Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Ha valaki kipirosodást, duzzanatot észlel, használjon gyulladáscsökkentõ krémet, gélt vagy tejet, de csak akkor, ha a bõrirritáció elmúlt és a felület sértetlen. Az az általános szabály,
hogy a beteg csak akkor térjen vissza az adott
területre, ha az már teljesen meggyógyult.
A gyógyszert használat elõtt legalább 30 perccel ki kell venni a hûtõszekrénybõl, ezáltal is csökkentve a gyógyszer és a bõr közötti hõmérséklet-különbséget. Melegítsék a beadás helyét is, ha hidegnek érzik, illetve hûtsék, ha az túl meleg.
senki ne adja az injekciót olyan helyre, ahol vénák vagy hajszálerek látszanak a bõr alatt, és vérzés esetén gyakoroljanak enyhe nyomást a bõrfelületre. Az is véraláfutást okozhat, ha túl erõsen nyomják az injekció beadására alkalmas fecskendőt.
– Hová és legfõképpen hogyan kell szúrni a tût?
– A legfontosabb szabály, hogy injekciózni csak száraz, tiszta bõrfelületre szabad. Ezért fontos, hogy a beteg csak szappant és vizet használjon, ne kenje be magát testápolóval se az injekció elõtt, se utána. Az injekció területét ne dörzsölje, legfeljebb enyhe nyomást gyakoroljon rá, ha ez feltétlenül szükséges. Ne adja az injekciót olyan bõrfelületre, amelyet a ruha irritálhat.
Na szebb karácsonyotok is lehetett volna... Most már annyira kíváncsi lettem, megkóstoltatom holnap mindenkivel. Szolidaritást vállalunk Mamával.
Csoki ízűt kaptunk végül.
Szia Zsuzsa. Ha ismerős, akkor biztosan jó kezekben leszel :) Az is nagyon biztató, hogy mindent kivettek :)
Ez a csak a biztonság kedvéért... szöveg ismerős, nálam is elhangzott és mint látod még itt vagyok ;) Nekem tiszták voltak a nyirokcsomók, de a 10-ből csak 9-et vizsgáltak, egy valahogy "elkeveredett", de ez csak a leletekből derült ki. A hivatalos indok az volt, hogy mikroszkopikusan beszűrődött a méhnyakba. Mindegy is igazából. Dilemmát okozott hogy elfogadjam-e a sugarat, volt egy kolléganőm, aki nem fogadta el. Hál' istennek Ő is jól van. Most versenyzünk ki húzza tovább :D Egy másik ismerősöm mellre kapott sugarat és amikor mondták neki, hogy lehet hogy emiatt 15 év múlva szívbeteg lesz, azt mondta, hogy szeretne 15 év múlva szívbeteg lenni... szóval én is kezeléspárti vagyok...
Igen kaptam enni már amennyi abbam a helyzetben lement a torkomom
Szerintem annyira nem volt szörnyű a Nutridrink, olyan édeskés lötyi de a gyerek hallani sem akart róla A doki addig nem akart haza engedni amíg azt meg nem eszi Én meg teljesen magam alatt voltam emiatt Még jó hogy voltak rendes nővérkék, ők mondták hogy adjak Actimelt a gyereknek ( azt imádta és attól is rendbejön a bélflórája) a Nutrinkát (így hívta a fiam 😀) meg öntsem ki és majd ők azt mondják a dokinak hogy megette a gyerek Így aztán 10 nap után egy kórházban töltött karácsony után hazajöhettünk
Annyira rossz? Megfogok egyet kóstolni.
Az a szomorú kihasználják a szülő elkese-redettségét. Persze az ember fizet, csak a gyermekével lehessen. Abban a napi 5000 Ft-ban volt neked étkezés vagy valami?
Amikor a kisfiamat 3 évvel ezelőtt perforált vakbéllel megműtötték a János kórházban napi 1200 Ft-ot fizettünk a parkolásért és amikor kikerült az intenzívről napi 5000 Ft-ot a szobáért ahol vele lehettem Akkor 6 éves volt 10 napot voltunk ott karácsonykor Plusz a dokinak is ment a boríték Ennyi erővel magánkórházban is lehettünk volna
Katonca ő is Nutridrinket kapott amikor már ehetett Nagyon nem szerette
Kitartás lányok ! Minden vihar után kisüt a nap!
Zsonettet pont egy hete műtötték, lehet,
hogy még valamiért bent tartják, és bent
nincs netje. Reméljük, jól van!
Mandra8 a lapja szerint 02.27-én volt fent, csak ide nem kukkantott be. Akkor írt utoljára mikor munkanélküli lett. Nagyon el volt keseredve. Az egészségügyben dolgozott pedig műtét előtt.
Zsonett pedig már lassan két hete túl van a műtéten. Remélem nincs semmi baja. Neki ugye 1 veséje van csak, remélem extrán oda figyeltek rá.
Megölelgetem azt az őrangyalt, csak segítsen! :)
Akkor ez nem mostani találmány, hogy pénzért engednek csak be?
Én sem értem, hogy miért nem jelentkezik. Remélem, nincs gond, csak egyszerűen nincs wifi.
Madráról is szívesen hallanék, az utolsó bejelentkezése január 27-dikén volt és nem volt a toppon.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?