Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Köszi a biztatást remélem érek is el vele valamit.A legfontosabb az lenne,hogy végre rendbe jöjjek.
Sziasztok!Volt valakinek méheltávolítás,hüvelyplasztikája egyszerre a hüvely át?
szia! nekem sem volt csövem, de nem volt semmi hasonló tünetem. 8 hónapja műtöttek.
szerintem kérdezd meg az orvost. ha nem akarsz elmenni, legalább telefonon.
Nekem volt cső,de az orvos azt mondta, hogy 90 nap a belső varratok felszívódási ideje.Engem is 2009 novemberben operáltak,épp ma 3 hónapja,de még a mai napig van reggel valami folyásom...nappal már nem.Engem is idegesít,nem véres.Viszont szokott az alhasam fájni,olyan mintha a enyhe menstruációs tüneteim lennének.De ilyen sokáig gyógyulgatnánk odabenn?Egyébként ha ez nem lenne,észre sem venném, hogy operáltak.
Sziasztok! 2009. novemberében volt méheltávolításom. Minden oké volt eddig, csak tegnap este észrevettem, hogy a tisztasági betétem véres. Nagyon megijedtem, fogalmam sincs, hogy honnan vérezhetek? Volt-e valakinek ilyen jellegű tünete? Nem volt tartós, csak egyszeri. Gondolom ennyi idő után már nem tisztul az ember. Hozzáteszem, hogy nekem nem volt cső a sebben. Lehet, hogy még bent pangott valami? Segítsetek!!!
szia! hogy micsoda szemét dokik vannak.
remélem, a nyakába akasztanak egy jó kis büntetést, ha feljelentést teszel.
szerintem se hagyd annyiban. hogy egyesek mit képzelnek magukról.
Én sem hagyom szó nélkül már felhívtam a betegjogi képviselőt azt mondta,hogy írjam le pontosan ahogy történt és jövő hét kedden vigyem be hozzá.Viszont megjegyezte,hogy rengeteg panasz van az utóbbi időben erre az osztályra.Csak hát így majd hová járok?Mindenhol hallani ilyen orvosról.Nem csak a pénzt kéne elszedni a betegtől.
Úristen... szegény Te... nincs elég baja az embernek, még bele is rúgnak. Nem biztos, hogy szó nélkül hagynám!
Aki műtött annál már voltam többször is és csinált is ultrahangot minden alkalommal.Jó pofizik és nem érti miért nem szívódik.Ezért küldött a háziorvosom a főorvoshoz.Bár csak ne mentem volna ilyen megaláztatásban nem volt részem a 47 évem alatt.Fel szóltak neki,hogy keresi egy hölgy,beszéltem vele telefonon,azt mondta megnéz vigyem a zárómat.Ahogy meglátta,hogy beutaló van nálam ordenálé hangon Kb.8 ember előtt közölte neki nincs erre itt ideje menjek el a rendelőjébe minden hétfőn rendel.Hát szóhoz sem tudtam jutni. Ahogy be száltam a liftbe kitört belőlem a sírás hát ne tudd meg hazáig bőgtem.Tanulság ha nincs már pénzed magán dokira dögölj meg.Nem tudom,hogy hová menjek de ide többet nem az biztos.
Figyelj! A műtő orvosodnál nem voltál? Szerintem neki kellene megnézni, illetve mindenképpen egy ultrahangot kérjél! Sok sikert!
Ma voltam a háziorvosomnál kaptam beutalót,hogy meg nézzen a főorvos ha ő is azt mondja,hogy nincs más baj csak nem szívódik akkor belenyugszok,hogy ilyen a szervezetem remélem holnap bent lessz a kórházba és fogad.Azt mondta a háziorvos,hogy minél előbb menjek mert ő is hosszadalmasnak tartja a gyógyulást,mindannyiunk megnyugodna,hogy nincs más baj.Köszi a bíztatást.
Az én dokim és az altató orvosom is azt mondta, hogy a laparoszkópos eljárással történő műtét hosszabb és aprólékosabb ( de nekem teljesen mindegy, hiszen semmit nem érzékelek belőle), de a gyógyulásnál meg térül sokkal gyorsabb. Azért azt nem gondoltam volna, hogy ennyivel. A kevesek %- ba estél bele, legyél türelemmel! Koncentrálj az egészségedre! Ne idegesítsd magad, minden rendben lesz!
Mindent betartottam amit a doki mondott,nem emeltem nehezet pihentem is családom megkimélt.Adoki azt mondta,hogy ez nagyon ritka,de valamiért nem dolgozza fel a szervezetem.Ekkora hegesedésnél legalább egy év mire teljesen rendbe jön.Csak hát már a türelmem fogytában van idegesít,hogy sok mindent nem úgy tudok csinálni mint azelőtt.Azért köszönöm a válaszodat.Remélem a lámpa majd használ valamit.
Bocsi, most olvastam vissza, hogy neked már szeptemberben volt a műtéted. Hát azóta eltelt párszor 6 hét. Lehet, hogy megerőltetted magad? Esetleg nem tudtál úgy pihenni az alatt az idő alatt ahogyan kellett volna.?
Ha sikerült megoldani a problémádat, légyszives mondd el nekünk, hátha valakinek jól jön ez a tudás.
Nekem az alaplámpám van, színek nincsenek hozzá. Ezzel naponta 3-4 alkalommal (sebenként 5 csipogás: 10 perc)lámpáztam, teljesen begyógyultak a külső sebeim. Mondhatom, hogy semmi nem látszik belőlük, a köldököm teljesen vissza húzódott. A belsőkkel nincs gondom (remélem), azokat nem érzem. A nagy sebem amit említettem a bal oldalamon, ahol a cső is volt, az alatt volt a vérömleny, ami nagyon szépen szívódik fel (a seb itt nagyon halványan látszik). Érzem még,jóval kissebb lett, de panaszt nem okoz. Én most vagyok 3 és fél hetes. Szerintem tényleg türelmetlenek vagyunk, nem véletlenül 6 hét a teljes gyógyulás.
Bocsi,hogy csak most írok nem akartalak megijeszteni csak sajnos nekem ennyire nehezen gyógyul.Olvastam a hozzá szólásodban,hogy biopron lámpát használsz.Ma nekem is ezt tanácsolta az orvos,mível a belső varratok még mindig nem szívódnak és nagyok a hegek.Tudnál nekem tanácsot adni,hogy milyen színüvel kezeljem és hogyan?Holnap kapok egyet kölcsön.Segitségedet előre is köszönöm.Erzsó
sziasztok! ha jól emlékszem, ma műtik Marcsit. gondoljunk rá, és drukkoljunk, hogy minden rendben legyen.
dehogy "levan"-nak címeztem,csak így sikerült :)
ezt nem nekem szántad, ugye?
Szerintem is nézesd meg magad,de a hüvelyfalban is vannak mirigyek,amik a "síkosságért" és a megfelelő flóráért felelősek.Esetleg fertőzés?
Az orvosod mit mond? Mindenképpen vizsgáltasd ki magad. Szerintem hüvelyfolyásod lehet, vagy valami fertőzés. Biztosan kapsz rá valami krémet vagy kúpot. Ne szenvedj menj orvoshoz!
szia! engem fél éve műtöttek, az biztos, hogy nekem azóta nem kell semmi. pár napig kellett. szerintem nem normális.. én visszamennék az orvoshoz. egy másik fórumos is sokat beszélek műtöttekkel, de senkinek nincs ilyen gondja.
Sziasztok, szeretnék tőletek segítséget kérni, vagy szeretném, ha megosztanátok velem a tapasztalataitokat. Olvasgattam már az írásaitok között, láttam, hogy voltak "kényes" témák is. Engem tavaly szeptemberben műtöttek, méheltávolításom volt, méhnyakrák miatt. A kérdésem az lenne, hogy én azóta is használok tisztasági betétet, nem mondom, hogy folyásom van, de néha van egy kis váladékozás-szerűség. Szerintetek ez normális?, vagy az lenne a normális, ha egyáltalán semmi nem lenne, ha tisztasági betétet sem kellene használni? Köszi, ha válaszoltok!
Csatlakozom az előttem szólóhoz,minden rendben lesz,túl leszel rajta Marcsi!!
Csak pozitívan:))
Szerintem sem Csillámporos és én sem Marcsi ellen akartunk fellépni, hiszen ez a legnehezebb időszak a műtét előtt. Viszont Csillámporosnak kell, hogy igazat adjak hiszen nem gondolom, hogy a kórteremben a ruha nélküli alvást bárki tolerálná és Marcsinak lenne kínos ha erre ott figyelmeztetnék. Ráadásul napokkal ez előtt valaki már azt is leírta, hogy naponta cserélte a hálóingét, ebből szerezzen be többet. Nekem az is kínos volt,( bár abban a helyzetben minden mindegy) amikor az őrzőben másnap nem volt rajtam ruha és így kellett a mosdóba mennem rendbe tenni magam. Utána pedig örültem, hogy mozogni tudok a csövektől ki tudok szállni az ágyból, a WC-n eltudom magam rendezni. Nem még a hálóinggel kínlódni. Ha Marcsi túl lesz rajta, és visszaolvassa magát, mosolyogni fog az időnkénti naivságán.
Ettől függetlenül nagyon szorítunk neked Marcsi!!! Kitartás, minden rendben!!!
lányok én csak éjjel akartam a paplan alatt semmiben aludni!!!!!!!??, Mert ugye mikor szülni voltam akkor ez nem volt gond azóta meg nem voltam korházba. Itthon is ugy van, hogy felkelek azonnal felveszem a köntösöm és nem semmiben mászkálok!!!!!!!!!!!! ne harizzatok rám inkább befogom kicsinyke kis szám és nem is szolok addig mig a jövö héten haza nem jövök!! Bocsika még egyszer és a műtét után jövök. Sziasztok Marcsi
Én hétfői nap feküdtem be és már aznap nem is gy újtottam rá.Eszembe sem jutott.10napig voltam benn ezalatt nem gyújtottam rá.Vígan ki lehet bírni.Persze én hülye ahogy hazajöttem vettem cigit.Ne aggódj Marcsi a műtét alatt semmit sem fogsz érezni.Se hányinger se köhögés.Nagyon parás voltam én is és szinte hihetetlen ,hogy lassan 5hónapja műtöttek.Nyugi!Nem akarok én is ellened szólni,de az előttem szólóknak igazuk van nem illik kórházban pucéron feküdni.Nagyon szorítok neked!üdv.
További ajánlott fórumok: