Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Zalagyööööngyeeeeee!
Mi tekinthető normális hasfájásnak hat hetesen?
Köszi!
(Hiányzol!)
Szivi! :)) Ez volt utolsó nyilvános zengetésem...
Lelkem jól van, de a hasam fáj. Folyamatosan, sokféleképpen, de nem erősen. Neked milyen a hasad?
A gyomrom bírja, de én nem bírom a fogyózást...
:)))
Puszillak Benikével együtt!
Nagyon ügyes vagy.
Most pihenj sokat!
Sok puszi
Köszi a véleményt. :)
Hogy van tested, lelked? A gyomrod hogyan bírja a nélkülözést?
Puszillak! Cicástól. :)
Lerzsi, egyszerűen szuper vagy! Az alvás és a kakkanó remélem, hogy javul még,a migrénért meg együtt érzek veled nagyon!
Puszi!!
Jól van. Ügyes vagy. Pihenj.
Puszi
Kedves Csiribiri,
A tobbek altal leirtakat azzal egeszitenem ki, hogy a vaci korhazban, ahol mutottek, mutet elott este 6-ig meg egy joghurtot is lehetett enni. A mutet utan par oraval mar lehetett inni, enni viszont nem. Masnap nalunk is reggel-este haztartasi keksz, ebedre husleves repaval, es vizes krumplipure volt.En aznap hozattam be otthoni huslevest is. Masnaptol reggel-este kenyer, parizsi, vaj es sajtkrem volt. Ebedre sovany hus volt repakorettel, spenottal vagy tokfozelekkel. En nem vagyok kenyeres, felvagottat se nagyon eszem, inkabb az otthonrol behozatott krumplipeppel es barnarizzsel potoltam ezeket az etkezeseket. Nekem a nagydolog siman ment a korhazban az eloirt napon, azota sincs vele gondom. Egy hete vagyok itthon, egyelore itthon is a krumpli-barnarizs a fotomeg, ezt varialtam spenottal (ha kapsz otthonra verhigito injekciot, spenotbol legfeljebb 10 dkg/t lehet naponta enni), soskaval, gombaval, repaval cukkinival. Verhigito szuri eseten a tojassal is vigyazni kell, napi egyet lehet belole enni. Neha egy kis csirkehust ettem meg. Gyumolcsot kezdetben fove lehet enni, es fokozatosan lehet atterni a nyersre. Almaval jo kezdeni, tegnaptol mar heja nelkul egy egesz alma is megy nyersen. Ma ettem egy kis zabpelyhet is, eddig semmi problema. Lehet, hogy kicsit spartainak tunik ez az etkezes, de igy nincs semmi problemam, szelgorcsok se kinoznak. Remelem, tudtam segiteni.
Drága Tesókám közösbe feltett kifejtős kérdésére válaszolnék röviden, ugorja, akinek nem érdekes.
A kérdés az volt, hogy "a szex időtartama mit határoz?".
Szerintem a szex időtartama mindegy, ha mind a két fél közös akaratából ilyen vagy olyan: rövid és gyors vagy lassú és hosszú...stb.
Ha a liftben vagy a rajtakapás lehetőségével van spékelve a gyors numera, akkor nyilván az adott párnak a hozzáadott érték a lebukás lehetőségének az izgalma.
De efféle perverzbe hajló mókák megeshetnek a hosszabb és beszélgetős szex közben is, vannak, akik felveszik videóra, vannak, akik nézetik magukat, kikötözik egymást...stb.
Egyik iránnyal sincs semmi gond, amíg mind a két fél egyenlő mértékben, másokat nem bántva és egymással egyetértésben, közös örömként cselekszi és éli meg mindezt.
A baj inkább ott van, ha az egyik fél elhallgatja, hogy nem arra vagy nem csak arra vágyik, mint ami általában történik és kiszolgálja a másik igényeit, anélkül, hogy a saját igényeit meg merné osztani vagy azok számítanának.
Ha egy pár elégedett a gyors numerákkal és egyikük sem vágyik többre, egészségükre.
Ha mások pedig a lassú és hosszas matatás hívei lelki ingyom-bingyomokkal megfűszerezve, nekik is egészségükre.
Összefoglalva: Nem a szex időtartama, hanem páros jellegű kölcsönössége és lelki minősége az, ami szerintem számít. És persze a kapcsolatokban nem csak fekete-fehér jelleggel szexelnek az emberek, hanem a rövid és hosszabb akciók váltakoznak, mikor mire van idő és mód.
De ahol nincs nagy variálás, az is szupi, feltéve, ha mind a két fél örömét és kielégülését leli a megszokott koreográfiában. És sajnos ez szokott leginkább a probléma lenni, hogy nem...
De ez már egy másik kifejtős lenne.
:))
(Mindez persze szerintem.)
Örülök, hogy szépen rendbe jött az arcod.
A műtét előtt a mővérke fáslizta be a lábamat. Valószínűleg a trombózis elkerülésére. A műtőben kaptam bizony zöld csizmácskát sőt még le is szíjazták a lábaimat. Viszont mikor a kórterembe visszatoltak, már nem volt fáslim. De este már kaptam a vérhígító szurit.
Nekem a férjem adja a szurit a karomba, de már csak ÖT darab van. Kék zöld a karom és vannak csomók is. Majd elmúlik:))
Szép napot!
Puszi
Műtét előtti nap délben még könnyű ebédet szabad volt enni, majd bevettem a béltisztítót és csak inni 2-3 liter vizet estig, éjféltől pedig inni sem lehetett. Reggel pár korty vízzel egy nyugtatót adtak, majd jött az altatás és műtét.
Műtét napján (hétfő) csak infúzió, másnap reggel (kedd) darált párizsi, vaj, zsemle, délben híg húsleves, darált főtt hús só nélküli vízben főtt krumplival. Gyümölcslét nem engedtek inni a felfúvódás miatt ehhez képest vajkrémet és nyers uborkadarabot kaptam vacsira (az uborkát nem ettem meg). Szerda: gríznokedlivel leves, sült sovány hús, borsópüré, amin elég sokan kiakadtunk, főleg, hogy akit kedden műtöttek az is azt kapott. Csütörtökön már itthon kaptam a hazai ebédet.
Itthon még egy hétig kissé hígabb ételeket ettem (és sok joghurtot), de mindent ami tudom, hogy korábban nem okozott problémát.
Válassz magadnak bármi könnyen emészthetőt a menüből! Nálunk is ezt hebegték egy időben, de nem vezették be a menürendszert. Lehet Nálatok előbb haza is engednek (pl. azt mondta az egyik doki, hogy külföldön lapar. műtét után aznap hazaengedik a beteget).
Lerzsi Kedves! Nekem a banán hasfogó. De kire hogyan hat. A Guttalaxot mindenkinek ajánlom. Napi 5 csepp, nem több és nem kell erőlködni. Érdemes.
Gyógyulj mielőbb:)
Drága Zoria!
Igen, az alvás már nagyon kellett, mert éreztem, hogy ennek nem lesz jó vége. Egy fél szem altató kellett csak hozzá. Most ott figyel a többi az éjjeliszekrényen.
Ha nappal én is aludnék, tuti éjszaka ébren lennék.
De jó, hogy már csak egyszer kell kimenned. Lehet, hogy az az egy is el fog maradni előbb vagy utóbb?
Az utolsó mondatodból még csak az alvást sikerült megvalósítani. A másik két dolog még megvalósítandó tervként szerepel a listámon. :))))
Sajnos ez az ödémás rész a vágás felett mindig érzékeny, de már nem olyan kemény. Reggelente ha hanyatt fekszem olyan ,mintha nem is volna már ott. De ahogy felállok szembesülök a való világgal, hogy de bizony még ott van. :(((
Millió puszi
Alvás még mindig nem a legjobb, de nem panaszkodom (olyan, mint régen), főleg, hogy fél 1-kor mentem a kúpomért, mert a migrénem előjött.
Evés rendben, tegnap rántottam magamnak húst :-), de van a vasárnapi pörköltből és levesből is. Volt Kolléganőm meglepett egy kis földieperrel én pedig vasárnap este főztem egy kis kompótot almából, de van banán, narancs- vérnarancs is. Süteményvágyam is kielégítette volt Szomszédunk, aki vasárnap látogatott meg :-)
Pisi teljesen rendben, a nagywc néha problémás, próbálok lazítani rajta és nem erőlködni.
Remélem a többiek is jól vannak!!!!! A várakozóknak kitartást, rohan az idő Nektek is és hamarosan túl lesztek a műtéten!
Rita Kedves! Örömmel olvasom, hogy tudsz aludni :) Nincs is annál jobb. Most már én is csak egyszer megyek ki éjjel.Aludni mindig tudtam. Szerintem visszafelé a wc-ből, már alszom :) Viszont ha nappal egy picikét is ledőlök, nem tudok elaludni este. Éppen ezért ahogy nagyapám mondta: a nappal a munkáé, az éjszaka az elvásé és gyönyöré :)
Ölellek! :)
Öcsike Drága!
Nekem nagyon jó volt az altató amit bevettem,próbáld meg Te is . Azóta nem nyúltam hozzá. Felébredek éjszaka, de vissza tudok aludni. Reggel kipihenten ébredek. Ez nagyon fontos. Nem tudod magad kipihenni, egy idő után borulni fog minden.
Mikortól szeretnél dolgozni?
Hat hét egy szám, de hogy érzed magad?
Tudnál már dolgozni?
Dolgunk az lenne rengeteg, de még minden lassabban megy, legalábbis nekem.
Benike mellett nincs unatkozás. Gyógyuljatok együtt!
Legyen szép napotok!
Puszi
Pestike! Rég' láttam már bejegyzésedet. Hiányoztál:)
Ölellek és köszönöm!
Drága Öcsike!
Az alvás olyan alapvető létszükséglet, mint pl. az evés... Kihat mindenre a "kialvatlanság", még a gyógyulásra is. Idegrendszeri probléma is lehet. Az ideggyógyász felkeresése nem rossz megoldás. (Mikorra kapsz időpontot?) Pszichológus kevés ehhez. Az is baj, hogy az álmatlanság egy önmagát gerjesztő folyamat, annyira, hogy a végén már azt a kevéske időt sem tudod alvással tölteni, amit eddig.
Ne kínlódj tovább. Addig amíg szakember nem lát, nagyon gyenge pl. Valeriána gyógyszert bevehetsz.
Van már fogalmad?? :) :) Őszintén mondom, hogy szívem szerint elringatnálak, de ez most nem megy. A Te esetedben az a bizonyos plafon bámulása a legrosszabb, ami létezik.
Okoskodtam... de ennek ideggyógyász a "mestere" :)
De jó! Úgy szeretem az Alföldet! (S Petőfit is!)
Este 6-ra megyek dokihoz,a magánrendelőjébe hívott (elvileg 6-ig rendel :-)
Hajrá, szurkolok, hogy utolérd magad!
Puszi
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?