Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
...rendesen zuhanyzom, vigyázva a sebre :)
Akkor még várnom kell a mindenhol érhet víz"-re...
..mivel nem dolgozom most a munkahelyemen és nem hívogatnak telefonon sem, ritkán kap el a hőhullám. Ez mondjuk jó és az is, hogy végre hűvös lett.
Most kicsit megint el leszek kettyenve,mert a srácom elutazok 3 hétre dolgozni és hát hiányozni fog. De hát ez az élet rendje... majd lesz valahogy.
Vége az injekciós kúrának", most már a karjaim is gyógyulhatnak :D ...ezerrel figyelem a testem minden porcikáját.. holnap leszek 2. hetes.
Mikor érheti a sebet tusvíz szerintetek?
Megfigyeltem magamon, ha stressz ér, még több hőhullámom van. Valahogy az étkezés is befolyásolja. Kaja után úgy érzem, mint aki a Szahara közepén üldögél. Lehet nem kéne ennem??? :)
Azt írod, reméled minél hamarabb elmúlik? Én is abban reménykedem. De barátnőm anyukája most "nyugtatott meg", 15 évig hőhullámozott. :(
Én azon tudok bepipulni, mikor azt mondják az ismerőseim, de hiszen olyan jól nézel ki... Könyörgöm, láttak volna pár hónapja! Tényleg sokan azt hiszik, úgy varázsolják ki a belsőszerveit az embernek, aztán mehet is haza???
Ha tudnák mennyi kétség, testi-lelki fájdalom van az elmúlt időszakban, nem szólnának semmit. Soha többé nem lesz az ember olyan mint volt. Mondhat bárki bármit!
Sziasztok Lányok!
Nem mindíg írok, de minden nap olvaslak benneteket!
A műtét utáni vitamin/gyógyszer szedés témában írok most.
Én már 12éve autoimmun pajzsmirigy betegséggel Hashimoto Thyreoditis-szel élek. Ehhez jött még magas prolaktin szint és később az ösztrogén dominanacia masztopátiás csomó a mellemben és miómák és az adenomiózis,ami miatt tavaly műtöttek.
Én már 3 éve napi 3000nemzetközi egység D3 vitamint szedek májusig, utána meg csak minden másnap októberig. A pajzsmirigyes gyógyszeremből télen mindíg kicsit többet kell szedjek, nyáron kevesebb hormon is elég, ezt már elég jól kitapasztaltam. Endokrinológusnál már 2 éve nem voltam, mert évente elmegyek pajzsmirigy UH-ra és 6havonta vérévételre, abból én is tudom hogy vagyok, oda meg 3-4 hónap az előjegyzés és ennél többet nem csinálnak...
A műtét után egyre jobban voltam, nyáron ismét kevesebb gyógyszert szedtem, és azt vettem észre, hogy még ősz végén sem igényli a szervezetem a nagyobb dózist így csak minden második napra iktattam be többet. És mióta bejött a jó idő, megint visszaálltam a kevesebbre és teljesen elhagytam a Bromocriptin szedését (ősz óta fokozatosan csökkentve az amúgy sem nagy 3/4tabletta/nap adagomat) Folyamatosan szedem a szokásos vitaminjaimat(Béta karotin,E,Szelén,Cink,D,K2,kollagén+hyaluron, kurkuma,tőzegáfonya,B komplex és Probiotikum6) sportolok, igyekszem egészségesen enni, de nem vonok meg magamtól teljesen semmit, édességet is eszem pl. csak nem napi szinten.
Május végén voltam a CentrumLab-ban vérvételen megnézetni a pajzsmirigy hormonokat, prolaktin, D3-at, B12, Folsavat, Foszfort, Kalciumot, éhgyomri vércukor és inzulin szintet, Anti-TPO-t közel 20ezer forintért. És ennyi vitamin szedés és gyömülcs/zöldség evés mellett vannak csak a normál tartomány közepén az értékeim!!! Szóval ha tehetitek nézessétek meg ezeket a vérképetekben, mert az immunrendszer és a csontritkulás elkerülése végett nagyon fontosak!
A pajzsmirigy UH jó,a hormonjaim is rendben vannak a kevesebb gyógyszer szedése mellett, a vércukor és inzulin szint és HOMA index (inzulin rezisztencia mérés) is OK és a prolaktin szintem is a normál tartományban van úgy hogy már nem szedem rá a gyógyszert! Ennek is utána olvastam és az a gyanúm, hogy évek óta már feleslegesen szedtem, mert az SZTK-s endokrinológus nem vette a fáradtságot hogy utána nézzen a dolognak....
Az én esetemben megváltás volt a szervezetemnek, hogy megszabadultam a női szerveimtől, mert azóta egészségesebb vagyok! Laikusként is érzem, tapasztalom, (és most úgy látszik jól is kezelem magam) hogy a pajzsmirigy/agyalapi mirigy/méh+petefészkek/mellékvese milyen bonyolult és összetett rendszerben irányítják a szervezetet (víz háztartás, zsír/anyagcsere szintek, csontsűrűség, alvás minőség, erőnlét, érzelmi állapot,nyálkahártya-bőr-haj-kötőszövet szerkezet stb.) de nagyon nagy szükség volna olyan orvosokra is, akik átlátnák és egyénre szabott kezeléssel tudnák segíteni az életünket egy ilyen komoly műtét után, pláne hogy ha valami alap immunbetegsége is van az embernek.....
Ezeket a labor méréseket sajnos házi orvos nem írhatja ki, de utólag megtudtam, hogy bármelyik szakorvos viszont igen, akár még egy sima belgyógyász is!!! Szóval éljetek a lehetőséggel!
Mindenkinek jó egészséget és kellemes nyaralás kívánok!
Edit
Szia Jó Reggelt! A varatszedéssel lehet egy kicsit megpiszkálták a sebedet. Ne izgulj még négy hónap után is képes húzódni fájni "keményedni". Rendbe jön de idő kell. A vágás nagyságával tényleg döbbenetet tud az ember okozni. Valóban pár centisre gondolnak és csak pilácsolnak, ha szembesülnek a méretével.😁 Nem tudom mit javasoltak seb kezelésre de nekem a kamilla teás öblitést és az Aloe First bőrápolót (ezt még most is használom) állitólag szebben gyógyúl. Nekem ez bejött.😁. Nem mondták ugyan de én a varratszedés után még kb 2 hétig nem vizeztem a zuhany alatt sem.😁. Szép hétvégét, gyógyulj, erősödj 😗😗😗!
Üdv: Timi
Jó reggelt Mindenkire :)
3. napja varratok nélkül.... Hát nekem fáj. Érzékeny az egész hasam kívül, belül. Ismét olyan, mint a műtét után. Nem jó feküdni, felülni, állni meg végképp nem esik jól. Ülni még csak-csak... de azt sem lehet a végtelenségig. Most megint egy új hetet várok, hogy történjen valami" :)
A Párom most tudta meg, hogy jó huszoncentis a vágásom, Ő valami 5-6 centire gondolt (nem került szóba, hogy mekkora). Nahát, akkor mit gondolhatnak mások? ...szerintem valami hasonlót, aki még nem esett át egy ilyen műtéten.
Nagyon féltem én is, mert a szemérem dombom egy része fúl érzéketlen volt, de szép lassan rendbe jött.
Tényleg igaz, ebből a műtétből türelemmel lehet csak felgyógyulni. Hosszú az út... Az úszás tényleg hasznos.
Jó reggelt Katonca!
Igen túl. Gyors volt és fájdalom mentes. Viszont mire hazaértünk kocsival (haskötő fent volt ám és semmit nem érzékeltem a magyar utak minőségéből!) nagyon elfáradtam. Megvártam még az esti szurit és gyors fekvés.
Viszont, azóta fáj. Jobban mint eddig, úgy hogy itthon mindenki azt csinál amit akar, én fel nem kelek még a kaja miatt sem :D
Igen, tudom, most megint meg lett bolygatva rendesen", de ezzel nem számoltam.
Nem kaptam dicséretet a doktoromtól, mert ha feláztatom (izzad a seb a hájam alatt magyarul!) a sebet, könnyen szét is nyalhat. Köszi.
Most kis törölköző a van rajta és úgy ráhúzva a bugyi. Tusolásnál pedig nagyon ügyelek, mert inkább macskamosdás az egész.Még.
Vigaszdíj: isteni házi rétest lehet kapni Kecskeméten és vett nekem a kolléganőm, míg várakozott.:) nyami
Igaz a mondás, azt a lovat ütik, amelyik húz. Mikor én is azt mondtam, hogy nem túlórázok, mert épp elég túl élnem a szombati, meg a vasárnapi, meg a délutános stb... műszakot, fent akadt a szemük. Mondtam a főnökömnek, kérdezz meg mindenkit, biztos lesz aki szívesen vállal túlórát. Válasz, azért kérdezett meg engem, mert neki olyan ember kell, aki dolgozik is, amikor bejön! Jaaaaa...
Mondtam neki, nem.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?