Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

30756. öcsike23 (válaszként erre: 30748. - Rikosz)
2016. jún. 30. 21:34
Necces az átesés, rövid a szabadság, de drukkolok. Kívánnék szívesen jobb nyarat!
30755. S.Erika380 (válaszként erre: 30753. - Rikosz)
2016. jún. 30. 21:04

Kedves Rikosz!

Lehet,hogy neked messze van, de Békéscsabát is jó szívvel tudom neked ajánlani a főorvos két hete műtött laparoszkópos műtét volt igaz sokkal nehezebben gyógyulok, mint gondoltam, de ez már csak az én bajom. Nagyon sokmindent kiszedett belőlem egy kis lukon nagy hasi vágás nélkül.

30754. Repeda
2016. jún. 30. 21:00
Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, hátha tudtok nekem egy-két okosságot írni. 3 hete műtöttek (méh-, petefészek-petevezeték eltávolítás). Hasi műtét volt, úgy érzem, hogy normálisan gyógyultam, de most egy-két napja bekeményedik a hasam, ez normális? Tudom,hogy 6 hét a javasolt lábadozási idő, de azt gondoltam, hogy minél több idő eltelik annál jobb lesz, de sajnos nem így érzem.
30753. Rikosz (válaszként erre: 30749. - Vera100)
2016. jún. 30. 21:00

Nagyon köszönöm a válaszodat!

Budapest is jó lenne. Tehát magánrendelésre menjek el egy dokihoz, aztán az majd bejuttat egy laparoszkópiás műtétre?

30752. yallah
2016. jún. 30. 20:36
Hát olvaslak itt a kórházi ágyamon Benneteket és igazán sajnálom akinek annyi problémát okoz a műtét utáni állapot. Vszínű és nekem nagyon úgy tűnik hogy ez a laparoszkópos és részleges méheltávolítás sokkal rosszabb, mint a nyitott hasi teljes.Olyan nem szartunk a kútba csak mellé oszt belepiszkáltuk. Persze nem mindenki van így. Részemről nagyon Örülök, hogy nekem totál laparotomiám volt. Ennek ellenére 3 nappal a műtét után remekül érzem magam és remélem ez így is marad.😊
30751. anyalánya (válaszként erre: 30750. - Vera100)
2016. jún. 30. 20:33

Szia Vera!

Azért, kb 6 hétig legyetek türelemmel, de előbb is rendeződni fog, majd meglátod Nekem a 3-4 héttől, már sokkal jobb volt. Ahogy gyógyultok, úgy lesz minden könnyebb, csak fel a fejjel!

30750. Vera100 (válaszként erre: 30739. - Anyalánya)
2016. jún. 30. 19:49

Szia!

Neked mennyi idő kellett, hogy rendeződjön a "csuri-ügy"? :):)

Meddig legyünk türelemmel?

Köszönöm: Vera

30749. Vera100 (válaszként erre: 30748. - Rikosz)
2016. jún. 30. 19:42

Budapest is megoldható lenne?

Baross utcai klinika?

Csak választanod kell egy dokit magánba onnét, és megy a dolog.

Szerintem más kórházakba is így megy, ha van közelebbi kórház, és ott tud valaki ajánlani dokit, akkor szerintem, megoldható.

Vera

30748. Rikosz (válaszként erre: 30747. - Öcsike23)
2016. jún. 30. 19:22
2 miómám van. Az egyik befelé nő, és hozzáér a nyálkahártyához, ami vérzési rendellenességet okoz. 3 hónappal ezelőtt felírták az Esmya-t, ettől nem menstruáltam. Most voltam vizsgálaton, a miómák nem változtak. De az a doki olyan kórházban dolgozik, ahol a nyáron csak sürgősségi műtéteket végeznek majd- ez nem az. Salgótarjánban viszont nincs laparoszkópiás műtét. Szerdán tudok menni ahhoz a dokihoz, akihez szoktam járni, magánrendelésre. Ő már régebben mondta, hogy ki kellene venni a méhemet. Majd megkérdezem őt is, hogy hogyan tudnék eljutni egy olyan állami kórházba, ahol csinálnak ilyen műtétet. Csak addig még van jó pár nap, és izgat ez a dolog nagyon. Ráadásul tanító néni vagyok, jó lenne a nyáron átesni rajta...
30747. öcsike23 (válaszként erre: 30746. - Rikosz)
2016. jún. 30. 18:58

Gondoltam :) Majd a fővárosiakról írnak a többiek.

Kezelőorvosod nem segít?

Miért szükséges a műtét, szabad tudni?

30746. Rikosz (válaszként erre: 30745. - Öcsike23)
2016. jún. 30. 18:50
Köszönöm! Huh, az egy kicsit messze van nekem.
30745. öcsike23 (válaszként erre: 30741. - Rikosz)
2016. jún. 30. 18:42

Szia!

Pécsett is.

30744. Rikosz (válaszként erre: 30743. - Borka77)
2016. jún. 30. 18:23
Köszönöm, hogy megosztottad velem. Salgótarján mellett lakom. Szerinted mehetnék oda is laparoszkópiás méheltávolításra? Te itt laksz?
30743. Borka77 (válaszként erre: 30742. - Borka77)
2016. jún. 30. 18:10
30742. Borka77 (válaszként erre: 30741. - Rikosz)
2016. jún. 30. 18:08
Szia Rikosz! Miskolcon is csinálnak ilyen műtétet. Ha van időd, nézd meg a misek.hu oldalt :)
30741. Rikosz
2016. jún. 30. 17:06

Sziasztok!

Sajnos a mai nap világossá vált, hogy el kell távolítani a méhemet. Olvastam több hozzászólásban, hogy laparoszkópiával történt a kivétel Hol csinálnak ilyen műtétet? Tudnátok ebben segíteni? Csak magánkórházakat látok, ahol 400 ezertől kezdődnek az árak. Én egy észak- magyarországi megyeszékhelyen élek, de itt csak hasi műtétet tudnak csinálni.

Köszönöm!

30740. Vera100 (válaszként erre: 30737. - Kirsch)
2016. jún. 30. 15:18

Szia Kirsch!

Én Tarivid nevű antibiotikumot kaptam , már a kórházban kaptam 3 szemet véres vizeletre,(miután kivették a katétert, akkor kezdődött ) már másnap jobb lett,aztán naprólnapra a doki írt kiég egy dobozzal, kérdeztem, ha nem javul menjek azonnal vissza, de ma már jobb lett megint, sok a vizelet.

A körzeti orvosom is mondta, ha nem javul menjek vissza, de ez nagyon jó gyógyszer azt mondta. Ma még gondolkodtam, hogy visszamegyek hozzá.De már nem görcsöl.Veszek a patikába Urzinolt, vagy Walurinalt(ha jól írtam)

Szerintem megsértették a húgyvezetéket, ahogy kivették a katétert, mert nekem utána itthon még egy kis majd 1 cm átmérőjű vérgöböt sikerült kipisilnem, nem volt kellemes, attól kezdve javult.

Nem tudom szabad-e várni keddig, házi orvost nem lehet megkérdezni?

Vigyázz magadra, én napi 3-inkább 4 liter vizet ittam, és én is egyfolytában a wc-re szaladtam.

Még ez is biztatónak látszik:

Urogin tinktúra

A készítmény sok olyan gyógynövény erejét sűríti magába, mely a népi gyógyászatban már számos alkalommal bizonyította hatékonyságát. Ilyen a medveszőlőlevél, a cickafarkfű, a csalánlevél vagy a mezei zsurlófű. A tinktúra vizelethajtó, valamint gyulladáscsökkentő hatású, továbbá fertőtleníti a húgyutakat is. A 125 milliliteres üveg körülbelül 1500 forintba kerül. Alkalmazása gyermekeknél, vesebetegek, valamint epilepsziások estében ellenjavallt.

Írj, hogy érzed magad.

Gyors javulást: Vera

30739. anyalánya (válaszként erre: 30738. - Kirsch)
2016. jún. 30. 15:08

Kirsch, drága!

Igazad van, nagyon fárasztó, és kimerítő az állandó pisilés, én is átmentem rajta, de aztán szépen rendeződni fog, és ki fogod pihenni az álmatlan éjszakákat. Nekem megtörtént az ellentéte is, amikor egész nap egyáltalán nem tudtam wc-re menni. Már készenlétben voltam, hogy irány a kórházba vissza, de este 10-re rendeződött. Legjobb, ha aműtő orvossal konzultálsz, mégis ő a legavatottabb a témában. Ne idegeskedj, minden rendbe fog jönni az elkövetkezendő hetekben.

30738. Kirsch (válaszként erre: 30735. - Anyalánya)
2016. jún. 30. 14:00

Szia Anyalànya!

Neked is ilyen volt?

Türelmes vagyok csak kifàradtam az állandó wcre menestöl. Szinte pihenni sem lehet ettől.éjszaka tegnap pl négyszer keltem fel éjfél és 6 óra között😕kimerült vagyok.

30737. Kirsch (válaszként erre: 30732. - Vera100)
2016. jún. 30. 11:28

Szia Vera100!

Engem pont két hét és három napja mütöttek.

A pisilés a leges legnagyobb gondom.van hogy egész nap ingert érzek és alig jön valami ezeken a napokon harmindszor is el kell mennem a wcre😣és fájdalommal érzem hogy jönne de mintha az izom nem nyitná ki a nyilást.

Pénteken voltam a nögyogyaszom nal mondtam mi a helyzet megnezte a vizeletet és még vér volt benne azt mondta belsö gyulladasom van.fel írt 1db!!!antibiotikumot.kérdeztem töle csak egy db??

Koncentrált gyógyszer ez azt mondta.hát nem segített ma csütörtök van és még mindig problémás a dolog.kedden megyek a kórházba vissza beszéltem az orvossal aki mütött az fog megvizsgalni. Remélem nincs nagy baj mert már a sírás fojtogat. Utálom már a WC környékét is.a holyag segitesere ubretid tablettát szedek.nekem szombaton kellet volna meg jönni érdekes ekkor a derekam fájt kicsit még höhullamom volt de ez csak két napig tartott és nem volt vészes. A derék fàjàs meg lehet hogy a holyagom miatt volt.nekem is meg van a méh nyakam. Azt olvastam hogy akinek még maradt az esetleg számíthat egy kis minimális vérzésre.megkerdezem a dokit erröl azt mondta hogy nálam le égettek a méhnyakat széleit úgy hogy vérzés nem lesz.

30736. Vera100 (válaszként erre: 30734. - S.Erika380)
2016. jún. 30. 11:00

Köszönöm a választ Erika!

Legrosszabb, hogy mindig figyeli az ember magát, nincs -e valami baj, rendbe gyógyulunk-e....

Nehogy rosszul hajoljak, mit szabad csinálni, mennyit pihenjek, de már a pihenés is gyengít.......

Mindenki pihenjen amennyit tud, később úgyis vár a munka minket..:):)

30735. anyalánya
2016. jún. 30. 10:56

Szia Kirsch!

A hólyagod miatt ne keseredj el!Még 1-2 hét, és minden rendeződni fog. Gondolj arra, hogy nekünk, nagyon idézőjelbe téve nemcsak a méh, petefészek,stb távolították , hanem a hólyag is komoly műtéten esett keresztül, felvarrás, hálóbeépítés, stb, és ennek ellenére egyfolytában dolgoznia kell, nem kis dolog! A két hét ehhez kevés idő, azalatt nem regenálódik ez a fontos szerv, de 6 hét alatt teljesen rendbe fog jönni, biztos így lesz. Én néha rásegítek az urzinol tablettával. Gyógyszertárban árulják, gyógytermék, nem gyógyszer, medveszőlőlevél száraz kivonata. Biztos hamarosan már minden rossz dolgot el fogsz felejteni, és csak a "szépre"emlékszel, idő kell mrndenhez.

30734. S.Erika380 (válaszként erre: 30731. - Vera100)
2016. jún. 30. 10:45

Szia!

Nekem a melleim lettek nagyon érzékenyek, de mostanra már enyhült. Én fogamzásgátlót is szedtem 5 évig azzal kisérletezett a doki hátha összébb megy a mióma, de szép nagyra nőttek tőle:(

Nekem jövő héten kellene megjönnie, melegségek jönnek rám az volt eddig is. A hasam az fájdogál még mindig leginkább görcsöl, menstruáció szerű görcseim vannak. A küldő sebem is egy helyen bevan gyulladva azt a háziorvos utasítása szerint kenegetem.Mozgok, pihenek és türelmetlenkedek:)

30733. Vera100 (válaszként erre: 30730. - Angi68)
2016. jún. 30. 09:26

Sziasztok!

Szeretném kérdezni, hogy aki túl van a méheltávolításon (nekem "már" két hete laparoszkóposan ment, petefészek, méhszáj maradt), nekik milyen tüneteik voltak a következő menszesz eljövetelének idején?

Annak utána olvastam, hogy a petesejt felszívódik a szervezetben, vérzés nem lehet.

Szeretném tudni,mire számítsak, mire figyeljek. (mellfeszülés már jelentkezett...)

Köszönöm, : Vera

30732. Vera100 (válaszként erre: 30693. - Kirsch)
2016. jún. 30. 09:20

Szia!

Én is küzdök ezen problémával, 2 hete+2 napja műtöttek, laparoszk. csak méh eltávolítás.

Sűrűn megyek, és nehézkes teljesen kiüríteni, végén kicsit görcsöl. Én kaptam antibiotikumot az elején, az sokat javított, de még nem az igazi. Most még vacilálok, hogy menjek e körzetihez egy vizeletmintával, hogy van-e még gyulladás, vagy vegyek a patikában esetleg tőzegáfonya , vagy más gyógynövényes terméket, ami esetleg javíthat az állapotomon.

Sajnos azt se tudom, hogy ilyenkor lehetne-e már az intim tornát csinálgatni.

Egyéb tüneteit vannak?

Nekem most jönne meg a menszeszem hamarosan, ami már nem jöhet, de a tünetei jelentkeztek(a mellfeszülés , hasam alja kicsit fáj,feszül.)

Kérlek írj, te miket tapasztalsz, illetve jobb-e napról napra a pisilés.

Sebeid szépen gyógyultak?

Kitartás Neked is. :):)

Szép napot: Vera

30731. Vera100 (válaszként erre: 30699. - S.Erika380)
2016. jún. 30. 09:08

Szia Erika!

Nekem kedden volt 2 hete laparoszkópos méheltávolítás, nekem is csak a méhet vették ki.

Te hogy érzed magad,Fáj valamid, vagy más tünet, a mire érdemes odafigyelnünk?

Nekem a katéter kivétele után volt problémám, meg még most is sokat iszom, sűrűn megyek pisilni. Most érzem, hogy jönne a következő menszesz időszak, remélem semmi gond nem lesz. (mellem feszül, meg nehéz a hasam ,mást még nem érzek).

REMÉLEM GYORSAN FELÉPÜLÜNK MINDANNYIAN. :)

Vera

30730. angi68
2016. jún. 30. 07:30

Kedves Mindenki!

Gyógyulós, fájdalommentes szép napot kívánok nektek!

Tudjátok kitartás és türelem elengedetlen!

Nehéz kibirni, de a cél érdekében mindent!

Sok Sok puszi drága sorstársaim! 😘😘😘

30729. yallah (válaszként erre: 30728. - Eni49)
2016. jún. 30. 06:45
Igen köszönöm szépen. Fél kettőkor hoztak valakit a szomszéd szobába, akkor volt némi zaj de ettől eltekintve jól aludtam.
30728. Eni49 (válaszként erre: 30725. - Yallah)
2016. jún. 30. 06:41
Kedves yallah!Remémlem szépen átvészelted az éjszakát,tudtál rendesen pihenni!Gyógyulós szép napot mára Neked és minden Kedves Betegtársunknak!!!!
30727. Borka77
2016. jún. 29. 22:54
Helló Mindenki! Sajnálatos, hogy ilyen sokan kerültünk erre a sorsra. De ha már megtörtént, egy cél marad: a gyógyulás :)) türelem, kitartás, pihenés. Itt tanultam ezt én is a Lányoktól. Igazuk volt és sok tanácsot megfogadtam. Szóval csak lassacskán, előre! Gyógyulást Mindenkinek!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook