Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Ricsaj75!
Örülök, hogy túl vagy rajta! Most már jobb lesz! Idő és türelem, ezekre lesz szükséged. Kitartás, puszi
Ricsaj75: az ágy végéhez szoktak kötelet erősíteni. Azzal könnyebben fel tudod magad húzni ülő helyzetbe.
Szia Ricsaj75: minden nap egy picit jobb lesz. Az első hét elég kemény. A felülés, köhögés fájdalmas. De mire hazamész már jobb lesz. Túl vagy rajta, ez a lényeg. És most a gyógyulásra koncentrálj! :)
Sziasztok! 5 hete mütöttek méheltávolitásom volt van esetleg köztetek olyan akit ekkortájt mütöttek?szeretnék érdeklödni hogy ki hogy érzi magát ennyi idö elteltével?mert én még sehogy kicsit elvagyok keseredve
En is valami ilyesmire gondoltam. a 2 honapos vizsgalaton kerdeztem ra a hormonvaltozasokra, akkor mondta a dokim, hogy meg honapok kellenek, mig mutet utan minden beall a sokk utan. azt mondta mutet utan fel evvel vegezne o labor vizsgalatot, hormonszint nezest. decemberben telne ki a fel ev. csak egy reggel volt a kis elszinezodes, azota semmi, fertozesem nincs, de nagyon szaraz kezdett lenni a huvelyem, lehet ott a gond. Jovo honapban ugyis minden kiderul :)
Koszonom a valaszod, minden jot kivanok ! :)
Ui. Fordulj az oldaladra, támaszkodj a könyöködre, a lábadat le, és menni fog szép lassan.(nekem ez a tapasztalatom és a nővérek is mutatták a korházban) 😘
Kedves Ricsaj 75!
Örülök, h túl vagy a műtéten. Ne bánkódj a hasi műtét miatt, igaz fájdalmasabb és hosszabb a felépülés ideje, de hidd el minden nap könnyebb és könnyebb lesz.
Egyenlőre pihenj sokat, közben pici séta és minden szépen rendbe jön!
Gyógyulós napokat kivánok!
Puszi
Saját tapasztalat hogy minél többször ülsz fel annál jobb lesz. Örülök hogy tul vagy rajta. Ölelés neked!
Nahát,bocsánat,elküldtem a hozzászólást.folytatás: de itt volt a családom,kaptam fájdalomcsillapítót,és már sokkal jobb.haskötőt használhatok,de csak ha felkelek,az ágyban nem lehet.Úgy érzem szükségem is van rá,mert iszonyat a felülés.Nem is gondoltam,hogy ennyi mindemhez kell a hasizom.😫😓
Sziasztok!Ugyan megvolt ma a műtét,de sajnos hasi úton.iszonyatos volt a fájdalom az ébredésnél,de itt volt
Kedves demone!
Előfordulhat, mivel a méhszáj megmaradt azt olvastam, habár az orvosom azt ígérte nem lesz, mert "mélyen" vágják.
Engem februárban műtöttek és 6 hónapra volt ilyen tapasztalatom, majd utána háromszor (egy hónapra, majd két hétre) kisebb pecsételő vérzés. Ekkor visszamentem az orvosomhoz, aki hüvelyi UH-ot készített, semmi kórosat nem talált. Most két hónapja volt, remélem többet nem lesz már, de előfordulhat.
Ha nem kaphattál fertőzést, akkor várhatsz a következő alkalomig, és akkor menj dokihoz, ha pont vérzel, lássa honnan jön a vér.
Sziasztok lányok! Gyógyulok, pihenek. Az értékeim kezdenek visszaállni a normálra. Fájdalom van még,de màr a sima csillapító is elég. Pisi, kaki van. Kedden varratszedés és ha minden oké mehetek haza! Hurrá!most ennyi. Valcsi,Ricsaj és mindenki köszönöm hogy izgultatok, imádkoztatok értem. Ölelés mindenkinek!
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Endómetriózisom van több miómám és cisztám is van sajnos rossz helyen, ami miatt műteni fognak.
Már egy ideje érzem, hogy az egész hasam fáj, úgy érzem, mintha az egész beleim fájnának. Ez velejárója a gondommal, vagy ez egy plusz "ajándék"? A székletemmel és a vizeletemmel nincs semmi gond. Megmondom őszintén, ha nem muszáj nem szeretnék újra dokihoz menni.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Gyors felépülést! Sokat pihenj, és vigyázz magadra!!!!
😘
Az "Élet" nagy igazsága: "Azt az utat, ami mögötted van, már nem javíthatod meg. Viszont azt az utat, ami előtted van, még szebbé teheted."
Bolyci69! De jó!!!!! Már rég hallottam rólad. Gyógyulgass és vigyázz magadra! Nekem ma volt a 3. munkanapom. Egész jól bírom. Arra figyelj hogy ne menj hamar vissza dolgozni, ha megteheted. Kell az a 10 hét minimun! Puszi neked!
Ricsaj75! A jó Isten áldjon és őrizzen meg téged! Nyugalmas jó éjszakád legyen! Szeretettel várjuk a jelentkezésed!
Mikor kiáltottam, meghallgattál, felbátorítottál engem, lelkemben erő támadt.” (Zsolt 138,3)
Köszönöm szépen! Nagyon sokat gondolok rád.vigyázz magadra! Ölelés
Szia! Nagyon sokat gondoltam rád.Örülök,hogy jól vagy.Most már gyógyulgass,vigyázz magadra! Sok-sok ölelés
Sziasztok! Eltelt az első nap a korházban.Vért kaptam,mert csak 87 volt a hemog.Igaz már azt hittem nem sikerül, két véna elszállt,a többi nem üzemelt.Végül altatós doki jött vénát keresni.A hashajtótól féltem,itt kúpot adnak,nahát attól félni nem kell.Viszont jó hírt is közölt velem ma az orvos.Megpróbálja hüvelyen keresztül a műtétet.Én leszek a második.Ha sikerül ,tuti körbe csókolom.Reggel 5 kor lázmérés,megint egy kúp,zuhany,és várhatom sorsomat.Félek,de sokkal nyugodtabb vagyok.Jó éjt mindenkinek.Holnap este jelentkezem,ha tudok.Kitartás
Szia Szilvia98!
Ne keseredj el! Nekem is ugyanezek a gondjaim, sőt mivel nekem mind a két petefészkemben több ciszta is van, így a méhemen kívül mind a két petefészkemet is kiveszik :(
Te hamarabb leszel túl rajta, engem december 6-án műtenek. Próbálom addig is sok vitaminnak felturbózni a szervezetemet. Egyél sok vitamint és próbálj megerősödni a műtétig. A Jóisten vigyázz majd ránk.
Hála az égnek ,hogy minden rendben van nálad!Pihenj sokat!Puszillak:Krisztina
Szia Bolyci69!
Örülök, hogy sikeresen túl vagy a műtéten :)
További gyógyulást kívánok és erősödjél!
Sziasztok lányok! Hétfőn beszéltem a dokival és intézkedett,mindent elintézett egy nap. Még aznap vettek vért,röntgen vizsgálat,altatóorvos. Így is a műtét nov.21.- én lesz. Először még úgy volt h hüvelyen keresztül veszik ki a méhet,de a főorvosi konziliumon már azt mondta a főorvos,h vágni kell mivel nemcsak mióma göbök,polip,hanem ciszta is van ráadásul a petefészekben úgyhogy annak is menni kell az egyiknek. Egy kicsit elkeseredtem ezért nem is írtam eddig,na meg annyira legyengültem a vérveszteségtől,h nagyon erőtlen vagyok. Remélem a műtétig sikerül erősödnöm. Egyenlőre ennyi most rólam. Kedves sorstársak,aki túl van a műtéten mielőbbi felépülést,gyógyulást,akik előtte állunk erőt és kitartást! Az Úr velünk van és átsegít a nehézségeken! Isten áldjon mindenkit!😊
Sziasztok lányok! Mindenkinek köszönöm a drukkolást, jelentem sikeresen túlestem a műtéten. Kedden lesz a varratszedés. Már semmi cső nincs bennem. Ha hazajutok írok majd bővebben is. Addig is mindenkinek minden jót!
Sziasztok!
Nem lehet mondani, hogy az orvosom nagyon ráül a dolgokra, pénteken megyek be, fölvesznek, vasárnap du. befekszem, és hétfőn megműt. Nagyon aranyos volt, mert megkérdezte, hogy mikor jön meg legközelebb, mondtam, hogy 21-22-e, és már vette is a telefont, és intézkedett.
Azon gondolkoztam, hogy mennyire kórós az, hogyha az ember már örül annak, hogy megműtik? :-)
Kedves Kriszti!Nehogy diétázz,vitaminok ezerrel ,minden amit megkívansz!Tapasztalatból mondom ,én nagyon rosszul csináltam ,legyengülve testileg -lelkileg mentem a műtétre,SOHA TÖBBET!Tanulj a hibámból,pedig itt a lányok figyelmeztettek rá!sJövőhéten műtenek újra,már okosabban megyek elé.Közel 10 kg ment le,borzalmasan néztem ki ,de szépen vissza erősödtem.Vitaminból B vit.nagyon fontos!Vigyázz magadra és fordulj bizalommal hozzánk!Puszillak:Kriszta
Sziasztok!Voltam hüvely ultrahangon,belül "minden"rendben ,a hasfajas a cipekedéstől van.Mindenkinek üzenem 3 hónapig tilos emelni bármi nehezet is!Bár én továbbra is azt gondolom,hogy akinek voltak összenövései ,azok nehezebben gyógyulnak.A doki azt mondta minimum 3 hónap kell a belső sebek gyógyulásának de inkább több.Aki teheti maradjon otthon ameddig csak tud.Én emlékszem ,hogy régen fél évre kivoltak irva a nők .Gyógyulást és jó pihenést mindenkinek!
Kedves Ricsaj75!
Örülök, hogy végre Te is eljutottál idáig, és hamarosan túl leszel a műtéten. Gondolok Rád és imádkozom érted!
Szia gádor1005!
Ne izgulj kérlek! Rendben lesz minden, meglátod!
Kitartást! 😘
További ajánlott fórumok: