Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Sziasztok!
Novemberben volt méh- és petefészek eltávolításom hasi műtéttel.
Azóta nem tudok annyit dolgozni mint előtte. Sokkal hamarabb elfáradok. A fizikai munka kimerít. Éjszaka sokszor felébredek és nehezen alszok vissza. 49 éves vagyok.
Aki hasonlóan átesett ezen a műtéten mit tapasztal?
Kedves Andrea.b, Aranyalma!
Nagyon köszönöm a hozzá/m szólásokat...:)))sokat segítetek..Nagyon örülök, hogy van SOTE-s orvos nevem is...:))
Andrea,te pedig igen elgondolkodtattál , és most váltottam egy levelet 2014-es embolizáción átesett sorstárssal, ő is azt mondta , hogy minden rendben vele mióma ügyben azóta is..
Végül is nincs vesztenivaló, én is a Dr. Bérczirőltudok , hogy Bp-n ő csinálja, közben hallottam az endoszkópos mióma eltávolításról is Debrecenben , úgyhogy futok még néhány kört a témában....inkább nem kapkodom el..
Kedves Andrea.b!
Az egyebek mellett a kismedencei nyirokcsomókat vették ki. Nem tudom, hogy pontosan mennyit. Laparoszkópos műtét volt.
Gondolom, illetve remélem, hogy a nyirokkeringés zavara okozza a tompa fájdalmat és zsibbadást nem pedig idegsérülés.
Előre is köszönöm a jó tanácsokat!!
Szia Elyn,
Én Sotes vagyok, ott mindenkit dr Máté Szabolcs onkológus műtött (engem nem, mert én akkor még nem ismertem őt). Nagyon meg volt vele mindenki elégedve, és utánajárva is azt tudtam meg, hogy nagyon jó orvos.
Elnézést hogy eltüntem, de a változatosság kedvéért az arcüreggyulladás után most éppen középfülgyulladásból láballok ki.. Hát ez van. Azért olvasgattalak Benneteket.
Lenne egy kérdésem is, az normális, hogy lassan 4hete műtöttek bikinivágással, és nem mozdul a bőröm a sebről? A vágás felett pedig feldudorodik a bőröm. Elég vékony alkat vagyok, és nem túl szép látványnak ítélem, és félek is, hogy letapadhatott vagy bármi ilyesmi..
Mindenkinek jobbulás kívánok.
Kedves Andrea.b!
Nyiroködéma témában sajnos érdekelt vagyok.
A műtét után mindkét combom tövében maradt egy duzzadt-zsibbadt érintésre fájó tenyérnyi rész. A bal oldali rendbejött, de a jobb makacsul tartja magát. A neten találtam gyakorlatokat, melyek közül a spicc-pipa lábfejtornát szoktam csinálni. Egyenlőre eredménytelenül. Többre eddig nem mertem vállalkozni.
Köszönettel fogadok minden jó tanácsot.
Kedves NIKA58!
Csak ismételni tudnám az előttem író lányokat.
Tehát ne félj, a hat hét pihenés, valóban soknak tűnik. Csak légy nagyon türelmes, én ezt tudom neked tanácsolni.
Minden nap egyre könnyebb lesz a műtét után.
Szerdán nagyon fogunk neked szorítani, rendben lesz minden.
Bátorság, hisz te is egy erős nő vagy!
Kedves Borka!
Nekem is chrobak műtétem volt. Én is féltem mi lesz utána, de a nőiességem én sem féltettem, hogy elvesztem (max. a súlyom növekszik a kevesebb mozgástól).
Minden működni fog hét hét után, csak lassan, fokozatosan kell visszaszokni minden téren a megszokott életmódhoz :-)
Mielőbbi gyógyulást!
Kedves NIKA58!
Jó, hogy olvastad a leírtakat, én is innen merítettem erőt, bátorságot és szót fogadtam a tapasztaltaknak.
Nekem is hasi műtétem volt már több mint 2 hónapja. Én a katétertől féltem, de valóban a kiszolgáltatottság is benne van a pakliban. Hát bent másnap felkeltettek, a forgáshoz nem kellett segítség, mert úgysem tudtam akkor, de másnap már erőszakot vettem magamon az oldalt fekvéshez.
Inkább itthon volt a rosszabb a kiszolgáltatottság, de ahogy a lányok írták, nem mentem sűrűn oda, ahol tennivaló akadt volna. Lassan, fokozatosan mindent megoldottam (három pasit kell-kellett volna kiszolgálni), s ma végre a porszívót is megfogtam, mellette 3 mosás, teregetés, főzés, terasz felmosás is megvolt. Elfáradtam és most pihenek, mára elég volt bőven.
Ne fél, minden rendben lesz és minden megoldódik!!! Kitartást kívánok Neked.
Kedves Tücsibemami, anyalánya, öcsike23, és Zoria!
Jól esik hogy figyeltek rám, biztosan a továbbiakban is foglak követni titeket!
Méh és petefészek-eltávolítás vár rám 27.-én hasi műtét formájában.
Tényleg olvastalak titeket, DE...hogy mégis mitől félek, ...hát...a kiszolgáltatottságtól!
Ha az ember megszokta, hogy mindent önállóan ( na jó majdnem mindent..) meg tud oldani, akkor az elkövetkezendő, -azt mondjátok - 6 hét ijesztő számomra.
Szia!
Jól tetted, hogy csatlakoztál, s hogy olvasgatsz a fórumon. Valóban félünk, féltünk -szinte mindannyian-, de itt vagyunk, s már viccelôdni is van kedvünk. Ha valaki eljut ide, hogy ezt a mûtétet kell végrehajtani rajta, annak bizony nyomós oka van. A mûtéttel javulást várunk az életminôségünkben, s ez ìgy is van.
Ha kérdésed lesz még nyugodtan írj, látod a lányok tettrekészen figyelnek.
Kitartást, szorítunk!
Üdvözöllek Nika!
Ne félj, ez a jelszó! Ha valaki félt itt, én biztosan, már a korom miatt is. Ez a kis csapat rengeteget segített, tanácsokkal, biztatással. Én ébren voltam végig, semmi rossz emlékem és fájdalmam ezzel kapcsolatban nincs. Azt tudomásul kell venni, hogy nem sétagalopp, a gyógyulásunkért van minden, és egyáltalán nem kibirhatatlan, és napról napra könnyebb, folyamatosan adják a fájdalomcsillapítot, ha szükséged van rá, aztán "csak" gyógyulgatni kell!
Kedves Nika!
Üdvözöllek a csapatban.
Kisebb-nagyobb egészséges félelem mindenkiben volt a műtét előtt, szerintem ez természetes.
Ami a fájdalmat illeti, a műtét napján, másnap reggelig adnak morfiumot. Szinte fájdalommentes órák ezek. Utána is adnak tablettát és az is hat. Anno nekem azt mondta az altatóorvos, hogy ha fáj, szólni kell, nem szabad megvárni, hogy nagyon fájjon, mert akkor azt már nehezebb csillapítani.
Minden nap könnyebb lesz majd, meg fogod tapasztalni. Próbálj meg úgy gondolni az egészre, mint egy szükségesre, mely egy sor gondodat, problémádat megoldja, vagyis pozitívan. Ez megkönnyíti a nehéz napokat. Saját tapasztalat.
Milyen, mekkora műtéted lesz?
Kitartás, a napok gyorsan múlnak, egy kettőre túl leszel rajta.
Kedves Borka!
A chrobak műtétnél, neked a hüvelyi résznél, minden változatlan maradt, tehát minden olyan jól fog műkődni, mint előtte, a méh nyaki része is megmaradt. Szex terén az egyik legkiméletesebb műtét tipus, orvosi vélemény szerint is.
Borka!
Örömmel olvasgatom mindent. Üdv. a csapatban! Öcsike írta, hogy én nem féltem. Tényleg csak annyira, mint pl. egy vérvétel előtt. Tudtam,hogy aludni fogok, úgysem érzek semmit... Utána? Ha sikeresen ébredek már csak jobb jöhet. Valahogy így éltem meg. "Megtanítottam" a lányokat a fekvés gyönyörére :) Mármint, hogy ha a plafont nézed felfedezed, hogy jövőre mi lesz a dolog. Különösen ha azt a komoly két hetet minimum! végigfekszed. Aztán rájössz, hogy festetni kell és tudsz két dolgon agyalni: - miből, mikor:) Máris lesz elfoglaltságod. A lényeg, hogy pisi, kaki, étvágy rendeződjön. Figyelj! A szex legalább olyan fontos egy ember életében, mint bármi más, csak valamiért itt mernek beszélni róla. Apránként visszatér az is. Buta, aki arrogánsan válaszolt! Fedezd fel először saját magad - szerintem, és ezt javasoltam azoknak különösen akiket hüvelyi úton műtöttek -. Azután ha szeret a párod biztos vagyok benne, hogy úgy fog segíteni, mintha szűz kislány lennél. Emlékképei erről mindannyiunknak van :)) Eleinte a kezünk sokat segít, később pedig olyan pozitúra kiválasztása a lényeges,ami mindkettőtöknek jó :) A hat hetet megvárnám a hüvelyi közösüléssel, de egy-egy kis "játék" már korábban is belefér!
Bármi foglalkoztat: írd meg! :) Gyógyító ölelésem:)
Öcsikével teljesen egyetértek! Az idő, a türelem, a szeretet mindent megold :-)
Látom mindenki javulgat, jön a jó idő és így talán a kedvünk is egyre jobb lesz. Egyre többen dolgozunk a munkahelyen és otthon is, így kevesebb az idő az ittlétre, de én is mindig visszaolvasom a hozzászólásokat. "Jó látni", hogy bővül a csoport - ha a betegség tekintetében nem is - és egy jó csapat alakul ki, hiszen a régiek is mindig vissza-visszajárnak.
Szép hétvégét mindenkinek, jobbulást a műtötteknek, kitartást a várakozóknak!!!
Szia Borka!
Féltünk, mit féltünk, be voltunk rendesen tojva a mûtéttôl.(Kivéve talán Zoria :) Aztán sokan azt mondták a mûtét után, ennyire mégsem kellett volna izgulni. Szerintem így van ez a szex terén is. Izgulunk, izgulunk aztán kiderül, hogy mégsem kellett volna. Két egymást szeretô ember megtalálja egymást a mûtét után is. S ha mégsem? Akkor ott már régebben is gubanc lehetett.
Néhány hét, s a rejtély megoldódik. Szerintem ne aggódd magad agyonra emiatt! :)
Gyógyulj meg mihamarabb!
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?