanulni. :)))

Pihenj sokat, erősödj, gyógyulj most ez a legfontosabb.

Pestike!

Kitartást!! Minden rendben lesz. Inkább most még egy pár nappal több a kórházban, mint esetleg újra bekerülni. Az orvosod mindent meg fog tenni, hogy megoldja a problémádat.

Zoria!

Ez a "gyógyvizelés" nagyon jól hangzik. :)

Szuper jó program, teljes feltöltődést, jó pihenést kívánok előre is!

27312. molnoska
2016. jan. 17. 18:26

Ezt az idézetet találtam.csak én érzem, hogy igaz az itteni kis csapatra?Minden nap a gyógyulás csodáját érjük meg,hétköznapi dolgokban.

"A csoda észrevétlenül lép az életedbe. Hétköznapi, közönséges, szürke pillanatnak álcázza magát."

Müller Péter

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook