Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Akkor te a szerencsésebbek közé tartozol, ha neked olyan BNO kódod van, amire jár adókedvezmény. A barátnőmet például pajzsmirigy rákkal operálták, hiába a rákra járna, ez a fajta nincs benne a listában.
Nyugdij mellett végzett munka esetén is jár?
Nekem méhtestrákom volt.Teljesen kipakoltak és sugaraztak és én sem találok erre adókedvezményt
Sziasztok!
Az adó kedvezmény jár, ha van megfelelő BNO- kód. Az állapot végleges, visszamenőleg 2013-tól igényelhető. A szakorvos állítja ki az igazolást, az adóhivatalba kell ezzel bemenni. Segítenek, hogy mi a teendő. Üdv: 💖Timi
Szia Suzy! Nagyon örülök a jó híreknek.😁 Mondtam, van élet a méheltávolítás után. Ügyes vagy! Kérdezz bátran!
Üdv: 💖Timi
Nagymamám mindig azt mondta: Kislányom egy nő élete kálvária!
Évekig küzdöttem én is ezzel a brutális vérzésekkel, de a mióma győzött. Akkor nagyon meg voltam ijedve, hogy műteni kell, de most 15 hónap távlatából már nem bánom. Sok minden csak műtétkor derült ki, pl. hogy a petefészkeim is nagyon betegek. Most már nem vérzek, a vérképem olyan szép, mint még soha. A szex is megy rendesen, csak noszogatni kell, hogy elkezdjem. :) Gondolom a hormonhiánytól a késztetés kissé alábbhagyott. Egyébiránt rendben van minden.
A nagymamámnak szintén kivették a méhét, Anyukám viszont megúszta. A változókorral elsorvadt a miómája, nem kellett műteni. Drága Anyukám magával vitte a túlvilágra. 82 évesen.
Kedves Katonca!
Igen teljesen ugyanazok a tüneteim. Most is megjött. De holnap lesz a 2. Nap. Akkor szokott igazán beindulni. Ms csak szimplán folyamatosan folyik... A fejfájás már tegnap elkezdődött. Iszom a pásztortáska teát. Meglátjuk
Kedves Flamingó!
Én is boltos vagyok, és sokat tudnék mesélni róla, hogy menses alatt az erős fizikai munka hogyan fokozta a vérzésemet anno. Volt mikor a cipőmig folyt a vérem, és hála a sötét színű nadrágnak, a vásárlók nem vettek észre belőle semmit sem, csak azt látták megiramodok a raktár, az öltözők felé. :( Amiért írok neked, az a migrén. Kegyetlen fejfájásaim szoktak lenni, abból is a brutálisabb fajta, látás zavarokkal. Volt mikor egy nap kétszer is elkapott, 20 percig csak nagy fényességet láttam, semmi mást. Halálra szokott rémíteni. Elküldtek koponya MR-re, neurológushoz, ki se ejtem a számon mire gyanakodtak... Egy szemorvos mondta ki aztán a tutit: - Magának a változókor okozza a migrénjét. Hormonzavar.
Szóval, ha nem jön közbe a méh és petefészek eltávolításom, már nem tudom hol tartana a migrénem...
Műtét óta ugyanis eltűnt.
Jut eszembe egészség... El kell meséljem, elkezdtek zsibbadni a kezeim. Elmentem reumatológushoz, hátha alagút szindróma vagy a nyakam meszes stb... Meglepő eredmény született. Ha már ott voltam, néztek vérképet is. Azt mondta a doktor nő, d vitamin hiány is okozhatja. Hittem is meg nem is. És láss csodát...
Nagyfokú D-vitamin hiányom van. Van egy kis kockázat a szedésével kapcsolatban, mert veseköves egyénnek mint én nem ajánlják. De nincs mit tenni. Csontritkulást nem szeretnék.
Műtétes lányok, akik nem tudnak az állapotuk miatt sokat kint lenni, nagyon figyeljetek a d-vitamin pótlásra, főleg a téli időszakban. Persze csak óvatosan szabad szedni, mert zsírban oldódó vitamin, elraktározza a szervezet. A sok D is káros.
A soproniban.. tudod néha elgondolkodom rajta, hogy esetleg lehet abban valami, hogy mindennek oka van. Legalábbis most ezzel nyugtatgatom magam. Majd ha minden kerek lesz megműtenek. Csak húzzam ki odáig :)
Egy kalappal neked, hogy minden simán menjen! :)
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?