Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia Ritarita!
4 hét kevés, még a 6 hét is necces, ennyit minimum mondanak. Én 9 hét után mentem vissza, táppénzes ellenörzésre is kellett mennem, de a főorvosnő sem eröltette a munkába menetelt. A varattal felkeresném a dokit, míg más problémát nem okoz.
Üdv: 💖 Timi
Szia!
Szolok neki.
Szia
A kolléganőddel szeretném felvenni a kapcsolatot. Tudnál segíteni?
Szia!
Szeretném a barátnőddel felvenni a kapcsolatot. Tudsz segíteni? Fent vagyok Facebook-on, van Viberem is. GERENCSÉR HENRIETTA Bábolna. Kérem jelöljön meg, ha lehet. Köszi
Szia!
Én győri vagyok de Pesten műtöttek a sote 2 ön. a kolléganőmet itt műtötték Győrben.
Sziasztok!
Ahogy a bejegyzéseket olvasom, ahány kórház annyi különböző tapasztalat. Van itt valaki akit Győrbe műtőttek?
Bent hagyott a hasamban egy cérnàt a kivezető cső cérnàjàt. A többit kiszedte.
Lehet kevés az 50-es hogy alapos legyen? 😁 Mindegy megtörtént.két napja levàgni akartam a cérnàt de csak a végét sikerült előtte aloe veràztam. Most két napja semmit nem csinàlok. Tegnap fájdalom lépett fel. Lejegeltem.jobb lett. De aggaszt ezért írtam nektek.Ma reggel nem fàj kb.2 cm és rózsaszín- piros bőr van körülötte. Behegedt cérna. És 20 napos a műtét. Vàrok.de kiszedetném ha nem múlik el.
Vörös, duzzadt, forró és gennyes, ha hozzáérsz fáj,lázad van?
Vagy vöröses, kicsit duzzadt, viszket és rózsaszínű, vizes valami jön belőle?
Ha az első, akkor irány a doki, ha a második, akkor csak gyógyul a varrat.
Amikor összevarnak egy sebet, vágást, akkor nagyon szorosan összehúzzák a sebszéleket, szélesen öltenek. Varratszedés után ez a túlfeszítés megszűnik, már az összehegedt szövet és nem az összehúzó varrat tartja össze a bőrt. Az öltések helyén savó vagy vér is jöhet és var is képződhet. Nemcsak közvetlenül varratszedés után, hanem később is, mert a "cérna" helyén lik van, illetve friss szövetösszekapaszkodás. Ha ebbe belejut valami baci, akkor begyulladhat. A savós szivárgás azt jelenti, hogy védekezik a szervezet, takarítanak a fehérvérsejtek. Ilyenkor is piros és kicsit duzzadt, de nem fáj. Fertőtlenítés, aztán elmúlik. Ha eldurvul a helyzet és nagytakarítás van, akkor jön a gennyesedés, azaz olyan sok az elhullott falósejt, hogy nem tud kipucolódni megfelelő iramban. Na ez már fáj, vörös, mint a randirózsa, duzzadt és feszít nagyobb területen.
A műtéti heg hónapokig helyezkedik, szépen lassan kisimul. Lehet, hogy alatta csomókat is ki tudsz tapintani, ezek a belső izomvarratok különleges formái, amik szintén kisimulnak jó néhány hónap alatt.
A felső bőrréteg meg lett gyepálva, sokszor elhal és lehámlik. A var és a hámlás is viszket.
Ha esetleg maradt benned cérna - itt is volt már rá példa - akkor menj dokihoz, szedjék ki. Ilyen ügyben szerintem a sima rendelőintézeti sebészetre is elmehetsz, bár nem tudom, felétek milyen a rendszer. Kalap kakit! 🌻🙂
Szia Ritarita!
Nem értem hol bent gyulladt a varrat? Segíts, hogy segíthessünk! Elméletileg a külsőket kiszedték varrat szedésen a belső pedig majd felszívódik! A gyulladást viszont meg kell szüntetni. Fertőtlenítés, "szellőztetés", de van az a pont amikor a házi kuruzslás helyett irány az orvos.
Üdv: 💖Timi
Szia Heni!
Nekem is 3 hét még. Majd biztatjuk egymást!😉 Én is nagyon izgulok/félek az ismeretlentől. Bár itt a lányok nagyon részletesen leírták, hogy mi fog történni. De jó lenne már túllenni rajta!
Kitartást kívánok Neked is!😊
Sziasztok!
3 hét és nekem is kiveszik a méhet és mindkét petefészket, a sok-sok mióma és cysta miatt. Remélem
jól sikerül minden. Addig itt olvasgatok és bízom benne hogy gyorsan és könnyen átvészelem.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?