Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

43820. Katonca (válaszként erre: 43818. - Ritti77)
2018. jún. 18. 23:13

Kedves Ritti!

Itt minden kérdésedre választ lelsz!

[link]

43819. Katonca (válaszként erre: 43815. - Bichter1)
2018. jún. 18. 23:09
Nekem a nőgyógyászom varratszedés után kettő nappal engedélyezte a teljes tusolást úgy, hogy a sebet is érhette víz. Előtte is zuhanyoztam, meg hajat mostam, addig a férjem egy összehajtogatott törölközőt fogott oda a sebre. Az ülő fürdőt hat hétig tiltotta a doki. A hasi seb, és a hüvelyi tisztulás miatt, mert a méhszáj helyén ugye varrat van. Azt mondta a dokim, bevarrtam a hüvelyét, mint egy zsákot. :) Én azt hittem hatodik hét végére minden oké odabent, erre elkezdtem vérezni. Épp mentem kontrollra, hát kiderült a hüvely végén a varratsoron sarjszövet nőtt, le kellett lápiszrúddal égetni. Nekem eme hadművelet kitolta az idejét a házasélet elkezdésének, meg a fürdőzésnek is.
43818. Ritti77
2018. jún. 18. 20:12
Méheltávolítás után mikor lehet strandra menni? Meddig ajánlott pl a meleg vízben lenni? Gyógyvízben? Tapasztalatokat várok.
43817. Bichter1 (válaszként erre: 43816. - Tim70)
2018. jún. 18. 17:05

...rendesen zuhanyzom, vigyázva a sebre :)

Akkor még várnom kell a mindenhol érhet víz"-re...

43816. Tim70 (válaszként erre: 43815. - Bichter1)
2018. jún. 18. 13:37
A varratszedés után már lehet zuhanyozni rendesen, de én a műtéttől számítva kb 3 hetet vártam vele.😚
43815. Bichter1 (válaszként erre: 43811. - Katonca)
2018. jún. 18. 13:29

..mivel nem dolgozom most a munkahelyemen és nem hívogatnak telefonon sem, ritkán kap el a hőhullám. Ez mondjuk jó és az is, hogy végre hűvös lett.

Most kicsit megint el leszek kettyenve,mert a srácom elutazok 3 hétre dolgozni és hát hiányozni fog. De hát ez az élet rendje... majd lesz valahogy.

Vége az injekciós kúrának", most már a karjaim is gyógyulhatnak :D ...ezerrel figyelem a testem minden porcikáját.. holnap leszek 2. hetes.

Mikor érheti a sebet tusvíz szerintetek?

43814. Katonca (válaszként erre: 43813. - Tim70)
2018. jún. 18. 10:47
Én meg a nyugis élet??? Ha-ha-ha! Amilyen dinamikus nőci vagyok, ez nehéz lesz. Vagy lehet a jó Isten így üzent, most már elég volt! :D
43813. Tim70 (válaszként erre: 43812. - Katonca)
2018. jún. 18. 08:34
😕 na jó kilátások!! A stressz viszont nálam is hőhullámot okoz. Valószinüleg Mi a nyugis életre lettünk kódolva a műtéttel 😂😂😂. 💖
43812. Katonca (válaszként erre: 43804. - Tim70)
2018. jún. 18. 08:24

Megfigyeltem magamon, ha stressz ér, még több hőhullámom van. Valahogy az étkezés is befolyásolja. Kaja után úgy érzem, mint aki a Szahara közepén üldögél. Lehet nem kéne ennem??? :)

Azt írod, reméled minél hamarabb elmúlik? Én is abban reménykedem. De barátnőm anyukája most "nyugtatott meg", 15 évig hőhullámozott. :(

43811. Katonca (válaszként erre: 43802. - Bichter1)
2018. jún. 18. 08:18
Kitartás!:) Megcincálták egy kissé a szöveteket a varratszedéssel. Erről beszéltem, hogy egyik nap jól van az ember, másik nap rotty. Váltják egymást a hullámvölgyek, hegyek. Testileg, lelkileg.
43810. Katonca (válaszként erre: 43805. - Diti1968)
2018. jún. 18. 08:12
Ledöbbentett amit írtál. Tipikus példát hoztál arra, hogy mindig mondják a zöldségekben, gyümölcsökben már fityfene vitamin sincsen. Tényleg pótolni kell. Csak hát önuralom is kell mellé, hiszen jó étvágyat csinálnak az embernek ezek a kis készítmények! :)
43809. Katonca (válaszként erre: 43808. - Yallah)
2018. jún. 18. 07:59

Én azon tudok bepipulni, mikor azt mondják az ismerőseim, de hiszen olyan jól nézel ki... Könyörgöm, láttak volna pár hónapja! Tényleg sokan azt hiszik, úgy varázsolják ki a belsőszerveit az embernek, aztán mehet is haza???

Ha tudnák mennyi kétség, testi-lelki fájdalom van az elmúlt időszakban, nem szólnának semmit. Soha többé nem lesz az ember olyan mint volt. Mondhat bárki bármit!

43808. yallah (válaszként erre: 43802. - Bichter1)
2018. jún. 17. 08:23
Nekem a kolléganőim azt gondolták olyan ez mint egy laparoszkópos vakbélműtét. Egy frászt! Gőzük nincs. Pedig Sebészeti nővérek mint én.
43807. Tim70 (válaszként erre: 43806. - Tia69)
2018. jún. 16. 19:54
Szia Tia! Úr isten de ügyesek vagytok ti is. Hajrá hajrá...😘😘😘. Nekem a barátnőmet sikerült "megfertőznöm" neki -15 kg-ot sikerült leadnia. Főztem az ujdonságokat (bulgur, párolt zöldségek, zéró kalóriás krémlevesek) kóstoltattam vele is, a sétába pedig a partnerem volt. Jól sikerült.😘 Így tovább Tia 💖💖💖. Az egészséges étkezés és a mozgás csak előnyünkre válik!😊 Üdv: Timi
43806. Tia69
2018. jún. 16. 13:46
Helló Timi! Úgy látszik ez a műtét mindenkiből kiváltja a változtatás kényszerét...én is így voltam,hogy bármit csak futni ne...most 49 évesen meg elkezdtem...igaz van is mit leadnom. Sőt nem csak én a férjem is a fejébe vette ,hogy lefogy elkezdett ő is futni,próbáltam neki úgy segíteni,hogy Update szerint főztem neki(gondoltam ő lesz a kisérleti nyúl)szénhidrátcsökkentett liszt,tészta,cukor helyettesítő...mindent át kellett variálnom,ugyan azt főztem mind eddig,csak kicsit másként...hát a kísérlet olyan jól sikerült,hogy 18 kg -ot fogyott. Ezért vágtam bele én is...kezdem élvezni a kocogást,pedig mindig utáltam...a kaját is megszoktam,csak hát nem olcsó,a gyerekek nem eszik meg,úgy hogy két felé főzök,de azt hiszem ennyit megér,most már jobban foglalkoztat az egészséges életmód. De hát azt mondják sohasem késő változtatni😀😀örülök,hogy hallottam felőled....futásra fel😁😁😁😁üdv:Tia
43805. Diti1968
2018. jún. 16. 10:09

Sziasztok Lányok!

Nem mindíg írok, de minden nap olvaslak benneteket!

A műtét utáni vitamin/gyógyszer szedés témában írok most.

Én már 12éve autoimmun pajzsmirigy betegséggel Hashimoto Thyreoditis-szel élek. Ehhez jött még magas prolaktin szint és később az ösztrogén dominanacia masztopátiás csomó a mellemben és miómák és az adenomiózis,ami miatt tavaly műtöttek.

Én már 3 éve napi 3000nemzetközi egység D3 vitamint szedek májusig, utána meg csak minden másnap októberig. A pajzsmirigyes gyógyszeremből télen mindíg kicsit többet kell szedjek, nyáron kevesebb hormon is elég, ezt már elég jól kitapasztaltam. Endokrinológusnál már 2 éve nem voltam, mert évente elmegyek pajzsmirigy UH-ra és 6havonta vérévételre, abból én is tudom hogy vagyok, oda meg 3-4 hónap az előjegyzés és ennél többet nem csinálnak...

A műtét után egyre jobban voltam, nyáron ismét kevesebb gyógyszert szedtem, és azt vettem észre, hogy még ősz végén sem igényli a szervezetem a nagyobb dózist így csak minden második napra iktattam be többet. És mióta bejött a jó idő, megint visszaálltam a kevesebbre és teljesen elhagytam a Bromocriptin szedését (ősz óta fokozatosan csökkentve az amúgy sem nagy 3/4tabletta/nap adagomat) Folyamatosan szedem a szokásos vitaminjaimat(Béta karotin,E,Szelén,Cink,D,K2,kollagén+hyaluron, kurkuma,tőzegáfonya,B komplex és Probiotikum6) sportolok, igyekszem egészségesen enni, de nem vonok meg magamtól teljesen semmit, édességet is eszem pl. csak nem napi szinten.

Május végén voltam a CentrumLab-ban vérvételen megnézetni a pajzsmirigy hormonokat, prolaktin, D3-at, B12, Folsavat, Foszfort, Kalciumot, éhgyomri vércukor és inzulin szintet, Anti-TPO-t közel 20ezer forintért. És ennyi vitamin szedés és gyömülcs/zöldség evés mellett vannak csak a normál tartomány közepén az értékeim!!! Szóval ha tehetitek nézessétek meg ezeket a vérképetekben, mert az immunrendszer és a csontritkulás elkerülése végett nagyon fontosak!

A pajzsmirigy UH jó,a hormonjaim is rendben vannak a kevesebb gyógyszer szedése mellett, a vércukor és inzulin szint és HOMA index (inzulin rezisztencia mérés) is OK és a prolaktin szintem is a normál tartományban van úgy hogy már nem szedem rá a gyógyszert! Ennek is utána olvastam és az a gyanúm, hogy évek óta már feleslegesen szedtem, mert az SZTK-s endokrinológus nem vette a fáradtságot hogy utána nézzen a dolognak....

Az én esetemben megváltás volt a szervezetemnek, hogy megszabadultam a női szerveimtől, mert azóta egészségesebb vagyok! Laikusként is érzem, tapasztalom, (és most úgy látszik jól is kezelem magam) hogy a pajzsmirigy/agyalapi mirigy/méh+petefészkek/mellékvese milyen bonyolult és összetett rendszerben irányítják a szervezetet (víz háztartás, zsír/anyagcsere szintek, csontsűrűség, alvás minőség, erőnlét, érzelmi állapot,nyálkahártya-bőr-haj-kötőszövet szerkezet stb.) de nagyon nagy szükség volna olyan orvosokra is, akik átlátnák és egyénre szabott kezeléssel tudnák segíteni az életünket egy ilyen komoly műtét után, pláne hogy ha valami alap immunbetegsége is van az embernek.....

Ezeket a labor méréseket sajnos házi orvos nem írhatja ki, de utólag megtudtam, hogy bármelyik szakorvos viszont igen, akár még egy sima belgyógyász is!!! Szóval éljetek a lehetőséggel!

Mindenkinek jó egészséget és kellemes nyaralás kívánok!

Edit

43804. Tim70 (válaszként erre: 43800. - Tia69)
2018. jún. 16. 10:00
Szia Tia! Ez az-az oldal ahol soha nem fogynak el az emberek! Mindig jönnek újak...! Néhány héttel előtted február elején műtöttek engem is, valóban volt para ezerrel, de ez már nagyon távolinak tűnik. Én fényévekkel energikusabb vagyok mint a műtét előtt. Nekem teljes méheltávolításom volt ment minden 😊. 48 évesen új hobbit találtam a gyaloglást és a futást 😁. Na ezt soha nem gondoltam volna. (Még a buszhoz se szaladtam soha).😂. Heti 4 nap gyaloglás, két nap 5 km-es kocogás a távom erdőbe jó levegőn 😘.(nem sprint csak komótosan ahogy jólesik).Amikor kb 8 hetesen megvettem életembe az első futócipőt, hát úgy nézett rám a környezetem mintha ufó lennék. 😂😂😂 A műtét előtt elkezdtem diétázni és azóta is nagyon figyelek arra, hogy mit eszek. (- 12kg). Nem vált hátrányomra 😂, volt miből! Na a hormonális "változás" az tudd vicces lenni. Nem kezelhetetlen de kellemetlen hogy naponta többször is az égés határán vagyok.😙 Főleg a kánikulába. Egyszerüen imádom azóta a hajnali hüvöset na én ekkor "sportolok".Tényleg olyan mintha megolvadnék ha nincs senki az irodába légkondi 18 C°-ra.😂. Ez is elmúli, remélem minél hamarabb. Örülök, hogy hallottam rólad 💖😘. Üdv: Timi
43803. Tim70 (válaszként erre: 43802. - Bichter1)
2018. jún. 16. 09:36

Szia Jó Reggelt! A varatszedéssel lehet egy kicsit megpiszkálták a sebedet. Ne izgulj még négy hónap után is képes húzódni fájni "keményedni". Rendbe jön de idő kell. A vágás nagyságával tényleg döbbenetet tud az ember okozni. Valóban pár centisre gondolnak és csak pilácsolnak, ha szembesülnek a méretével.😁 Nem tudom mit javasoltak seb kezelésre de nekem a kamilla teás öblitést és az Aloe First bőrápolót (ezt még most is használom) állitólag szebben gyógyúl. Nekem ez bejött.😁. Nem mondták ugyan de én a varratszedés után még kb 2 hétig nem vizeztem a zuhany alatt sem.😁. Szép hétvégét, gyógyulj, erősödj 😗😗😗!

Üdv: Timi

43802. Bichter1
2018. jún. 16. 07:52

Jó reggelt Mindenkire :)

3. napja varratok nélkül.... Hát nekem fáj. Érzékeny az egész hasam kívül, belül. Ismét olyan, mint a műtét után. Nem jó feküdni, felülni, állni meg végképp nem esik jól. Ülni még csak-csak... de azt sem lehet a végtelenségig. Most megint egy új hetet várok, hogy történjen valami" :)

A Párom most tudta meg, hogy jó huszoncentis a vágásom, Ő valami 5-6 centire gondolt (nem került szóba, hogy mekkora). Nahát, akkor mit gondolhatnak mások? ...szerintem valami hasonlót, aki még nem esett át egy ilyen műtéten.

43801. Katonca (válaszként erre: 43800. - Tia69)
2018. jún. 15. 22:20
Köszi Tia, igyekeztünk segíteni, ahogy minket is felkarolt az előző csapat novemberben. Megértelek a klimaxos tünetekkel, mert tényleg olyan érzés, mintha kigyulladna az egész testem. Műtét után fél évig semmi bajom nem volt. Csodálkoztam is, hogy petefészkek nélkül ilyen is van. Mondta az orvosom, 6 hónap után indul a buli! Most aludni nem tudok, égek, elönt a víz, engem, aki életébe meg se izzadt talán egyszer sem. Hát igen. Megmentettek minket az elvérzéstől és mindenféle csúnya kórtól, csak azért nem minden arany ami fénylik! ;)
43800. Tia69
2018. jún. 15. 18:29
Sziasztok régiek és újak. Rég nem jelentkeztem már be,de olvaslak benneteket folyamatosan. Látom utánpótlás sajnos van bőven...jövő héten leszek négy hónapos,és ahhoz képest ,hogy a műtét után azt hittem elpatkolok,most nagyon jól vagyok,szinte olyan mint régen. Persze azért vannak még fura dolgok,mint a vágás melletti érzéketlenség,bár a petefészkek maradtak,meg már előtte is bent voltam már a klimaxban,most felerősödtek a tünetek,néha úgy érzem meggyulladok...harminc fokos melegben mit mondjak...hogy utálom...de fizikailag már toppon vagyok. Kaptam a férjemtől egy futópadot,mert rinyáltam,hogy valamit "sportolnom kellene"...igaz nem vagyok egy sprinter,de kocogok,igaz csak 2 km-t esténként de hát így ötven felé,műtét után túl nagy elvárásaim ne legyenek magammal szemben. Katonca a Te írásaidat imádom...nekem nagy segítség voltatok februárban műtét előtt....visszagondolva,milyen kétségbe esett voltam...most már olyan távolinak tűnik. Az újaknak gyors gyógyulást kivánok. Üdv: Tia❤
43799. Katonca (válaszként erre: 43796. - Bea7407)
2018. jún. 14. 11:31

Nagyon féltem én is, mert a szemérem dombom egy része fúl érzéketlen volt, de szép lassan rendbe jött.

Tényleg igaz, ebből a műtétből türelemmel lehet csak felgyógyulni. Hosszú az út... Az úszás tényleg hasznos.

43798. Katonca (válaszként erre: 43794. - Bichter1)
2018. jún. 14. 11:29
Nekem ebből szerencsém volt, hogy novemberben műtöttek, mert a kis hájas pocim alatt nem izzadt annyira, tudott a seb gyógyulni. De most 35 fokban nem könnyű.
43797. Katonca (válaszként erre: 43793. - Tim70)
2018. jún. 14. 10:23
Én is azt tapasztalom a nőtársaimon, hogy tudván milyen műtétem volt, együtt éreznek, jaj te szegény, jobban vagy már?! Aztán itt ki is merült a dolog. Kívülről nem látszik, mit is tettek velünk, amit meg érzünk a mi gondunk. Túl sok mozgásra bizony fájdigál az ember hasa, a hőhullámok, a lelkünkben dúló örvények, tanulni újra szexelni úgy, hogy jó is legyen, stb... Mit tudnak erről az emberek...?!
43796. Bea7407 (válaszként erre: 43781. - Katonca)
2018. jún. 14. 09:34
Akkor nem aggodom hogy ilyen érzéketlen marad. Elöbb utobb érezni fogok ott is. Fáradékonyság most minden nsp elkezdett csökkeni. Elkezdtem úszni járni és úgy érzem az segít a felépülésbe.
43795. Bea7407 (válaszként erre: 43778. - Ritti77)
2018. jún. 14. 09:25
Szia! Hát nem lehet könnyű sok kis virgonc gyerköccel. Én még nem dolgozom, agusztusig pihenek. Kitartást neked! ☺😘
43794. Bichter1 (válaszként erre: 43792. - Katonca)
2018. jún. 14. 08:56

Jó reggelt Katonca!

Igen túl. Gyors volt és fájdalom mentes. Viszont mire hazaértünk kocsival (haskötő fent volt ám és semmit nem érzékeltem a magyar utak minőségéből!) nagyon elfáradtam. Megvártam még az esti szurit és gyors fekvés.

Viszont, azóta fáj. Jobban mint eddig, úgy hogy itthon mindenki azt csinál amit akar, én fel nem kelek még a kaja miatt sem :D

Igen, tudom, most megint meg lett bolygatva rendesen", de ezzel nem számoltam.

Nem kaptam dicséretet a doktoromtól, mert ha feláztatom (izzad a seb a hájam alatt magyarul!) a sebet, könnyen szét is nyalhat. Köszi.

Most kis törölköző a van rajta és úgy ráhúzva a bugyi. Tusolásnál pedig nagyon ügyelek, mert inkább macskamosdás az egész.Még.

Vigaszdíj: isteni házi rétest lehet kapni Kecskeméten és vett nekem a kolléganőm, míg várakozott.:) nyami

43793. Tim70 (válaszként erre: 43791. - Katonca)
2018. jún. 13. 21:22
😂😂😂💖 mintha én írtam volna😁😁😁. Még így négy hónap után is valóban kemény túlélni egy-egy műszakot. 👍de el sem tudják képzelni mi történik velünk testileg és lelkileg. Még a nők se akik nem jártak ebben a cipőben.😘
43792. Katonca
2018. jún. 13. 19:02
Kedves Bichter, túl élted a varratszedést?
43791. Katonca (válaszként erre: 43784. - Tim70)
2018. jún. 13. 19:00

Igaz a mondás, azt a lovat ütik, amelyik húz. Mikor én is azt mondtam, hogy nem túlórázok, mert épp elég túl élnem a szombati, meg a vasárnapi, meg a délutános stb... műszakot, fent akadt a szemük. Mondtam a főnökömnek, kérdezz meg mindenkit, biztos lesz aki szívesen vállal túlórát. Válasz, azért kérdezett meg engem, mert neki olyan ember kell, aki dolgozik is, amikor bejön! Jaaaaa...

Mondtam neki, nem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook