Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

30186. öcsike23 (válaszként erre: 30182. - Pestike)
2016. ápr. 6. 19:32

Köszöni :)

Élvezd csak, helyettünk is! :)

Puszi

30185. anyalánya
2016. ápr. 6. 10:22

Tücsibemami!

Lehet, hogy már túl is vagy a dolgokon! Minden Óra könnyebb lesz, és a gyógyulás is közelebb van. Várunk vissza!

30184. anyalánya
2016. ápr. 6. 10:19

Drága Lányok!

Szinte hihetetlen, de a holnapi nappal megkezdődik a harmadik hét! Sok pihenés, fekvés-felkelés, érzet szerint. Hasi vágásom nincs, talán így könnyebb, de az alsó emelet pengéit még mindig érezgetem, tompábban, de azért igen. Ma tervezem a boltba elmenni, közel van, csak 4szem zsemle lenne a cél, deha rágondolok, remeg a lábam, pedig itthon semmi bajom. A kisebb séta is megy. Fejben dől el minden, még a fejemmel kell megbeszélni a dolgokat, aztán oké!

30183. Rita963
2016. ápr. 6. 06:32

Drága Lányok!

A szorgos dolgozóknak jó munkát!

Akik otthon lábadoznak mielőbbi felépülést, sok pihenéssel!

Benikének megy a gyógyító puszi!

Tücsibemami!

Ma nagyon szorítunk neked, gondolunk rád! Pár nap és minden nap kicsit jobb lesz minden. Kitartást, ne félj!

Sok szeretettel ölelek mindenkit!

Puszi

30182. Pestike
2016. ápr. 6. 00:50

Jobbulást Töpinek!

:)

Bírom, London kényeztet, így könnyű azért...

Megy az üdv mindenkinek!

30181. öcsike23 (válaszként erre: 30180. - Pestike)
2016. ápr. 5. 14:54

Tesó! Egyik jobban megy, mint a másik!

Hétfőre beteg lett a töpörtyű.

Húzós, de megoldjuk ezt is.

S te, jól vagy? Bírod a tempót?

Puszi

30180. Pestike
2016. ápr. 5. 07:19

Mindenkire szeretettel gondolok, megy a drukk a műtétre váróknak!

Tesókám, hogy megy a munka és az alvás?

Puszik Bözsike birodalmából...

30179. anyalánya (válaszként erre: 30178. - Tücsibemami)
2016. ápr. 4. 19:45
Tudod egyetlen szó: Nem félni! Drukkolunk, rád gondolunk 6,-án, érezni fogod az erőt! Ölellek szretettel.
2016. ápr. 4. 18:24

Drága lányok!

Egy időre most elköszönök.

Mindenkinek,aki már dolgozik jó munkát.

Anyalánya gyógyulást és jó étvágyat.

Vigyázzatok Magatokra!

30177. EsztiMami (válaszként erre: 30176. - Öcsike23)
2016. ápr. 3. 16:18
Nagyon köszönöm az infót. Azért lettem nagyon ideges, mert egy már nem aktív fórumon olvastam a Wertheim kapcsán. Ott sokan otthoni katéterről, évekig tartó székelési nehézségről és a műtét után elképesztő fájdalmakról számoltak be. Azon gondolkodtam, hogy vajon a nyirokcsomók és környéki szövetek kivétele teszi ilyen nehézzé a postoperatív időszakot. Ha vkinek volna ebben tapasztalata, nagyon megköszönném a további infókat.
30176. öcsike23 (válaszként erre: 30175. - EsztiMami)
2016. ápr. 3. 15:47

Vizeletgond nem volt. Székletgond annyiban, hogy az 1. nehezen jött össze, ill. egy ideig fájdalmas volt az inger.

Nyomatták infúzióban a fájdalomcsillapítót. Nekem az utána érkező görcsök fájdalmasabbak voltak, de arra is adtak fájdalomcsillapítót.

Az elviselhetőség mértéke a fájdalomküszöbtől is függ.

Legutóbbi kérdésedre szerintem lehetetlenség válaszolni, de véleményem szerint fájdalom szempontjából nincs akkora különbség.

Hozzáteszem az enyém nem Wertheim volt, csak teljes méh, petefészek, ill. nyirokcs. eltávolítás.

Úgy gondolom jó kezekben leszel!

30175. EsztiMami (válaszként erre: 30174. - Öcsike23)
2016. ápr. 3. 14:26
Köszi, hogy jelentkeztél. Arra lennék kíváncsi, hogy voltak-e vizelet illetve székletproblémáid a műtét után, és hogy a fájdalom mennyire elviselhető/csillapítható a műtét után. Vajon a Wertheim sokkal fájdalmasabb mint egy kevésbé radikális méheltávolítás?
30174. öcsike23 (válaszként erre: 30171. - EsztiMami)
2016. ápr. 3. 14:16
Szia! Mire vagy konkrétabban kíváncsi?
30173. EsztiMami (válaszként erre: 30172. - Tücsibemami)
2016. ápr. 3. 10:28
Szia! Nekem nyitott hasi műtétem lesz az operáló orvos döntése alapján. Írok privát üzenetet Neked.
30172. Tücsibemami (válaszként erre: 30171. - EsztiMami)
2016. ápr. 3. 10:12

Kedves EsztiMami!

Hol lesz a műtét?

Nekem is "ilyen" műtétem lesz a jövő héten szerdán, laparoszkóposan.

Kitartás!!!

30171. EsztiMami
2016. ápr. 3. 09:39
Kedves Fórumtagok, üdv mindenkinek! Nagyon jó olvasni és látni ezt az összetartó csoportot. Szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata Wertheim műtétről, azaz kiterjesztett (nyirokcsomó + parametriumok is) méheltávolításról. A jövő héten lesz ilyen műtétem egy magánklinikán és rettentően izgulok.
30170. anyalánya
2016. ápr. 3. 08:24

Drága Lányok!!

A porcicák nézegetése ismeretlen fogalom lett számomra, hess, nem nézegetem! Ugyanígy a járólap fényességét sem. Feltartott fejjel megyek előre, és ami nem kell, azt nem látom meg. Ez egy nagyon jó módszer! A pengén való ülést, sajnos még mindig nagyon gyakorlom, pedig kezelem, kezelem. Gyönyörű vasárnapot kívánok nektek. Ölellek benneteket:anyalánya

30169. anyalánya
2016. ápr. 3. 08:17

Tücsibemami!

A mai nap szent evangéliuma: Ne félj!!

30168. Tücsibemami (válaszként erre: 30161. - Hajnal81)
2016. ápr. 3. 07:28

Kedves Hajnal!

Nagyszerű.

Jó pihenést a hétvégén és hasonlóan jó munkát a jövő héten is!

Puszi

30167. Tücsibemami (válaszként erre: 30158. - Anyalánya)
2016. ápr. 3. 07:21

Kedves Anyalánya!

Ami az evést illeti próbáld meg kényeztetni magad kedvenc étellel, nasival, gyümölccsel.

Ez utóbbi, ha szívesen fogyasztod, szerintem javítja az étvágyadat. Gyümölcs evése után az ember szinte mindig kíván valami sósat.

Jó étvágyat és gyógyulós szép napot!

30166. öcsike23 (válaszként erre: 30165. - Anyalánya)
2016. ápr. 2. 23:55

Ez igen! Nagyon jó úton haladsz! :)

A kis szakácsom nap mint főz. Jó időben, ovi után. Előkerült a nagy babakonyha, a homokozójátékok. Szóval köszöni, jól van! :)

A matatásról ne feledkezz meg!

:)

Puszi

30165. anyalánya (válaszként erre: 30163. - Öcsike23)
2016. ápr. 2. 17:38
Öcsike! Miért sértődnék meg? Nincs miért? A haj megmosva, mintha mi sem történt volna, a hűtő tartalmának csökkentése elkezdődött, beletettem egy bordó színű lekvárt is, hogy ne finyologjak a sárga baracklekváron. Házi mindkettő, és finom is, csak valahogy az izlelő bimbóimat a kórházban hagytam, van ez így! A kis"szakácsod, hogy van? Közben lapozgatom vissza a bejegyzéseiteket, hogy mit csináltatok az első, második... stb heteken. Ötleteket keresek a szobafogságra. Mindenre van válasz.
30164. 9fedfbf042
2016. ápr. 2. 16:45

Sziasztok Lányok ! Molnoska, Zalagyöngye, Anyalánya, öcsike23, Rita963 !

Eltüntem egy kissé mert lebetegedtem - egy hetes fekvésben volt részem nagyon köhögtem, folyt az orrom lázas voltam. Igy a mostani orvosi visszatérésem elhalasztódott ! Jobban mondva én halasztottam el egy hónapra még - tudom ez nem jó megoldás de nem volt erőm elmenni most a dokihoz. Legalább várok még egy ciklust és akkor lesz ami lesz beszámolok a fejleményekről. Minden esetre az előző vérzésem már másként zajlott de leszámitva hogy nem ugy kezdődött hogy ömlöttem - még meg is lepődtem hogy de jó ám rá következő napra megjelent a bő vérzés, a görcsök, a szédülés /ami eddig nem volt/ és egy hétig tartott !!!! Ez is ritkaság már nekem. Szóval nem nagyon változott semmi ! Remélem ti jól vagytok, aki dolgozik ne erőltesse azért tul magát, csak óvatosan, aki még lábadozik, pihenjen sokat és élvezze a jó időt - sétálgasson és hagyja a munkákat a családra.

Mindenkit ölelek és puszilok !

molnri

30163. öcsike23 (válaszként erre: 30160. - Anyalánya)
2016. ápr. 2. 13:11
Hú, ne haragudj! Elfelejtettem... Fekete pontot kapok? :)
30162. anyalánya (válaszként erre: 30161. - Hajnal81)
2016. ápr. 2. 10:20
Ugye, hogy menni fog! Jó a társaság, jobb a munka, és még gyorsabb lesz a gyógyulás, majd meglátod! Sok sikert, a jövő héthez is!
30161. hajnal81 (válaszként erre: 30156. - Öcsike23)
2016. ápr. 2. 08:50
Sziasztok drága lányok!túl vagyok az első munkanapon,jobb volt mint gondoltam!Mindenki kedves volt,és a lényeg hogy bírtam az ülő munkát úgy hogy nem kellett kigomboljam a nadrágom gombját,szóval a pocim jól viselkedett!Jó érzés volt hogy újra hasznosnak éreztem magam!Szép hétvégét mindnyájatoknak!Puszi.
30160. anyalánya
2016. ápr. 2. 08:25
Öcsike, drága! Nekem hasi vágás egyáltalán nincs, így mehet a zuhanyozás, csak nem akarom, hogy tiszta sanponos legyek, de mégiscsak ez lesz a megoldás. Tegnap d.u. már 10 percre kiültem a ház melletti padra, gyönyörű időben, és az 1 emeletet is fáradtság nélkül megtettem. Egyébként plafon nézési funkció bekapcsolva! A hütő tartalmát nézegetem, nézegetem, de hagyom nyugton!
30159. öcsike23 (válaszként erre: 30158. - Anyalánya)
2016. ápr. 2. 08:01

Anyalánya!

Hajmosással kapcsolatban is olvastam több praktikát, nekem a zuhany alatti hajmosás jött be, ha hátrahajtod a fejed, akkor a sebet sem nagyon éri víz. Én ugyan nem így tettem, de rövid haj hamar kész.

Étkezésben Rita tud tanácsot adni, hogyan lendült át hasonló gondokon. Kérlek azért valahogy tégy egy kis erőszakot magadon, a sétához erő kell! :)

Ha csak verebecske módra csipegetsz, de csipegess. Nézegesd sűrűn a hűtő, az éléskamra kínálatát, hátha piros lekvárra is rátalálsz. :)

Drukkolok, hogy ezeken a nehézségeken is gyorsan átlendülj!

Puszi, legyen szép hétvégd!

30158. anyalánya
2016. ápr. 2. 07:39

Lányok!

Kérnék tanácsot, hajmosási praktikára. Tegnap a mosógép tetejére rátettem egy kis mosdótálat, arra rá egy nagyobbat, amibe hajam megmosom, aztán a zuhany, de olyan

fura pozban voltam, hogy inkább el sem kezdtem, na majd ma....

A másik a kajálás, nem megy!A vaj, miért vaj, a sajt miért sajt, a lekvár miért sárga, stb, stb. A gyerekem hozott most Béres cseppet, de az miért vas izű, szóval keserű a szőlő!

30157. anyalánya
2016. ápr. 2. 07:30

Tücsibemami!

Tdod, csak egy szó: Ne félj! 4 nap múlva Te is ezt mondod, majd meglátod!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook