Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Nagyon szivesen és kivánom,hogy Neked is beváljon.Majd ird meg.
Az elsö adagot este fújtam és már éjszaka sokkal jobb volt.A szájnyálkahártyán sokkal jobban felszivódik a fitó ösztrogén mint a gyomorban.Erröl sokat olvastam🙂
Szia Tia, én úgy gondolom, hogy ilyen eredmények után jól döntöttél, még ha a kimetszett szövet negatív volt is.
A dokid biztos nem javasolná a műtétet, ha nem gondolná, hogy szükség van rá. Sajnos olyan sokan járunk ebben a cipőben, hogy nem kényszerülnek rá, hogy ok nélkül rábeszéljenek.
Az én dokim pl. szinte ki se jött a műtőből.
Mindannyian be voltunk párázva a műtét előtt egytől-egyig. Ez sajnos teljesen normális reakció, de hidd el, nem olyan kibírhatatlan, mint amilyennek gondolja az ember.
Ha napok óta olvasol minket, akkor elég jól képben vagy.
Én most leszek 55, tehát nem a fiatal generációhoz tartozom. Kb. én is 48-49 éves korom óta tolom a hullámokat. Hormont nem szedtem, a doki nem mondta, de én sem szerettem volna.
Ezek szerint a spray használ. Mindenképpen kipróbálom.
Nagyon köszi:)
Zsuzsa, milyen menopauzás tüneteid voltak és mióta?
Én már kb. 5 éve küzdök a hőhullámokkal. Eleinte használt a Remifemin, fél doboz után 3 hónapig elkerült a hullámzás. Az utóbbi egy évben viszont már nem volt hatása, nem is szedtem, csak kínlódtam.
A méheltávolítás után nem javult a helyzet, sőt romlott. (A petefészkemet meghagyta a doki, bár már nem nagyon működik, de azt mondta, a csontritkulás miatt még maradjon).
1 hete újra vettem Remifemint és zsálya teát iszom, de a helyzet változatlan. Ráadásul folyamatosan depis vagyok. Már nagyon elegem van ebből az állapotból, ezért próbálnék ki valami hatékonyabb megoldást.
Katonca, én végignéztem a cikket és a képeket. Az idegeimmel nincs baj, viszont arra rájöttem, hogy nem műtenék. Én ezeken a felvételeken nem tudok eligazodni, hiába magyarázza, hogy mit, hová, meg mit kell látni.
Kb. mint az ultrahang. Nekem az "mákostészta".
Sziasztok!
Én Vitaking Multi Profi Plus vitamincsomagját szedem,de ezt már évek óta.Mellettte Cetebe naponta 2x és most a mütét után a menopauzás tünetek enyhitésére Talitha spray ami szuperul bevált Firosztrogén mellett nagyon sok E és D3 vitamin van benne
Szia Niki, épp gondoltam Rád, hogy eltűntél, de szerencsére megvagy:):)
Nálam tegnap reggel lett zuhanyozás után a törölközőn egy színesebb nyom. Utána egész nap fájdogált a hasam alja egy kicsit, de a betéten nem hagytam nyomot. Még egy hetem van a 3 hónapig. Úgy látszik, a dokimnak lesz igaza, - bár ez nem csoda, mégiscsak ő az orvos - hogy 2-3 hónapig "normális" a folyás, mert a varratok dolgoznak.
Pussssz
Atya ég, Katonca, Te vonzod az empátiamentes (hentes) dokikat.
Ne foglalkozz vele, az én édesanyámat nem akarták az agyműtét utáni teljes bal oldali bénulást követően rehabilitálni. Azt mondták, nem tudnak javítani az állapotán. Már csak épp azt nem tették hozzá, hogy mivel rosszindulatú volt a daganat, úgyis meg fog halni. (Sajnos ezt az őt műtő doki is megerősítette, a túlélési esély kemó és sugár ellenére is max. 1 év volt, de neki mindössze 3 hónap adatott a műtét után).
Tudtam az esélyeket, mégis úgy gondoltam, hogy a minimum, hogy megpróbáljuk. Minden nap bementünk a kórházba, addig mozgattuk, tornáztattuk, amíg lábra állt és mégis átkerült a rehabra. A dokiknak egyszerűbb volt azt mondani, hogy nem rehabilitálható.
Hiába, a mai világban egy nyugdíjas élete már nem számít csak a szeretteinek. Az orvosoknak "nem éri meg" kezelni az időseket, bármilyen szörnyűen hangzik is. Egyszerűbb leszedálni, akkor csöndben van, nincs vele gond, nem gondolkodik, nincsenek igényei.
Hidd el, ha haza tudod majd vinni, akkor rendbe fog jönni.
És egy okos cikk:
PETEFÉSZEKELTÁVOLÍTÁS
Ha a méhet kell eltávolítani annak betegsége miatt, akkor normál esetben a petefészkeket meg lehet tartani, hogy hormontermelésüket a változókorig megőrizzük. Ha a méheltávolítás a változókor után szükséges, akkor a petefészkek már nem működnek, hormontermelésük leállt, ezért érdemes mindkét petefészket eltávolíttatni, hogy a későbbiekben gócként ne szerepeljenek a szervezetben. Hiszen nem ritka, hogy akár a méheltávolítás után évekkel alakul ki petefészek ciszta, vagy esetleg petefészek daganat.
50 éves kor felett már több előnye származik a páciensnek a petefészek eltávolításából, mint megtartásából, 45 és 50 éves kor között felajánljuk lehetőségként, hogy ha a páciens ezt kifejezetten kéri, akkor a petefészkek is eltávolításra kerüljenek. Ilyenkor azonban fel kell világosítanunk őket, hogy ez a műtét után rövid időn belül menopauzához, illetve annak tüneteihez vezethet.
Ha 45 éves kor alatt kényszerülünk méheltávolításra és az nem daganatos betegség miatt történik, akkor a hormontermelésből származó előnyök miatt javasolt a petefészkek megtartása.
Kortól függetlenül, nőgyógyászati rosszindulatú daganatos betegségek esetén általában a petefészkek eltávolítása is szükséges, mivel a daganatok sokszor hormonérzékenyek, illetve a daganat a petefészkekbe adhat áttétet.
Elolvastam amiket írtatok, az idősek hogyan reagálnak a kórházi kezelésekre. Nagyon bízom benne, tényleg csak átmeneti lesz nála a zavartság. A dokit ma nem értem el, de a nővérke azt mondta, szépen aludt éjjel, még nyugtató se kellett, és ő semmi zavartságot ma nem látott rajta. Már bizakodni se merek! Holnap reggel megkérdezem őket, mikor hozhatom haza.
Ma elmentem a háziorvoshoz, előadtam neki mi történt Anyuval hétfőn. Tömören kereken vázolta, ha megzavarodott, csukassam be intézetbe. Miután kaptam levegőt, mondtam neki, előbb nem kellene látnia???? Nehogy már látatlanban eldöntse nekem a dolgot! Első problémánál szabaduljon meg az ember az Anyukájától? Elképedtem, más lehetőség nem is lenne?
És akkor ismét...
Lányok, akit érdekel, elolvashatja a hüvelycsonk felfüggesztéséről a cikket, amit ide belinkelek. Az előzőt elszúrtam.
De előre szólok, műtéti képeket tartalmaz, gyenge idegzetűek, műtét előtt állók NE NÉZZÉK MEG!
Vony! En is szedtem az esmyat 3honapig sajnos! Rettentő hányingerem volt vehlgig,folyamatosan vereztem és a miomam még nagyobb lett mellette
Én azt hallottam hogy 3 nő májtranszplantacion esett át, esmiat szedtek
mi vagyunk a kísérleti nyulak
Már bánom h megvettem
Én nem ajánlom senkinek
Szia csajok! Pár napig nem voltam, mennyi minden történt
Katonca szomorúan olvasom, hogy mi tortent☹anyukádnak jobbulást kivanok, neked meg sok erőt és kitartást!nagyon nagyon szoritok majd , minden rendben legyen,nemsokára tul lesztek ezen, és utána csak jó dolgok történjenek veled🍀
Üdv az ujaknak, fájdalommentes lábadozást
Kata! Nekem van még barna valami mindennap, és azt mondta a dokim ez teljesen normális mert a belső varratok csak műtét után 3honappal kezdenek el felszivódni
Neked van még valamilyen folyasod?
Puszi
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?